İçeriğe atla

Messenger

Messenger şu anlamlara gelebilir:

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Messenger</span> Microsoft tarafından 2005-2013 yılları arasında geliştirilen anlık mesajlaşma yazılımı

Windows Live Messenger ya da eski ve daha çok bilinen adıyla MSN Messenger kısaca MSN, Microsoft tarafından 2005-2013 yılları arasında geliştirilen anlık mesajlaşma yazılımıdır. Eski adı MSN Messenger olan yazılım, sekizinci sürümünden itibaren Windows Live Messenger adıyla yayınlandı. Ayrıca Windows Live Messengerin 2002 yılında bırakılan ücretsiz klonu aMSN de vardır. Dünyada 330 milyon kişi tarafından kullanılmaktaydı. Windows Live Messenger üzerinden çeşitli videoları aynı anda karşı pencerede bulunan kişilerle de paylaşmak üzerine MSN TV televizyonu sistemi de vardır. Windows Messenger hizmetinin yerini almıştır.

Yahoo! Messenger, Yahoo firmasının çıkardığı sesli ve görüntülü sohbet imkânı da bulunan ücretsiz çevrimiçi anlık mesajlaşma yazılımıdır. Mesajlaşmanın yanında birçok özelliği bulunan Yahoo Messenger'ın Türkçe dil desteği bulunmamaktadır.

Windows Live, Microsoft'un web platformu olan MSN'in geliştirilerek yenilenmiş halidir.

<span class="mw-page-title-main">Kopete</span>

Kopete çoklu protokol destekli özgür bir anlık mesajlaşma yazılımıdır. KDE masaüstü ortamı için yazılmış olmasına rağmen diğer birçok Linux masaüstü ortamlarında da çalışabilmektedir. Uygulamanın ilk yazarı Duncan Mac-Vicar Prett Kopete isminin Şili İspanyolcasında kullanılan "Copete" kelimesinden geldiğini ve "arkadaşlarınızla birlikte içme" anlamına geldiğini belirtmiştir.

<span class="mw-page-title-main">MSN Messenger</span>

MSN Messenger, Microsoft'un 1999'dan 2005'e kadar geliştirdiği anında iletileşme servisi'dir. Şubat 2006'da Microsoft'un çevrimiçi hizmet ve yazılım dizisi Windows Live'in bir parçası olarak Windows Live Messenger olarak ismi değiştirilmiştir. Msn Messenger Plus! adında eklentisi vardır.

<span class="mw-page-title-main">Çapraz platform yazılımı</span> birden fazla işletim sisteminde dağıtımı olan yazılımlar

Çapraz platform yazılımları veya çoklu platform yazılımları, birden fazla işletim sisteminde dağıtımı olan yazılımlardır.

<span class="mw-page-title-main">MSN</span>

MSN, Microsoft'un internet tabanlı hizmetlerini yürüttüğü kurumudur. MicroSoft Network kelimelerinin kısaltılmış hâlidir. 24 Ağustos 1995 tarihinde Windows 95 işletim sistemi ile birlikte çıkmıştır ve ilk kez MSN Dial-up adında bir çevrimiçi hizmet olarak başlatıldı. 2006 yılında MSN hizmetlerinin çoğu Windows Live bünyesine katılarak yeniden adlandırılmıştır.

.NET Messenger Service, MSN Messenger yazılımı ile çalışması amacıyla Microsoft tarafından 1999 yılında geliştirilen anında mesajlaşma ve protokol sistemidir. Bu sistem, Windows Live ID hesabına sahip kullanıcılara kendi aralarında çevrimiçi eş zamanlı iletişim hizmeti sağlamaktadır. Microsoft Messenger hizmeti ile kullanılmak üzere açık kaynaklı bir anında mesajlaşma istemci emesene tasarlanmıştır.

<i>MESSENGER</i> (uzay sondası) Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesinin, Ağustos 2008de Utaritin (Merkür) kimyasal bileşimi, yer bilimi ve manyetik alanını incelemek için fırlattığı sonda

MESSENGER, 2011 ve 2015 yılları arasında Merkür gezegeninin yörüngesinde dönen ve Merkür'ün kimyasal bileşimini, jeolojisini ve manyetik alanını inceleyen bir NASA robotik uzay sondasıydı. Ocak 2008'de gezegenin yanından geçerek Mariner 10'dan sonra Merkür'e ulaşan ikinci uzay aracı oldu. Ekim 2008 ve Eylül 2009'da da gezegenin yanından geçen sonda, 18 Mart 2011 tarihinde Merkür yörüngesine giren ilk uzay aracı oldu. Merkür'ün etrafında yörüngeye girmek, Dünya'dan doğrudan gelen bir uzay aracının Güneş'in çekiminden etkilenip Merkür'ün yörüngesine girmek için çok fazla olan bir hızda gezegenin yanından geçeceğinden zordur.

<span class="mw-page-title-main">Gadu-Gadu</span>

Gadu-Gadu kısaca GG, Polonya'da en yaygın olarak kullanılan chat sunucusudur. 38 milyonluk Polonya'da 6.5 milyondan fazla kullanıcısıyla Windows Live Messenger ve Yahoo! Messenger gibi uluslararası yaygın sunucuları geride bırakmıştır. Özellikle kolay arayüzü ve ikonları nedeniyle çok sevilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Facebook Messenger</span> Facebooka bağlı Mesajlaşma Uygulaması

Facebook Messenger, bir diğer adıyla Messenger Facebook'un yarattığı ve geliştirdiği yazılı, sesli ve görüntülü haberleşme sağlayabilen bir anlık mesajlaşma servisi ve yazılım uygulamasıdır. Facebook'un web-tabanlı sohbet özelliği ile entegredir ve açık bir protokol olan MQTT protokolü üzerine inşa edilmiştir. Messenger, Facebook kullanıcılarının kendi çevreleri ile hem ana web sayfası hem de mobil uygulamaları üzerinden sohbet edebilmesine olanak sağlar.

<span class="mw-page-title-main">Windows Messenger</span> Mesajlasma uygulaması

Windows Messenger Microsoft tarafından yapılan Windows XP'de bulunan durdurulan bir anlık mesajlaşma istemcisidir. Hem kurumsal hem de ev kullanıcıları tarafından kullanılmak üzere tasarlanan bu uygulama ilk olarak MSN Messenger'ın aerodinamik ve entegre bir sürümü olarak oluşturuldu. Daha sonra 2004 yılında, Windows 2000 ve Windows Server 2003'te kullanıma sunulduğunda güncellendi. O zamandan beri gelişimi durdu. Windows Live Messenger ve Microsoft Lync sonradan hizmetin yerini aldı.

<span class="mw-page-title-main">Windows Kişiler</span> Dosya formatı

Windows Kişiler, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10'da bulunan bir iletişim yöneticisi. Windows Adres Defteri'nin işlevselliğinin çoğunu değiştirdi, ancak Windows Live Mail ve Windows Mail'in Vista sürümü ile çalıştı. Sonradan Windows Kişiler tarafından değiştirildi.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Web Messenger</span>

Windows Live Web Messenger Microsoft tarafından geliştirilen Windows Live Messenger'ın tarayıcı tabanlı sürümüdür. Kullanıcılara bir web tarayıcısından Microsoft Messenger hizmetini kullanarak çevrimiçi ve gerçek zamanlı olarak anlık ileti göndermelerine izin verdi. Hizmet, Windows Live Messenger istemcisini kurmadan Messenger kişi listesinde Outlook.com-da başkalarıyla sohbet etmek için ortak paylaşılan bir bilgisayardaki gibi yönetici ayrıcalıklarına sahip olmayan kullanıcıların bilgisayarlarında bulunmasına izin verdi.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Call</span>

Windows Live Call Microsoft'un Windows Live hizmetlerinin bir parçasıydı. Kullanıcılara PC'den PC'ye ve PC'den Telefona sesli ve görüntülü görüşmeler yapmalarını sağlamak için Windows Live Messenger'e entegre edilmiştir. 2 Mayıs 2006 yılı Windows Live Messenger'in Beta 3 güncellemesinde bulundu. Microsoft, kullanıcılara dünyanın herhangi bir yerindeki neredeyse her telefonun çağrılması için bir mikrofon ve hoparlör ve yüksek hızlı bir İnternet bağlantısı bulunan bir bilgisayar kullanmasına izin vermek için dünyanın dört bir yanındaki telekomünikasyon şirketleriyle ortaklık kurdu.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Agent</span>

Windows Live Agent Microsoft'un Windows Live hizmetlerinin bir parçası olan Windows Live Messenger için chatbot ajanlardır. Kullanıcılara belirli konular hakkında daha fazla bilgi almak için Windows Live Messenger aracılığıyla konularla etkileşim kurma olanağı sağlarlar. Windows Live Agent, eğlenmek, ürün ya da hizmetlerle etkileşimi teşvik etmek, marka reklamverenleri için yeni bir reklamcılık fırsatı sağlamak ve arama ve bilgi erişimini artırmak için kullanılır.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Connect</span>

Windows Live Connect Microsoft'un Windows Live hizmetlerinin bir parçasıydı. API'lar ve ortak kontrollerin bir toplamıdır. Geliştiricilere daha derin bir denetime sahip olmasını, açık ve kolayca erişilebilen uygulama programlama arabirimleriyle (API'ler) çekirdek Windows Live hizmetlerine ve verilere erişmesini sağlar.

<span class="mw-page-title-main">Messenger Kids</span> Mesajlaşma uygulaması

Facebook Messenger Kids, Facebook tarafından Aralık 2017'de yayınlanan bir mesajlaşma uygulaması ve platformu. Platform, Facebook Messenger platformuna daha güvenli bir alternatif olarak çocuk ve genç bir kitle için tasarlanmıştır. Kullanıcılar telefon numaraları yerine ad ve soyadlarıyla kayıt olabilirler. Başlangıçta yalnızca ABD'de iOS işletim sistemine sahip iPad tabletleri için piyasaya sürüldü, ancak daha sonra iPhone ve Android cihazlar için destek eklendi.

Facebook Messenger Rooms, Facebook Messenger'ın, kullanıcıların video konferansa gitmesine izin veren yeni bir özelliğidir. Bu özellik ile, Facebook şirketinin Microsoft şirketinin Skype ve Microsoft Teams hizmetleri, Zoom Görüntülü İletişim'e ait olan Zoom yazılım'ına rakip olduğu iddia edildi. Kullanıcıların bir seferde 50 kişiye kadar eklemesine olanak tanır. Kişiler, toplantı sırasında istedikleri zaman diğer bir toplantıya katılabilir.

M, Facebook, Inc. tarafından ilk kez Ağustos 2015'te duyurulan sanal asistandı. Kullanıcılar için ürün satın alma, hediye teslimatı düzenleme, restoran masaları rezerve etme ve seyahat düzenleme gibi görevleri otomatik olarak tamamlayabilirdi. Nisan 2017 itibarıyla yaklaşık 10.000 kullanıcıya sunuldu. Facebook Messenger, Facebook Messenger Rooms anlık mesajlaşma hizmetinin içinde çalıştı.