Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, 2000 yılından beri İzmir'de düzenlenen Türkiye'nin en önemli en kısa film festivallerinden biridir. Festival, İzmir'in tek sinema festivalidir.
Yıldız Teknik Üniversitesi Sinema Kulübü tarafından yılda bir kez düzenlenen kısa film festivalidir. İlk olarak, 2003 yılında düzenlenmeye başlanmış bu festival, amatör olarak sinemaya gönül vermiş öğrencilerin katılımına açık bir kısa film yarışmasını, herkesin katılımına açık film gösterimlerinı, sinema hakkında söyleşi, atölye ve çeşitli aktivitelerle dolu bir haftayı kapsar. Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Beşiktaş'ta bulunan Yıldız yerleşkesinde gerçekleştirilecek festivalin, bu sene 9.'su düzenlenecektir. Festivale son katılım tarihi 29 Nisan 2013 olarak belirlenirken, festival tarihi olarak 13-17 Mayıs haftası belirlenmiştir. Hafta içerisindeki gösterimler 50 kişilik Yıldız Teknik Üniversitesi Cep Sineması'nda gösterilirken, ödül töreni Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu'nda 17 Mayıs akşamı yapılacaktır.

Bruno Bozzetto, İtalyan çizgi film animatörü, başlıca politik ve hicivli doğa olmak üzere pek çok kısa parçanın yaratıcısıdır. 1958'de 20 yaşındayken ilk kısa animasyon filmi olan "Tapum! Silah'ın Hikayesi"ni yarattı. En ünlü karakteri bahtsız 'Signor Rossi', 3 filmin baş rolünü üstlenmiş ve birçok kısa animasyonunda gene baş rolü oynamıştır.

Sir Christopher Edward Nolan CBE, İngiliz film yönetmeni, senarist, yapımcı, görüntü yönetmeni ve editördür. Yönettiği filmler dünya çapında 6 milyar dolardan fazla hasılat elde etmiştir. Ayrıca 36 Oscar adaylığı ve 10 ödülü vardır. Oppenheimer filmiyle Altın Küre En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazanmıştır.

İstanbul Film Festivali, eskiden (1984-88) Uluslararası İstanbul Sinema Günleri ve Uluslararası İstanbul Film Festivali, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından 1982'den beri düzenlenmekte olan festival. Her sene nisan ayı içinde çeşitli sinemalarda gerçekleştirilir, ayrıca festivalin içeriğinde ulusal ve uluslararası olarak iki ayrı yarışma barındırır. Festivalin direktörlüğünü 2015 yılı itibarıyla Kerem Ayan üstlenmektedir.
Kısa film ya da kısa metrajlı film, uzun metrajlı film kriterlerini karşılayacak uzunlukta olmayan film. Tanımı üzerinde evrensel bir uzlaşma yoktur. Oskar ödüllerini dağıtan Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisine göre kısa filmlerin süresi -jenerik dahil- 40 dakika veya daha kısa olmalıdır. Aynı kuruluşa göre şunlar kısa film sayılmaz:
- Fragmanlar ve reklamlar
- Uzun metrajlı bir filmden alınmış parçalar
- TV dizilerinin yayınlanmamış bölümleri
- TV dizilerinin satılmamış pilot bölümleri

Ryan Thomas Gosling, Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiş Kanadalı oyuncu ve şarkıcı. The Notebook, Half Nelson ve Cinayet Gecesi filmlerindeki rolleri ile bilinir.

Türk sineması, Türkiye sineması veya eski adıyla Yeşilçam, Türkiye'deki film endüstrisine dair faaliyetleri ve sinema kültürünü kapsamaktadır.
San Francisco Uluslararası Film Festivali, ilk defa Aralık 1957'de düzenlenmiş film festivalidir. San Francisco'da gerçekleştirilen festival, Amerika'nın hâlâ devam etmekte olan en eski film festivali olma özelliğine sahiptir. San Francisco Film Topluluğu tarafından organize edilir. 26 Nisan - 10 Mayıs 2007 tarihleri arasında, festivalin 50. yılı kutlandı. Graham Leggat 17 Ekim 2005'te festivalin yürütücü yapımcısı oldu.

Kötü Kedi Şerafettin, karikatürist Bülent Üstün'ün oluşturduğu aynı isimli çizgi roman dizisinden uyarlanmış olan, Mehmet Kurtuluş ve Ayşe Ünal tarafından yönetilmiş, Türk yapımı bir animasyon filmidir. Film 13 yaş ve üzeri sınıflandırma ile 5 Şubat 2016 tarihinde vizyona girmiş, Türkiye genelinde vizyonda kaldığı 6 hafta boyunca 350 binden fazla seyirci tarafından izlenmiştir. Filmin DVD sürümü orijinal dilinde ilk kez 6 Mayıs 2016 tarihinde yayınlanırken, Fransa ile Benelüks'e yönelik hazırlanan Fransızca dublajlı DVD ve Blu-Ray sürümleri ise 6 Eylül 2017 tarihinde piyasaya sürüldü.

Saraybosna Film Festivali, 1995 yılından bu yana Saraybosna'da gerçekleştirilen film festivalidir.

FIAPF 1933 yılında oluşturulan Paris merkezli, görsel ve işitsel üretimde önde gelen 27 ülkeden, 30 üye derneğin oluşturduğu kuruluştur. FIAPF dünyanın en önemlileri de dahil olmak üzere uluslararası film festivalleri, düzenlenlenmesinden de sorumludur.
Anima Mundi ya da Brezilya Uluslararası Animasyon Festivali, Her yıl Temmuz ayında Brezilya'nın Rio de Janerio ve Sao Paulo kentlerinde gerçekleşen animasyon festivali.

Anomalisa, Charlie Kaufman ve Duke Johnson tarafından yönetilen ve senaryosu Kaufman tarafından yazılan 2015 Amerikan yapımı stop-motion animasyon romantik komedi-drama filmi. Filmin seslendirme kadrosunda David Thewlis, Jennifer Jason Leigh ve Tom Noonan seslendirmen olarak yer almaktadır. Galasını 4 Eylül 2015'te Telluride Film Festival'inde yapan film 72. Venedik Uluslararası Film Festivali'nde Jüri Büyük Ödülü'nü kazandı. Film 30 Aralık 2015'te gösterime girdi.

70. Cannes Film Festivali 17-28 Mayıs 2017 tarihleri arasında Fransa'nın Cannes şehrinde gerçekleştirilecek film festivalidir. Festivalde jüri başkanlığını İspanyol film yönetmeni ve senarist Pedro Almodóvar gerçekleştirirken, sunuculuğunu ise Monica Bellucci'nin yapacağı açıklandı.
Mumbai Uluslararası Film Festivali Hindistan'ın Mumbai şehrinde her yıl düzenlenen uluslararası bir film festivalidir.
9. Cannes Film Festivali 23 Nisan - 10 Mayıs 1956 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Altın Palmiye ödülünü The Silent World filmi ile Jacques-Yves Cousteau ve Louis Malle kazandı.
Montreal Dünya Film Festivali, 1977'de kurulan ve Kanada'nın en eski uluslararası film festivallerinden biri ve FIAPF tarafından akredite edilmiş Kuzey Amerika'daki tek yarışmalı film festivalidir.
Marcell Jankovics, Macar grafik sanatçısı, film yönetmeni, animatör ve yazar.

Ukrayna'nın sinema tarihi üzerinde büyük etkisi olmuştur. Önde gelen Ukraynalı yönetmenler arasında Aleksandr Dovjenko, Dziga Vertov ve Serhiy Paracanov gibi yönetmenler yer almaktadır. Dovjenko, Sovyet montaj teorisinin öncüsü olmasının ve Dovjenko Film Stüdyoları'nı kurmasının yanı sıra, en önemli erken dönem Sovyet film yapımcılarından biri olarak anılır. 1927'de Dziga Vertov Moskova'dan Ukrayna'ya taşındı. VUFKU film stüdyosunda, aralarında On Birinci Yıl, Kameralı Adam ve ilk Ukrayna sesli belgeseli Coşku gibi birçok avangart belgesel çekti. Paracanov, Ukrayna, Ermeni ve Gürcü sinemalarına önemli katkılarda bulunmuş bir Ermeni film yönetmeni ve sanatçısıydı; sosyalist gerçekçiliğin yol gösterici ilkeleriyle tamamen uyumsuz olan kendi sinema stilini, Ukrayna şiirsel sinemasını icat etti.