İçeriğe atla

Melike Kapıcıoğlu

Melike Kapıcıoğlu
Doğum2 Mart 1985 (39 yaşında)
İstanbul, Türkiye
EğitimBahçeşehir Üniversitesi
Meslekİş insanı  · Mücevher tasarımcısı
Etkin yıllar2016-günümüz
Resmî sitemeliejewelry.com

Melike Kapıcıoğlu (2 Mart 1985, İstanbul), Türk mücevher tasarımcısı ve Melié markasının kurucusu.[1] Özel Yıldız Koleji'ni ve Bahçeşehir Üniversitesi İşletme bölümünü bitirdi. 2007 yılında başladığı mücevher üretimi eğitimlerine hem İstanbul'da hem de Londra'da markası Melie Jewelry'i 2012 yılında kuruna kadar devam etti. İstanbul Bilgi Üniversitesi Tasarım Kültürü ve Yönetimi, GIA- Taş, Mücevher Tasarımı ve 3D Modelleme eğitimleri aldı.[2] Londra'da, mücevher üretiminde yaygın olan eski ve yeni tekniklerin eğitimi yanı sıra mücevher tarihi, mücevher firmalarının işletmesi gibi birçok farklı konuda eğitim aldı. Tasarımlarında sanat, mimari, yaşanmış hikâyeler ve edebiyat gibi farklı alanlardan ilham aldığını belirtmektedir.[3] 2013 yılında tasarladığı parfüm kolyeleriyle 2016'da İtalya'da mücevher dalında ödül kazandı[4] ve 2017 mücevher trendlerinde gösterildi.[2]

Babası Dünya Göz Hastaneleri'nin kurucusu Eray Kapıcıoğlu'dur.[5]

Kaynakça

  1. ^ Tabak, Özge. "İçinde hikaye gizli mücevherler". Milliyet. 6 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2018. 
  2. ^ a b "MELİKE KAPICIOĞLU". Vogue Kim Kimdir. 6 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2018. 
  3. ^ "AÇIK HAVA MÜZESİ FLORANSA". Elle. 8 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2018. 
  4. ^ "Swans in Love Perfume Pendant by Melike Kapıcıoglu". A' Design Award & Compettion. 2 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2018. 
  5. ^ "Yeni Göz'desi Londra". Patronlar Dünyası. 6 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2018. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi</span> Türkiyenin ilk hukuk fakültesi

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, tüm idari ve akademik birimleriyle İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt merkez kampüsünde faaliyet gösteren Türkiye'nin ilk hukuk fakültesidir. Türkiye Barolar Birliği'nin hukuk fakültelerine yönelik 22 ölçütlü değerlendirmesine göre Türkiye'nin en iyi hukuk fakültesidir.

<span class="mw-page-title-main">Yıldız Teknik Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu devlet üniversitesi

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), İstanbul, Türkiye'de yer alan; 1911 yılında Kondüktör Mekteb-i Âlîsi adıyla kurulmuş devlet üniversitesidir.

Fatih Üniversitesi, Büyükçekmece, İstanbul'da yerleşik vakıf üniversitesiydi. Türkiye Sağlık ve Tedavi Vakfı tarafından 18 Ocak 1996'da kuruldu. Açılışını dönemin cumhurbaşkanı Süleyman Demirel gerçekleştirdi. İngilizce ve Türkçe ile öğretim yapan üniversite, Almanca, Fransızca, Rusça, İspanyolca derslerini de seçmeli ders olarak vermekteydi. Dokuz üyesi bulunan Mütevelli Heyeti ile yönetilmekteydi. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün talebi üzerine; Büyükçekmece 5. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından, Fatih Üniversitesi'nin kurucusu Türkiye Sağlık ve Tedavi Vakfı'na kayyum atandı. 23 Temmuz 2016 tarihinde, Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname'yle üniversite kapatıldı. Öğrencileri çeşitli üniversitelere yerleştirildi.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Okan Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

İstanbul Okan Üniversitesi, İstanbul'un Tuzla Akfırat'ta bulunan bir vakıf üniversitesidir. 1999 yılında Bekir Okan tarafından kurulmuştur ve 2003-2004 akademik yılında eğitim-öğretime başlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Sabancı Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

Sabancı Üniversitesi, 1999 yılında İstanbul'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">King's College London</span>

King's College London (KCL), Londra Üniversitesi'ni oluşturan ilk iki kolejinden biridir. İngiltere'nin en eski ve prestijli okullarındandır.

Akıllı tasarım, evrenin ve içerisindeki canlıların doğal seçilim gibi modern bilimin kabul ettiği süreçlerle oluşabileceğini, fakat bu süreçlerin zeki ve bilinçli bir varlık tarafından tasarlandığını iddia eden bir görüş. Akıllı tasarım iddiası, bilim çevreleri tarafından yeni yaratılışçılık olarak anılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">KTO Karatay Üniversitesi</span> Konyada kurulu vakıf üniversitesi

2005 yılında kuruluş çalışmalarına başlanan Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından Konya'nın ilk vakıf üniversitesi olarak 2009 yılında açılmıştır. KTO Karatay Üniversitesi ilk öğrencilerini 2010-2011 eğitim-öğretim yılında kabul etmiş ve ilk mezunlarını Haziran 2013'te vermiştir.

<span class="mw-page-title-main">Burhan Sönmez</span>

Burhan Sönmez, yazar, edebiyatçı, avukat.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Topkapı Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

İstanbul Topkapı Üniversitesi veya eski adıyla İstanbul Ayvansaray Üniversitesi, Plato Vakfı tarafından 24 Kasım 2013 tarihli ve 29898 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan 6761 numaralı kanun 16 Kasım 2016 kabul tarihi ile kurulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu</span> Meslek Yüksekokulu

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu, Kavram Eğitim Vakfı tarafından 12 Temmuz 2008 tarihli ve 2008/13861 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla İstanbul ilinde İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu adıyla kurulan meslek yüksekokuludur. Önlisans eğitimi veren yüksekokul, 2007-2008 eğitim öğretim yılı itibarıyla Önlisans eğitimine başlamıştır. 2015 yılı itibarıyla Çengelköy Yerleşkesi'ne taşınmıştır. 2018 yılı itibarıyla adı İzmir Kavram Meslek okulu olarak değiştirilmiş ve merkezi İzmir iline taşınmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Konservatuvar</span> müzik eğitimine özel kuruluş

Konservatuvar kelimesi, Türkçeye İngilizce, Fransızca ve İtalyanca gibi Latin kökenli dillerden girmiştir ve hepsinin okunuşu, bugün Türkçede kullanılan konservatuvar kelimesine benzemektedir. Bazı kaynaklarda konservatuvar olarak da yazılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Avrupa Yılın Müzesi Ödülü</span>

Yılın müzesi ödülü (EMYA) Avrupa Konseyi himayesinde Avrupa Müze Forumu (EMF) tarafından her yıl verilen en uzun soluklu ve Avrupa'nın en prestijli müzecilik ödülüdür. 1977 yılında gazeteci, anti-müzeolog, yayıncı ve kitap yazarı Kenneth Hudson öncülüğünde ödül'ün tahsisine başlandı. Avrupa Konseyi üyesi 47 Avrupa ülkesinde yeni açılan veya geçmiş iki sene içinde modernleşmiş veya genişlemiş herhangi bir müze ödüle aday olabilir.

<span class="mw-page-title-main">Jonathan Ive</span>

Sir Jonathan Paul Ive, Apple firmasına yaptığı tasarımlarla ünlenen İngiliz tasarımcı.

Melik Saraçoğlu, yönetmen, senarist, yapımcı.

<span class="mw-page-title-main">Bruce Mau</span>

Bruce Mau Kanadalı tasarımcı ve eğitimci. Kariyerine grafik tasarımcı olarak başladı ancak daha sonra mimarlık, sanat, müzeler, film, eko-çevre tasarımı ve kavramsal felsefeye odaklandı. Mau, Pratt Enstitüsü'nde, Lisansüstü Mimarlık ve Kentsel Tasarım bölümünde Misafir Profesör olarak görev yapmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Atlas Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

T.C. İstanbul Atlas Üniversitesi, 2018 yılında Türk Balkan Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından İstanbul'da kurulmuş bir üniversitedir. 2020-2021 akademik yılında eğitime geçen üniversitenin İstanbul Bağcılar'da Atlas Üniversitesi Medicine Hospital Hastanesi bulunmaktadır.

Melike Altınışık, Türk mimar, akademisyen.

Başak Gümülcinelioğlu Çıtanak, Türk oyuncu, mimar.

Leyla Acaroğlu, Türk asıllı Avustralyalı tasarımcı, sürdürülebilir yenilikçi ve eğitmen. Disrupt Design ve Eco Innovators adlı iki tasarım ajansının kurucusu olup ayrıca, Core77 Tasarım Eğitimi Girişimi Ödülü'nü kazanan ve bilginin kazanıldığı ve paylaşıldığı ana akım yolu bozan bir pop-up program olan UnSchool'un da kurucusudur.