Boynuzlugiller (Bovidae), gevişgetiren bir çift toynaklı familyası.
Antilop, Bovidae familyası içerisindeki 100 kadar otobur memeli türüne verilen addır. Zarif yapılı olan antiloplar da sığırlar gibi çift toynaklı ve geviş getiren hayvanlardandır. Bulunmuş fosiller bize Asya ve Avrupa'nın birçok yerinde antilopların yaşadığını söylemektedir. Buna karşılık antilop türlerinin çoğu Afrika'da, sadece 8 türü Asya'da yaşamaktadır. Kuzey Amerika'ya özgü olan Amerika antilobu ise adına rağmen antiloplarla aynı familyadan bile değildir. Antiloplar, çatallanmadan uzayan boynuzlarını dökmezken, Amerika antilopları çatallanarak uzayan boynuzlarını yılda 1 defa dökerler.
Sansar, sansargiller (Mustelidae) familyasından Martes cinsini oluşturan hepçil hayvanların ortak adıdır.
İmpala Güney ve Doğu Afrika'da yaşayan, orta boy bir antilop türüdür. Monotipik Aepyceros cinsinin ve Aepycerotinae alt familyasının tek üyesi olan bu tür ilk olarak 1812 yılında Alman zoolog Martin Hinrich Carl Lichtenstein tarafından tanımlanmıştır. İki alt türü tanınmaktadır.
Sansargiller (Mustelidae), etçiller (Carnivora) takımına ait bir Caniiformes (köpeğimsi) familyasıdır.
Neredeyse tehdit altındaki türler (NT), nesli tehlikede olmamakla beraber, yakında nesli tehlikeye girebilecek türlerdir.
Siyah yüzlü impala, Angola ve Namibya impalalarının yerli bir alt türüdür.
Bu liste okültizm, büyücülük, cadılık, astroloji, simya, mistisizm, Vudu, Fal-medyumluk, Teürji kavramlarıyla doğrudan veya dolaylı olarak ilgili tarihi-mitolojik karakterleri veya gerçekte yaşamış/yaşayan kayda değer kişileri içermektedir.
Yunan mitolojisi'nde, Melampus, efsanevi kahin ve şifacı. Dionysus'a tapınma ilk defa Melampus tarafından ortaya çıkarılmıştır. Herodotus'un aktardığına göre kendisinin kehanet gibi güçleri Mısırlılar'dan geliyordu. Ayrıca Melampus hayvanların dilini de anlamaktaydı. Klasik ve Helenistik çağlarda yazılmış birçok fal kitabı Melampus'un adı altında çıkarılmıştır. Herodot ve Pausanias'a göre (vi.17.6), babası "tarifsiz" veya "anlatılamayacak kadar muhteşem" anlamlarına gelen Amythaon'du.
Yunan mitolojisinde, Oecles (Οἰκλῆς<) veya Oecleus (Grekçe: Οἰκλεύς) Argos'un kralı, Amphiaraos'un babası, Antiphates'in veya Mantius'un oğlu ve Melampus'un torunu.
Yunan mitolojisi'nde, Mantius Melampus ve Iphianassa'nın oğlu; Cleitus'un ve Polypheides'in, bazı kaynaklarda Oicles de dahil olmak üzere, babası.
Yunan mitolojisinde, Antiphates 5 karaktere ait bir isimdir.
Antiphatês Iphianeira ve Melampus'un oğlu.Hippocoon'nun kızı Zeuxippe ile evlenmiştir.Oecles ve Amphalces adında çocukları olmuştur.
Yunan mitolojisinde, Iphianeira ismi 2 kadına tekabül e der.Biri büyük büyükanne diğeri ise torunun kızı konumundadır.
Bu liste, Carnivora (etçiller) takımındaki türleri içerir.
Bu, popülasyona göre çift toynaklılar listesidir. Tüm çift toynaklılar tespit edilemeyeceği için bu liste kapsamlı değildir.
Büyük Acı Göl, Mısır'da bulunan bir tuz gölüdür. Süveyş Kanalı'nın bir parçası olan göl, kanalın inşaatından önce bir kuru tuz vadisi veya havzasıydı. Eski Mısır döneminden kalma piramit metinlerinde göle atıfta bulunulur.
Yunan mitolojisinde Abas birkaç kişiye atfedilir:
Ellobiidae, Archaeopulmonata takımına bağlı bir hayvan familyasıdır.
Melampus, Ellobiidae familyasına bağlı bir hayvan cinsidir.