Mehmet Turgut
Mehmet Turgut adlı kişiler:
- Mehmet Turgut (1929-2009), Türk siyasetçi
- Mehmet Turgut (1969-2011), Türk senarist
- Mehmet Turgut (d. 1977), Türk fotoğrafçı
Mehmet Turgut adlı kişiler:
Anavatan Partisi, 1983 yılında Turgut Özal tarafından kurulmuş olan eski siyasi parti. Resmî kısaltması "ANAP" şeklindedir. 1983'ten 1991'e kadar aralıksız olarak tek başına iktidarda kalmış, 1996 ile 2002 yılları arasında da çeşitli koalisyon hükûmetlerinin içinde yer almıştır. 31 Ekim 2009 tarihinde Demokrat Parti ile birleşmiştir.
Mehmet Necati Çetinkaya, Türk bürokrat ve siyasetçi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Mülki İdare Amirliği, Çayeli ve Arapgir kaymakamlıkları ile başka ilçelerde Kaymakamlık, Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı ve Vekilliği, Hatay, Giresun İI Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı, Ordu, Konya, Olağanüstü Hâl Bölge Valiliği, Bursa ve Manisa Valiliği, AK Parti Kurucu Üyeliği, XX. Dönem Konya, XXI. Dönem Manisa, XXII.ve XXIII. Dönem Elazığ, XXIV. Dönem Adana Milletvekilliği ile TBMM Adalet, İçişleri Komisyonu Başkanlığı, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkan Vekilliği yaptı. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı yapmıştır. Türkiye-Çin Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir. Ayrıca Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi Başkan yardımcısıdır. Evli ve dört çocuk babasıdır.
Mehmet Turgut, Türkiye Cumhuriyeti'nin birçok hükûmetinde bakanlık yapmış Türk siyasetçi ve mühendistir.
Mehmet Kemal Yamak Türk asker ve bürokrat.
1963 Kıbrıs Anayasası değişikliği önerisi, 30 Kasım 1963 tarihinde Kıbrıs Cumhuriyeti cumhurbaşkanı III. Makarios, Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasası'nda siyasi kurumların yapılanması ve teşkilatlanma hakkındaki 13 maddelik bir değişiklik önerisinde bulundu. Kıbrıslı Türkler bu değişikliklerin kendi haklarını kısıtladığını belirtti. Bu değişiklik süreci içerisinde Kıbrıs Türkleri bu öneriye karşı çıkmış, 1963-1964 Kıbrıs olayları'nın çıkmasına neden oldu ve sonunda Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıs Cumhuriyeti'ndeki idarî ve siyasi yapılanmadan çekilmesine sebep oldu.
Zehir Hafiye, Orhan Aksoy'un yönettiği, başrollerini Kemal Sunal ve Nur Gürkan'ın paylaştığı, 1989 yapımı Türk filmidir.
Suçlu, yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı 1960 yapımı Türk filmidir.
Kara Murat Devler Savaşıyor, Natuk Baytan'ın yönettiği, senaristliğini Fuat Özlüer ve Erdoğan Tünaş'ın üstlendiği 1978 yapımı Türk filmidir. Filmin yapımcısı Türker İnanoğlu'dur. Filmin başrol oyuncusu Cüneyt Arkın'dır.
İngiliz Kemal'in Oğlu, yapım, yönetim ve senaryosunu Osman F. Seden'in üstlendiği 1968 yapımı Türk filmidir.
İki Gemi Yanyana, Kemal Tahir ve Atıf Yılmaz'ın senaryosunu yazdıkları 1963 yapımı Türk filmidir. Filmin yönetmeni Atıf Yılmaz'dır.
İstanbul Geceleri, Mehmet Muhtar'ın yönettiği 1950 yapımı Türk filmidir. Senaryoyu Turgut Demirağ ve Oya Sensev yazmıştır. Filmin yapımcısı And Film adına Turgut Demirağ'dır. Görüntü yönetmenliğini Cezmi Ar üstlenmiştir. Filmin müzik yönetmenliğini Kadri Şençalar yapmıştır.
Görünmeyen Düşman, senaryosunu Safa Önal'ın yazdığı, yönetmenliğini Cüneyt Arkın'ın üstlendiği 1979 çıkışlı Türk filmidir.
Ölüm Görevi, senaryosunu Safa Önal’ın yazdığı, yönetmenliğini Cüneyt Arkın'ın yaptığı 1978 yapımı Türk filmi.
İnsanları Seveceksin, yönetmenliğini Melih Gülgen'in yaptığı 1978 yapımı Türk filmidir.
100 Türk Edebiyatçısı, 59. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti döneminde Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilere hem Türk Dili ve Edebiyatı dersi müfredatı ile ilişkilendirilerek yazarların kitaplarının okutulması hem de boş zamanlarını değerlendirmek üzere öncelikle başvurabilecekleri yazarların kaynak eserleri olarak tavsiye edilmesi için derlenmiş Türk yazarlar listesidir.
Kara Murat Denizler Hakimi, 1977 yılı Türk yapımı sinema filmi.
Kartal Bey, senaristliğini ve yönetmeliğini Melih Gülgen'ın yaptığı 1984 yapımı Türk filmidir.
Baba Ocağı yapım, yönetmenliğini ve senaristliğini Melih Gülgen'in yaptığı 1977 yapımı Türk sinema filmidir.
Tuzak, yönetmeliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı 1976 yapımı Türk sinema filmi.
Soysuzlar yönetmeliğini ve senaristliğini Natuk Baytan'ın yaptığı 1975 çıkışlı Türk sinema filmi.