
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Türkiye Cumhuriyeti'nin yasama organıdır. 23 Nisan 1920'de Osmanlı Devleti'nin İtilaf Devletleri'nce işgaline direniş göstermek üzere kurulmuştur. Asli görevi yürütmeyi denetlemektir ve yasama erkini kullanır. "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi, TBMM'nin varoluşunun temel dayanağını oluşturur.

Bekir Refik Koraltan, Türk bürokrat ve siyasetçi. Demokrat Parti döneminde, 1950 ile 1960 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı görevinde bulunmuştur.

Refah Partisi, Millî Görüş hareketinin 12 Eylül Darbesi'nden sonra kurulan siyasi partisi. 1987'de genel başkanlığa Necmettin Erbakan getirildi. 1991 seçimlerinde meclise girdi. 1995 seçimlerinden birinci parti olarak çıktı. 1997'de Refahyol Hükûmetini kurdu. "Lâik Cumhuriyet ilkesine aykırı eylemleri" gerekçesiyle, 16 Ocak 1998'de Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı.

İstiklâl Madalyası, Türk Kurtuluş Savaşı’nda yararlılık gösteren askerlere ve sivillere, o dönemde milletvekili olanlara, savaşa katılan alayların sancaklarına, Erzurum ve Sivas kongrelerine katılanlara, İstiklâl Madalyası Kanunu adlı özel bir yasaya göre verilen madalyadır. 1 Kasım 1926 tarihine kadar Türkiye Büyük Millet Meclisince verilmiş olan İstiklâl Madalyaları'nı, bu tarihten sonra müracaat edenlere Millî Savunma Bakanlığı vermektedir. Toplam 95.261 kişiye verilmiştir.

Hasan Hüsnü Saka, Türk siyasetçi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 7. başbakanı.

Cumhuriyet Müzesi veya II. TBMM Binası, TBMM'nin 1924-1960 yılları arasında faaliyetlerinin gerçekleştirildiği Ankara'nın Altındağ ilçesindeki tarihî yapı.

Hüseyin Avni Ulaş, son Osmanlı Mebusan Meclisi ve Birinci TBMM milletvekili.

Mehmet Muzaffer Alankuş, Türk asker ve siyasetçi.
Eyyüp Cenap Gülpınar, Türk siyasetçidir.
TBMM 20. dönem milletvekilleri listesi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 20. döneminde görev yapan, 1995'te seçilen, milletvekillerinin listesidir.
Nuh Cenap Aksu, -, Türk bürokrat ve siyasetçi.
İsmail Hakkı Baykal, Türk siyasetçi.
Mustafa Vasfi Gerger, Türk siyasetçidir.
Şanlıurfa milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 1. döneminden beri Şanlıurfa şehrini temsil eden milletvekilleri ve senatörlerin listesidir.
Siverek'ten TBMM 1. Dönem'de görev yapan mebuslar;

Saffet Kemaleddin Yetkin veya bilinen adıyla Şeyh Saffet Efendi, Türk siyasetçi.
Mehmet Sabri Kılıç (1923, Suruç, Şanlıurfa -, Türk siyasetçidir.
İbrahim Özyavuz Türk siyasetçi.
Aziz Aydınlık, Türk siyasetçi, iş insanı ve TBMM 27. dönem CHP Şanlıurfa milletvekilidir.

Halil Özcan, Türk iş insanı ve siyasetçi. 24, 25, 26 ve 27. dönemlerde TBMM Adalet ve Kalkınma Partisi Şanlıurfa milletvekili olarak görev yapmıştır.