
Mustafa Asım Köksal, İslam tarihi yazarı, şair, mutasavvıf.

Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır, Türk din alimi, tercüman ve hattattır. Osmanlı Devleti'nin son zamanlarında ve Cumhuriyet Dönemi'nde yaşamış olup, Kur'an'ın Türkçe tefsirlerinden birini telif etmiştir.
Cenaze namazı, İslâm dinindeki namaz ibadetinin bir türü. Vefat eden Müslümanlar hakkında dua olan cenaze namazı, farz-ı kifâyedir.
Ahmet Hamdi Akseki, Türk din bilgini, 3. Diyanet İşleri Başkanı. 1947'den vefatına değin Diyanet İşleri Başkanı olarak görev yaptı.

Kasım Gülek, Türk ekonomist, siyasetçi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri (1950-59).

Korkut Yaltkaya ; Türk hekim, ruh ve sinir hastalıkları uzmanı, elektrofizyolog ve akademisyen.
Tayyar Altıkulaç, 13. Diyanet İşleri başkanı, XX. ve XXII. Dönem İstanbul milletvekili ve AK Parti kurucu üyesidir.

Lütfi Doğan, Türk ilahiyatçı ve siyasetçi. 1968-1972 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanı olarak görev aldı. 1973-1980 arasında Milli Selamet Partisinden iki dönem Erzurum senatörü olarak, 1991-1999 yılları arasında ise Refah Partisi ve Saadet Partisinden Gümüşhane milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde yer aldı.
Mehmet Şevket Eygi, Türk gazeteci, İslamcı komplo teorisyeni, makale ve köşe yazarı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümü, kendisinin sağlığının 1937 yılından itibaren bozulmaya başlamasına müteakiben 10 Kasım 1938'de gerçekleşti. Ölümünün ardından, 21 Kasım 1938'de geçici olarak Ankara Etnografya Müzesi'ne konulan naaşı, 10 Kasım 1953'te kendisi için inşa edilmiş anıt mezar olan Anıtkabir'e nakledildi.

Haydar Baş, Türk siyasetçi, profesör, öğretmen, ekonomist, araştırmacı, yazar ve iş insanı.

Bilal Şimşir, Türk diplomat, akademisyen, tarihçi-yazardı. Türk Tarih Kurumu "Şeref Üyeleri" arasında yer almaktaydı.

Gül Baba ; Osmanlı dönemi Bektaşi dervişidir.

Mehmet Görmez Türk ilahiyatçı, hadis profesörü, 17. Diyanet İşleri Başkanı ve İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı.

İmam, İslâm dinine ait bir terimdir. Genel anlamda önder, lider, devlet başkanı anlamlarına gelir. İslami bir terim olarak ise cemaate namaz kıldıran ve diğer dinî görevleri yerine getiren kişileri ifade eder. İmamlık görevini yerine getirmeye ise 'imamet' denmektedir.

Zekeriya Beyaz, Türk müftü, imam-hatip, vaiz, din sosyolojisi profesörü ve yazar.
Erkam bin Ebü'l Erkam, İslam peygamberi Muhammed'in ilk Müslüman olan sahabelerinden.

Ubey bin Kab, sahabi ve ilk dönem müfessir, muhaddis ve fakihlerindendir.

Ahmet Hamdi Akseki Camii, Türkiye'nin başkenti Ankara'nın Çankaya ilçesinde, Dumlupınar Bulvarı üzerinde Bilkent sapağında, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yanında bulunan arsaya inşa edilen cami ve camiye ait tesislerdir. 2013 yılında ibadete açılan camiye, Diyanet İşleri eski başkanlarından Ahmet Hamdi Akseki'nin ismi verildi.
Akşemseddin Camii, Türkiye'nin Çorum ilinin merkez ilçesindeki bir ibadethane. Edirne'deki Selimiye Camii örnek alınarak yapılmıştır. 2008 yılında inşasına başlanan cami, Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve hayırseverlerin bağışlarıyla tamamlanarak Haziran 2015'te ibadete açılmıştır. Yaklaşık 2000 metre kapalı alana sahip olan yapı, 3500 kişinin aynı anda namaz kılabileceği şekilde planlanmıştır. Toplam cemaat kapasitesi açık alanla birlikte 5 bini bulmaktadır. Caminin imam odası, kuran kursu, kütüphane, eğitim odaları gibi bölümleri bulunmaktadır. 4 minaresi vardır. Cuma namazı ile ibadete açılan camide ilk namazı Müftü Mehmet Aşık kıldırmıştır. Camiye gösterilen büyük ilgi nedeniyle camide yer kalmayıp çok sayıda vatandaş çevredeki camilere gitmiştir.