
Mehmet Sadık Paşa (Karavezir), Osmanlı Devletinin son yıllarında hükûmette nazırlık, valilik ve sadrazamlık görevlerinde bulunmuş bir devlet adamıdır.

Cezayir-i Bahr-i Sefid Eyaleti veya Cezayir-i Bahr-i Sefid Beylerbeyliği, 16. yüzyılda kurulan Osmanlı Devleti eyaletidir.

Abdullah Galib Paşa, Osmanlı siyasetçi.

Cezayir-i Bahr-i Sefid Vilayeti, 1864 yılında kurulan Osmanlı Devleti vilayeti.

Kosova Vilayeti 1877 yılında kurulan Osmanlı İmparatorluğu vilayeti. Vilayetin merkezi önce Priştine sonra Üsküp olmuştur.

Damad Gürcü Halil Rifat Paşa, II. Mahmud ve Abdülmecid dönemlerinde görev yapmış bir Osmanlı devlet adamıdır. 4 kez Kaptan-ı Deryalık yapmıştır.
Yannis Sava Paşa Rum kökenli bir Osmanlı devlet adamı, yazar ve doktor.

Asım Mehmed Paşa (Nurizade) valilik, Şûrâ-yı Devlet başkanlığı ve çeşitli hükûmet görevlerinde bulunmuş bir Osmanlı devlet adamıdır.

Giritli Sırrı Paşa, 19. yüzyılda çeşitli Osmanlı vilayetlerinde valilik yapmış olan bir devlet adamı, yazar ve şairdir.

Mehmed Akif Paşa ya da Arnavut Mehmed Akif Paşa ya da Kalkandereli Mehmed Arif Paşa (1822-1893) Osmanlı Devleti'nin son döneminde yüksek derecede çeşitli görevlerde bulunmuş bir devlet adamıydı.

Prevezeli Abidin Paşa, Osmanlı Devleti'nin son döneminde hizmet vermiş bir devlet adamı ve yazardır.
Ramazanoğlu Hüseyin Rıza Paşa (1838-1904) Osmanlı Devleti'nin son döneminde valilik ve nazırlık yapmış devlet adamı ve yazardır. Türkçe, Arapça ve Farsça eserleri mevcuttur.

Moralı İbrahim Halil Paşa, Osmanlı döneminde iki kez Bahriye Nazırlığı, valilik ve meclis üyeliği yapmış bir devlet adamıdır.
Hüseyin Hüsnü Paşa, Osmanlı Devleti'nde yaşamış farklı kişilerin ismi ve unvanıdır:
- Hüseyin Hüsnü Paşa (?-1877), Tirhala, Yanya, Girit, Rumeli, Selanik, Cezayir-i Bahr-i Sefid, Hüdavendigar ve Prizren valisi; Zabtiye müşiri
- Hüseyin Hüsnü Paşa (1839-1896), Harbiye Nazırı
- Hüseyin Hüsnü Paşa (1839-1916), Çetine elçisi, Sankt-Peterburg büyükelçisi
- Hüseyin Hüsnü Paşa (1852-1918), Bahriye Nazırı
- Hüseyin Hüsnü Paşa (1856-1926), Kosova ve Trablusgarb valisi ve Meclis-i Âyân üyesi
- Hüseyin Hüsnü Paşa (1861-1920), Harbiye Nazırı
- Hüseyin Hüsnü Paşa

Biga Sancağı veya Kale-i Sultaniye, Osmanlı İmparatorluğu Sancağı. 1888 yılında Karesi Vilayetinden ayrılarak bağımsız Biga Sancağı adıyla İstanbul'a bağlanmıştır. Kazâları, Kale-i Sultaniye, Ezine, Ayvacık, Bayramiç, Biga, Lapseki idi. Şimdiki Çanakkale ilinin Anadolu'da olan topraklarını kapsıyordu.

Dedeağaç Sancağı veya 1878-1884 yılları arasında Dimetoka Sancağı, Osmanlı İmparatorluğu'nun sancaklarından biriydi. Sancağın merkezi Dedeağaç idi.
İsmail Hakkı Paşa (1842-1895), Osmanlı siyasetçi.
Musa Safveti Paşa, Osmanlı devlet adamıdır.
Hüseyin Hüsnü Paşa (?-1877), Osmanlı devlet adamıdır.
Serhalifezade Salih Vamık Paşa (?-1861), Osmanlı devlet adamıdır.