Orta Doğu, Afrika-Avrasya'da genellikle Batı Asya'yı, tüm Mısır'ı ve Türkiye'yi kapsayan kıtalararası bir bölgedir. Terim, 20. yüzyılın başlarında başlayan Yakın Doğu teriminin yerini almak üzere daha geniş bir kullanıma girmiştir. Daha geniş "Büyük Orta Doğu" kavramı aynı zamanda Mağrip, Sudan, Cibuti, Somali, Komorlar, Afganistan, Pakistan ve bazen Transkafkasya ve Orta Asya'yı da bölgeye dahil etmektedir. "Orta Doğu" terimi, değişen tanımları konusunda bazı karışıklıklara yol açtı.
Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin desteğinde, Asya Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen bölgesel yarışmalar.İlki 1951'de Yeni Delhi'de yapıldıktan sonra, 1954'ten beri de her dört yılda bir yapılmaktadır.1980'li yıllar kadar Japonya madalya sıralamasında birinci olurken, 1982'den beri düzenlenen yarışmalarda üstünlük Çin'in elindedir.
Tevhidi Taberi, İranlı sanatçı, ressam. Paris’te yaşayan sanatçı hat sanatı, resim ve tezhib sanatlarında uzmandır ve İran Hat Derneği, UNESCO’nun güzel sanatlar derneği, Fransa Sanat Ocağı, İran Kültür Bakanlığı'na bağlı güzel sanatlar merkezinin de üyesidir.
İran tarihi, tarihin en eski uygarlıklarından biri olan İran'ın tarihsel gelişimini ele alan tarih yazımı alanıdır. Bu tarih; batıdaki Anadolu'dan doğudaki Hindistan ile Siri Derya Nehri'ne, kuzeydeki Kafkaslar ve Avrasya steplerinden de güneydeki Basra Körfezi ile Umman Körfezi'ne kadar geniş bir alanı içine alan Antik İran bölgesinin tarihini kapsamaktadır.
BFV İstiklâl ya da tam adıyla Başgâh-ı Ferhângî Varzeş-i İstiklâl-i İran, İran'ın başkenti Tahran'da bulunan spor kulübü. Lig-i Berter-i Halîc-i Fars ve İran futbol camiasının bilinen ve tarihi kulüplerindendir.Steghlal Club'ın televizyon ve siber uzaydaki maçlarının her birinde ortalama 30 ila 110 milyon izleyici bulunuyor.
İslamşehr, İran'ın Tahran Eyaleti'nde şehir.
Perviz Meşkatyan İranlı santuri, müzisyen, besteci, araştırmacı ve öğretim görevlisi.
Olimpiyat madalyası kazanan Türk sporcular listesi, 1896 Atina'da başlayan ve dört yılda bir düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanan Türk sporcuların listesidir.
Eşref Pehlevi, Devrik İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi'nin ikiz kız kardeşi, sürgündeki İran prensesi. 26 Ekim 1919'da Tahran'da doğdu. Eşref Pehlevi İran'da 1925'ten İslam devriminin gerçekleştiği 1979'a kadar hüküm süren Şah ailesinin hayatta kalan son çocuklarından biriydi.
İran Arapları,, İran'da yaşayan Arap halkı. İran nüfusunun %2'sini oluştururlar.
Mehdi Bazergan, İranlı akademisyen, uzun zamandan beri demokrasi yanlısı bir eylemci ve İran'ın geçici hükûmetinin başındaydı ve 1979 İran Devrimi'nden sonra İran'ın ilk başbakanı oldu. Kasım 1979'da İran rehine krizi olayını protesto etmek ve hükûmetinin bunu önleme konusundaki başarısızlığının ardından başbakanlık görevinden istifa etti.
Muhammed Ali Recai, İran'ın eski cumhurbaşkanı ve başbakanı. 30 Ağustos 1981'de başbakan Muhammed Cevad Bahonar ile birlikte düzenlenen bir bombalı saldırıda öldü.
Ebulfazl Envari, İranlı ağır sıklet güreşçidir. Sporcu Saveh, İran'da doğdu. 1966 ve 1969 dünya şampiyonalarında ve 1970 Asya Oyunları'nda bronz madalya kazandı.
Mahmud Beyati, forvet pozisyonunda görev yapmış İranlı eski millî futbolcu ve teknik direktördür.
Mehdi Asgarhani, kaleci pozisyonunda görev yapmış İranlı millî futbolcudur.
Muhammed Cafer Selmasi, İranlı halterci. 1948 Yaz Olimpiyatları'nda İran'ın ilk Olimpiyat madalyasını kazanmıştır. Irak'ın Kazımiye semtinde doğmuştur fakat aslen Salmas, Batı Azerbaycanlıdır.
Muhammed Rıza Rahçemeni, İranlı hekim, bilim insanı ve reformcu siyasetçi.
Fereydoun Ghanbari, İranlı profesyonel güreşçi.
Harun Doğan, Türk antrenör, eski güreşçi. Serbest stilde güreşen Doğan, genellikle 57–58 kg ağırlık kategorisinde mücadele etmişti.
Muhammed Ali Ferruhyan, İranlı serbest stil güreşçi.