New York, ABD'nin Orta Atlantik ve Kuzeydoğu bölgesinde bulunan eyaletlerinden birisidir. Başkenti Albany, en büyük şehri New York'tur. 62 vilayete sahiptir. 20,2 milyon kişilik nüfusu ile ülkenin nüfusu en yüksek dördüncü eyaletidir. Nüfusun üçte ikisi New York metropoliten alanında yaşamaktadır. Vermont, Massachusetts, Connecticut, New Jersey ve Pensilvanya ile karadan, Rhode Island ile de sudan komşudur. Ayrıca Kanada'nın Québec ve Ontario bölgelerine uluslararası sınırı vardır.
Amerika Birleşik Devletleri'nin eyaletleri veya Amerika Birleşik Devletleri'nin devletleri, 50 tane olup birbirleriyle politik bir birlik oluştururlar. Her bir eyalet, bir coğrafi bölgede idari yetkiye sahiptir ve egemenliğini federal hükûmetle paylaşır. Egemenliğin her bir eyalet ile federal hükûmet arasında paylaşılmasından dolayı Amerikalılar hem federal cumhuriyetin, hem ikamet ettikleri eyaletin vatandaşıdır. Eyalet vatandaşlığı ve ikamet esnektir ve bir eyaletten diğerine taşınmak için herhangi bir hükûmet iznine gerek yoktur. Şartlı tahliyeyle serbest kalmış hükümlüler ve velayeti paylaşan boşanmış ebeveynlerin çocukları gibi belirli bir mahkeme kararıyla bu hakkı sınırlandırılmış kişiler, anılan kuralın istisnasını oluşturur.
Modern Sanat Müzesi, kısaca "MoMa", Orta Manhattan, New York'taki sanat müzesidir. Birçok kişi tarafından dünyadaki en önemli modern sanat müzesi olarak görülmektedir.
Metropolitan Sanat Müzesi, halk dilinde "the Met", dünyanın en büyük ve en önemli müzelerinden biridir. Manhattan, New York'taki Central Park'ın yanında yer alan müze, The Cloisters adı verilen Orta Çağ sanatını barındıran bölümü bünyesinde barındırır. Müzede eski doğu, Mısır, Yunan ve Roma dönemlerine ait eserler bulunmaktadır. Avrupa Orta Çağ koleksiyonunun bir bölümü ise Manhattan'ın kuzey ucundaki ek binada bulunur. Müze içerisinde bir araştırma kitaplığı, çocuklar için bir bölüm ve etkin bir eğitim sergisi vardır. Müzede batı resim sanatının öne çıkan isimlerine ait tablolar da bulunmaktadır. 2 milyondan fazla esere ev sahipliği yapmaktadır.
New York, Amerika Birleşik Devletleri'nin en kalabalık şehri ve dünyanın en kalabalık metropolitan alanlarından New York metropolitan bölgesinin merkezidir. Şehir bir parçası olduğu New York eyaleti ile karıştırıldığı için İngilizcede New York City (kısaca NYC) olarak isimlendirilir.
Büyük Tokyo Metropolü, Japonya'da başta merkezdeki Tokyo metropolü beraber Chiba, Kanagawa, Saitama prefektörlükleri ve bu prefektörlüklerin büyük kısmından oluşan bir Metropoliten alandır. Tokyo Metropolü kavramı, 'yalnızca Tokyo' kavramıyla aynı olmayıp, Tokyo ile birleşik olan ve prefektörlük sınırları dışına taşan bütün kentsel alanı içine almaktadır. Japonya hükûmetinin tanımladığı Ulusal Başkent Bölgesi Kantō bölgesine ek olarak Yamanashi prefektörlüğünü de içerir.
Bridgeport ABD eyaleti Connecticut'ta yer alan kalabalık nüfuslu bir şehirdir. Eskiden ilçe merkezi olduğu Fairfield County sınırları içindedir. Greater Bridgeport bölgesinin kalbi olan şehrin nüfusu 2009 sayımına göre 142.200'dir. Şehir aynı zamanda New York metro bölgesinin bir parçasıdır.
Metropolitan alan, nüfusu büyük olan şehirlerin ekonomik, toplumsal ve siyasal olarak etkili oldukları alanlardır. Metropolitan alanlar genellikle bir büyükşehir ile çevresindeki diğer şehirler, varoşlar ve yerlerden oluşur. Metropolitan alanların genel bir açık tanımı ya da sınırları olmayıp ülkeden ülkeye değişmektedir. Sosyal, ekonomik ve politik kurumlar değiştikçe, metropolitan alanlar önemli ekonomik ve politik bölgeler haline geldi.
New York Metrosu, ABD'nin New York kentinde bulunan bir metro ağıdır. New York metrosu, 9 Ekim 1863 tarihinde açılmış olup ilk yeraltı istasyonu 27 Ekim 1904 tarihinde hizmete girmiştir ve dünyanın en eski toplu taşıma sistemlerinden biridir. Dünyanın en büyük ağına sahip olan New York metro sistemi, 1,370 km uzunluğunda olup 27 hat ve 472 istasyondan oluşmaktadır.
Tokyo'nun özel semtleri, Japonya'nın başkenti Tokyo'nun doğu kesiminde yer alan ve çekirdeğini oluşturan 23 belediyedir. Semtler, 1943 yılında lağvedilen eski Tokyo şehrinin bulunduğu alanı kapsamaktadır ve diğer idari bölümler gibi 1947 Yerel Özerklik Kanunu ile tanımlanırlar. Japoncada genellikle "23 semt" olarak bilinir.
New York metropoliten alanı, ABD'de başta ülkenin en büyük şehri New York olmak üzere New York eyaletinin güneyi ile New Jersey, Connecticut ve Pensilvanya eyaletlerinin bir kısmını kapsayan metropoliten alandır. Yüzölçümü 34.490 km² olan bölgenin nüfusu 2015 yılı itibarı ile 23.723.696 olup Kuzey Amerika'nın en büyük metropoliten alanıdır.
Amerika Birleşik Devletleri Nüfus Sayım Bürosu ABD Federal İstatistik Sistemi'ne bağlı bir bürodur. Amerikan halkı ve ekonomisi hakkında veri üretiminden sorumludur.
Büyük Los Angeles Alanı, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletindenindeki Los Angeles ve çevresini kapsayan ikinci büyük bir bölgedir. Bölgenin nüfusu 18.679.763 milyon olup New York metropoliten alanı'ndan sonra gelir.
Kentsel alan, kentsel yığışım, kentsel yığılma, kent-bölge, kent aglomerasyonu, toplu yerleşim bölgesi, toplu yerleşim alanı veya metropoliten alan, yüksek nüfus yoğunluğuna ve yapılı bir altyapıya sahip bir yerleşimdir. Kentsel alanlar kentleşmeyle oluşturulur ve kent morfolojisi tarafından şehir, kasaba, konürbasyon veya banliyöler olarak kategorize edilir.
BosWash, ABD'nin kuzeydoğu kıyısındaki Metropoliten alanları kapsayan bir megapoldür. Megapol kuzeydoğuda Massachusetts'te Boston'dan başlayarak güneydoğuda Washington, DC ve Virginia'ya kadar uzanmaktadır. Başta Boston, New York, Philadelphia, Baltimore ve Washington D.C. olmak üzere büyük şehirleri, metropolitan alanları, banliyöleri ve daha küçük şehir merkezlerini içermektedir.
Megakent veya mega şehir, genellikle toplam nüfusu 10 milyonu aşan bir şehir veya Metropoliten alandır. Bir megakent, tek bir metropolitan alan veya birleşmiş iki veya daha fazla metropolitan alan olabilmektedir. Konürbasyon, metropol ve metropleks terimleri de ikincisine uygulanır.
Scotland Yard, Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'nın polis teşkilâtı olan Metropolitan Polis Teşkilatı'nın karargâhı için kullanılan bir tanımdır.
Trialeti kültürü veya bilinen diğer adıyla Trialeti-Vanadzor kültürü, ismini Gürcistan'ın Trialeti ve Ermenistan'ın Vanadzor şehrinden alan, kabaca MÖ 3500-2500 yılları arasında etkili olmuş bir kültürdür. Trialeti kültürü önce gelen Karaz kültürü bölgelerinde ortaya çıkmıştır. Bazı araştırmacılar bu kültürün Hint-Avrupa kültürü olduğu yönünde tahminlerde bulunmuştur.
Hudson Nehri Ekolü, estetik vizyonu Romantizmden etkilenen bir grup manzara ressamı tarafından şekillendirilen 19. yüzyıl ortalarında bir Amerikan sanat hareketiydi. Tablolar tipik olarak Hudson Nehri Vadisi'ni, Catskill, Adirondack ve Beyaz Dağların çevresini tasvir ediyor. Okulla ilişkilendirilen ikinci nesil sanatçıların eserleri, New England, Maritimes, Batı Amerika ve Güney Amerika'daki diğer yerleri kapsayacak şekilde genişledi.
Fransız Kuzey Afrikası, Kuzeybatı Afrika'da (Mağrip) Fransa'nın yönetiminde kalan bölgelere verilen addı. Fransız Cezayiri, Fas ve Tunus'u kapsıyordu. Kendi başlarına Fransız kolonileri ve idari birimlerin federasyonları olarak var olan Fransız Batı Afrikası ve Fransız Ekvator Afrikası'nın aksine, Fransız Kuzey Afrikası hiçbir zaman ayrı olarak yönetilen üç bölgeye atıfta bulunmak için bir kolaylık teriminden başka bir şey değildi.