İçeriğe atla

Meetup

Meetup
Meetup Logo
SahipMeetup Inc.
URLhttp://www.meetup.com/
SloganFind your people (Seninle aynı ilgi alanına sahip insanları bul)
Üye sayısı15,920,000(Şubat 2014)
Kullanılabilir dil(ler)İngilizce, İspanyolca, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Portekizce

Meetup gerçek hayattaki grup buluşmalarını kolaylaştıran bir sosyal ağdır. Meetup web sitesi üyelerinin politika, kitaplar, oyunlar, filmler, sağlık, evcil hayvanlar, kariyer ve benzeri birçok ayni ilgi alanına sahip kişilerin bir araya gelerek oluşturduğu grupları bulmasına ve katılmasına olanak sağlar. İlk olarak kullanıcılar posta kodunu ya da şehir adini ve buluşma bulmak istedikleri konu hakkında bilgi girer. Ardından Meetup kullanıcılara buluşma zamanını ve yerini kararlaştırmasına için yardımcı olur. Ayrıca sadece yer bilgisi giren kullanıcılar için ilgi alanları listesi erişilebilir durumdadır. Meetup grup yöneticilerinden organizasyon ücreti almaktadır. Şu anda ücret aylık 12 ile 19 Amerikan doları arasındadır. Firma New York şehri merkezlidir. Firma Mayıs 2013 tarihi itibarı ile 125.247 grup ve 196 farklı ülkeden 13.4 milyon üyesi olduğunu bildirdi. Fakat bu sayılar aktif olmayan grup ve üyeleri de içeriyor olabilir. Web sitesi İngilizce, İspanyolca, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Portekizce dillerinde kullanılabilir durumdadır. Meetup kullanıcıları için IOS ve Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar için kendi uygulamlarını geliştirmiştir. Bu sayede kullanıcılar buluşma arama, ayarlama ya da mesaj günderme gibi işlemleri bu uygulamalar aracılı ile yapabilirler.

Firma Şubat 2014 tarihi itibarı ile toplam 142.319 grup ve 196 farklı ülkeden 15.92 milyon üyesi, aylık 312.827 buluşma şayisi olduğunu bildirmektedir. Fakat bu sayılar aktif olmayan grup ve üyeleri de içeriyor olabilir.

Kaynakça

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">İnternet sitesi</span> tek bir web alanından sunulan ilgili web sayfaları kümesi

Web sitesi, Ortak bir alan adı ile tanımlanan ve en az bir web sunucusunda yayınlanan web sayfaları ve ilgili içeriklerden oluşan bir koleksiyondur. Web üzerindeki sayfalar; metin, görsel ve animasyon şeklinde ziyaretçisine bilgi aktaran veya hizmet sunan sayfaların tümünü kapsayan bir doküman topluluğudur. Ziyaretçiler bir web sitesine, HTTP veya HTTPS protokollerinde aşağıdaki bileşenlerden oluşan benzersiz bir adresi kullanarak erişirler:

<span class="mw-page-title-main">Barındırma hizmeti</span> Web Sitelerin dosya barındırma sistemi

Barındırma (hosting), bir web sitesinde yayınlanmak istenen sayfaların, resimlerin veya belgelerin internet kullanıcılarının erişimine sunulabilmesi amacıyla bir sunucuda saklanmasıdır. Barındırma hizmeti, web sitesinin içeriğinin yüklenip saklandığı sunucunun veri depolama işlevini üstlenir.

YouTube, Google'a ait bir Amerikan çevrimiçi video paylaşım ve sosyal medya platformudur. Merkezi San Bruno, Kaliforniya'da olan platform; 15 Şubat 2005'te üç eski PayPal çalışanı tarafından kuruldu. Platform; kullanıcılarına video yükleme, izleme ve paylaşma imkânı sunmakta olup medya şirketleri ve kullanıcı üretimi videoların gösterimi için WebM, H.264 ve Adobe Flash Video teknolojilerini kullanır. Genel olarak video klipler, televizyon klipleri, müzik videoları, video bloglar, kısa özgün videolar ve eğitim videoları gibi içerikler yayınlanmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Flickr</span>

Flickr, Şubat 2004'te Ludi corp tarafından kurulan ve 20 Mart 2005 tarihinde Yahoo tarafından 35 milyon dolara satın alınan bir internet sitesidir. Fotoğraf, video barındırma hizmeti ve paylaşma imkanı sunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Mynet</span> internet portalı

Mynet, Türkiye'nin ilk Türkçe internet platformu. 1999 yılında kuruldu. 2019 yılı sonu itibarı ile 26 milyon internet kullanıcısına hizmet veren Mynet, Türk internet kullanıcılarının %49'una erişen Türkiye'nin en büyük internet platformlarından ve dünyanın en fazla ziyaret edilen dört yüz internet firmasından birisi. Mynet'in misyonu, kullanıcılarının ihtiyaç duyduğu internet hizmetlerini kolay, etkin, eğlenceli ve en ekonomik şekilde gerçekleştirebilecekleri interaktif bir platform yaratmaktır. Bunun için yirmiden fazla servisle internet kullanıcılarına hizmet vermektedir. Mynet'in çözüm ortakları arasında Facebook, Google, NBC, BBC, Yandex, TRT gibi global ve yerel markalar bulunuyor.

Archos bilgisayar alanında üretim yapan bir Fransız firmasıdır. 1988 yılında Henri Crohas tarafından kurulmuştur.

Facebook, insanların başka insanlarla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan bir sosyal ağ. 4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi 2006 devresi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, öncelikle Harvard öğrencileri için kurulmuştu. Daha sonra Boston civarındaki okulları da içine alan Facebook, iki ay içerisinde Ivy Ligi okullarının tamamını kapsadı. Uygulamanın ilk senesinde; Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm okullar Facebook veri tabanında mevcuttu. Üyeler önceleri sadece söz konusu okulun e-posta adresiyle üye olabiliyordu. Daha sonrasında da ağ içine liseler ve bazı büyük şirketler de katıldı. 11 Eylül 2006 tarihinde ise Facebook tüm e-posta adreslerine, bazı yaş sınırlandırmalarıyla açıldı. Kullanıcılar diledikleri ağlara; liseleri, çalışma yerleri ya da yaşadığı yerler itibarıyla katılım gösterebilmektedirler. Ayrıca Facebook, dünyanın en fazla ziyaret edilen sitelerinden biridir. Google Play Store'da 5 milyardan fazla kullanıcısı bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Türkçe Vikipedi</span> Vikipedinin Türkçe sürümü

Türkçe Vikipedi, Vikipedi'nin 5 Aralık 2002'de başlatılan Türkçe sürümüdür. Madde sayısına göre 25. en büyük Vikipedi sürümüdür. 19 Ekim 2024 günü saat 05.34 itibarıyla (UTC) 623.010 maddeye ulaşmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Google Drive</span> Dosya depolama ve senkronizasyon hizmeti

Google Drive, Google tarafından oluşturulmuş ve yönetilen bir dosya depolama ve senkronizasyon hizmetidir. Bu hizmet; kullanıcıların bulutta doküman depolayabilmelerini, dosya paylaşabilmelerini ve iş birliği yaptıkları kişilerle dokümanları düzenleyebilmelerini sağlar. Google Drive; dokümanların, elektronik tabloların, sunumların, çizimlerin, formların ve daha fazlasını iş birliği halinde düzenlenebilmesini sağlayan; Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar'dan oluşan bir ofis paketidir. Google Drive'da genele açık olarak paylaşılan dosyalar İnternet arama motorları tarafından aranabilir. Hizmete, diğer Google ürünleri gibi @gmail.com e-posta adreslerini kullanan bir Google Account hesabı ile kaydolmak mümkündür.

Videofon, Türk Telekom'un sabit telefon hattı kullanan abonelerine görüntülü konuşma sağlamak üzere pazara sürdüğü servistir.

<span class="mw-page-title-main">Vine</span> video paylaşım servisi

Vine, Twitter'ın 2013 Ocak ayında kullanıma sunduğu ücretsiz bir Video barındırma uygulamasıdır. Uygulama kullanıcının maksimum 6 saniyelik kısa videolar çekebilmesini sağlamaktadır. Facebook ve Twitter üzerinden paylaşılabilir.

Pinterest, görüntü paylaşımı özellikli, her türlü görselin paylaşıldığı ve pano sistemiyle çalışan bir sosyal ağ platformudur. İlk kez Aralık 2009'da Ben Silbermann, Evan Sharp ve Paul Sciarra tarafından kavramsallaştırılmıştır. Görüntüleri ve daha küçük ölçekte GIF'leri ve videoları bülten tahtası biçiminde kullanır. 2010 yılında sosyal medya platformları arasına dahil olan Pinterest, 2011 yılında büyük bir patlama ile popülerlik kazanmıştır. 70 milyon üzeri kullanıcıya sahiptir. Kullanıcıların çoğunluğunu kadınlar oluşturmaktadır, ancak yayın yaptığı birçok kategori ile erkeklerin de ilgisini rahatlıkla çekebilecek bir sitedir. Ağustos 2020 itibarıyla 400 milyonun üzerinde aylık aktif kullanıcıya sahipti. Pinterest 2016 yılında Instapaper, 2017 yılında Jelly uygulamasını satın almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Facebook Messenger</span> Facebooka bağlı Mesajlaşma Uygulaması

Facebook Messenger, bir diğer adıyla Messenger Facebook'un yarattığı ve geliştirdiği yazılı, sesli ve görüntülü haberleşme sağlayabilen bir anlık mesajlaşma servisi ve yazılım uygulamasıdır. Facebook'un web-tabanlı sohbet özelliği ile entegredir ve açık bir protokol olan MQTT protokolü üzerine inşa edilmiştir. Messenger, Facebook kullanıcılarının kendi çevreleri ile hem ana web sayfası hem de mobil uygulamaları üzerinden sohbet edebilmesine olanak sağlar.

<span class="mw-page-title-main">Telegram (yazılım)</span> Çevrim içi mesajlaşma platformu

Telegram, çoklu platform desteği sunan, güvenli anlık mesajlaşma servisidir. Rus programcısı Pavel Durov tarafından yaratılmıştır. Telegram istemcileri hem mobil hem de masaüstü sistemleri için mevcuttur. Ağustos 2013'te yayın hayatına başlamıştır. Kullanıcılar birbirleri arasında metin mesajı, fotoğraf, video, ses kaydı, sticker ve 2 GB'a kadar dosya paylaşımı yapabilmektedirler. Geliştiricileri ayrıca Kasım 2016'da Telegraph isminde, kullanıcıların çeşitli formattaki içerikler oluşturmalarını ve hikâye yazmalarını sağlayan bir uygulama hazırlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Bing Mobile</span>

Bing Mobile Microsoft'un Bing arama motorunun bir parçası olarak taşınabilir mobil cihazları için bir arama aracıdır. Mobil cihaz ekranları için tasarlanmıştır. Bing Mobileye, Windows phone 7 ve Windows Phone 8 aygıtlarında Arama anahtarı aracılığıyla erişilir, tescilli yazılım olarak Windows Mobile ve Windows Phone'ye dahildir. Ayrıca, Windows Phone 8.1'de mevcuttur ve iOS ve Android de dahil olmak üzere diğer platformlar için indirilebilir.

<span class="mw-page-title-main">Google Play Gazetelik</span>

Google Play Gazetelik Google tarafından Android ve iOS işletim sistemleri için geliştirilen bir haber toplayıcı ve dijital gazeteci uygulamasıdır. Google Play hizmetine dahildir. Google Play Gazetelik, Android için 20 Kasım 2013 tarihinde Google Play Dergilerinin ve Google Currents'ın tek bir üründe bir araya getirilmesiyle başlatıldı. Bunlar abonelikleri dergilere, web akışlarına ve sunucu tarafından oluşturulan topikal yayınlara sunuyordular. 15 Mayıs 2018 tarihinde Google Haberler ve Hava Durumu ile birleşerek Google Haberler oldu.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft Garage</span>

Microsoft Garage, Microsoft'un proje bölümüdür. Çalışanların şirket içindeki temel görevleriyle ilişkisi olmayan projelerde çalışmasını sağlar. Google'ın "%20 time" girişimi ile kıyaslanabilir. Özgün Microsoft Garage'in fiziksel konumu, Eski Microsoft Kampüsündeki Bill Gates'in eski ofisidir. Microsoft'un tüm bölümlerindeki çalışanlar, görev dışı oldukları zamanlarda Microsoft Garage'a katılmakta özgürdürler. Bölüm bir "donanım atölyesi" ve gerçek bir "çalışan garaj kapısı" içerir. Microsoft Garage, 2014'ten beri tüm dünyaya yayılmış pek çok "Garaj" yeriyle global bir bölümdür.

Doktor öğretim üyesi, doktora derecesini başarıyla tamamladıktan sonra, tıp, diş hekimliği, veteriner hekimlik veya eczacılık alanında uzmanlık unvanı elde ederek veya belli bir sanat dalında yeterlik kazananarak üniversite öğretim üyesi kadrosunda görev yapan akademisyen.

<span class="mw-page-title-main">Sosyal ağ hizmetleri</span> sosyal ilişkilerin kurulmasını kolaylaştıran çevrimiçi platform

Bir sosyal ağ hizmeti, sosyal ilişkiler kurmak için kullanılan çevrimiçi bir platformdur. İnsanların kişisel veya kariyer ilgi alanlarını, aktiviteleri, geçmişlerini veya gerçek hayat bağlantılarını paylaşır.

<span class="mw-page-title-main">Gratis</span> Türkiyede bulunan kişisel bakım ürünleri mağazası zinciri

Gratis, 2009 yılında İstanbul'da kurulan bir kişisel bakım ve kozmetik marketi zinciridir. Gratis mağazasında satılan ithal markaların yanı sıra pek çok markaya ait ürünün yer aldığı Gratis; makyaj ürünleri, bebek bakımı, temizlik, hijyen, aşırtırmalık ve diğer 13 farklı kategoride 8 binden fazla ürünü satmaktadır.