İçeriğe atla

Medya etkinliği

Medya etkinliği medya tanıtımı amacıyla yürütülen bir olay veya etkinliktir. Ayrıca, kitle iletişim araçlarında yer alan veya büyük ölçüde basın-yayın'da göz önünde bulundurularak gerçekleştirilen herhangi bir olayı içerebilir.[1] Medya etkinlikleri bir haber duyurusu, yıldönümü, bir basın toplantısı veya gösteri gibi planlanmış etkinliklere odaklanabilir.

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2020. 

İlgili Araştırma Makaleleri

Medya, Latincede ortam, araç anlamına gelen medium kelimesinin çoğulundan gelmiştir. İletişimde medya, bilgi veya verileri depolamak ve iletmek için kullanılan kitle iletişim araçlarını ifade eder. Bu terim genellikle basılı medya, yayıncılık, haber medyası, fotoğrafçılık, sinema, radyo ve televizyon yayıncılığı, dijital medya ve reklamcılık gibi kitle iletişim araçlarını, iletişim endüstrisinin bileşenlerini ifade eder.

Gazetecilik, olayların, olguların, fikirlerin ve insanların etkileşimi üzerine toplumu en azından bir dereceye kadar doğru bilgilendiren raporların araştırılması, yayınlanması ve dağıtımıdır. Bir isim olarak gazetecilik mesleği, bilgi toplama yöntemleri ve editoryal edebi tarzlar için geçerlidir. Gazetecilik mesleğini yapan kişilere gazeteci denir.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Gazeteciler Cemiyeti</span> İstanbul merkezli gazetecilik kuruluşu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 10 Haziran 1946'da kurulmuş merkezi İstanbul'da olan bir gazetecilik cemiyetidir.

<i>Olay</i> (gazete) Yerel Gazete

Olay, Bursa'da yayınlanmakta olan yerel gazetedir. "Türkiye'nin en büyük şehir gazetesi" sloganı ile yayınını sürdürür. Bursa'da Olay Medya Grubu'na bağlı Olay Medya Center tesislerinde basılır. Sahibi Olay Basın Yayıncılık A. Ş. adına Cavit Çağlar'dır. Bünyesinde Olay TV, Olay FM ve Olay Trend dergisini barındırır.

Basın-yayın, günlük dilde radyo, televizyon, gazete, dergi gibi elektronik veya yazılı basın organlarını anlatmak için kullanılan bir terimdir.

Halkla ilişkiler bir işletmenin, kurumun ya da örgütün bağlantı kurduğu ya da kurabileceği kimselerin anlayış, sempati ve desteğini elde etmek ve bunu devam ettirmek için yaptığı sürekli ve örgütlenmiş bir yönetim fonksiyonudur. Temelinde ikna, retorik, algı kavramları yatmaktadır. Kısa tanımıyla, kurumların kitlelerle iletişim kurmak amacıyla yürüttükleri, pro-aktif ve re-aktif olarak sürdürülebilen, kamu yararı esas alınarak devam ettirilen düzenli faaliyetlerdir. İngilizcedeki karşılığının "Public Relations" olması nedeniyle yaygın kullanımı "PR" olarak Türkçeye de yerleşmiştir. Public relations kısaltılarak PR şeklinde Türkçede kullanılmaya başlanınca bu PR'nin birleşik olarak ifadesi gerektiğinde de Piar ya da piyar şeklinde kullanılmaya başlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Reklamcılar Derneği</span>

Reklamcılar Derneği (RD), 1984 yılında İstanbul'da kurulmuş reklamcılık meslek örgütü.

<span class="mw-page-title-main">Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali</span>

Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali her yıl Kasım ayında Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından Ankara'da düzenlenen bir etkinliktir.

<span class="mw-page-title-main">Basın özgürlüğü</span> Çeşitli medya aracılığıyla iletişim ve ifade özgürlüğü

Basın özgürlüğü, haber, fikir ve düşünceleri, çoğaltıcı araçlarla, serbestçe açıklayabilmek özgürlüğüdür. Bilgi ve düşünceleri serbest olarak toplayıp, yorum ve eleştiri yaparak çoğaltabilmek ve bunları serbest olarak yayımlayıp dağıtabilmek haklarını içerir.

The Hollywood Reporter, piyasada önceleri günlük finans dergisi olarak yer almış ve 2010 yılından bu yana eğlence endüstrisi için çıkmakta olan dergi. Haftada bir yayımlanan derginin işletme hakları Prometheus Global Media'ya aittir.

<span class="mw-page-title-main">Basın toplantısı</span>

Basın toplantısı, herhangi bir konu hakkında bilgi veren kişilerin belli bir konu hakkında açıklamada bulunmak için gazetecileri davet ettiği ve çoğunlukla soru-cevap şeklinde düzenlenen medya etkinliğidir.

iPod Apple tarafından geliştirilen taşınabilir dijital medya oynatıcı

iPod taşınabilir medya çalar üreten Apple'ın tescilli markasıdır. Apple tarafından tasarlanıp üretilmektedir. İlk iPod 10 Ekim 2001'de piyasaya sürülmüştür. iPod'un şu anda harddisk kullananılan iPod Classic, dokunmatik ekranlı iPod Touch, video oynatabilen iPod Nano ve en küçük iPod olan iPod Shuffle modeli bulunmaktadır. Artık üretilmeyen modeller ise iPod Mini ve iPod Photo 'dur. 2004 yılında arka tarafında HP logosu bulunan ve Hewlett-Packard aracılığıyla dağıtılan bir Apple iPod 4G modeli olan iPod+HP de tanıtılmıştır. iPod Classic verileri harddiske kaydederken diğer iPodlar flash belleğe kaydetmektedir. Bu özellik de flash bellek kullanan iPod'ları daha küçük boyutlu yapmıştır. Bellek boyutları modellere göre değişiklik göstermektedir. 10 Mayıs 2022 tarihinde 20 yılın ardından iPod Touch'un üretimi durdurulmuştur ve böylece iPod'un ürün serisi durdurulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Batı Bloku</span> Soğuk Savaş sırasında Sovyetler Birliği ve müttefiklerine karşı ABD ve NATO ile ittifak olan ülkelerin oluşturduğu blok

Batı Bloku veya Kapitalist Blok, Soğuk Savaş sırasında Sovyetler Birliği ve müttefiklerine karşı ABD ve NATO ile ittifak olan ülkeleri ifade eder. Batı Bloku hükûmetleri ve basını kendilerini ifade etmek için "Özgür Dünya" veya "Batı Dünyası" tanımını kullanmaktaydılar. Batı Avrupa Soğuk Savaş sırasında Avrupa'da demokratik ülkelerde ifade etmek için kullanılan tartışmalı bir terimdir, ancak kavram bazen hala medya tarafından hızlı bir karşılaştırma için kullanılır.

<span class="mw-page-title-main">Kurşunlu, İnegöl</span>

Kurşunlu. Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı bir mahalledir. Nüfusu 5000 kişi dolayında olan Kurşunlu Mahallesi İnegöl'e yaklaşık 20 km uzaklıktadır. Mahallenin başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılık'dır. Ayrıca Kurşunlu Mahallesi sınırları içinde Çilek Genç Odası, Çilek Mobilya, Freşa Maden Suyu Fabrikaları ve Uludağ Mermer Fabrikası bulunmaktadır. Yine Kınık Maden Suyu ve CP Piliç Fabrikalarına yakın bir mesafede bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Bianet</span> BİA

Bianet, diğer adıyla Bağımsız İletişim Ağı (BİA), 1997 yılında İstanbul'da kurulan, Türkiye gündeminden hak haberciliği, yurttaş haberciliği ve özgür habercilik ilkelerini benimsemiş haber portalıdır. Türkiye'nin birçok yerinde IPS İletişim Vakfı ile ortak projeler yürüterek yerel gazete, medya, radyo, televizyon çalışmalarını eğitimlerle desteklemektedir.

<span class="mw-page-title-main">Bosna-Hersek İstihbarat ve Güvenlik Teşkilatı</span>

Bosna-Hersek İstihbarat ve Güvenlik Teşkilatı, yaygın olarak BiH tarafından onun kısaltması OSA-OBA olarak tanınan BiH İstihbarat ve Güvenlik Teşkilatı, Bosna-Hersek birincil istihbarat kuruluşudur. Bu 2004 yılının Mart ayında Halkın Bosnalı Temsilciler Meclisi ve Evi tarafından 2004 yılında kuruldu.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye'de medya</span> Türk medyasına genel bakış

Türkiye'de medya, farklı görüşlerin ifade edildiği yerli ve yabancı süreli yayınları içeren, son derece rekabetçi yerli gazetelerden oluşan bir medya sektörüdür. Medya sahipliği, genellikle varlıklı kişiler tarafından kontrol edilen holdinglerin parçası olan birkaç büyük özel medya grubunun elinde yoğunlaşmıştır ve bu da sunulan görüşleri sınırlı kılmaktadır. Buna ek olarak şirketler, iktidar ile dostça ilişkiler kurmaya çalışmak dahil olmak üzere sahiplerinin iktisadi çıkarlarını desteklemek için nüfuzlarını kullanmaktadırlar. Türkiye'de medya, kamuoyu üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir.

<i>Detay</i> (gazete)

Detay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'de yayımlanan günlük gazetedir. 2014 yılında kurulan gazetenin ilk genel yayın yönetmeni Oshan Sabırlı olmuştur. Sonrasında genel yayın yönetmenliğini Taner Ulutaş devralmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Çin'de medya</span>

Çin'de medya, başlıca olarak televizyon, gazeteler, radyo ve dergilerden oluşur. 2000'den beri İnternet de önemli bir medya iletişim aracı olarak gelişmiş ve Çin hükûmetinin gözetiminde tutuluyor.

<span class="mw-page-title-main">Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi</span> Güzel sanatlar fakültesi

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi veya kısaca HÜGSF; 1982 tarihinde yayınlanan bir kanunla kurulması kararlaştırılan ve 1983-1984 öğretim döneminde eğitim hayatına başlamış olan, Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı bir fakültedir. Resim, heykel, grafik, seramik ve cam ana sanat dallarında uygulamalı eğitime başlayan okula 1985 yılında iç mimarlık ve çevre tasarımı bölümü eklenmiş; ilk mezunlarını ise 1987 yılında vermiştir. Fakültede ayrıca plastik sanatlar, fotoğrafçılık ve sinema-televizyon dersleri de verilmektedir. Fakülte binası, Beytepe Kampüsü'nde bulunmaktadır.