Elefterios Venizelos, Yunanistan'ın eski başbakanı, Megali İdea'nın mimarı ve modern Yunanistan'ın en önemli siyasetçilerinden biriydi.
Muhafazakâr Parti, resmî adı Muhafazakâr ve Birlikçi Parti, Tory'ler olarak da bilinirler,
I. Konstantinos 18 Mart 1913'ten 11 Haziran 1917'ye ve 19 Aralık 1920'den 27 Eylül 1922'ye kadar Yunanistan Kralıydı.
Yorgo Papandreu, üç dönem başbakanlık yapan Yunan liberal siyaset adamı.
Avrupa Parlamentosu milletvekilliği, Avrupa Birliği'nin yasama organı olan Avrupa Parlamentosu üyeliğidir. Avrupa Parlamentosu milletvekilleri, kendi ülkelerindeki ulusal mecliste bulunan milletvekillerine denktir. Fransa, İtalya, İspanya ve Portekiz'de bu görev için daha çok temsilci sıfatı kullanılmaktadır.
Pierre Elliott Trudeau, 1969-1979 ve 1980-1984 dönemlerinde başbakanlık yapan Kanadalı liberal siyasetçi. Başbakanlığı döneminde Çin'le diplomatik ilişkiler kurulmasını (1970), Fransa'yla ilişkilerin geliştirilmesini, Fransa'ya bağlanma yanlılarının yenilgiye uğratılmasını, Birleşik Krallık Parlamentosu'ndan tam bağımsızlığın kazanılmasını sağlamıştır. Kasım 2015'te Kanada başbakanı olan Justin Trudeau'nun babasıdır.
İoannis veya Yannis Metaksas, 1936'dan 1941'deki ölümüne kadar Yunanistan Başbakanı olarak görev yapan bir Yunan subayı ve politikacıydı. Görev süresinin ilk dört ayı boyunca anayasal olarak ülkeyi yönetti ve daha sonra Kral II. George tarafından atanmasının ardından 4 Ağustos Rejimi'nin diktatör lideri olarak ölümüne kadar yönetimde kaldı.
Evangelos Venizelos, , bir Yunan siyasetçi. 17 Haziran 2011 - 21 Mart 2012 tarihlerinde Yunanistan Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı idi. Selanik ilk seçim bölgesi'nde Panhelenik Sosyalist Hareketi Partisinin (PASOK) Meclis üyesidir. Evangelos Venizelos Selanik Aristoteles Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Profesörüdür. 18 Mart 2012 tarihinde Venizelos, PASOK Başkanı Yorgo Papandreu'nun yerine rakipsiz olarak seçildi ve Mayıs 2012 Yunanistan genel seçimlerinde parti lideri oldu. 25 Haziran 2013 tarihinde Yunanistan Dışişleri Bakanı ve Başbakan yardımcısı oldu ve Ocak 2015'e dek bu görevi sürdürdü.
Temsilciler Meclisi, genellikle basitçe Parlamento olarak anılır, Irak Cumhuriyeti'nin tek meclisli yasama organıdır. 2020 itibarıyla 329 sandalyeden oluşuyor ve Bağdat'ta Yeşil Bölge'de bulunur.
Finlandiya Parlamentosu, 9 Mayıs 1906'da kurulan Finlandiya'nın tek kamaralı yüksek yasama organıdır. Finlandiya Anayasası uyarınca, egemenlik halka aittir ve bu güç Parlamentoya verilmiştir. Parlamento, her dört yılda bir, D'Hondt sistemi kullanılarak seçilen 200 üyeden oluşur. Bu üyelerin 199'u Finlandiya'dan 1 tanesi ise Åland'dan seçilir.
Temistoklis Sofulis, Liberal Parti'nin merkez sol kanadında olan ve Sisam Adası'ndan önemli bir merkezci Yunan politikacı. Uzun yıllar parti liderliğini sürdürdü.
Nikolaos Plastiras, üç kez Yunanistan başbakanlığı da yapmış bir Yunan general ve politikacı.
Panayis Çaldaris, bir Yunan politikacı ve Yunanistan'ın 48. Başbakanıydı; II. Dünya Savaşı'ndan önceki dönemde muhafazakâr Halk Partisi'nin uzun yıllar (1922-1936) saygıdeğer muhafazakâr bir politikacı ve lideriydi. Parlamento üyesi olan Yunanistan'da yasama mağduru olan Lina Çaldari'nin kocası ve Sosyal Refah Bakanıydı.
Ermenistan Demokrat Liberal Partisi veya kısaltması ADLA, Temmuz 1991'de bağımsızlık ilanından sonra Ermenistan'da kurulan bir Ermeni siyasi partisidir. Parti 1 Aralık 2011'de Armenakan-Demokrat Liberal Parti ile birleşme müzakerelerine başladı. 3 Haziran 2012'de parti genel kurulu, partinin Demokrat Liberal Parti (Ermenistan) adlı yeni birleşik siyasi partide birleştirilmesini ve dağıtılmasını onayladı
Parlamento seçimleri 14 Kasım 1920 Pazar günü, veya 1 Kasım 1920 Yunanistan'da yapıldı. Bunlar muhtemelen Modern Yunanistan tarihindeki en önemli seçimlerdi, sadece birkaç yılı etkilemekle kalmayıp, 1922'de Mustafa Kemal Atatürk'ün reformdan geçirdiği Türk Kara Kuvvetleri'ne karşı Yunan yenilgisi de dahil olmak üzere, aynı zamanda 20. yüzyılın geri kalanının çoğu için Yunanistan'ın siyasi manzarası için zemin hazırladı. Başbakan Elefterios Venizelos'un 25 Ekim'de seçimlerin yapılacağını duyurduğu Ulusal Bölünme nedeniyle tüm demokratik prosedürlerin askıya alındığı son seçimlerin üzerinden neredeyse beş yıl geçmişti. Ancak babası Kral I. Konstantin'in sürgüne gönderilmesinin ardından tahta geçen Kral Aleksandros'un beklenmedik ölümünden sonra seçimler 14 Kasım'a ertelendi.
Ulusal Bölünme, bazen Büyük Bölünme olarak da anılan bu, Kral I. Konstantin ile Başbakan Elefterios Venizelos arasında 1910–1922 döneminde Yunanistan'ın dış politikasına ilişkin bir dizi anlaşmazlıktı ve bunun devrilme noktası, Yunanistan'ın I. Dünya Savaşı'na girip girmemesi idi.Başbakan Müttefikleri destekleyen ve Yunanistan'ın kendi tarafında savaşa katılmasını isterken, Alman yanlısı Kral Yunanistan'ın tarafsız kalmasını istedi, bu da İttifak Devletleri'nin planlarını destekliyordu.
Geçici Churchill Hükûmeti, İkinci Dünya Savaşı'nın ikinci aşamalarında, 23 Mayıs'tan 26 Temmuz 1945'e kadar kısa vadeli bir Birleşik Krallık (BK) hükûmetiydi. Başbakan, Muhafazakar Parti lideri Winston Churchill'di. Bu hükûmet, 10 Mayıs 1940'ta ilk kez başbakan olarak atanmasından sonra oluşturduğu ulusal koalisyonun yerini aldı. Koalisyon Muhafazakar, İşçi ve Liberal partilerin önde gelen üyelerinden oluşuyordu ve Nazi Almanyası'nın yenilgisinden kısa bir süre sonra sona erdi, çünkü koalisyon tarafları Japonya'nın yenilgisine kadar devam edip etmeme konusunda anlaşamadılar.
Alexandros Papanastasiou İki savaş arası dönemde Yunanistan başbakanı olarak iki kez görev yapmış, İkinci Helen Cumhuriyeti'nin kuruluşuna öncülük etmiş Yunan hukukçu, sosyolog ve politikacı.
Aralık 1923'te Guatemala'da parlamento seçimleri yapıldı. Sonuç, 69 sandalyenin tamamını kazanan Liberal Parti için bir zaferdi. Liberal adaylar her seçim bölgesinde ezici zaferler kazandılar. Bu, Amerikan diplomatik birliklerinin gülünç olarak nitelendirdiği bir sonuçtu.
2019 Avrupa Parlamentosu seçimleri, 23-26 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen, 1979'daki ilk doğrudan seçimlerden bu yana yapılan dokuzuncu parlamento seçimidir. Toplam 751 Avrupa Parlamentosu üyesi, 28 üye ülkeden 512 milyondan fazla kişiyi temsil etmektedirler. Şubat 2018'de Avrupa Parlamentosu, Birleşik Krallık'ın 29 Mart 2019'da Avrupa Birliği'nden ayrılması durumunda, Avrupa Parlamentosu'nun üye sayısının 751'den 705'e düşürülmesi yönünde oy kullanmıştı. Ancak Birleşik Krallık, 50. Maddenin 31 Ekim 2019'a kadar uzatılmasının ardından diğer AB üye devletleriyle birlikte seçime katıldı; bu nedenle üye ülkeler arasındaki sandalye dağılımı ve toplam sandalye sayısı 2014'teki gibi kaldı. Dokuzuncu Avrupa Parlamentosu ilk genel kurul toplantısını 2 Temmuz 2019'da yapıldı.