
Şebinkarahisar Kalesi, Giresun ili Şebinkarahisar İlçe merkezinin güneyini kuşatan Hacıkayası üzerine kurulan kale, iç ve dış kale olarak iki kısımdan oluşmaktadır.

Bizans imparatorları listesi, Bizans İmparatorluğu'nun imparatorları hakkında kısa ayrıntılar sağlayan ve bu uzun süren imparatorluğun başına geçmiş olan kişileri hepsini bir arada gösteren bir bilgi kaynağıdır. Bu genel olarak, tek başına imparatorluk yapmayan ya da kıdemli imparator unvanını hiçbir zaman taşımayan birçok Bizans hükümdarlarının isimlerini kapsamamaktadır.

Ovacık, Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür.

Örencik, Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür.

Sarıyer, Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür.

Sipahi, Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür.

Suboyu, Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür.

Sultankonağı, Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür.

Şahinler, Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür.

Taşcılı, Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür.

Tepeltepe, Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür.

Toplukonak, Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür.

Yaycı, Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür.

Yedikardeş, Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür.

Yeşilyurt, Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür.

Şebinkarahisar Atatürk Evi Müzesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün 11 Ekim 1924’te Şebinkarahisar’ı ziyareti esnasında bir gece kaldığı geleneksel Şebinkarahisar evlerindendir. Yapım tarihi kesin bilinmemekle beraber 19. yüzyılın sonunda veya 20. yüzyılın hemen başında yapıldığı tahmin edilmektedir. Evin gerçek sahibi Tüfekçizade Mustafa Ertem’dir.

Papa I. Honorius, 27 Ekim 625 - 12 Ekim 638 döneminde papalık yapmıştır.

Oxford Dictionary of Byzantium, Oxford Üniversitesi Basımevi tarafından basılan üç ciltlik tarih sözlüğü. Bizans İmparatorluğu ile ilgili İngilizce dilinde açıklayıcı bilgiler içerir. Editörü Alexander Kazhdan'dır. İlk defa 1991 yılında basılmıştır. Kazhdan, Rusya'dan göç ettikten sonra, Şubat 1979 tarihinden öldüğü 1997 yılına kadar kıdemli araştırmacı olarak Dumbarton Oaks, Washington, DC'de Bizans çalışmaları merkezinde görev yapmıştır. Editörlük dışında birçok maddeye katkıda bulunmuştur. Katkıda bulunduğu maddeleri, maddenin sonuna A.K. koyarak işaretlemiştir.

Papa Aziz Eleuterus ; Yaklaşık olarak 174 - 189 yılları arasında papalık görevinde bulunmuştur.

Bizans takvimi, "'Konstantinopolis'in Yaratılış Dönemi'" ya da "'Dünya Dönemi'" olarak da bilinir takvimi Doğu Ortodoks Kilisesi tarafından 691'dan 1728'e kadar Rum Ortodoks Patrikhanesi olarak kullanıldı. Ayrıca bu takvim 988 ile 1453 yılları arasında Doğu Roma İmparatorluğu'nun ve aynı zamanda 988 ile 1700 yılları arasında Rusya'nın resmî takvimi olmuştur.