İçeriğe atla

Maurane

Maurane

Maurane (doğum adı: Claudine Luypaerts; d. 12 Kasım 1960 – ö. 7 Mayıs 2018), Frankofon Belçikalı şarkıcı ve oyuncu. Sanatçı Ixelles, Brüksel, Belçika'da doğdu. 2012 yılından itibaren D8 televizyon kanalında yayınlanan yetenek yarışması "Nouvelle Star" 'da jüri üyeliği yapmaktaydı.

2002 yılı çıkardığı single'ı “Tu es mon autre” ile tanınıyordu. Ayrıca 2010 yapımı My Afternoons with Margueritte adlı filmde rol aldı.

Maurane, 7 Mayıs 2018'de Brüksel'nin Schaerbeek semtindeki evinde 57 yaşında ölmüştür.[1]

Ödülleri

  • 2001 Sanat ve Edebiyat Nişanı (Fransa)[2]
  • 2003 Şeref Madalyası Ödülü (Belçika)[3]
  • 2011 Sanat ve Edebiyat Nişanı (Fransa)[4]

Kaynakça

  1. ^ La chanteuse Maurane est décédée 7 Mayıs 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (Fransızca)
  2. ^ Article in "La Libre Belgique"
  3. ^ Culture Ministry of the French-speaking Community of Belgium, promotion 2003 19 Ekim 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  4. ^ Website RTL Belgium, Maurane, Officer[]

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Belçika</span> Batı Avrupada bir ülke

Belçika, resmî adıyla Belçika Krallığı, Batı Avrupa'da bulunan bir devlettir. Avrupa Birliği'ne üyedir. Birliğin ve NATO gibi bazı uluslararası organizasyonların merkezlerini barındırır. 30.528 km²'lik bir alanı kaplayan ülkenin nüfusu yaklaşık 11,4 milyon kişidir.

<span class="mw-page-title-main">Brüksel</span> Belçikanın başkenti

Brüksel veya resmî adıyla Brüksel Başkent Bölgesi, Belçika'nın başkenti ve üç federal bölgesinden biridir. Birkaç yüzyıl önce bataklığın kurutulması sonucu ortaya çıkmış bir şehirdir. Adı bataklığın içindeki yerleşim yeri anlamına gelir. Brüksel büyükşehrine bağlı 19 belediyenin toplam nüfusu 1.191.604'tir (2017). Büyükşehrin bir parçası haline gelmiş civar belediyelerin nüfusu ve gün içinde işleri için Brüksel'e gelenlerin miktarı da göz önüne alındığında toplam kapsamlı nüfusun birkaç milyona çıktığı hesaplanmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">1987 Eurovision Şarkı Yarışması</span> 32. Eurovision Şarkı Yarışması

1987 Eurovision Şarkı Yarışması, 32. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Yarışma 1986 yarışması'nı kazanmasından dolayı 3 Mayıs 1986 tarihinde Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan Palais du Centenaire'de yapılmıştır. Yarışmanın sunuculuğunu Viktor Lazlo yapmıştır. Belçika ilk kez yarışmaya ev sahipliği yapmıştır.

Erol Erdinç, piyanist, orkestra şefi, öğretim görevlisi.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Belçika</span>

Belçika, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez 1956 yılında, VRT ve RTBF isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Belçika, Almanya, Fransa, Hollanda, İsviçre, İtalya ve Lüksemburg ile birlikte yarışmaya ilk katılan yedi ülkeden birisi olmuştur. Belçika yarışmaya en fazla katılan dördüncü ülkedir. İlk üç ülke Almanya (61), Birleşik Krallık (60) ve Fransa (60)'dır. Belçika 1994, 1997 ve 2001 yılları olmak üzere üç kez yarışmaya katılmamıştır. Katılmamasının nedeni ise kurallar gereği bir önceki yılda aldığı kötü sonuç almasıdır. Belçika 1986 yarışması'nı kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Belçika'nın İBBS'si</span> Vikimedya liste maddesi

Belçika İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırması, Avrupa Birliği ülkelerinin kullandığı İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırması içinde Belçika için kullanılan sınıflandırmadır.

Roberto Cabañas, forvet pozisyonunda görev yapmış Paraguaylı millî futbolcudur.

<span class="mw-page-title-main">Mark Eyskens</span> Belçikalı siyasetçi (d. 1933)

Marc Maria Frans, Viscount Eyskens, Mark Eyskens olarak da bilinir Felemenkçe telaffuz: [ˈmɑrk ˈɛi̯skəns], Hristiyan Halk Partisi'nden bir Belçikalı ekonomist ve politikacıydı. 1981'de Belçika Başbakanı olarak görev yapmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Belçika ve Fransa'daki Çan Kuleleri</span>

Belçika ve Fransa'nın Çan Kuleleri, UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak belirlenen, tarihi Flandra'da ve komşu Burgundiya Düklüğü bölgelerinde feodal ve dini etkilerden dolayı ortaya çıkan, sivil bağımsızlığın mimari bir tezahürü olarak tanınan 56 tarihi yapı grubudur.

Belçika, 2018 Eurovision Şarkı Yarışması'na Laura Groeseneken, Alex Callier ve Maxime Tribeche'nin yazdığı "A Matter of Time" adlı şarkıyla katılmıştır. Belçikalı yayıncı Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie (VRT) tarafından Görevlendirme yöntemiyle Portekiz'in başkenti Lizbon'da yapılan 2018 yarışması'nda Laura Groeseneken seçilmiştir.

Jacques Zegers, Belçikalı şarkıcıdır. 1984 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Belçika'yı "Avanti la vie" adlı şarkıyla temsil etmiş, yarışmada 5. olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Bobbejaan Schoepen</span> Belçikalı müzisyen (1925 – 2010)

Bobbejaan Schoepen, Belçikalı şarkıcıdır. Bobbejaan, 1957 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Belçika'yı "Straatdeuntje" adlı şarkıyla temsil etmiştir.

Roger François Jouret ya da sahne adıyla Plastic Bertrand Belçikalı şarkıcıdır.

Belçika'da turizm Belçika'nın önemli endüstrilerinden biridir. Avrupa'nın başka yerlerinden erişilebilirliği ülkeyi popüler bir turizm merkezi haline getirmektedir. Turizm endüstrisi Belçika'nın gayri safi yurt içi hasılasının % 2,8'ini üretmekte ve çalışan nüfusun % 3,3'ünü istihdam etmektedir. 2005 yılında 6,7 milyon kişi Belçika'ya gitti. Bunların üçte ikisi yakındaki daha büyük ülkelerden geliyor - Fransa, Hollanda, İngiltere ve Almanya; İspanya ve İtalya'dan da çok sayıda turist vardır.

<span class="mw-page-title-main">Belçika-Türkiye ilişkileri</span>

Belçika-Türkiye ilişkileri, Belçika Krallığı ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki dış ilişkileri kapsamaktadır. Belçika'nın Ankara'da büyükelçiliği, İstanbul'da konsolosluğu bulunmaktadır. Türkiye'nin ise Brüksel'de büyükelçiliği bulunmaktadır. İki ülke de NATO üyesidir. Ayrıca Belçika AB'ye tam üye, Türkiye ise tam üyeliğe aday bir ülkedir.

Myung-whun Chung, Güney Koreli piyanistt,r. Olivier Messiaen'ın öğrencisidir, Fransız parçalarından daha çok esinlenmiştir ve bunun üzerine çalışmalar yapmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Belçika'da İslam</span>

İslam, Hristiyanlıktan sonra Belçika'daki en büyük ikinci dindir. Belçika'daki Müslümanların kesin sayısı bilinmemektedir, ancak çeşitli kaynaklar ülke nüfusunun %4,0 ila %6,5'inin İslam'a inandığı tahmin etmektedir. Belçika'da İslam'ın ilk tescilli varlığı 1829'da gerçekleşmiştir, ancak Belçikalı Müslümanların çoğu 1960'lardan sonra gelen birinci, ikinci veya üçüncü nesil göçmenlerdir.

<span class="mw-page-title-main">Andrée Geulen</span>

Andrée Geulen-Herscovici, Belçikalı eğitimci ve hayırsever.

<span class="mw-page-title-main">Belçika'da konuşulan diller</span> Belçikada Konuşulan Diller

Belçika Krallığı'nın üç resmî dili vardır: Felemenkçe (Flamanca), Fransızca ve Almanca.

Alay devleri ve ejderhalar; Belçika ve Fransa'nın, ilk olarak Kasım 2005'te ilan edilen, 2008'de UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras listelerine eklenen törensel devleri içeren bir dizi folklorik tezahürüdür