İçeriğe atla

Mattermost

Mattermost
Ekran görüntüsü
Geliştirici(ler)Mattermost Inc
İlk yayınlanma2 Ekim 2015 (9 yıl önce) (2015-10-02)
Güncel sürümWindows-5.2.1
Programlama diliGo,[1][2] JavaScript[3]
Erişilebilirlik16 dil
LisansMIT License for "Mattermost Team Edition" Linux binary server compiled by Mattermost, Inc.,[4] AGPLv3 for uncompiled Mattermost server source code,[4] (Apache License 2.0 for Admin Tools and Configuration Files),[4] and Apache License 2.0 for the rest[5]
Resmî sitesimattermost.com
Kod deposu Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Mattermost, dosya paylaşımı, arama ve entegrasyonlara sahip, açık kaynaklı, kendi kendine barındırılabilen bir çevrimiçi sohbet hizmetidir. Kuruluşlar ve şirketler için dahili bir sohbet olarak tasarlanmıştır ve kendisini çoğunlukla Slack [6][7] ve Microsoft Teams'e açık kaynaklı bir alternatif olarak pazarlar.

Özellikler

Medyada, Mattermost çoğunlukla daha popüler olan Slack'e bir alternatif olarak görülmektedir.[8][9][10][11] Tarayıcı içi sürümün yanı sıra, Windows, MacOS ve Linux için masaüstü istemcileri ve iOS ve Android için mobil uygulamalar bulunmaktadır.

Sürüm 6.0'dan itibaren Mattermost, ana arayüze entegre edilmiş kanban panosu ve çalışma kitabı özelliklerini içerir.[12][13]

Ayrıca bakınız

  • İşbirlikçi yazılımların listesi

Kaynakça

  1. ^ Baker, Jason (17 Ağustos 2017). "5 open source alternatives to Slack for team chat". Opensource.com (İngilizce). 6 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2019. 
  2. ^ Henrique, Gustavo (27 Ocak 2019). "10 tools written in Go that every developer needs to know • Gustavo Henrique". Gustavo Henrique (İngilizce). 12 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2019. 
  3. ^ Finley, Klint (16 Mart 2016). "Open Sourcers Race to Build Better Versions of Slack". Wired. ISSN 1059-1028. 9 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2019. 
  4. ^ a b c "Mattermost's License". github.com. 1 Ağustos 2018. 1 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2018. 
  5. ^ "Mattermost's License". github.com. 2018. 26 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2018. 
  6. ^ "How open source Mattermost is sneaking up on Slack's messaging empire". TechRepublic (İngilizce). 6 Şubat 2019. 15 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2019.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  7. ^ "Why we made Mattermost an open source Slack-alternative | Mattermost". www.mattermost.org (İngilizce). 21 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ekim 2018. 
  8. ^ "Quelloffene Slack-Alternative zum Selbsthosten: Mattermost 1.0 in der Kurzvorstellung". t3n News (Almanca). 23 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ekim 2018. 
  9. ^ "Mattermost - Open-Source-Alternative zu Slack". entwickler.de (Almanca). 23 Ekim 2015. 21 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ekim 2018. 
  10. ^ "Five Open-Source Slack Alternatives » okTurtles Blog". blog.okturtles.org (İngilizce). 6 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ekim 2018. 
  11. ^ "Which Chat Platform Should I Use?". Russley Shaw. 9 Mayıs 2017. 21 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ekim 2018.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  12. ^ "Mattermost v6.0 is Now Available". Mattermost.com (İngilizce). 13 Ekim 2021. 25 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2022. 
  13. ^ "How to use kanban boards in Mattermost". TechRepublic (İngilizce). 12 Nisan 2022. 16 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2022.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">DNF</span>

DNF ya da Dandified Yum; RPM tabanlı dağıtımlar için paket yöneticisidir. Yum'un yeni neslidir. Fedora 18 ile birlikte tanıtılmıştır ve Fedora'nın 22. sürümünden beri öntanımlı paket yöneticisidir. Yum'daki düşük verim, yüksek bellek kullanımı, bağımlılıkları çözümlemedeki yavaşlık gibi sorunları gidermek için yaratılmıştır. libsolv adlı harici bağımlılık çözümleyiciyi kullanır.

Slack, bulut tabanlı bir ekip iş birliği uygulamasıdır. Kanadalı geliştirici Stewart Butterfield tarafından kurulmuştur. İsmi İngilizce "Searchable Log of All Conversation and Knowledge" ibaresinin baş harflerinden türetilmiştir.

Android üzerinde çalışan özgür yazılım ve Açık kaynak önemli uygulamaların kısa bir listesidir.

<span class="mw-page-title-main">Gustavo Henrique</span> Brezilyalı futbolcu

Gustavo Henrique Vernes Brezilyalı futbolcudur. La Liga takımlarından Real Valladolid'de forma giymektedir.

<span class="mw-page-title-main">Gitter</span> Açık kaynak kodlu mesajlaşma yazılımı

Gitter, GitLab ve GitHub depolarının geliştiricileri ve kullanıcıları için açık kaynaklı bir anlık mesajlaşma ve sohbet odası sistemidir. Gitter, tüm temel özellikleri ve tek bir özel sohbet odası oluşturma olanağını sağlayan ücretsiz bir seçenek ve bireyler ve kuruluşlar için isteğe bağlı sayıda özel sohbet odaları oluşturmalarına olanak tanıyan ücretli abonelik seçenekleriyle hizmet olarak yazılım (SaaS) şeklinde sağlanır.

<span class="mw-page-title-main">Devuan</span>

Devuan, systemd yerine sysvinit, runit veya OpenRC kullanan Debian Linux dağıtımının bir çatalıdır. Devuan, systemd gibi projeler tarafından "kilitlenmeyi" önlemeyi amaçlar ve Linux'u diğer Unix sistemlerinden ayırmaktan kaçınmak için diğer init sistemleriyle uyumluluğu korumayı hedefler.

<span class="mw-page-title-main">OpenMediaVault</span>

OpenMediaVault (OMV), ağa bağlı depolama (NAS) için tasarlanmış ücretsiz bir Linux dağıtımıdır. Projenin baş geliştiricisi, 2009 yılında başlatan Volker Theile'dir. OMV, Debian işletim sistemi temellidir ve GNU Genel Kamu Lisansı v3 aracılığıyla lisanslanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Unity Operating System</span>

Unity Operating System, UnionTech tarafından geliştirilmiş ve temeli Debian olan Deepin'e dayalı, bir dağıtımdır. Çin'de, Microsoft Windows gibi yabancı kaynaklı yazılımları yerli ürünlerle değiştirmek için 2019'da başlayan bir hükûmet girişiminin bir parçası olarak kullanılmaktadır.

Gitee, Git kullanarak yazılım sürüm kontrolüne izin veren ve öncelikle açık kaynaklı yazılımların barındırılması için tasarlanmış çevrimiçi bir platformdur. 2013 yılında Shenzhen merkezli OSChina tarafından kuruldu. Gitee, 10 milyondan fazla yazılımın barındırıldığı kod deposuna ve 5 milyon kullanıcıya sahip olduğunu iddia etmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Açık kaynak video oyunu</span>

Açık kaynaklı bir video oyunu veya basitçe açık kaynak bir oyun, kaynak kodu açık olan bir video oyunudur. Genellikle kaynak kodu serbestçe dağıtılabilir ve bazen platformlar arası uyumludur.

<span class="mw-page-title-main">Void Linux</span>

Void Linux, sıfırdan tasarlanan ve uygulanan X Binary Package System (XBPS) paket yöneticisini ve "runit init" sistemini kullanan bağımsız bir Linux dağıtımıdır. İkili çekirdek blobları hariç, temel kurulum tamamen özgür yazılımdan oluşur ancak kullanıcılar özel yazılım yüklemek için özgür olmayan resmi bir depoya erişebilir.

<span class="mw-page-title-main">Organic Maps</span> Android ve iOS için ücretsiz ve açık kaynaklı harita uygulaması

Organic Maps; gizlilik, hız ve kullanım kolaylığına odaklanan açık kaynaklı bir mobil harita ve navigasyon uygulamasıdır. Bu uygulama OsmAnd'a benzer ve rotalara, bisiklet şeritlerine ve yüksekliğe ve basit bir OpenStreetMap editörü de dahil olmak üzere harita verilerini OpenStreetMap'ten alan diğer harita uygulamalarında yaygın olarak bulunan özelliklere sahiptir.

Mia Nicolai, Hollandalı şarkıcı. 2023 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Hollanda'yı Dion Cooper ile birlikte temsil etmesi planlanıyor.

dwm

dwm, xmonad ve awesome dahil olmak üzere diğer birçok X pencere yöneticisinin gelişimini etkileyen Suckless tarafından X Pencere Sistemi için geliştirilmiş minimalist bir dinamik pencere yöneticisidir. Harici olarak wmii'ye benzer, ancak dahili olarak çok daha basittir. dwm, basitliğe ek olarak performans ve güvenlik için tamamen C ile yazılmıştır ve kaynak kodunu düzenlemenin yanı sıra herhangi bir yapılandırma arayüzünden yoksundur. Projenin yönergelerinden biri, kaynak kodunun asla 2000 SLOC'yi aşmaması ve kullanıcı tarafından yapılandırılabilen seçeneklerin hepsinin tek bir başlık dosyasında yer almasıdır.

Librem, Purism, SPC tarafından hazırlanmış özgür yazılım içeren bir bilgisayar serisidir. Dizüstü bilgisayar serisi, işletim sisteminde veya çekirdekte özgür olmayan (tescilli) yazılım sağlamayarak Intel Aktif Yönetim Teknolojisinden kaçınarak, ve bellenimi kademeli olarak serbest bırakmak ve güvenceye almak için tasarlanmıştır. Librem dizüstü bilgisayarlarda mikrofon, web kamerası, Bluetooth ve Wi-Fi için donanım kapatma anahtarları bulunur.

<span class="mw-page-title-main">Element (yazılım)</span> merkezi olmayan şifreli mesajlaşma yazılımı

Element, Matrix protokolünü kullanan özgür ve açık kaynaklı bir anlık mesajlaşma yazılımıdır.

scrcpy

scrcpy, bir Android cihazın bir Windows, MacOS veya Linux masaüstü bilgisayardan kontrol edilmesini sağlayan özgür ve açık kaynaklı bir ekran yansıtma uygulamasıdır. Yazılım şu anda bir Android öykünücüsü olan Genymotion'u geliştiren Genymobile tarafından geliştirilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Linux Libertine</span> Ücretsiz yazı tipi

Linux Libertine, Times New Roman gibi özel mülk yazı karakterlerine özgür ve açık alternatifler yaratmayı amaçlayan Libertine Open Fonts Project tarafından oluşturulmuş bir dijital yazı tipidir. Ücretsiz yazı tipi editörü FontForge ile geliştirilmiştir ve GNU Genel Kamu Lisansı ve SIL Open Font License altında lisanslanmıştır.

VisualBoyAdvance, Game Boy, Game Boy Color ve Game Boy Advance el oyun konsollarının yanı sıra Super Game Boy ve Super Game Boy 2'nin ücretsiz bir öykünücüsüdür.

<span class="mw-page-title-main">Sam Altman</span>

Samuel Harris Altman, Amerikalı bir girişimci, yatırımcı ve programcıdır. Loopt'un kurucu ortaklarındandır ve şuanda OpenAI'ın CEO'su olarak aldı. 17 Kasım 2023'te yönetim kurulu tarafından görevinden alındı. Y Combinator'ın başkanlığını yaptı. Bir süre Reddit'in CEO'su olarak da görev yaptı.