İçeriğe atla

Masiva

Masiva, dünya, kainat, tasavvufta alem demektir. 5 çeşit alem kabul edilmektedir: lahut alemi, ceberut alemi, melekut alemi, anasır alemi, insanı kamil alemi. İnsan, masivanın zübdesidir. Genel olarak zahir alemi görünen alemdir ve maddedir, batın alemi ise soyuttur, ruhlar alemidir.

İlgili Araştırma Makaleleri

Ahiret veya ahret, İslâm termonolojisinde ölümden sonra gidilecek yere verilen bir isim. Ahiret, Kur'an'ın İslâmî eskatolojinin önemli bir parçası olan Ahiret Hesaplaşması ile ilgili bölümlerinde defalarca bahsedilmektedir. Geleneksel olarak, Müslümanların altı temel inanç esaslarından biridir.

<span class="mw-page-title-main">Alem FM</span> Türk radyo kanalı

Alem FM, Türkiye'de ulusal yayın yapan bir radyo istasyonudur. İstanbul'da 89.2 frekansında yayın yapmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Ale</span>

Ale, üst köpük mayasından mayalanmış arpadan yapılan bir çeşit bira türüdür. Bu maya birayı hızlı fermente eder ve ona tatlı ve meyvemsi bir tat verir. Çoğu ale nebatî lezzetin kaynağı olan maltın şekerli tadını dengeleyen ve onu muhafaza eden şerbetçiotu içerir. Bira yapımının diğer stili ise alt fermenteli lager denilen biradır.

Marifet Kapısı, Alevî-Bektaşi anlayışında gönül yolunda en yüce düzeye ulaşma, tanrısal gizlere(sır) erme evresidir. Bu evre "arifler"le özdeşleştirilir. Su gibi arılık aranılır.

<span class="mw-page-title-main">Canlı</span> herhangi bir bitişik canlı fiziksel varlık; varlık ya da varlık yaşayan; tek bir hayvan, bitki, mantar veya bakteri gibi canlı bir şey

Canlı ya da organizma, biyoloji ve ekolojide fonksiyonlarını yaşama mümkün olduğunca uyum sağlayarak sürdürebilen basit yapı moleküllerinin veya karmaşık organ sistemlerinin bir araya gelmesiyle oluşan varlıklar için kullanılan bir kavramdır.

Alen Bokšić, Hırvat eski millî futbolcudur.

<span class="mw-page-title-main">Gerçek dokusu olan hayvanlar</span>

Gerçek dokusu olan hayvanlar (Eumetazoa), biyolojik sınıflandırmada, süngerler hariç, bütün ana hayvan gruplarını kapsayan bir kümedir.

Keşif ya da Osmanlıcadaki söylenişiyle keşf, sufi terminolojide kullanılan bir terim olup, kendisine eklenen sıfat ve adlara bağlı olarak çok değişik anlamlara gelmek üzere kullanılmıştır. Terim sözcük anlamıyla Arapçada “açığa çıkarma, örtülü olanı açma, gizli olanı meydana çıkarma, perdenin açılması, sezme, tahmin etme” anlamlarına gelir. Sufi terminolojide ise daha çok sezgiye ya da ilham olunmaya ve görünmez âlemle irtibata ilişkin anlamlarda kullanılır. Terimi bu anlamlarda kullananlardan biri olan ünlü Muhyiddin İbn Arabi'ye göre velîler de, bilgileri peygamberlere vahiy getiren meleğin aldığı kaynaktan alabilirler.

Alem ya da Âlem şu anlamlara gelebilir:

<span class="mw-page-title-main">Bitter</span>

Bitter, 19. yüzyılın sonlarına doğru ortaya çıkan, İngilizce bazı pale ale tipi biraları tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Adı bitter olmasına karşın pek çok bira türünden daha düşük bir şerbetçi otu acılığa sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Flanders kırmızı ale</span>

Flanders red ale ya da Flandre kırmızı ale, kökeni Belçika'nın Flandre bölgesine dayanan meyvemsiliği yüksek, ekşi bir bira türüdür.

<span class="mw-page-title-main">Amber ale</span> standart arpa maltına kristal ya da amber malt eklenerek üretilen pale ale bira

Amber ale, yaygın olarak Avustralya, Fransa ve Kuzey Amerika'da, standart arpa maltına kristal ya da amber malt eklenerek üretilen pale ale biraları tanımlamak için kullanılan bir terimdir.

<span class="mw-page-title-main">Amerikan pale ale</span>

Amerikan Pale Ale, 1980 civarında Amerika Birleşik Devletleri'nde geliştirilen bir pale ale türüdür.

<span class="mw-page-title-main">Kahverengi ale</span>

Kahverengi ale, koyu kehribar rengi ve kahverengi arasında bir bira türüdür. Terim ilk kez Londralı bira üreticileri tarafından 17. yüzyılın sonlarına doğru, günümüzdeki anlamından farklı olarak mild ale türü biraları tanımlamak için kullanılmıştır. 18. yüzyıldaki kahverengi ale, az miktarda şerbetçi otu ve %100 oranda kahverengi malt kullanılarak üretilmekteydi.

<span class="mw-page-title-main">Old ale</span>

Old ale, malt tadı yüksek, koyu renkli, yaklaşık %5,00 oranında alkol içeren İngiliz biralarını nitelendirmek için kullanılan bir terimdir. Avustralya'da, İngiltere'dekinden farklı olarak, alkol oranı farketmeksizin bütün koyu siyah ale biraları nitelendirmek amacıyla kullanılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Eden Alene</span> İsrailli Kadın Şarkıcı

Eden Alene, İsrailli şarkıcı.

"Feker libi" Eden Alene tarafından seslendirilen şarkı. 2020 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'i temsil eden şarkı. Şarkı Amharca, Arapça, İbranice ve İngilizce dillerinde seslendirilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Set Me Free</span>

"Set Me Free", İsrailli şarkıcı Eden Alene tarafından seslendirilen şarkı. Şarkı HaShir Shelanu L'Eurovizion yarışmasını kazanmasından dolayı Hollanda'nın Rotterdam şehrinde 2021 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'i temsil eden etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Bira çeşitleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Bu liste farklı bira çeşitleri'nin bir listesidir.

<span class="mw-page-title-main">Pale ale</span>

Pale ale, sarı malt ile hazırlanan bir ale biradır. Yüksek karbonlu kok kömürü ile kurutulmuş maltlardan yapılmaktadır. Farklı demleme uygulamaları ve şerbetçi otu seviyeleri, farklı pale ale türleri yaratmıştır.