Oxford Üniversitesi, Birleşik Krallık'ta, İngiltere'nin Oxford kentinde bulunan bir üniversitedir. Kurulduğu tarih bilinmemesine rağmen, 1096 tarihinde bu kentte eğitim olduğuna dair belgeler üniversiteyi İngilizce konuşulan dünyanın en eski üniversitesi, kuruluşundan itibaren var olmaya devam eden en eski ikinci üniversite yapmaktadır. Üniversite 1167 yılında II. Henry'nin, İngiliz öğrencilerin Paris Üniversitesinde okumasını yasaklamasıyla hızla büyümüştür. 1209 yılında Oxford halkıyla yaşanan anlaşmazlıklar sonucu bazı akademisyenler kuzeydoğudaki Cambridge kasabasına gitmiş ve burada Cambridge Üniversitesi’ni kurmuşlardır. Bugün bu iki eski üniversite Oxbridge adıyla anılır.
Felsefe taşı, Simya ilmine göre dokunduğu her nesneyi altına dönüştüreceğine inanılan taştır. Kimya bilimine göre herhangi bir maddeyi altına dönüştürmek mümkün değildir. Zira altın bir bileşik değil bir elementtir. Bu taşı elde edebilmek için birçok formül ve deneme yapılmıştır. Bu çalışmalar altın elde etmekte başarısız olmuşlardır ama bu çalışmalar modern kimyanın temellerinin atılmasına vesile olmuştur.
Eric John Ernest Hobsbawm, İngiliz Marksist tarihçi ve yazar. Hobsbawm uzun süre Büyük Britanya Komünist Partisi'nin üyeliğini yapmıştır. Komünist Tarih Grubuna da katıldı. Londra'daki Birkbeck, Londra Üniversitesi'nin başkanıydı.
Birmingham Üniversitesi, batı İngiltere'nin iç kısımlarında Birmingham'da bulunan Red Brick tarzı bir üniversitedir. Mason Bilim Akademisi'nin bir devamı olarak 1900'de Edgbaston'da kuruldu. Kökeni 1825'e, Birmingham Tıp Akademisine kadar uzanmaktadır. Kaynaklarda, Bir Kraliyet sözleşmesiyle Red Brick tarzı üniversitelerin ilki olduğu söylenir.
Peter Singer, Avustralyalı filozof ve önde gelen bir hayvan hakları savunucusu.
Maurice Bernard Sendak, Amerikalı çocuk edebiyatı desinatör ve yazarı. En çok 1963 yılında yayınlanan Where the Wild Things Are isimli resimli çocuk kitabı ile tanınmaktadır.
Lü Jiamin ya da takma adıyla Jiang Rong Çinli yazar. Çinde en çok satan kitaplardan biri olan 2004 yılı basımı Kurt Totemi adlı romanıyla tanınmıştır. Eşi Zhang Kangkang’da kendisi gibi yazardır.
Jonathan Safran Foer Amerikalı yazar.Günümüze kadar üç romanı yayımlanan Foer, 2002 yılında yayımlanan ilk romanı "Her Şey Aydınlandı" ile tanınmıştır.
Jonathan Cherry Kanadalı aktör. Son Durak 2 (2003) filmindeki Rory Peters karakteriyle bilinir. Ayrıca House of the Dead filmimin video oyunu versiyonunda başrolde yer almıştır. Oyunuculuk eğitimini Thornlea Drama Sınıflarında tamamladı. Buna ek olarak, Marker adında düşük bütçeli bir filmde ve CSI serisinin birkaç bölümünde yer aldı. Cherry Montreal, Québec'de doğdu ve Toronto, Ontario'da büyüdü.
Lisa Anne Jardine CBE, Yahudi asıllı Britanyalı tarihçi, yazar ve akademisyen.
Miranda Fricker, İngiliz akademisyen ve felsefecidir. Günümüzde New York Üniversitesi'nde ve Sheffield Üniversitesi'nde felsefe alanında araştırma profesörüdür.
İslam edebiyatı, herhangi bir dilde İslâmî bakış açısıyla yazılmış edebiyattır.
Elli Pappa veya Elli Ioannidis, Yunan yazar, gazeteci ve aktivist. Dido Sotiriyu'nun kız kardeşidir. Yunanistan Komünist Partisi üyesi olan Pappa, Yunan Direnişi yıllarında Rizospastis gazetesinde çalıştı ve Aralık 1950'de tutuklanıncaya kadar Yunan İç Savaşı sırasında ve sonrasında makaleler yazmaya devam etti.
Tıp felsefesi, sağlık bilimleri alanındaki uygulamalar, kuramlar ve araştırmalarla ilgilenen bir felsefe dalıdır. Daha çok bilgi kuramı, metafizik ve bioetikle uyuştuğu kimi noktalarda tıp etiği alanlarına eğilir. Felsefe ve tıp ilişkisi Antik Yunanistan'da ortaya konmuş ve yüzyıllar boyunca devam edegelmiştir. Ancak tıp felsefesi, 19. yüzyıla kadar akademik bir disiplin olarak kabul görmemiştir. 20. yüzyılın sonunda tıp ve felsefe alanında çalışan akademisyenler arasında tartışmalar cereyan etmiş ve bu alanın ayrı bir akademik disiplin olduğu konusunda fikir birliğine varılmıştır. Son yıllarda ise tıp felsefesi üzerine eğilen dersler açılmış, dergiler ve kitaplar yayımlanmış ve konferanslar verilmiştir.
50-50 Teorisi, Türk Kurtuluş Savaşı'nın Batı Cephesi boyunca Yunan ordusu ve Rum isyancılar tarafından Türklere karşı gerçekleştirilen savaş suçlarının Rum Kırımı kadar kötü ve iki olayın aynı şiddette olduğu fikridir. Fikir Türk halkı arasında ilk olarak Türk ordusunun Yunan işgali altındaki topraklarda ilerlemesi ve böylece Türk halkının Yunan ordusunun oluşturduğu tahribata tanık olması ile ortaya çıkmış, ilk kez 1926'da George Horton'ın The Blight of Asia kitabında ele alınmıştır. Her ne kadar Horton kitabında 50-50 Teorisi'nin yanlış olduğunu ve Yunanlar tarafından katledilen Türklerin Rum Kırımı'na "50-50 değil 1'e 10.000 bile olamayacağını" söylese de, Horton'ın bu tavrı hem Türk hem de Türk olmayan akademisyenler tarafından Türk düşmanı ve aşırı Filhelenist olarak yorumlanıp tarihi çarpıtmak ile suçlanmıştır.
Patrick Ness bir İngiliz-Amerikalı yazar, gazeteci, öğretim görevlisi ve senarist. Amerika Birleşik Devletleri'nde doğan Ness, Londra'ya taşındığı için çifte vatandaşlığa sahiptir. Chaos Walking üçlemesi ve A Monster Calls da dahil olmak üzere genç yetişkinlere yönelik kitaplarıyla tanınır.
Dame Hilary Mary Mantel, İngiliz kadın roman yazarı ve eleştirmen.
Nigel William Reginald Warburton, popüler felsefe kitaplarıyla tanınan Britanyalı filozoftur. Ana akademik araştırma alanı fotoğraf estetiğidir. Bunun yanı sıra, uygulamalı etik konulu birçok makale yayımlamıştır.
Susan Rose Wolf, şu anda Chapel Hill'deki Kuzey Karolina Üniversitesinde Edna J. Koury Felsefe Profesörü olan Amerikalı bir ahlak filozofu ve eylem filozofudur. Daha önce Johns Hopkins Üniversitesinde (1986–2002), Maryland Üniversitesinde (1981–1986) ve Harvard Üniversitesinde (1978–1981) ders verdi.
Philip Stuart Kitcher, Columbia Üniversitesi'nde John Dewey Fahri Felsefe Profesörü olan bir İngiliz filozoftur. Bilim felsefesi, biyoloji felsefesi, matematik felsefesi, edebiyat felsefesi ve daha yakın zamanda pragmatizm alanlarında uzmanlaşmıştır.