1998 Eurovision Şarkı Yarışması, 43. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Yarışma 1997 yarışması'nı kazanmasından dolayı 9 Mayıs 1998 tarihinde Birleşik Krallık'ın kenti Birmingham'da bulunan National Indoor Arena'da yapılmıştır. Yarışmanın sunuculuğunu Terry Wogan ve Ulrika Jonsson yapmıştır. Birleşik Krallık sekizinci defa yarışmaya ev sahipliği yapmıştır. Wogan yarışmanın tarihinde hem yorumculuk yapıp hem de sunuculuk yapan Denise Fabre ve Léon Zitrone'den sonra üçüncü kişi olmuştur. Sahnede değilken, BBC izleyicilerine yorumculuk yapmak için sahne arkasındaki özel standında yer almıştır.
1977 Eurovision Şarkı Yarışması, 22. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Yarışma 1976 yarışması'nı kazanmasından dolayı 7 Mayıs 1977 tarihinde Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da bulunan Wembley Konferans Merkezi'nde yapılmıştır. Yarışmanın sunuculuğunu Angela Rippon yapmıştır. Birleşik Krallık altıncı defa yarışmaya ev sahipliği yapmıştır.
Birleşik Krallık, ilk katıldığı 1957 yılından günümüze kadar Eurovision Şarkı Yarışması'na 66 kez katılmıştır. 1959'dan beri her yıl katılmaktadır. Birleşik Krallık, İsveç ve Hollanda ile birlikte dört farklı on yılda kazanan üç ülkeden birisidir. Avrupa Yayın Birliği'ne (EBU) en büyük mali katkıyı sağlayan ülkeler oldukları için her yıl direkt olarak finalde yer alan Almanya, Fransa, İspanya ve İtalya ile birlikte "Beş Büyük" ülkeden birisidir. Birleşik Krallık'ın ulusal yayın kuruluşu BBC, etkinliği yayınlamakla birlikte Birleşik Krallık'ın katılımcısını seçmek için pek çok kez farklı ulusal final süreçleri düzenledi. Birleşik Krallık, Eurovision Şarkı Yarışması'nı beş kez kazandı ve on altı kez ikinci olmuştur. Birleşik Krallık, yarışmaya dört kez Londra'da ve birer kez Edinburgh (1972), Brighton (1974), Harrogate (1982), Birmingham (1998) ve Liverpool (2023)'da olmak üzere dokuz kez rekor sayıda ev sahipliği yaptı.
Kejsi Tola, Arnavut şarkıcı. Albanian Idol 2007'nin birincisidir. 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'da ülkesini Carry Me in Your Dreams isimli şarkı ile temsil etmiş ve finale çıkmıştır. Finalde ise 48 puanla 17. olmuştur.
İsveç, ilk katıldığı 1958 yılından günümüze kadar Eurovision Şarkı Yarışması'na 64 kez katılmıştır. Ülke sadece üç kez yarışmaya katılmamıştır. 1959'dan bu yana, İsveç'in katılımcısı, 1967'den beri Melodifestivalen olarak bilinen, her yıl televizyonda yayınlanan bir yarışma aracılığıyla seçilmektedir. İsveç, 1997 yılında ilk defa Televoting oylaması kullanan beş ülkeden biri olmuştur. İsveç yarışmaya yedi kez ev sahipliği yapmıştır: üç kez Stockholm'de, üç kez Malmö'de ve bir kez Göteborg'da (1985).
Avusturya, ilk katıldığı 1957 yılından günümüze kadar Eurovision Şarkı Yarışması'na 57 kez katılmıştır. Ülke, 1966 ve 2014'te olmak üzere iki kez birinci oldu ve üst üste iki şampiyonluk arasındaki en uzun farkla rekorunu elinde tutmaktadır. Yarışmaya katılan Avusturyalı yayıncı Österreichischer Rundfunk (ORF)'tur. Yarışmanın Avusturya'da düzenlendiği iki seferde de, 1967 ve 2015 yıllarında ev sahibi şehir Viyana olmuştur.
2011 Eurovision Şarkı Yarışması, yapılan 56. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Yarışma, bir önceki yılın kazananı Almanya'nın Düsseldorf şehrinde düzenlendi. Yarışmayı, Eldar & Nigar ikilisinin seslendirdiği "Running Scared" adlı şarkıyla Azerbaycan kazanmıştır. Yarı-finaller 10 - 12 Mayıs 2011, final ise 14 Mayıs 2011'de düzenlenmiştir. Avusturya üç yıl aradan sonra yeniden katılmıştır. Slovakya ilk önce yarışmadan çekildiğini bildirmiştir. Daha sonra EBU'nun yoğun çabaları sonrasında dönmüş fakat bu sefer de ulusal final gerçekleştirecek bütçeyi bulamadığı için katılamayacağını bildirmiştir. Bunun üzerine EBU, bütçeyi kendisinin karşılayacağını açıklamıştır ve Slovakya yarışmaya dahil edilmiştir. San Marino iki yıllık aradan sonra yeniden katılmıştır. Aynı şekilde Macaristan bir yıllık aradan sonra yarışmaya dönmüştür. Yarışmanın sunuculuğunu Anke Engelke, Judith Rakers ve Stefan Raab yapmıştır. Ayrıca Almanya'nın uzun yıllar sonrasında elde ettiği birincilik, yarışmaya ilgi göstermeyen ülkeleri harekete geçirmiştir. Birleşik Krallık'ın Eurovision için dünyaca ünlü Blue grubunu görevlendirmesi, yarışmaya 14 yıl boyunca katılmayan İtalya'nın geri dönmek için bu seneyi seçmesi gibi gelişmeler ile Eurovision Şarkı Yarışması; Avrupa ülkeleri için yeniden millî bir yarışma hâline geldi.
İtalya, Almanya'nın Düsseldorf şehrinde gerçekleştirilmiş 2011 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. İtalya 14 yıl aradan sonra geri dönmüştür. İtalya'nın temsilcisi ve şarkısını belirleyecek Sanremo Müzik Festivali ülkenin kamusal yayın kuruluşu Radio Televisione Italiana (RAI) tarafından gerçekleştirilmiştir. 19 Şubat 2011'de Yarışmanın sunucusu olan, Gianni Morandi tarafından Almanya'nın Düsseldorf şehri'nde yapılmış olan 2011 Eurovision Şarkı Yarışması'na Raphael Gualazzi'nin seslendirmiş olduğu "Madness of Love" adlı şarkı ile görevlendirdiklerini açıklamışlardır. İtalya, birinci olan Azerbaycan'dan sonra 189 puanla İkinci olmuştur.
2012 Eurovision Şarkı Yarışması, 57. kez gerçekleştirilen Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Azerbaycan adına yarışan Ell & Nikki'nin 2011 yarışmasını kazanmasının ardından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlendi. 22 ve 24 Mayıs günlerindeki yarı finaller ile 26 Mayıstaki final aşamaları yeni inşa edilen Kristal Salon'da gerçekleştirildi.
İsrail, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen 2012 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan kırk iki ülkeden biri idi. İsrail'i temsil eden müzik grubu, İzabo, ülkenin kamusal yayın kuruluşu İsrail Yayın Kurumu (IBA) tarafından görevlendirildi. Grup, "Time" isimli şarkı ile birinci yarı finalde 33 puan toplayarak on üçüncü geldi ve yarı finalde ilk ona giremediği için yarışma kuralları gereği finale yükselemedi.
Rusya, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılan 2012 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Rus yayıncı Первый канал (CR1) tarafından Rusya'yı temsil eden kişi Ulusal final yöntemiyle seçilmiştir. Rusya'yı "Party For Everybody" adlı şarkısıyla Buranovskiye Babushki temsil etmiştir. Grup yarı finalde 152 puanla 1. olarak finale çıkmış, Finalde 259 puanla 2. olmuştur.
Tatjana Mihhailova-Saar, bilinen adıyla Tanja, Rus-Eston Pop şarkıcısı ve oyuncu.
Suntribe, Eston kız müzik grubu. 2005 yılında yapılan 50. Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Grubun resmi üyeleri Mari-Leen Kaselaan, Rebecca Kontus, Laura Põldvere ve Jaanika Vilipo'dur. Beşinci üye Daana Ots daha sonra katılmıştır. Grup ön seçim turu Eesti Laul'a "Let's Get Loud" adlı şarkıyla katılmış, 10.583 oy alarak yarışmayı kazanmış, böylece Ukrayna'nın Kiev kentinde yapılan 2005 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Estonya'yı temsil etmeye hak kazanmıştır. Estonya yarı finalde 20. olarak finale çıkma hakkını kaybetmiştir. Grup üyeleri yarışma sonrası solo kariyerine devam etmiştir.
Hollanda, 2018 Eurovision Şarkı Yarışması'na Waylon, Ilya Toshinsky ve Jim Beavers'in yazdığı "Outlaw in 'Em" adlı şarkıyla katılmıştır. 9 Kasım 2018 tarihinde Hollandalı yayıncı AVROTROS tarafından Görevlendirme yöntemiyle Portekiz'in başkenti Lizbon'da yapılan 2018 yarışması'nda temsil etmesi için Waylon seçilmiştir.
"Mister Music Man", Daisy Auvray tarafından seslendirilen 1992 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsviçre'yi temsil eden şarkı. Şarkı Fransızca dilinde seslendirilmiştir. Şarkı Gordon Dent tarafından yazılmıştır.
Marion Rung, Fin şarkıcıdır. 1962 ve 1973 yıllarında Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmasıyla bilinir.
"Sou fräi", Marion Welter ve Kontinent tarafından seslendirilen 1992 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Lüksemburg'u temsil eden şarkı. Şarkı Lüksemburgca dilinde seslendirilmiştir. Jang Linster, Ab van Goor tarafından yazılmıştır.
Kontitent, Ander Hirtt, Patrick Hartert ve Rom Heck'in kurduğu Lüksemburglu müzik grubu. Grup, 1992 yılında Malmö şehrinde düzenlenen 37. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Lüksemburg'u Marion Welter ile birlikte "Sou fräi" adlı şarkıyla temsil etmiş, yarışmada 21. olmuştur. Modern Times ayrıca Lüksemburglu olarak Lüksemburg'u temsil eden 8 katılımcıdan birisidir.
Park Café 1986 ile 1993 yılları arasında etkin olan Lüksemburglu müzik grubu. Grup, 1989 Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Monsieur" adlı şarkıyla Lüksemburg'u temsil etmiştir. Yarışmada 20. olmuştur.
Yunanistan, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen 2005 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Yunanistan'ı Eurovision'da temsil eden şarkının belirlenmesi için Yunan yayıncısı temsilciyi Görevlendirme ile ve şarkıyı Eurovision Party adlı ulusal finali düzenleyerek seçmiştir. Yunanistan'ı "My Number One" şarkısıyla Elena Paparizu kazanmıştır. Eurovision'da Finalde yarışmıştır. Finalde 230 puanla 1. olmuştur.