
Prusya, tarihin değişik dönemlerinde değişik anlamlarda kullanılmış bir isim olmakla birlikte en çok 1713-1867 yılları arasında kendine Prusya Krallığı adını veren ve Orta Avrupa'da hüküm süren Alman devletinin ismidir.

Otto von Bismarck, 19. yüzyılda, bağları kuvvetli olmayan bir konfederasyon olan Almanya'nın birleşmesinde önemli rol oynayan ve Birleşik Almanya'nın ilk Şansölyesi olan Alman devlet adamıdır. Bismarck-Schönhausen Kontu ve Lauenburg Dükü olarak da anılan Otto von Bismarck, Yeni Almanya'yı kan ve demir politikasına göre kuracağını söylediği için kendisine Demir Şansölye adı verilmiştir.

Wilhelm Leopold Colmar Freiherr von der Goltz, Osmanlı'daki namıyla "Goltz Paşa",, Osmanlı ve Alman ordularından mareşal rütbesi sahibi Alman subay.

Alman İmparatorluğu ya da İkinci Reich, 18 Ocak 1871'de Prusya ve diğer Küçük Alman Devletlerinin özellikle Otto von Bismarck'ın katkılarıyla, birleşmesiyle oluşan birleşik Alman devletidir. İlk imparatoru I. Wilhelm'in taç giymesiyle imparatorluk resmen kuruldu. Yeni İmparatorluğu Habsburg Hanedanı yerine Hohenzollern Hanedanı yönetti, başkent Berlin yapıldı. Yeni İmparatorluk, Avusturya'yı toprakları dışında bıraktı. 1884'ten itibaren Almanya, Avrupa dışında sömürgeler kurmaya başladı. Hızlı büyüyen ekonomisiyle, dünyanın en büyük ekonomilerinden biri oldu, ordusu ve donanmasıyla Büyük Britanya'ya kafa tutar hale geldi.
Dünya Artistik Patinaj Şampiyonası, Uluslararası Patenciler Birliği'nin (ISU) onayladığı, patencilerin dünya unvanı için yarıştığı yıllık artistik paten müsabakasıdır. 1896 yılı müsabakası Rusya'nın Sankt-Peterburg şehrinde 9 Şubat 1896 tarihinde yapıldı. Bu ilk Dünya Artistik Patinaj Şampiyonası'ydı.
Dünya Artistik Patinaj Şampiyonası Uluslararası Patenciler Birliği (ISU)'nin onayladığı, artistik patinajcıların dünya unvanı için yarıştığı yıllık müsabakadır. 1903 yılı müsabakası 20-21 Şubat tarihlerinde Rusya'nın Sankt-Peterburg şehrinde yapıldı.

Otto Ernst Remer, Nazi Almanyası'nın subayı ve tümgenerali. Adolf Hitler'e yapılan 20 Temmuz suikast girişimini önleyen kişidir. Sosyalist Reich Partisi'nin kurucularındandır.

Kan Dökücü Baron ve Deli Baron olarak da tanınan Roman Nickolai Maximilian von Ungern-Sternberg, Baltık-Almanı kökenli bir subay ve Moğolistan'ı Mart-Ağustos 1921 tarihleri arasında yöneten korgeneraldir. Moğolistan ve Baykal Gölü çevresinde monarşik bir yapı kurmayı amaçlayan Sternberg, Mihail Aleksandroviç Romanov önderliğindeki Rus egemenliğini diriltmek ve Bogd Han'ın yönetimindeki Moğol Hanlığı'nı bu oluşuma destek vermeye çağırmayı amaçlamaktaydı. Baron, çoğunlukla komünistler ve Yahudilere karşı savaşmıştır. Sternberg, Kızıl Ordu tarafından ele geçirildikten sonra birçok savaş suçuyla yüz yüze kalmış ve idam edilmiştir.

1. Panzer Ordusu, II. Dünya Savaşı sırasında faaliyeti gösteren Nazi Almanyası'nın Wehrmacht'a bağlı ordularından biri.

Faber-Castell; Stein, Bavyera, Almanya merkezli, kırtasiye, sanat malzemeleri, yazı aleti, grafik, heykel, çizim ve resim araç gereçleri; kalem, zımba ve cetvel üreten şirkettir. 1761'de Nürnberg'de Kaspar Faber tarafından kurulmuştur. Günümüzde yedinci, sekizinci ve dokuzuncu nesil Faber ailesi üyeleri tarafından yönetilmektedir.

Sivastopol Kuşatması, II. Dünya Savaşı'nın Doğu Cephesi'nde Sivastopol'un Alman güçlerince kuşatılmasıdır. Sovyet kontrolündeki şehre Alman - İtalyan ve Rumen birlikleri taarruz etmiştir. Şehir, Kırım Yarımadası'nın girişi konumundaydı. 22 Haziran 1941 tarihinde başlayan Barbarossa Harekatı ile Alman güçleri, SSCB'nin batısının büyük kısmını ele geçirmişti. Aynı yılın sonbaharında, Mihver güçleri Kırım bölgesine ulaştı ve istilaya başladı. Aslında Mihver güçleri, Sovyet Rusya içinde birçok bölgeye taarruz etmişti. Kasım 1941'e kadar yapılan saldırılar, şehrin güvenliğini sağlama amacındaydı. Ana taarruz Kasım ayının sonunda olacaktı, fakat sağanak yağışlar sebebiyle 17 Aralık'a kadar gecikti. Alman güçleri, Erich von Manstein'in komutasında iken şehri ele geçirecek güçte değildi. Bu süreçte Sovyet güçleri, denizden çıkarmayı önlemek amacıyla Kerç Boğazı'nda önlem aldı.

Ursula Gertrud von der Leyen, CDU üyesi Alman siyasetçi ve Avrupa Komisyonu Başkanı. 2005 ile 2019 yılları arasında federal hükûmete hizmet vererek Angela Merkel'in kabinesinin en uzun süreli üyesi olmuştur. Almanya'nın ilk kadın Savunma Bakanı'dır.

Barbara Sukowa, Alman oyuncudur. 1980'li yıllarda rol aldığı filmlerle tanınır. Öğrenci olduğu yıllarda Amerika Birleşik Devletleri'ne öğrenci değişim programı kapsamında gittiğinde oyunculuğa olan ilgisini keşfetti. 1990'lardan beri New York'ta yaşamaktadır.

Adel Kalemcilik, 1969'da İstanbul'da kurulan kırtasiye ürünleri üreticisi firma. Anadolu Grubu ve Faber-Castell ortaklığında faaliyet göstermektedir.
"Piano, Piano", Mariella Farré & Pino Gasparini tarafından seslendirilen 1985 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsviçre'yi temsil eden şarkı. Şarkı Almanca dilinde seslendirilmiştir. Şarkı Trudi Müller-Bosshard tarafından yazılmıştır.
"Welche Farbe hat der Sonnenschein?", Rainy Day tarafından seslendirilen 1984 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsviçre'yi temsil eden şarkı. Şarkı Almanca dilinde seslendirilmiştir. Şarkı Günther Loose tarafından yazılmıştır.
Mariella Farré, İsviçreli şarkıcıdır. En iyi 1983 ve 1985 yıllarında Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmasıyla bilinir.

Hesse Hanedanı, Soyu Brabant hanesine dayanan soylu Avrupa hanesidir. Hesse bölgesini yöneten, 1866'a kadar Prens Elektör ve 1918'e kadar Grandüküdür.

Helmut Käutner, esas olarak 1940'larda ve 1950'lerde aktif olan bir Alman film yönetmenidir. Kariyerine Weimar Cumhuriyeti'nin sonunda başladı ve ilk büyük filmlerini Nazi Almanya'sında yayınladı.