
Panama veya resmî adıyla Panama Cumhuriyeti, Orta Amerika'da, Karayip Denizi ve Kuzey Büyük Okyanus kıyısında, Kolombiya ve Kosta Rika arasında yer alan bir ülkedir. Başkenti, ülke ile aynı adı taşıyan Panama şehridir (Panamá). Panama, 16. yüzyılda İspanyollar tarafından keşfedilmiş olup 1821'e kadar bir İspanyol kolonisi olarak kalmıştır. 1821'de ise Kolombiya ile birleşmiş ancak 1903 yılında Kolombiya'dan ayrılarak ABD’nin desteği ile bağımsızlığını ilan etmiştir.

Tütü, balerinlerin bale gösterisi sırasında giydiği kısa ve uzun çeşitleri olan kat kat kabarık eteklik.

Ofra Haza, İsrailli şarkıcı, söz yazarı ve oyuncu. Ofra Haza ayrıca tanınmış bir mezzo-sopranodur, sesinin tonal kalitesi "kusursuza" çok yakındır.

Maurice Hugh Frederick Wilkins 1953 yılında DNA'nın yapısını James Watson ve Francis Crick ile ortaklaşa bulan kişidir. Fizikçi ve moleküler biyologtur. DNA yapısı üzerine çalışmalarından ötürü 1962 yılında yukarıdaki isimlerle beraber Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü ödülüne layık görülmüştür.

The Rolling Stones, 1962'de Londra, İngiltere'de kurulan rock müzik grubu. Kuruluşunun ilk yıllarında kadrosunda Brian Jones, Ian Stewart, Mick Jagger, Keith Richards, Bill Wyman ve Charlie Watts (bateri) vardı. Wyman'ın 1993'te gruptan ayrılmasından sonra grubun tam kadrosu Jagger, Richards, Watts ve gitarist Ronnie Wood'tan oluşuyordu. Darryl Jones ve Chuck Leavell (klavye) da devamlı katkıda bulundular fakat tam üye değillerdi. Grup 1989'da Rock and Roll Hall of Fame'e dahil oldu. Rolling Stone dergisi, grubu "Tüm Zamanların En Büyük 100 Sanatçısı" listesinde 4. sıraya koydu. Dünya çapında 200 milyonun üzerinde albüm satmışlardır.

Alicia Alonso,, Kübalı prima balerin, bale yönetmeni ve koreograf. 1940'lar ve 1950'lerde dünyanın en meşhur dansçılardan biriydi.

Santiago Ramón y Cajal İspanyol patolog, histolog, sinirbilimci ve Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü sahibi. Cajal, beynin mikroskopik yapısıyla ilgili orijinal ve öncü niteliğindeki araştırmaları nedeniyle modern sinirbilimin babası olarak birçok kişi tarafından kabul edilmektedir. Çizim konusundaki yeteneği sayesinde beyin hücreleri ile ilgili yaptığı yüzlerce çizim bugün hâlâ eğitim amaçlı kullanılmaktadır. Sinir sisteminin yapısıyla ilgili yaptığı çalışmalardan dolayı 1906 yılında Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü kazanmıştır.

Sir Martin John Evans, Britanyalı, "sir" unvanlı bilim insanı. Matthew Kaufman ile ortaklaşa yaptığı fare kök hücrelerinin embriyonik ekimi dolayısıyla bilinir (1981). Aynı zamanda Mario Capecchi ve Oliver Smithies ile geliştirdiği nakavt fare ve ilgili teknolojilerle gen hedeflemesi ile Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü o yıl iki ortağıyla paylaştı. Bu bilim insanları kullandıkları “knock-out” teknolojisiyle ürettikleri fareler sayesinde kanser, kalp-damar hastalıkları gibi tedavisi zor hastalıklara karşı yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine yardımcı oldular.

Paul Maxime Nurse, Britanyalı genetikçi ve hücre biyoloğu. 2001 yılında Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülünü, Leland H. Hartwell ve R. Timothy Hunt ile birlikte hücre bölünmesini kontrol eden protein moleküllerini keşiflerinden dolayı almaya hak kazanmışlardır.

Martin Chalfie Amerikalı bir bilim insanıdır. Aynı zamanda biyolojik bilimler bölüm başkanıdır ve Kolombiya Üniversitesi'nde Biyolojik bilimler Profesörü olarak çalışmaktadır. 2008 Nobel Kimya ödülü'nü Osamu Shimomura ve Roger Y. Tsien ile paylaştı. Harvard Üniversitesi'nden Nörobiyoloji dalında bir doktorası bulunmaktadır.

Harold Elliot Varmus Amerikan Nobel Ödülü sahibi bilim insanı. Amerikan Ulusal Kanser Enstitüsü'nün 14. ve güncel direktörüdür. Başkan Barack Obama tarafından atanmıştır. 1989 yılı Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü J. Michael Bishop ile birlikte retroviral onkogenlerin hücresel orjinini keşiflerinden dolayı kazanmıştır.

Gülcan Tunççekiç Kıraner, Türk balerindir.
Herbert David Ross, ağırlıklı olarak sahne sanatları ve sinema alanlarında çalışmış Brooklyn, New York doğumlu Amerikalı aktör, koreograf, yönetmen ve yapımcı. 1977 yapımı The Turning Point filmi ile En İyi Yönetmen Altın Küre Ödülü'nü kazanmıştır. Ayrıca yine bu filmi ile En İyi Yönetmen ve En İyi Film dallarında Akademi Ödülleri'ne aday gösterilmiştir.
Martine Clemenceau, 1973 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Fransa'yı "Sans toi" adlı şarkıyla temsil etmiş, yarışmada 15. olmuştur.

Alwin Lopez "Al" Jarreau, Amerikalı caz müziği şarkıcısıdır. Grammy Ödülü ve çeştili müzik ödülleri sahibidir. 1981'de çıkardığı müzik albümü Breakin' Away ve 1980'lerde yayınlanan rol alıp bazı parçalarını seslendirdiği ünlü TV dizisi Mavi Ay ile bilinir. Şarkıcının üstün bir performans gösterdiği 1985'te seslendirdiği parçası We Are the World popülerdir.

Sono Osato, Amerikalı dansçı ve aktris.

Mireya Elisa Moscoso Rodríguez de Arias 1999-2004 yılları arasında Panama devlet başkanı olarak görev yapan Panamalı siyasetçi. Ülkenin ilk kadın başkanıdır.

Royal Ballet, Londra, İngiltere'de Covent Garden'daki Royal Opera House'da bulunan uluslararası üne sahip bir klasik bale topluluğudur. Büyük Britanya'daki beş büyük bale topluluğunun en büyüğü olan Kraliyet Balesi, 1931'de Dame Ninette de Valois tarafından kuruldu, 1946'da Kraliyet Opera Binası'nın yerleşik bale topluluğu oldu ve kraliyet imtiyaznamesi verildi. 1956'da İngiltere'nin amiral gemisi bale şirketi olarak tanındı.
Colette Janine Marchand, Fransız baş balerin ve oyuncu. John Huston'ın yönettiği Moulin Rouge'daki Marie Charlet rolüyle 1952'de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'ne aday gösterildi.
Ulusal Biyoçeşitlilik Ağı , 2000 yılında Birleşik Krallık'ta kurulmuş, biyoçeşitlilik bilgilerini, NBN'nin veri arama web sitesi olan NBN Atlas aracılığıyla internet de dahil olmak üzere çeşitli ortamlar aracılığıyla kullanıma sunmayı taahhüt eden bir ortak girişimdir.