3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Samsun Belediyesi ile 8 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Samsun belediye seçimlerinde DP 4, CHP ise 5 merkezde seçimi kazandı. DP, Samsun il merkezi, Alaçam, Çarşamba ve Vezirköprü'de seçimleri kazanmıştır. Samsun Belediye Meclisine seçilen 27 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. Samsun il merkezinde seçimler sonucunda oluşan Samsun Belediye Meclisi, belediye başkanlığına Nurettin Ceritoğlu'nu seçmiştir. Ceritoğlu'nun sağlık sorunları gerekçesiyle istifa etmesi üzerine 1951 yılında Samsun belediye başkanlığına Hamit Erip Kember getirilmiştir. Ocak 1953'te istifa eden Kember'in yerine Nüzhet Ulusoy seçilmiştir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Kars Belediyesi ile 9 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Kars Belediye Meclisine seçilen 25 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. Kars il merkezinde seçimler sonucunda oluşan Kars Belediye Meclisi, belediye başkanlığına DP'li Nevruz Gündoğdu'yu seçmiştir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde İstanbul Belediyesi ile merkez dışındaki 5 ilçenin ve 2 beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Çatalca, Kartal, Silivri ve Yalova'da CHP kazanırken kalan ilçelerde DP kazanmıştır. İstanbul Belediye Meclisine seçilen 68 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. İstanbul belediye başkanlığı vali uhdesinde kalmaya ve Fahrettin Kerim Gökay tarafından yürütülmeye devam etti.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Konya Belediyesi ile 13 ilçenin ve 11 beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Konya il merkezinde bulunan 80 sandık ve 29.484 seçmenden 9500 civarındaki seçmen belediye seçiminde oy kullanmıştır. Konya Belediye Meclisine seçilen 32 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. Konya il merkezinde seçimler sonucunda oluşan Konya Belediye Meclisi, 12 Eylül 1950'de belediye başkanlığına Mehmet Rüştü Özal'ı seçmiştir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Adana Belediyesi ile 8 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Adana Belediye Meclisine seçilen 36 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. Adana il merkezinde seçimler sonucunda oluşan Adana Belediye Meclisi, belediye başkanlığına Daniş Arıkoğlu'nu seçti.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Antakya Belediyesi ile 8 ilçenin ve 4 beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Antakya Belediye Meclisine seçilen 27 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. Seçimler sonucunda oluşan Antakya Belediye Meclisi, 9 Eylül 1950 günü toplanarak Şekip İnal'ı belediye başkanlığına seçmiştir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Bolu Belediyesi ile 7 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Bolu Belediye Meclisine seçilen 26 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. Seçimler sonucunda oluşan Bolu Belediye Meclisi, 16 Eylül 1950 günü toplanarak DP'li Mustafa Hulusi Tüzmen'i belediye başkanlığına seçmiştir. Düzce ilçesinde 21 üye DP'den, bir üye ise CHP'den seçilmiştir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Elazığ Belediyesi ile 6 ilçenin ve 2 beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Elazığ Belediye Meclisine seçilen 26 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. Seçimler sonucunda oluşan Elazığ Belediye Meclisi, Kazım Bayer'i belediye başkanlığına seçmiştir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Diyarbakır Belediyesi ile 8 ilçenin ve 4 beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Diyarbakır Belediye Meclisine seçilen 30 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. Seçimler sonucunda oluşan Diyarbakır Belediye Meclisi, 5 Eylül 1950'de toplanmış ve Abdülkadir Cizrelioğlu'nu belediye başkanlığına seçmiştir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Giresun Belediyesi ile 6 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Giresun Belediye Meclisine seçilen 21 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. İl merkezinde kazanan belediye meclis üyeleri, Giresun Belediye Başkanlığına Fahri Ekmekçi'yi seçmişlerdir. Ancak, Ekmekçi'nin 1953 yılında Belediye Başkanlığından istifa etmesi üzerine belediye meclisi İsmail Feridun'u belediye başkanlığı görevine getirmiştir. Feridun'un da istifa etmesi sonucu 1958'de yeniden yapılan belediye başkanlığı seçimini ise Azmi Göksel kazanmıştır.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Balıkesir Belediyesi ile 13 ilçenin ve 6 beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Balıkesir il merkezinde 16.992 seçmenden 7.542'si oy kullanmış ve Balıkesir Belediye Meclisine seçilen 27 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. Seçimler sonucunda oluşan Balıkesir Belediye Meclisi, 5 Eylül 1950'de toplanarak Tevfik Yoldemir'i belediye başkanlığına seçmiştir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Siirt Belediyesi ile 8 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Siirt Belediye Meclisine seçilen 24 üyenin 19'u bağımsız adaylardan, 4'ü CHP'den ve biri de DP'den teşkil olmuştur. Seçimler sonucunda oluşan Siirt Belediye Meclisi, eski başkan Lütfi Kayra'yı tekrar belediye başkanlığına seçmiştir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Aydın Belediyesi ile 7 ilçenin ve 7 beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Aydın Belediye Meclisine seçilen 24 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. 6 Eylül 1950'de toplanan Aydın Belediye Meclisi, Cevat Ülkü'yü belediye başkanı olarak seçmiştir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Bursa Belediyesi ile 9 ilçenin ve 3 beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Bursa il merkezindeki seçimlerde DP 15.258 oy, CHP 3.636 oy ve MP ise 364 oy almıştır. Bursa Belediye Meclisine seçilen 33 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. Bursa Belediye Meclisi, 20 Eylül 1950'de toplanarak belediye başkanlığına Ferit Akçor'u seçmiştir. Ancak, 7 ay sonra hastalığını öne sürerek belediye başkanlığından istifa eden Akçor'un yerine Ali Ferruh Yücel getirilmiştir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Çankırı Belediyesi ile 6 ilçenin ve bir beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Çankırı Belediye Meclisine seçilen 22 üyenin tamamı MP'den teşkil olmuştur. Seçimden sonra 18 üye ile toplanan Çankırı Belediye Meclisi, Halim Bayram'ı belediye başkanı olarak seçmiştir. 1954'te Bayram'ın milletvekili adayı olmak üzere istifa etmesinden dolayı belediye başkanlığına Osman Derviş seçilmiştir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Mersin Belediyesi ile 5 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Mersin Belediye Meclisi'ne seçilen 27 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. 9 Eylül 1950'de toplanan Mersin Belediye Meclisi, Müfide İlhan'ı belediye başkanı olarak seçmiştir. Silifke'de ise İbrahim Gürgen belediye başkanı seçilmiştir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Rize Belediyesi ile 3 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Rize Belediye Meclisine seçilen 25 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. Seçimden sonra toplanan Rize Belediye Meclisi, Ahmet Mucip Kemalyeri'ni belediye başkanı olarak seçmiştir. Pazar ilçesinde ise Necmettin Turan belediye başkanlığına seçilmiştir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Van Belediyesi ile 7 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Van Belediye Meclisi'ne seçilen 24 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. 6 Eylül 1950'de toplanan Van Belediye Meclisi, Şükrü Kösereisoğlu'nu belediye başkanı olarak seçmiştir. 1954'te Kösereisoğlu'nun milletvekili adayı olmak için istifa etmesinin ardından belediye meclisinde yapılan seçim sonucunda Hamdi Özmen belediye başkanı seçilmiştir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Sivas Belediyesi ile 10 ilçenin ve bir beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Sivas Belediye Meclisine seçilen 30 üyenin tamamı CHP'den teşkil olmuştur. Seçimler sonucunda oluşan Sivas Belediye Meclisi, 8 Eylül 1950'de toplanarak CHP'li Rahmi Günay'ı tekrar belediye başkanlığına seçmiştir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Muğla Belediyesi ile 7 ilçenin ve 2 beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Muğla Belediye Meclisi'ne seçilen 21 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. Seçimden sonra toplanan Muğla Belediye Meclisi, Naci Karaosmanoğlu'nu belediye başkanı olarak seçmiştir.