İçeriğe atla

Marşandiz-Kırıkkale Bölgesel Treni

Marşandiz - Kırıkkale Bölgesel Treni
Genel bilgiler
Durumİptal edildi
SahibiTCDD
Yer2. Bölge
İlk - Son durak
İstasyonlar17
Hizmet
TürüBölgesel Tren
SistemTCDD
İşletmeci(ler)TCDD
Teknik bilgiler
Hat uzunluğu99,448 km (61,8 mi)
Hat açıklığıStandart (1,435 mm)
Çalışma Hızı120 km/sa (75 mph)
Güzergâh haritası
Şablon:Marşandiz-Kırıkkale Bölgesel Treni güzergâh diyagramı

Marşandiz - Kırıkkale Bölgesel Treni, Marşandiz ile Kırıkkale Garı arasındaki 99,448 km (61,8 mi) uzunluğundaki güzergâhta TCDD tarafından her gün karşılıklı 2 sefer olarak işletilmiş olan eski bir bölgesel trendir.

Tren hattının bazı istasyonlarında Sincan - Kayaş Banliyö Treni'ne aktarma yapma olanağı bulunuyordu. Ankara Garı'nda ise Eskişehir ve Konya yönüne giden Yüksek Hızlı Tren'lere aktarma yapılabiliyordu. Başkentray projesinin inşası kapsamında tren seferleri durdurulmuştur.

Kaynakça

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Tren istasyonu</span> trenlerin düzenli olarak durduğu ve yolcu veya yük alıp bıraktığı demiryolu tesisi

Tren istasyonu, trenlerin yolcu veya yük alıp bırakmak için düzenli olarak durdukları demiryolu tesisidir. Genellikle en az bir platform ve bilet satışı ile bekleme odalarının olduğu bir istasyon binasına sahiptir. Daha büyük tren istasyonları gar olarak adlandırılır.

<span class="mw-page-title-main">Yüksek Hızlı Tren</span> TCDD Taşımacılık tarafından sunulan yüksek hızlı tren hizmeti

Yüksek Hızlı Tren ya da kısaca YHT, Türkiye'de TCDD'ye ait yüksek hızlı demiryolu hatları üzerinde TCDD Taşımacılık tarafından işletilen yüksek hızlı tren setleri ile sunulan yüksek hızlı demiryolu hizmetidir.

Bu maddede 2016'ya kadar TCDD, 2016'dan sonra TCDD Taşımacılık tarafından işletilen ve iptal edilen Bölgesel Trenler listelenmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Başkentray</span> Ankarada faaliyet gösteren banliyö treni sistemi

Başkentray veya B1 Banliyö Treni, Ankara ilinde hizmet veren banliyö treni sistemidir. Sincan – Kayaş arasında 37,472 kilometre (23,284 mi) uzunluğundaki banliyö hattında 24 istasyon bulunmaktadır. Başkentray'da yolcu taşımacılığı 12 Nisan 2018'de başlamıştır.

Ankara – Polatlı Bölgesel Treni, TCDD Taşımacılık tarafından Ankara – Polatlı güzergâhında her gün karşılıklı olarak işletilen bölgesel trenidir. Başkentray'da kullanılan E 23000 EMU banliyö tren setleri ile sefer yapılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Halkalı Aktarma Merkezi</span> Küçükçekmece, İstanbulda bir aktarma merkezi

Halkalı Aktarma Merkezi, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda, Küçükçekmece ilçesinde yer alan TCDD'ye ait hemzemin tren istasyonu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na ait inşa halindeki yer altı metro istasyonu, Metro İstanbul'a ait inşa hâlindeki viyadük metro istasyonu ve İETT otobüslerine hizmet veren otobüs duraklarını kapsayan ve hatlar arasında aktarma imkanı sağlayan aktarma merkezidir.

<span class="mw-page-title-main">Toros Ekspresi</span>

Toros Ekspresi, Adana Garı ile Konya Garı arasında, Adana, Mersin, Niğde, Konya, Karaman olmak üzere toplam 5 ilin sınırları içerisinden geçerek ve toplam 26 istasyona ulaşım hizmeti sağlayan, TCDD Taşımacılık tarafından işletilen anahat treninidir. Eskiden bu anahat treni Haydarpaşa - Halep - Bağdat arası işlerdi. Ancak o dönemde trenin rotası Ankara'dan geçmekteydi. Daha sonra güzergahı Konya'ya yönlendirilmiş, Haydarpaşa-Gaziantep arasında hizmet vermiş ve haftada bir gün Haydarpaşa-İslahiye-Halep-Şam uluslararası treniyle bağlantılı olarak çalışmıştır. Haydarpaşa'nın geçici olarak kapatılması, İstanbul-Konya Yüksek Hızlı Treni'nin inşaatı ve Gaziray çalışmaları nedeniyle tren önce Eskişehir-Adana hattına kısaltılmıştır. İstanbul-Konya Yüksek Hızlı Treni açıldıktan sonra şu anda Konya-Adana hattında işlemektedir.

<span class="mw-page-title-main">Marşandiz hızlı tren kazası</span>

Ankara Marşandiz hızlı tren kazası 13 Aralık 2018 tarihinde saat 06.30'da Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'ndan kalkan ve Konya Garı yönüne doğru hareket eden HT 80101 yüksek hızlı trenin Ankara'nın Yenimahalle ile Etimesgut ilçeleri arasında yer alan Marşandiz Tren İstasyonu'nda yol kontrolü yapan E 68041 kılavuz lokomotifle çarpışması sonucu meydana gelmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Adapazarı-Gebze Bölgesel Treni</span> Bölgesel tren hattı

Adapazarı – Gebze Bölgesel Treni ya da Ada Ekspresi, Adapazarı – Gebze arasındaki 95,860 kilometre (59,565 mi) uzunluğundaki güzergâhta TCDD Taşımacılık tarafından karşılıklı olarak işletilen bölgesel trendir.

<span class="mw-page-title-main">Haydarpaşa-Adapazarı Bölgesel Treni</span>

Haydarpaşa - Adapazarı Bölgesel Treni ya da Adapazarı Ekspresi, İstanbul-Haydarpaşa - Adapazarı arasındaki 140,050 km (87,0 mi) uzunluğundaki güzergâhta TCDD tarafından karşılıklı olarak işletilmiş olan eski bir bölgesel trendir.

<span class="mw-page-title-main">Amasya Garı</span>

Amasya Garı, Amasya'nın il merkezi Hızırpaşa Mahallesi'nde yer alan TCDD'ye ait hemzemin ana tren istasyonudur.

<span class="mw-page-title-main">İskenderun Garı</span>

İskenderun Garı, Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan ana tren istasyonudur. Gar, Çay Mahallesi'nde yer almakta olup Mersin-İskenderun Bölgesel Treni'ne hizmet vermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Kars Garı</span> Kars Merkez, Karsta bir tren istasyonu

Kars Garı, Kars'ın il merkezinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan TCDD'ye ait hemzemin ana tren istasyonudur.

Ege Ekspresi, TCDD Taşımacılık tarafından İzmir-Basmane – Eskişehir güzergâhında her gün karşılıklı bir sefer işletilen anahat trenidir.

<span class="mw-page-title-main">Samsun Garı</span>

Samsun Garı, Samsun'un İlkadım ilçesi İstasyon Mahallesi'nde yer alan TCDD'ye ait hemzemin ana tren istasyonudur.

Ankara'da ulaşım, şehir içi ulaşım ve şehirlerarası ulaşım olmak üzere iki kategoriye ayrılabilir. Şehir içi ulaşımlar metro, hafif raylı sistem, otobüs, teleferik ve banliyö gibi toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirilebilirken; şehirlerarası ulaşımda ise havaalanlarından, tren istasyonlarından, otogarlardan ve otoyollardan yararlanılmaktadır. Toplu ulaşımda ücret tahsilatı AnkaraKart ile yapılır.

Konya - Karaman Bölgesel Treni, Konya Garı ile Karaman Garı arasındaki 102,295 kilometre (63,563 mi) uzunluğundaki güzergâhta TCDD Taşımacılık tarafından her gün karşılıklı olarak 4 sefer işletilen Bölgesel Tren'dir.

İstanbul - Karaman Yüksek Hızlı Treni ya da kısaca İstanbul - Karaman YHT, 741,543 kilometre (460,773 mi) uzunluğundaki Halkalı - Karaman güzergâhında TCDD Taşımacılık tarafından işletilen Yüksek Hızlı Tren'dir.

<span class="mw-page-title-main">Kırıkkale Garı</span> Kırıkkale, Türkiyede bir tren istasyonu

Kırıkkale Garı, Kırıkkale'nin il merkezinde Fabrikalar Mahallesi'nde yer alan TCDD'ye ait hemzemin ana tren istasyonudur.

Lalahan Tren İstasyonu, Ankara'nın Mamak ilçesi Lalahan Mahallesi'nde yer alan TCDD'ye ait hemzemin tren istasyonudur.