İçeriğe atla

Maps.me

Maps.me
Geliştirici(ler)MapsWithMe GmbH, My.com
İlk yayınlanma2011
Güncel sürüm12.0.1
Programlama diliC++, Objective-C, Java
İşletim sistemiAndroid, iOS, BlackBerry
LisansApache License 2.0[1]
Resmî sitesimaps.me
Kod deposu Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Maps.me (eski adı MapsWithMe) Android, iOS ve BlackBerry platformlarında mobil navigasyon uygulaması olarak kullanılmaktadır. OpenStreetMap verilerini kullanarak çevrimdışı haritalar sağlar. Kasım 2014 yılında Mail.Ru Group tarafından satın alınan ve My.com markasının bir parçası haline gelmiştir. Eylül 2015 yılında uygulama kaynaklı açıktı. open sourced.[2] First, the whole team has developed an İlk olarak, tüm ekip İsviçre ve Belarus bir uygulama geliştirdi. Nisan 2016'dan beri uygulama üzerinden düzenleme yapılabiliyor. Örneğin banka, market, eczane vb. noktaların eklenmesi ya da harita görünen binalara ait kapı numarası, sokağı vb. bilgiler düzenlenebiliyor.

Özellikler

MAPS.ME özellikleri:

  • Çevrimdışı harita verileri (özel formatında sıkıştırılmış)[3]
  • GPS desteği
  • Bir harita içinde geçerli konumundan Çevrimdışı yönlendirme
  • Çevrimdışı arama(isim, adres, kategori ve koordinatları ile)
  • Yer imleri
  • Otomatik takip modu
  • Konum ve yer imleri paylaşımı
  • KML ithalatı
  • otomobil, bisiklet ve yürüyerek Çevrimdışı güzergâh belirleme

Mail.ru Group tarafından satın alınması

Geçmiş

Nisan 2011 — İlk IOS sürümünü yayımladı

Aralık 2011 — Güncellenen harita stilleri ve farklı dil desteği

Şubat 2012 — MapsWithMe Lite App Store (iPhone/iPad), Android çarşı, Kindle Fire ve Android Amazon Appstore serbest bırakmak için

Nisan 2012 — MapsWithMe Pro için IOS yayımladı.

Ağustos 2012 — MapsWithMe Pro için Google oyun yayımladı.

Kasım 2012 — Yer imleri IOS için yayımlanan özellik ekleme

Ocak 2013 — 1 milyon kere indirildi

Şubat 2013 — Yer imleri ithalat ve IOS için yayımlanan ihracat

Şubat 2013 — Yer imleri Android için yayımlanan özellik ekleme

Mart 2013 — Yer imleri ithalat ve Android için yayımlanan ihracat

Mayıs 2013 — Yer imleri paylaşımı serbest

Temmuz 2013 — MapsWithMe API yayımladı

Kasım 2013 — İthalat ve ihracat serbest KML formatında parça

Aralık 2013 — Yorum serbest bırakmak (e-mürekkep uyarlanmış) YotaPhone

Nisan 2014 — BlackBerry sürümünü yayımladı

Temmuz 2014 — App adı HARİTALAR değişti. BANA, adres arama eklendi.

Kasım 2014 — Eklendi rota planlama. Mail.Ru grubu tarafından satın.

Aralık 2014 — Belgili tanımlık ödenmiş yorum ("bırakılan ücretsiz lite" versiyonu için) uygun hale getirilir

Eylül 2015 — Kaynak kodu Apache 2.0 lisansı altında yayımladı. Yeni harita stil tanıttı.

Ekim 2015 — Yeni "asmak" grafik kitaplığı eskisinin yerini aldı.

Ocak 2016 — 3D binalar ve gece modu

Nisan 2016- Uygulama harita editörü eklendi

Haziran 2016 — Otel Booking.com entegre edildi.

Kasım 2016 — Uber (şirket) uygulaması entegre edildi.

Aralık 2016 — Canlı trafik uygulaması entegre edildi.

Veri Kaynağı ve Teknolojileri

MAPS.ME tüm harita verileri dünyanın özgür düzenlenebilir haritası olan OpenStreetMap 'den sağlamaktadır..

app kullanılan teknolojiler:

API

MAPS.ME hem ticari hem de kişisel kullanım için ücretsiz bir API ile geliştiriciler sağlar.

Ayrıca bakınız

  • Comparison of commercial GPS software

Kaynakça

  1. ^ "mapsme/omim on GitHub". 3 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2016. 
  2. ^ "@MAPS_ME on Twitter". 7 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2016. 
  3. ^ "Maps.me map creation guide". 6 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2015. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">OpenStreetMap</span> serbestçe düzenlenebilir dünya coğrafi veritabanı

OpenStreetMap, özgür yazılım şartları altında oluşturulan özgür ve açık kaynaklı bir dünya çapında harita oluşturma projesidir. GPS alıcılarıyla ve diğer kamu malı kaynaklardan toplanan bilgiler ile oluşturulur.

Google Map Maker, Google tarafından sunulan ve Google Maps adlı uygulamanın yeteneklerini geliştiren bir hizmetti. Google, veri eşlemlendirmenin olanaklı olmadığı kimi ülkelerde Google Maps'i belirli iş birliği topluluklarıyla birlikte geliştirmeyi kararlaştırdı. Proje, OpenStreetMap ile benzer özellikler taşımaktadır ancak Google Map Maker ile oluşturulan eşlemler Google'ın özel malı kapsamında sayılırlar.

<span class="mw-page-title-main">Google ürünleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Google ürünleri listesi Google tarafından satın alınan tüm ana masaüstü, mobil ve çevrimiçi ürünleri içerir. Bu ürünler son ürün ya da beta sürümler olabilir. Liste ayrıca kullanımdan kaldırılmış, birleştirilmiş ya da tekrar isimlendirilmiş ürünleri de içerir. Ürünlerin içinde olan özellikler ayrıca listelenmemiştir.

<span class="mw-page-title-main">Google Play</span> Googleın dijital dağıtım servisi

Google Play, Google'ın Android işletim sistemi için geliştirdiği bir paket yöneticisi ve elektronik medya dağıtım/satış platformudur. Kullanıcılara Android SDK ile geliştirilen ve Google üzerinden yayınlanan uygulamalara göz atmasına ve indirmesine olanak tanır ve Android işletim sisteminin resmi uygulama mağazası olarak hizmet vermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Google I/O</span>

Google I/O, Google tarafından San Francisco, Kaliforniya'da her yıl düzenlenen yazılım geliştiricilere yönelik bir toplantıdır. Google I/O, Google ve Android, Chrome, Chrome OS, Google API'leri, Google Web Toolkit, App Engine gibi açık kaynak kodlu web teknolojileriyle ortak olarak geliştirilen web ya da mobil tabanlı uygulamaları konu alan teknik birçok sunum ve tartışmadan oluşmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Navit</span>

Navit, açık kaynak kodlu ve ücretsiz, modüler, dokunmatik ekranlı kullanıcı dostu bir GPS sinyallerine göre çalışan araç navigasyon yazılımıdır.

<span class="mw-page-title-main">Sky Map</span> gökyüzü haritası yazılım uygulaması

Android planetaryum gökyüzü haritası yazılım uygulamasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Turn-by-turn navigasyon</span>

Turn-by-turn navigasyon seçilen rota için yol tarifi sürekli sözlü ve görsel talimatlar şeklinde kullanıcıya sunulmaktadır, bazı GPS navigasyon cihazlarının bir özelliğidir. Sistem güncel hedefe en iyi rota hakkında kullanıcıyı tutar ve genellikle trafik ve yol koşulları gibi değişen etkenlere göre güncellenir. Turn-by-turn sistemleri tipik sola veya sağa, sokak adını açmak isteyip kullanıcıyı bilgilendirmek üzere bir elektronik sesi kullanmaktadır ve ne kadar mesafe kaldığını söylemektedir.

Anahtar Deliği Biçimlendirme Dili Internet tabanlı, iki boyutlu haritalar ve üç boyutlu Dünya tarayıcılar içinde coğrafi şerhi ve görselleştirme ifade etmek için bir XML gösterimdir. KML başlangıçta Anahtar Deliği Dünya Görüntüleyicisi olarak seçildi, Google Earth ile kullanılmak üzere geliştirilmiştir. 2004 yılında Google tarafından satın alınan Keyhole, Inc tarafından yaratıldı. KML 2008'de Open Geospatial Consortium tarafından uluslararası bir ölçüt haline getirilmiştir. Google Earth'te görüntüleyebilirsiniz ve grafiksel KML dosyalarını düzenlenmesi mümkün olan ilk program olmuştur. Bu tür Marble gibi diğer projeler de KML desteği geliştirmeye başlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Android KitKat</span> android işletim sisteminin 4.4 sürümü

Android KitKat veya Android 4.4 - 4.4.4 KitKat Android sürümünün Google tarafından geliştirilen 11. sürümüdür. Sürümün ilk 4.4 sürümü 31 Ekim 2013 yılında kullanıcılara tanıtılmıştır. Sürüm Linux kernel 3.10 bazında yaratıldı.

<span class="mw-page-title-main">Google Keep</span> not alma uygulaması

Google Keep Google tarafından geliştirilen bir not alma uygulamasıdır. 20 Mart 2013 tarihinde durdurulmuş Google Notebook'un yerine ilan edildi. Google Keep Android ve iOS mobil işletim sistemleri için bir mobil uygulama ile bir web uygulaması olarak kullanılabilir. Hizmete diğer Google ürünleri gibi, @gmail.com e-posta adreslerini kullanan bir Google Account hesabı ile kaydolmak mümkündür. Eylül 2015 itibarıyla, Google Play'de 50 milyondan fazla kez indirildi.

<span class="mw-page-title-main">Haritalar (Windows)</span>

Windows Haritalar Microsoft'un web harita hizmeti arama motorudur. Windows 10, Windows 10 Mobile, Xbox One ve Microsoft HoloLens için Evrensel Windows Platformu uygulamaları olarak kullanılabilir. HERE WeGo haritaları ve Microsoft Corporation görüntülerini ve yol haritalarını kullanır.

<span class="mw-page-title-main">Bing Mobile</span>

Bing Mobile Microsoft'un Bing arama motorunun bir parçası olarak taşınabilir mobil cihazları için bir arama aracıdır. Mobil cihaz ekranları için tasarlanmıştır. Bing Mobileye, Windows phone 7 ve Windows Phone 8 aygıtlarında Arama anahtarı aracılığıyla erişilir, tescilli yazılım olarak Windows Mobile ve Windows Phone'ye dahildir. Ayrıca, Windows Phone 8.1'de mevcuttur ve iOS ve Android de dahil olmak üzere diğer platformlar için indirilebilir.

<span class="mw-page-title-main">OsmAnd</span>

OsmAnd ücretsiz ve ücretli açık kaynak olan bir uygulamadır, çevrimdışı ve çevrimiçi haritalar için küresel mobil harita görüntüleme ve navigasyon uygulaması Android ve iOS platformlarında bulunmaktadır. Birincil görüntüler için (OSM) OpenStreetMap harita veritabanını kullanır. Bu projenin geliştirilmesi GitHub üzerinden yapılıyor.

<span class="mw-page-title-main">İOS için Firefox</span>

iOS için Firefox Apple iPhone, iPad ve iPod Touch mobil cihazları için Mozilla'nın bir tarayıcısı. Firefox'ta masaüstü ve mobil için kullanılan Gecko düzen motorunu kullanmayan ilk Firefox markalı tarayıcıdır. Apple tarafından seçilen iOS güvenlik kısıtlamaları nedeniyle Firefox, Gecko'nun yerine yerleşik iOS WebKit tabanlı işleme çerçevesini kullandı. IOS for Firefox, Firefox Sync'i destekler ve Firefox'un tarama geçmişini, yer imlerini ve son sekmeleri senkronize edebilir.

<span class="mw-page-title-main">Google Metin Okuma</span>

Google Metin-Konuşma Motoru, Android işletim sistemi için Google tarafından geliştirilmiş bir ekran okuyucu uygulamasıdır. Uygulamaları, ekrandaki metni yüksek sesle okumaya (konuşmaya) güç verir. Şu anda desteklenen diller Bengalce (Bangladeş), Kantonca, Çince (Çin), Çince (Tayvan) Danca, Hollandaca, İngilizce (Avustralya), İngilizce (Hindistan), İngilizce, İngilizce (ABD), Fince, Fransızca, Almanca, Hintçe, Macarca, Endonezyaca, İtalyanca, Japonca, Korece, Norveççe, Lehçe, Portekizce (Brezilya), Rusça, İspanyolca (Meksika), İspanyolca (İspanya), İspanyolca (ABD), İsveççe, Taylandça, Türkçe ve Vietnamcadır.

<span class="mw-page-title-main">Apple Haritalar</span> Harita Servisi

Apple Haritalar Apple Inc. tarafından geliştirilen bir web haritalama servisidir. Bu, iOS, macOS ve watchOS'un varsayılan harita sistemidir. Otomobil, yaya ve toplu taşıma navigasyonu için yol tarifi ve tahmini varış saatlerini sağlar. Apple Haritalar ayrıca, kullanıcının binaların ve yapıların modellerinden oluşan 3D bir manzara içinde yoğun nüfuslu şehir merkezlerini keşfetmesini sağlayan benzersiz Flyovers modunu da içeriyor.

<span class="mw-page-title-main">Here (şirket)</span> Hollanda merkezli teknoloji şirketi

HERE, Hollanda merkezli bireylere ve şirketlere haritalama ve konum bilgisi ve ilgili hizmetler sunan bir teknoloji şirketidir. Şirketin hisselerinin çoğunluğu 3 Ekim 2015 tarihi itibarı ile Alman otomotiv şirketlerinin bir konsorsiyumuna aittir ve diğer şirketler de azınlık hisselerine sahiptir. 2007'de Finlandiya merkezli Nokia tarafından satın alınan şirketin kökleri, 1985'te kurulmuş ABD merkezli Navteq'e dayanmaktadır. Şu anda merkezi Amsterdam'da bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">HERE WeGo</span>

HERE WeGo (eskiden HERE Maps), Android ve iOS için bir harita ve navigasyon uygulaması ve Here şirketi (HERE Global BV) tarafından bir masaüstü web haritalama servisidir. Orijinal olarak Nokia tarafından geliştirilen uygulama, ilk olarak Windows Phone ve World Wide Web için 2013 yılında piyasaya sürüldü. Nokia Maps’in yenilenen bir sürümü olarak HERE Maps, 10 Mart 2014'te iOS App Store'da, 11 Mart 2015'te Google Play Store'da yayınlandı ve isim Temmuz 2016'da HERE WeGo olarak değiştirildi. Haritalar iki ila üç aylık aralıklarla güncellenir.

<span class="mw-page-title-main">Organic Maps</span> Android ve iOS için ücretsiz ve açık kaynaklı harita uygulaması

Organic Maps; gizlilik, hız ve kullanım kolaylığına odaklanan açık kaynaklı bir mobil harita ve navigasyon uygulamasıdır. Bu uygulama OsmAnd'a benzer ve rotalara, bisiklet şeritlerine ve yüksekliğe ve basit bir OpenStreetMap editörü de dahil olmak üzere harita verilerini OpenStreetMap'ten alan diğer harita uygulamalarında yaygın olarak bulunan özelliklere sahiptir.