Mustafa Horasan, Türk ressamdır.
Semih Balcıoğlu, Türk karikatürist.
Rahmi Aksungur, Türk heykeltıraş, akademisyendir.
Nedim Uçar, Türk şair ve yazar. Üçü İngilizceye de çevrilen on dört şiir kitabı, bir roman kitabı, bir hikâye kitabı ve dört tiyatro kitabı olmak üzere toplam yirmi kitabı vardır. Şiirlerinde; doğa ile birlikte, ayrılık, özlem, sevgi, umut, umutsuzluk ve yalnızlık gibi insanî duyguları işledi.
Kasım Koçak, Türk ressam. Güzel Sanatlar Akademisi Neşet Günal ve Özdemir Altan atölyelerinde öğrenim gördü. Cumhuriyet dönemi Türk resimlerinden 75 başyapıt isimli koleksiyonda bir resmi bulunmaktadır.
12. Afife Tiyatro Ödülleri ya da 12. Afife Jale Ödülleri, 2008 yılında, 14 dalda verilen tiyatro ödülleridir. Ödüllerin adayları ile özel ödül sahipleri 31 Mart 2008'de açıkladı. Ödüller 21 Nisan 2008'de yapılan törenle sahiplerine verildi.
Zehra Çobanlı, Türk seramik sanatçısı.
Selçuk Baran, Türk öykü ve roman yazarı.
Ercan Yener, Türk mimar. İstanbul'da yer alan Abdi İpekçi Arena'yı Ziya Tanalı ve Ragıp Buluç ile tasarlamıştır.
Mevlüt Akyıldız, Türk ressam.
31. Uluslararası İstanbul Film Festivali, 31 Mart - 15 Nisan 2012 tarihleri arasında İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen film festivali.
Salim Nizam, Türk şair ve yazardır.
Bingül Başarır, Türk seramik sanatçısı. Mesleğine ilk olarak 1960 yılında İstanbul'da Füreya Koral'ın atölyesinde başladı. Çekoslovakya'da düzenlenen uluslararası bir yarışmada Türkiye grubunda yer aldı ve altın madalya kazandı. 1962 yılında kendi atölyesini açtı. İşlevsel formlar üzerine yaptığı çalışmalar sonrasında dokunun ağırlıkta olduğu pano ve serbest seramiğe ağırlık verdi ve daha çok bu yönüyle tanındı. Eserlerinde bazen rastlantısal bazen de bilinçli kabartmalar oluşturdu. Kömür curufu ve cam gibi malzemeleri seramikle birleştiren bir yönü de vardır. Sanat hayatında birçok yerel ve uluslararası sergiye katıldı. Eserleri Kanada, Fransa, İtalya, Kore, Japonya, Almanya, Çekya, Amerika, İsviçre ve Yunanistan’daki müzelerde sergilendi. 2010 yılında sanattaki 50. yılını İzmir'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) bir sergi ile kutladı.
Mustafa Ata, Türk ressamdır.
38. Uluslararası İstanbul Film Festivali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 5 - 16 Nisan 2019 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilmiş film festivalidir.
40. Uluslararası İstanbul Film Festivali filmonline.iksv.org’da 1 Nisan 2021 tarihinde başlamıştır. 40. İstanbul Film Festivali’nde ulusal yarışmalar 20-29 Mayıs 2021, Uluslararası Yarışma 18-29 Haziran 2021 tarihlerinde yapılmıştır. Festivalin direktörü Kerem Ayan'dır.
Altın Lale Ulusal Belgesel Yarışması Mansiyon Ödülü, Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında 2016 yılından itibaren verilen bir ödüldür. 2018 yılında bu kategoride ödül verilmemiştir.
39. Uluslararası İstanbul Film Festivali, COVID-19 pandemisi nedeniyle format değiştirerek, geleneksel tarihi olan nisan ayında fiziksel olarak düzenlenemediği için sonraki haftalarda önce belli bölümleri çevrimiçi platform veaçık hava sahnesine taşınarak, ileriki aylarda ise hem sinemalarda hem de çevrimiçi platformda izleyici ile buluştu.
41. Uluslararası İstanbul Film Festivali 8 - 19 Nisan 2022 tarihleri arasında İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen film festivali. Festival kapsamında verilen Sinema Onur Ödülleri, Meral Çetinkaya ile Gülsen Tuncer'e verildi.
35. Uluslararası İstanbul Film Festivali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 7 - 17 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen film festivalidir.