
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), 1992 yılında Afyonkarahisar'da kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Üniversitenin temelleri 1974 yılında Anadolu Üniversitesi'ne bağlı bir birimin devamı olarak atılmıştır.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, 11 Temmuz 1992 tarihinde Manisa'da kurulan devlet üniversitesidir.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İzmir'de bulunan bir devlet üniversitesi. Türkiye’nin önde gelen köklü yükseköğretim kurumlarından biridir. 20 Temmuz 1982 tarihinde kuruldu. Üniversitede 10 enstitü, 18 fakülte, 2 yüksekokul, 1 konservatuvar, 6 meslek yüksekokulu, 2'si uygulama ve araştırma hastanesi olmak üzere 49 uygulama ve araştırma merkezi vardır. Üniversite 2023 yılı “Sürdürülebilirlik” listesinde Türkiye'deki devlet üniversiteleri sıralamasında 4'üncü olurken; genel sıralamada dünyada 451-500 aralığında yer aldı.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, İstanbul Üniversitesi'ne bağlı, 1979'da Siyasal Bilimler Fakültesi adı altında eğitim vermeye başlayan bir fakülte.
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (B.İ.İ.B.F.) kısaltması. B.İ.İ.B.F. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne bağlı fakültelerden. Çanakkale - Biga karayolu üzerinde Prof. Dr.Ramazan Aydın Yerleşkesi'nde eğitim vermektedir. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında kayıtlı öğrenci sayısı dörtbindir.
İktisadi ve idari bilimler fakültesi (İİBF) toplumun yönetici ve vasıflı personel ihtiyacını karşılayacak şahıslar yetiştirmek üzere kurulmuş fakültedir. Türkiye'nin hemen her üniversitesinde bulunmaktadır. Bazı üniversitelerde ise yalnızca siyasal bilgiler fakültesi, işletme fakültesi veya iktisat fakültesi bulunmaktadır.

Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi veya kısaca HÜ-İİBF; Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı olarak eğitim veren 16 fakülteden bir tanesidir. Beytepe Kampüsü'nde, birkaç bloktan oluşan büyük bir binada konumlanmıştır.
Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 1911'de Kondüktör Mekteb-i Alisi adıyla, Paris'teki "Ecol de Conducteur'ün müfredat programı esas alınarak Bayındırlık Bakanlığı'na bağlı bir okul kurulmuş ve okula öğrenci kaydına 22 Ağustos 1911'de başlanmıştır. 1922'de okulun adı Nafia Fen Mektebi'ne dönüştürülmüştür. 1937 tarihinde Nafia Fen Mektebi lağvedilerek yerine Teknik Okul kurulmuş, Yıldız Sarayı müştemilatından, bugün de kullanılmakta olan binalar tahsis edilmiş ve buraya taşınılmıştır. 1992 tarihinde üniversitenin adı Yıldız Teknik Üniversitesi olarak değiştirilmiştir. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1992 yılında kurucu Dekan Prof. Dr. Murat Demircioğlu'nun önderliğinde Çukursaray binasında faaliyetine başlamıştır.

Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu, Türkiye'de yer alan, 2006 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Kastamonu Üniversitesi bugün 13 Fakülte, 2 Enstitü, 4 Yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu, 35 bölüm ile akademik etkinliklerini sürdürmektedir. Yerleşkelerinde Osmanlı döneminden kalan tarihi binalarda hâlen eğitim yapılmaktadır.
Sabri Tekir,, Türk İktisatçı, Akademisyen ve siyasetçidir.

OMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 14 Kasım 1995 tarih ve 95/7515 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulmuştur. 2007-2008 öğretim yılında İktisat Bölümü'nün öğrenci almaya başlaması ile birlikte faaliyete geçmiştir. Fakülte bünyesinde yer alan İşletme ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümleri ise 2009-2010 öğretim yılında öğrenci alarak faaliyete geçmişlerdir. 2016 yılı itibarıyla iktisat, işletme, siyaset bilimi ve kamu yönetimi ve uluslararası ticaret ve lojistik bölümleri lisans düzeyinde öğretim faaliyetlerine devam etmektedirler. Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü ise 2014-2015 eğitim öğretim yılında faaliyete geçmiştir.

Antalya Bilim Üniversitesi 21 Temmuz 2010 tarihli Resmî Gazete kararıyla Antalya'da kurulmuş olan ikinci üniversite ve ilk vakıf üniversitesidir. Antalya Bilim Üniversitesi, Gaye Eğitim Sağlık Spor ve Çevre Vakfı tarafından kurulmuştur. 2012-13 eğitim öğretim dönemine öğrenci alımına başlayan üniversitenin rektörü Prof. Dr. Semih Ekercin'dir.
Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Adnan Menderes Üniversitesi'nin bir fakültesi.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ), Ankara'nın altıncı devlet üniversitesi olarak 5 fakülte ve 5 enstitü ile kurulan bir devlet üniversitesidir.

MEF Üniversitesi, 2012 yılında İstanbul'da kurulmuş bir vakıf üniversitesi. Yüzde 30 oranında İngilizce eğitim veren Hukuk Fakültesi dışında tüm bölümlerinde İngilizce eğitim vermektedir. Dünya çapında "Ters-yüz Sınıf" eğitim modelini benimseyen ilk üniversitedir. MEF Üniversitesi, Türkiye'de ABET akreditasyonuna sahip sekiz üniversiteden biridir. Bütün mühendislik bölümleri için akreditasyon almıştır.

Yusuf Tekin, Türk akademisyen ve mevcut Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanıdır.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, tüm idari ve akademik birimleriyle Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin Evliya Çelebi Yerleşkesi'nde bulunan iktisadi ve idari bilimler fakültesidir.

Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tüm idari ve akademik birimleriyle Pamukkale Üniversitesi'nin Kınıklı Yerleşkesi'nde bulunan iktisadi ve idari bilimler fakültesidir.
Prof. Dr. Semra Öncü Celal Bayar Üniversitesi eski rektörü.

Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Duncan S. Ballantine'in liderliğindeki Robert Kolej ve Amerikan Kız Koleji'nin girişimiyle 1958'de kurulmuştur. Başlangıçta Robert Kolej bünyesinde İş İdaresi ve Ekonomi adı altında 4 yıllık bir eğitim vermiştir. 1971'de Boğaziçi Üniversitesi'nin kurulmasıyla adı İdari Bilimler Fakültesi olmuş ve 1982'de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak yeniden adlandırılmıştır.