
Endonezya, resmî adıyla Endonezya Cumhuriyeti, Hint ve Pasifik okyanusları arasında, Güneydoğu Asya ve Okyanusya'da toprakları bulunan bir ülkedir. 17 binden fazla adadan oluşur. Bu adaların en büyükleri Sumatra, Cava ve Sulavesi ile kısmen Borneo ve Yeni Gine'dir. Endonezya dünyanın en büyük ada ülkesidir, 1.904.569 km²'lik yüzölçümüyle dünyada 14. sıradadır. 280 milyon civarında nüfusuyla dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi ve aynı zamanda en kalabalık Müslüman ülkesidir. Cava dünyanın en kalabalık adasıdır ve nüfusun yarıdan fazlasına ev sahipliği yapar.

Paramaribo, Surinam'ın başkentidir.
Mandala Stadyumu, Endonezya'nın Jayapura şehrinde çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyum.

Sukarno, Endonezya bağımsızlık hareketinin önderi, hatip, devrimci, milliyetçi ve ve 1945-1967 arasında Endonezya'nın ilk devlet başkanı.

Cava Adası, Endonezya'nın başkenti Cakarta'nın da üzerinde bulunduğu bir adadır. Bir zamanlar güçlü Hindu-Budist imparatorluklarının, İslam emirliklerinin ve Hollanda kolonisinin merkezi olan Cava adası, şimdi Endonezya'nın politik ve ekonomik hayatına yön veren yerleşim birimlerindendir. 2010 sayımlarına göre 136 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık adası konumundadır.

Endonzeya bayrağı, Endonezya Cumhuriyeti'nin resmî simgesidir.

Merapi yanardağı, konik şekilli ve Java adasının merkezi ile Yogyakarta arasında bulunan yanardağ. Endonezya'nın en aktif yanardağıdır ve 1548'den beri düzenli olarak lav püskürtmektedir. İsim ateş dağı anlamına gelir. Yogyakarta şehrine çok yakındır ve binlerce insan yanardağ eteklerinde, denizden 1700 metre yükseklikte olan köylerde yaşamaktadır.

Diah Permata Megawati Setiawati Soekarnoputri, Endonezya'nın 5. devlet başkanı ve halen anamuhalefet partisi lideridir. Megawati diye de bilinir. 23 Temmuz 2001'den 20 Ekim 2004'e kadar ülkenin ilk kadın devlet başkanı olarak görev yaptı. Endonezya'nın ilk devlet başkanı Soekarno'nun kızıdır.

Yogyakarta Endonezya'nın Orta Cava bölgesinde bir şehridir. Şehir ayrıca Cava kültürünün ve buna bağlı olarak batik, bale, tiyatro ve kukla gösterilerinin de merkezidir. Ayrica bünyesinde barındırdığı sayıca çok fazla eğitim kurumundan dolayı "üniversite şehri" olarak da bilinir. 1945-1949 yılları arasında gerçekleşen Endonezya Ulusal Devrimi'nin de başkentiydi.

UTC+07:00, UTC'den 7 saat ileri zaman dilimi.
Endonezya, 28 il ve 5 özel statülü bölgeden oluşan toplam 33 en üst düzey idari birime ayrılmıştır. İdari birimler Cava, Batı Papua, Kalimantan, Küçük Sunda Adaları, Maluku Adaları, Sulawesi, Sumatra olmak üzere yedi coğrafi bölgeye göre ayrılmaktadır.

Yogyakarta Özel Bölgesi, Endonezya'da, Cava adasının ortagüney kesiminde ayrıcalıklı bölge. İlin merkezi Yogyakarta şehridir.
Burhan Muhammad, Endonezyalı diplomat ve bürokrat. Ülkesi Endonezya'nın 14 Kasım 2012'den ölümüne kadar Pakistan büyülelçisi olarak görev yapmıştır.

Borobudur Tapınağı, Endonezya'nın Yogyakarta şehrinde bulunan Dünya Mirası bir yapıdır. Dünyanın tek parça halinde ve en büyük Budist tapınağı olma özelliğine sahiptir. Endonezya ülkesinin Yogyakarta şehrinde yer alan tapınak Unesco tarafından 1991 yılında Dünya Miras Listesine kabul edilmiştir.

Gangbuk, Güney Kore'nin başkenti Seul'un 25 semtinden biridir. Semt Han Nehri'nin kuzeyinde yer almaktadır. Daha önce Dobong semtine bağlıyken 1995 yılında ayrı bir semt haline getirildi. Yüzölçümü 16,35 km² olan semtin nüfusu 2010 yılı itibarı ile 397.317'dir.
Sriwijaya Air, merkez ve üssü Tangerang, Banten, Soekarno-Hatta Uluslararası Havalimanı 'nda bulunan bir Endonezyan havayolu şirketidir.
Prens Diponegoro, Dipanegara olarak da bilinir, Hollanda sömürge yönetimine karşı çıkan bir Cava prensiydi. Yogyakartan Sultanı III. Hamengkubuwono'nun en büyük oğludur. 1825-1830 yılları arasında Java Savaşı'nda önemli bir rol oynamıştır. Yenilgisi ve ele geçirilmesinden sonra Makassar'a sürgüne gönderildi ve burada 69 yaşında öldü.
Özel idari bölge, Çin, Kuzey Kore, Endonezya ve Doğu Timor'daki idari bölgesel varlık türleri için bir atamadır.

Birleşik Devletler Endonezya Cumhuriyeti, kısaltılmışı REUI, Hollanda'nın Batavo -Hollanda Savaşı'nı takiben 27 Aralık 1949'da Hollanda Doğu Hint Adaları eksi Hollanda Yeni Gine üzerindeki egemenliğini resmen devrettiği federal bir devletti. Endonezya Yuvarlak Masa Konferansı..Bu transfer,Endonezyalı milliyetçiler ile Hollanda arasında Endonezya'nın kontrolü için verilen dört yıllık çatışmayı sona erdirdi. Cumhuriyet bir yıldan az sürdü ve yerini Endonezya Cumhuriyeti aldı.

Herman Johannes – 17 Ekim 1992) Endonezyalı bir profesör, bilim adamı, politikacı ve Ulusal Kahramandı. Johannes, Yogyakarta'daki Universitas Gadjah Mada'nın rektörü (1961–1966), 1966'dan 1979'a kadar Yüksek Öğrenim Koordinatörü, 1968'den 1978'e kadar Endonezya Cumhurbaşkanlığı Yüksek Danışma Konseyi üyesi ve 1950-1951 yılları arasında Bayındırlık ve Enerji Bakanıydı. Ayrıca 1954'ten 1957'ye kadar UNESCO Yürütme Kurulu üyesiydi