
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Pendik ilçesi sınırlarında inşa edilen İstanbul'un 2. havalimanı. Havalimanı ismini, dünyanın ilk kadın savaş pilotu ve Türkiye'nin ilk kadın pilotu olan Sabiha Gökçen'den almıştır. Havalimanının temeli Şubat 1998 tarihinde atılmış, Ocak 2001 tarihinde bitirilen havalimanı toplam 550 milyon dolara mal olmuştur.

Adnan Menderes Havalimanı, Türkiye'nin İzmir iline hizmet veren uluslararası havalimanıdır. Şehir merkezinin 14 km güneyinde, Gaziemir ve Menderes ilçeleri sınırları içindedir. Adını 1950-1960 yılları arasında başbakanlık yapan Adnan Menderes'ten (1899-1961) almaktadır. Havalimanının sahibi Devlet Hava Meydanları İşletmesi iken işletmecisi TAV Havalimanları'dır.

Esenboğa Havalimanı, Türkiye'nin başkenti Ankara'ya hizmet veren uluslararası havalimanıdır. Şehir merkezinin 28 km kuzeyinde, Çubuk ilçesi sınırları içindedir. 1955 yılında hizmete girdi. Havalimanının sahibi Devlet Hava Meydanları İşletmesi iken işletmecisi TAV Havalimanları'dır.

Dalaman Havalimanı Muğla'nın Dalaman ilçesi sınırları içerisinde bulunan uluslararası havalimanı. Şehir merkezinin 6 km güneyinde yer alan havalimanı; Milas-Bodrum Havalimanı ile birlikte Muğla'ya hizmet veren iki uluslararası havalimanından biridir.

Kars Harakani Havalimanı, Kars'ta bulunan sivil havalimanıdır. Daha önceden Kars Havalimanı olan ismi 20 Mart 2015 tarihinde Kars Harakani Havalimanı olarak değişmiştir.

Minorca ya da Mahon Havalimanı İspanya'nın Akdeniz kıyısındaki Balear Adaları'nın Minorca şehrindedir. Havalimanı tüm sivil hizmetleri komşu San Luis Havalimanı'ndan karşılarken 24 Mart 1969'da açılmıştır. 11 kapısı(geçit) ile bir tane terminal binası vardır. Haziran 2006'da 961.695 yolcu Minorca Havalimanı'nı kullanmıştır. Toplam olarak havalimanı 35 şehir ve 4 ülkedeki 36 havalimanına hizmet vermektedir.

Palma de Mallorca Havalimanı, Palma de Mallorca'nın yaklaşık olarak 8 km. güneyinde bulunmaktadır. Önceden Son Sant Joan Havalimanı veya İspanyolca:Aeropuerto de Son Sant Joan olarak bilinirdi. Madrid Barajas Uluslararası Havalimanı ve Barselona Uluslararası Havalimanı'ndan sonra İspanya'daki üçüncü büyük havalimanıdır. Yaz mevsimi boyunca Avrupa'daki en kalabalık havalimanlarından olmaktadır. Havalimanı Alman nakliye şirketi Air Berlin için merkez olmuştur. Palma de Mallorca Havalimanı'nın alanı 6.3 km²'dir. Yolcu sayısının çabuk artmasından dolayı Terminal A (1965) ve Terminal B (1972) ye biraz daha altyapı yapılmıştır. Bu ana terminal yerel mimar Pere Nicolau Bonet tarafından dizayn edildi ve resmi olarak 12 Nisan 1997'de açıldı. Havalimanı şimdi dört kapıdan oluşmaktadır:Terminal B,C ve D uluslararası trafik için kullanılırken Terminal A çoğunlukla iç hatlar için kullanıldı. Havalimanını yıl başına 25 milyon yolcu kullanır, gönderme kapasitesi ise saat başına 12.000 yolcudur. Havalimanının gelecekteki planları; yolcu kapasitesini 2010'da 32 milyona, 2015'te 38 milyona çıkarmaktır.

Barcelona Uluslararası Havalimanı İspanya'nın Katalonya Özerk Bölgesi'nin başkenti Barselona'nın ana havalimanıdır. El Prat olarak da bilinir. El Prat de Llobregat şehrinde Barcelona'nın merkezinden 10 km. uzaklıkta bulunur. Havalimanı Katalonya'nın en büyük, İspanya'nın Madrid Barajas Uluslararası Havalimanı'ndan sonra ikinci büyük havalimanıdır. Vueling Airlines ve Clickair için ana merkez ve Air Europa, Iberia Airlines için merkez şehirdir. Havalimanı en çok yurt içi(İspanya), Avrupa ve Kuzey Afrika'ya hizmet vermektedir. Fakat Singapore Airlines Asya'ya uçuşlar teklif etti. Aerolineas Argentinas ve Avianca ise Orta ve Güney Amerika'ya sürekli uçuşlar teklif etti. Havalimanı yeni güney terminalin inşaatı ile genişleme sağlıyor, inşaatın 2009'da bitmesi bekleniyor.

Heathrow Havalimanı, İngiltere'nin başkenti Londra'daki 6 ana havalimanından biridir. Uluslararası yolcu trafiğine göre dünyanın en işlek birinci, toplam yolcu trafiğine göre ise dünyanın en işlek 3. havalimanıdır.

Kittilä Havalimanı Finlandiya'nın Kittilä belediyesinde yer almaktadır. Havalimanı Kuzey Kutup Dairesi'nin içinde yer almaktadır. Kuzey Finlandiya'nın ana havalimanlarından olup 2008 yılında 265,000 yolcu kullanmıştır.

Rovaniemi Havalimanı Finlandiya'nın Laponya Bölgesi'ndeki Rovaniemi kentinde yer almaktadır. Kente uzaklığı 10 km'dir. Yıllık yolcu istatistiklerine göre Finlandiya'daki dördüncü büyük havalimanıdır. Kuzey Kutup Dairesi ana pistin (03/21) kuzeydeki en son bölümünü çapraz geçer.

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı, askeri amaçlı kullanılmak üzere 1957 yılında hava trafiğine açılmış, 1990 yılında DHMİ tarafından inşa edilen 2217 m²'lik Terminal binasında sivil hava trafiğine hizmet vermeye başlamıştır.

Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı, Türkiye'nin Erzincan iline hizmet veren havalimanıdır. 1988 yılında hizmete girmiştir. Toplam 4.034.100 m²'lik alana kurulu bulunan havalimanında 1.242 m²'lik 3.000.000 yolcu/yıl kapasiteli iç hatlar terminali mevcuttur. 3.000×45 m boyunda beton kaplamalı piste ve 334 araç ve 11 otobüs kapasiteli otoparka sahiptir. Yıllık 3.000.000 yolcu kapasiteli 1.000 m² yolcu kullanım alanı olan terminal binasında PTT şubesi, araç kiralama ofisleri, büfe ve sağlık hizmeti olanağı bulunmaktadır.

Paris-Orly Havalimanı Fransa'nın başkenti Paris'e yakın Orly bölgesinde yer alan uluslararası havalimanı. Toplam yolcu sayısı bakımından Charles de Gaulle Havalimanı'nın ardından Fransa'nın ikinci havalimanı olan Orly, iç hat uçuşlar baz alındığında Fransa'nın en işlek havalimanıdır.

Londra Şehir Havalimanı ya da City Havalimanı, Londra metropolüne hizmet veren uluslararası havalimanı.

Nice Havalimanı Fransa'nın Nice şehrine ve Côte d'Azur bölgesine hizmet vermekte olan uluslararası havalimanı. Şehir merkezinin 5.9 km. güneybatısında yer alan havalimanı, 2014 yılında toplamda 11,660,208 yolcuyu ağırlamıştır.

Soçi Uluslararası Havalimanı (Rusça: Международный Аэропорт Сочи; Soçi şehrinin tatil beldesi olan Adler District'de kuruludur. Rusya'nın Karadeniz kıyısında Krasnodar Krai sahilinde bulunur. Soçi Uluslararası Havalimanı, yıllık 2.4 milyon yolcu cirosu ile Rusya'daki en büyük on havalimanı arasındadır.

Bournemouth Havalimanı, Güney İngiltere'nin Bournemouth kentinin kuzeydoğusuna 3,5 deniz mili uzaklıkta bulunan uluslararası havalimanıdır. Kraliyet Hava kuvvetleri tarafından 1941 yılında açıldı ancak sivil kullanıma 1944 yılında geçildi.

Bu liste Sivil Havacılık Otoritesi 2006-2020 verilerinden derlenerek hazırlanmıştır. Birleşik Krallık, Manş Adaları ve Man Adası'ndaki en yoğun havalimanlarını içerir. Bazı yılların kargo kapasiteleri ve uçuş hareketleri de dahil edilmiştir. BK havalimanı tam listesine Birleşik Krallık'taki ve Britanya Taç topraklarındaki havalimanları listesi maddesinde değinilmiştir.

East Midlands Havalimanı ( ), İngiltere'nin East Midlands bölgesinde bulunan bir uluslararası havalimanıdır. Leicestershire, Nottinghamshire, Lincolnshire, Northamptonshire ve Derbyshire'ın tüm East Midlands bölgesine hizmet vermektedir. Havaalanı aslen 1943'te RAF Castle Donington olarak bilinen bir Kraliyet Hava Kuvvetleri istasyonu olarak inşa edildi, ancak 1965'te sivil bir havaalanı olarak yeniden geliştirildi.