
Bahreyn, resmi adıyla Bahreyn Krallığı, Asya'da, Basra Körfezi'nde yer alan bir ada ülkesidir. Bahreyn'in güneydoğusunda Katar, batısında Suudi Arabistan yer alır. Takım adalardan oluşan ülke toplam 50 doğal ada ve 33 yapay adadan meydana gelir. Kuzeybatıdan, 25 Kasım 1986 kullanıma açılan ve 25 km. uzunluğundaki Kral Fahd Geçidi ile deniz üzerinden kara yolu ile Suudi Arabistan'a bağlanmıştır Maldivler ve Singapur'dan sonra Asya'nın üçüncü en küçük ülkesidir. Başkenti ve en büyük şehri Manama'dır.

Katar, resmî adıyla Katar Devleti, Arap Yarımadası'nın doğusunda bulunan bir Basra Körfezi ülkesidir. Tek kara sınır komşusu Suudi Arabistan olup, diğer tarafları Basra Körfezi ile çevrilidir. Kuzeybatısında Bahreyn, batı ve güneyinde Suudi Arabistan, doğusunda Birleşik Arap Emirlikleri ve kuzeyinde İran bulunur.

Gulf Air Bahreyn ve Umman'ın ulusal havayolu şirketidir. Şirket 34 uçaklık bir filoya sahiptir; Afrika, Asya, Avustralya, Avrupa ve Ortadoğu'da 47 tarifeli sefer yapmaktadır. Gulf Air'in hub'ları Bahreyn Uluslararası Havaalanı (BAH) ve Seeb Uluslararası Havaalanı (MCT)'dir. Gulf Air'in mürettebatı 70 farklı dili konuşan 80 farklı milliyetten gelmektedir. Şirketin logosu altın bir şahindir.

Trablus, ya da Osmanlı dönemindeki adıyla Trablusgarp, Libya'nın başkenti ve en büyük şehridir.

Maide Suresi (Arapça: سورة المائدة, Surat'ul Maide), Kur'an'ın beşinci suresidir. Sure 120 ayetten oluşur.

Karmatîlik, Şiîliğin İsmâilîyye mezhebinin Fâtımîler'in imâmlığını kabul etmeyen ve "Yediciler" olarak da bilinen koluna ait olan köktendinci (gulat) bir mezhep.
Ed-Devrî'l-Bahreynî'l-Mümtaz ya da sponsor adıyla Ed-Devrî Viva, Bahreyn futbol liglerinin en üst seviyesidir. Lig 1957 yılında kurulmuştur. Ligde 12 takım mücadele edip, son sıradaki takım küme düşerken bu takımın üstündeki iki takım ise küme düşmemek için play out maçları yapar.

Basra Körfezi,, Arap Yarımadası'nın kuzeyi ile İran'ın güneybatısı arasında kalan Hint Okyanusu'na bağlı körfez. Dünyanın en önemli petrol ve doğalgaz yatakları bu bölgede bulunmaktadır.

Al-Muharrak, Bahreyn'in Muharrak Bölgesi'nin başkentidir. 2006 yılı verilerine göre merkez nüfusu, 22,879 genel şehir sınırları içerisindeki nüfusu ise 23,191'dir.

Bahreyn Uluslararası Pisti kalkış yarışları, GP2 ve Bahreyn Grand Prix gibi organizasyonlara ev sahipliği yapan 2004 yılında açılmış motor sporları pisti. 2004'te Bahreyn'de düzenlenen Grand Prix Orta Doğu'da düzenlenen ilk yarış olmuştur. 2006 yılından beri, Avustralya kökenli V8 Supercar yarışları, Desert 400 adı altında, bu pistte düzenlenmektedir. 24 Saat yarışları da Bahreyn pistindeki bir başka etkinliktir.

Hamed bin İsa Âl-i Halife, 14 Şubat 2002'den beri Bahreyn Kralı olarak görev yapmaktadır. 6 Mart 1999'dan 14 Şubat 2002'ye kadar Bahreyn Emiri olarak hüküm sürmüştür. Kendisi, önceki ve ilk emir olan İsa bin Selman el-Halife'nın oğludur. Ülke, 1783 yılından beri Halife Hanedanı tarafından yönetilmektedir.

Halife bin Selman Âl-i Halife, 1970-2020 yılları arasında Bahreyn Başbakanı olarak görev yapan Bahreyn kraliyet ailesi üyesi ve siyasetçi. El-Halife 50 yıllık başbakanlık süresi ile dünyanın en uzun süre görev yapan başbakanı unvanına sahiptir.

2011-2014 Bahreyn Ayaklanması, Bahreyn'de 2011'den 2014'e kadar Şii ağırlıklı ve bazı Sünni azınlık Bahreyn muhalefeti tarafından yürütülen bir dizi hükûmet karşıtı protestodur. Protestolar, 2011 Arap Baharı ile Tunus ve Mısır'daki protestolardan etkilendi ve Bahreyn hükûmetinin Körfez İşbirliği Konseyi ve Yarımada Kalkanı Gücü'nün desteğiyle isyanı bastırmasının ardından günlük çatışmalara dönüştü. Bahreyn protestoları, Basra Körfezi ülkesi Bahreyn'de sürekli bir şiddet içermeyen sivil itaatsizlik ve bazı şiddet içeren direnişleri kapsayan bir dizi gösteriydi. Tunus'ta Muhammed Buazizi'nin kendini yakmasının ardından Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da yaşanan devrimci protesto dalgasının bir parçası olan Bahreyn protestoları, başlangıçta %70'i Şii olan nüfus için daha fazla siyasi özgürlük ve eşitlik sağlamayı amaçlıyordu.

Er-Rifaa, Bahreyn'in ortakuzey kesiminde bulunan bir belediyedir. Ülkenin en önemli petrol yataklarının bulunduğu yerdedir. Alan büyüklüğüne göre Bahreyn Krallığı'nın en büyük şehridir. Riffa Şehri, Doğu Riffa ve Batı Riffa olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

Bahreyn Kuşatması, 1559 yılında Lahsa Valisi Mustafa Paşa'nın İstanbul'a haber vermeden Osmanlı Devleti'ne bağlı bir emirlik olan Bahreyn'i işgal etmeye yönelik başarısız girişimi.

İsa bin Selman Âl-i Halife, 1961'den ölümüne kadar hüküm sürmüş Bahreyn'in ilk emiridir.
Bahreyn'de turizm: Bahreyn yılda dört milyon turist almakta, çoğu ziyaretçi Basra Körfezi Arap devletlerinden gelmekte ancak bölge dışından turist sayısı da artmaktadır.
Jidd Hafs Bahreyn'de bir şehirdir. Ülkenin kuzey kesiminde bir Bahreyn belediyesiydi. Toprakları şimdi Başkent ve Kuzey Valiliği'ndedir. Başkent Manama'nın yaklaşık 3 km batısındadır. Kuzeyde El Daih ve Sanabis, güneyde El Musala ve Taşhan, batıda Cibilat Habşi ve Mukşa köyleri ile komşudur. Şehrin nüfusu 1991 yılında 44.769 idi.
Juffair, Bahreyn'in başkenti Manama'da yer alan bir mahalledir. Son yıllara kadar çoğunlukla Şii Müslümanların yaşadığı bir köy olmasına rağmen Manama'da artan şehirleşme nedeniyle artık günümüzde çoğunlukla yüksek gelirli yabancıların kullandığı binalar, oteller ve villalar ile doludur. Çoğunlukla Müslüman olan Bahreyn'de yasal olarak alkol servis eden mekanlar ve gece kulüpleri de en çok bu mahallede bulunmaktadır.

Başkent ili, Bahreyn'in illerinden biridir. İl, ülkenin kuzeybatısında yer almakta olup ülkenin başkenti Manama'yı barındırmaktadır. Yüzölçümü 78,7 km² olan ilin nüfusu 17 Mart 2020 tarihi itibarı ile 548.345'tir.