İçeriğe atla

Maltoz krakeri

Maltoz krakerleri, Hong Kong'da iki tuzlu kraker arasına sıkıştırılmış maltoz şurubundan oluşan geleneksel ve popüler bir besindir. Maltoz krakerleri Hong Kong'da 1950'lerde ve 1960'larda popülerdi.[1]

Maltoz krakerleri, popüler Çin geleneksel atıştırmalıklarından biridir. Tatlı tadı nedeniyle popülerdir. Dahası, altın görünümü ve viskozitesi onu çocuklar için uygun yapar. Gevrek bisküvi ile birlikte maltozun yumuşak ve pürüzsüz dokusu büyük çekiciliğe sahiptir ve maltozun kalorifik değeri yüksektir.[2] Bununla birlikte, maltoz krakerlerinin fiyatı düşüktür ve içerik maddeleri ucuzdur, bu yüzden evde yapılması kolaydır.

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2019. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2019. 

Ayrıca bakınız

  • Hayvan şekilli kraker
  • Mein gon
  • Bath Oliver
  • Sindirim bisküvi
  • Amplang
  • Krem kraker
  • Kemplang
  • Taralli

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Hong Kong</span> Çinin özel idari bölgesi

Hong Kong (Çince: 香港, Kantonca telaffuzu:

<span class="mw-page-title-main">Eti (şirket)</span> Yiyecek Şirketi

Eti, Eti Gıda A.Ş. adıyla 1962 yılında Firuz Kanatlı tarafından Eskişehir'de kurulmuştur. Bisküvi, kurabiye, kek, turta, çikolata, gofret, bebek bisküvisi ve hazır gıda ürünleri alanlarında üretim yapmakta olup Eti firması, logo olarak Hitit Güneşi'ni kullanmaktadır. Ayrıca firma, Eskişehirspor'un da ana sponsoru konumundadır.

<span class="mw-page-title-main">Shenzhen</span> Guangdong, Çinde bir şehir

Shenzhen, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Guangdong eyaletine bağlı, İnci Nehri Deltası üzerinde yer alan bir il düzeyi şehir. Aynı zamanda eyalet altı şehir ve özel ekonomik bölge statülerine sahip olan bölge, Çin'in borsa pazarı merkezi ve önemli bir uluslararası pazar olarak kurulmasının öngörülmesiyle Ocak 1979'da eski Bao'an İlçesi'nin temelleri üzerinde kuruldu. Shenzhen şehrinin tamamı Shenzhen Özel Ekonomik Alanı'nın içinde bulunur. Şehir, güneyinde Hong Kong, kuzeyinde ise Huizhou ve Dongguan şehirleri ile komşudur. Shenzhen ayrıca Çin'de başta kurumsal yenilik ve ülkenin açılmasını yaygınlaştırmak olmak üzere birçok açıdan önemli deneysel ve örneksel roller üstlenmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Hong Kong Muharebesi</span>

Hong Kong Muharebesi, II. Dünya Savaşı sırasında; 8 - 25 Aralık 1941 tarihleri arasında, Hong Kong ve çevresinde Japon İmparatorluk Ordusu ile Britanya İmparatorluğu'na bağlı güçler arasında yapılan savaş. Savaş Japonların galibiyetiyle sonuçlanmış ve Japonlar Hong Kong'u işgal etmişlerdir.

<span class="mw-page-title-main">Nabisco</span>

Nabisco, Merkezi, East Hanover, New Jersey, ABD'de bulunan kurabiye ve atıştırmalık üreticisi. Şirket, Illinois merkezli Mondelēz International'ın bağlı kuruluşudur. Nabisco'nun Chicago'daki fabrikası, 7300 S. Kedzie Bulvarı'ndaki 170.000 m 2'lik bir üretim tesisi, dünyanın en büyük fırını, 1,200'den fazla işçi çalıştıranı vardır ve yılda yaklaşık 320 milyon pound atıştırmalık üretiyor. Oreo, Chips Ahoy!, Belvita, Ritz Crackers, Teddy Grahams, Triscuits ve Wheat Thins gibi markaları vardır.

<span class="mw-page-title-main">Britanya Hong Kongu</span> 1941 ile 1945 yılları arası Japon işgali altında olduğu dönem haricinde Hong Kongun 1841 ile 1997 yılları arası Britanya Kraliyet egemenliği altında olduğu dönem

Britanya Hong Kongu, 1941 ile 1945 yılları arası Japon işgali altında olduğu dönem haricinde Hong Kong'un 1841 ile 1997 yılları arası Britanya Kraliyet egemenliği altında olduğu dönem. Kraliyet kolonisi olarak kurulup, sonradan 1981 yılında Britanya Denizaşırı Toprağı olarak ilan edildi. Hong Kong Adası, Birinci Afyon Savaşı (1839-42) sonrasında Çin'deki Çing Hanedanı tarafından Britanya'ya devredildi. Kowloon Yarımadası da İkinci Afyon Savaşı (1856-60) sonrasında Britanya'nın Hong Kong kolonisine eklendi. Son olarak, 99 yıllık bir kira sözleşmesi altında Yeni Bölgeler de Britanya'ya verildi. Hong Kong Adası ile Kowloon Yarımadası'nın kalıcı olarak Britanya'ya ait olmasına rağmen Hong Kong topraklarının %90'dan fazlasını oluşturan Yeni Bölgeler, Hong Kong ekonomisi için o kadar çok önemliydi ki Britanya, kira sözleşmesinin sona ermesiyle Hong Kong üzerindeki egemenliği tümüyle Çin'e devretmeye karar verdi. Bu devir süreci, bazı kaynaklarca Britanya İmparatorluğu'nun sonunu işaretler. Hong Kong bugün dahi koloni döneminin etkisini sürdüren özelliklere sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Çubuk kraker</span> undan yapılan çeşitli tatlandırıcılarla süslenen atıştırmalık

Çubuk kraker, genellikle undan yapılan bir bisküvi türüdür. Çubuk krakerler farklı uzunlukta ve yoğunlukta olabilirler. Tuz, herbo, tohum, peynir gibi tatlandırıcılar veya baharatlar, hamurun içine eklenebilir veya pişirmeden önce üstüne serpilir. Ayrıca çubuk krakerler şekerli, çikolatalı, kremalı ve başka lezzetlere de sahiptirler.

<span class="mw-page-title-main">Kraker</span>

Kraker, genellikle unla yapılan yassı, kuru pişmiş bisküvidir. Tuz, otlar, tohumlar veya peynir gibi tatlandırıcılar veya baharatlar hamurun içine eklenir veya pişirmeden önce üzerine serpilir.

<span class="mw-page-title-main">Lefèvre-Utile</span>

Lefèvre Utile, Nantes kentinin amblemi olan Fransız bisküvi üreticisi olan bir markadır. Marka, 2007'den beri Groupe Danone'den satın alınmasından sonra ABD şekerleme şirketi Mondelēz International'ın bir parçasıdır. Petibör, Boudoir, kedidili, Champagne, Petit Four, Prince de LU, Pim, Paille d'Or, vb. ile birlikte amiral gemisi olmaya devam ediyor.

<span class="mw-page-title-main">BİFA Bisküvi</span> Bifa Bisküvi ve Gıda San. A.Ş.

BİFA Bisküvi ve Gıda San. A.Ş., Karaman, Türkiye merkezli bisküvi şirketidir. Şirketin esas ürünlerine, bisküvi, gofret, kek, kraker, kurabiye, Waffle ürünleri dahildir.

<span class="mw-page-title-main">Anı Bisküvi</span>

Anı Bisküvi, Karaman, Türkiye merkezli bisküvi şirketidir. Şirketin esas ürünleri kurabiye, bisküvi, gofret, kek, kraker, kurabiye, marshmallow, sakızdan oluşur.

Hazal Bisküvi, Karaman, Türkiye merkezli bisküvi şirketidir. Şirketin esas ürünlerine kurabiye, bisküvi, gofret, kek, kraker, kurabiye, marshmallow, sakız, çikolata, sandviç bisküvi ürünleri dahildir.

<span class="mw-page-title-main">Cheez-It</span> Peynirli kraker

Cheez-It, Kellogg's tarafından Sunshine Biscuits bölümü aracılığıyla üretilen bir peynirli krakerdir. Yaklaşık 26 x 26 milimetre, kare krakerler buğday unu, bitkisel yağ, çedar peyniri, tuz ve baharatlarla yapılır.

<span class="mw-page-title-main">Better Cheddars</span>

Better Cheddars, ana bileşen olarak çedar peyniri kullanılarak hazırlanan fırında peynirli krakerlerin atıştırmalık gıda markasıdır. Better Cheddars, Nabisco tarafından üretilmektedir. Amerika Birleşik Devletleri'nde, Better Cheddars, In a Biskit ticari markası altında pazarlanmaktadır. Better Cheddars ilk kez Şubat 1981'de Nabisco tarafından tanıtıldı. Krakerin çeşitli lezzetleri tüketicilere sunuldu.

<span class="mw-page-title-main">Cadbury Fingers</span> Popüler çikolatalı bisküvi

Cadbury Fingers, çikolata kaplı bir bisküvi merkezinden oluşan İngiltere ve İrlanda'da popüler bir çikolatalı bisküvidir. Fingers, İngiltere'deki Burton's Biscuit Company'de üretilir ve Cadbury UK tarafından satılır ve Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa ve Asya dahil olmak üzere dünyadaki pazarlarda dağıtılır. Mart 2013'ten bu yana Cadbury Fingers, Avustralya'da üç farklı çeşitte satıldı. Fingers, Selofan ile kapatılmış bölmeli plastik tepside bulunan dikdörtgen kutularda satılmaktadır. İki tepsiyi tutan çift boyutlu kutular da mevcuttur. Üç tepsi içeren promosyon kutuları da zaman zaman kullanılabilir. Kutular ortalama 24 parmak içermektedir. Modern Cadbury Fingers tarzı 1951'de piyasaya sunuldu. Ancak, benzer bir bisküvi ilk olarak 1897'de bir Cadbury bisküvi ürün yelpazesinin parçası olarak tanıtıldı. 2012 yılı sonu itibarıyla, Cadbury Fingers markası 40 milyon £ değerinde ve özel muamele bisküvi sektöründe bir numaralı marka idi.

<span class="mw-page-title-main">Krembo</span>

Krembo dünyadaki farklı varyasyonlarda üretilen şekerlemeler olup, birkaç ülke onları icat ettiğini veya “ulusal şekerlemesi” olarak selam verdiğini iddia etmektedir. İskoç şefi Boyd Tunnock, 1956'da İtalyan beze kullanımı, bisküvi tabanını ve sütlü çikolata içerme fikrini geliştirdiğinde Tunnock's kekini icat etti. Danimarka'da ürün başlangıçta krem kullanılarak yapıldı, ancak daha sonra üretimin sanayileşmesine ve raf ömrünün arttırılmasına yardımcı olmak için yumurta beyazlarından dolduruldu. Türkiye'de ortak kullanımda tek bir terim yoktur. Kelimenin tam anlamıyla, "Konfeksiyon" olarak adlandırılabilir. Bazen “Çokomel” veya “Eti Puf” daki ilgili marka isimleriyle isimlendirilebilir.

<span class="mw-page-title-main">2019-2020 Hong Kong protestoları</span>

2019-2020 Hong Kong protestoları, Hong Kong'da hükûmetinin önerdiği suçluların Çin anakarasına iade edilmesini kolaylaştıran yasa tasarısına karşı gerçekleşen bir dizi protesto hareketidir.

<span class="mw-page-title-main">S'more</span>

S'more Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da popüler olan geleneksel bir gece kamp ateş tatlısıdır, lokum ve iki adet graham krakeri veya çerez arasına yerleştirilmiş bir çikolata tabakasından oluşur.

<span class="mw-page-title-main">Peynir ve kraker</span>

Peynir ve krakerler, çeşitli veya çoklu peynirlerle eşleştirilmiş krakerlerden oluşan ortak bir yemektir. Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada dışında da "peynir ve bisküvi" olarak bilinir. Tarihsel olarak, denizcilerin, askerlerin ve öncülerin ücreti olarak 1850'lerde Amerikan restoran ve barlarında düzenli bir menü maddesi haline gelmişti. Çeşitli peynir türleri kullanılarak hazırlanır ve genellikle şarapla eşleştirilir. Toplu üretilen peynir ve kraker markaları arasında Handi-Snacks, Ritz, Jatz ve Lunchables bulunmaktadır.

Makao-Türkiye ilişkileri, Makao ile Türkiye arasındaki dış ilişkilerdir. Türkiye'nin Makao'da bir diplomatik misyonu olmamakla birlikte, Türkiye'nin Hong Kong başkonsolosluğu üzerinden Makao ile ilgili işlemleri gerçekleştirmektedir.