
Sıvı, maddenin ana hâllerinden biridir. Sıvılar, belli bir şekli olmayan maddelerdir; içine konuldukları kabın şeklini alır, akışkandırlar. Sıvı molekülleri, sıvı hacmi içinde serbest hareket ederler, fakat partiküllerin ortak çekim kabiliyeti, hacmin izin verdiği ölçüdedir. Sıvılar sıkıştırılamaz.

New York, ABD'nin Orta Atlantik ve Kuzeydoğu bölgesinde bulunan eyaletlerinden birisidir. Başkenti Albany, en büyük şehri New York'tur. 62 vilayete sahiptir. 20,2 milyon kişilik nüfusu ile ülkenin nüfusu en yüksek dördüncü eyaletidir. Nüfusun üçte ikisi New York metropoliten alanında yaşamaktadır. Vermont, Massachusetts, Connecticut, New Jersey ve Pensilvanya ile karadan, Rhode Island ile de sudan komşudur. Ayrıca Kanada'nın Québec ve Ontario bölgelerine uluslararası sınırı vardır.

Akışkan, sıvıları, gazları, plazmaları ve bazı durumlarda plastik katıları (eriyik) kapsayan, maddenin hallerinin bir altkümesidir.

Kükürt dioksit formülünde bir kükürt atomu iki oksijen atomu yer alır. Aralarında kovalent-polar bağ yaparlar. SO2 formülü ile gösterilir. Şeker endüstrisinde kullanılır. Hava kirliliğine ve asit yağmurlarına sebep olur. (SO2), renksiz, keskin kokulu reaktif bir gaz olup kömür, fuel-oil gibi kükürt içeren yakıtların yanması sırasında, metal eritme işlemleri ve diğer endüstriyel işlemler sonucu oluşur. Ana kaynakları, termik santraller ve endüstriyel kazanlardır. Genel olarak, en yüksek SO2 konsantrasyonları büyük endüstriyel kaynakların yakınında bulunur.

Variety, 1905'te New York'ta Sime Silverman tarafından kurulan bir haftalık eğlence-ticaret dergisidir. Film sanayisinin öneminin artmasıyla, 1933'te Los Angeles'ta Silverman tarafından Daily Variety adında günlük baskı çıkmaya başladı. 1998'de Daily Variety Gotham baskısı New York City'ye eklendi. Her üç derginin basımına da devam edilmektedir.

İsrail mutfağı, hem yerel yemekler hem de dünyanın her yerinden İsrail'e gelen Yahudi göçmenlerin yemeklerinden oluşur. 1948'de İsrail devletin kuruluşundan ve özellikle 1970'lerin son yıllarından beri bir İsrail füzyon mutfak oluşmuştur.

Gıda güvenliği gıda kaynaklı hastalıkları engelleyerek, gıdaların işlenmesi ve depolanmasını ele alan bilimsel bir disiplin. Bu potansiyel olarak ciddi sağlık tehlikelerini önlemek için takip edilmesi gereken bir dizi rutinleri içerir. Gıda güvenliği tüketicilerin zarar görmelerini engelleme açısından gıda savunması ile örtüşmektedir. Endüstri ve pazar; pazar ve tüketici arasındaki hattın güvenliği de buna dahildir.

Isıl denge, kimya biliminde maddelerin son sıcaklıklarının eşit olma durumudur. Isıl denge değeri her daim, bir araya konulan maddelerin ilk sıcaklıkları arasında bir değerdedir. Isıca yalıtılmış bir kaba hem sıcak hem de soğuk su koyulursa, sıcak sudan soğuk suya enerji aktarımı gerçekleşir. Enerji aktarımı her zaman sıcaktan soğuğa doğrudur. Böylece etkileşim sonucunda sıcak madde soğur, soğuk madde ısınır. Bu olay, sıcaklıklar eşitlenene kadar devam eder. Bu durum "Qalınan = Qverilen" şeklinde sembolize edilir.

Sokak yiyecekleri, bir pazarda veya fuarda, sokaklarda veya halka açık bir yerde seyyar satıcılar tarafından satılan, hazır yiyecek veya içeceklerdir. Genellikle taşınabilir bir yemek arabası, yemek kabini ya da gıda kamyonundan satılır ve derhal tüketilmesi amaçlanır. Bazı sokak yiyecekleri bölgeseldir, ancak birçoğu menşe bölgelerinin dışına yayılmıştır. Sokaktaki yiyeceklerin çoğu hem elle yenen yemek, hem de fast-food olarak sınıflandırılmaktadır ve restoran yemeklerinden ortalama olarak daha ucuzdur. 2007 yılında Gıda ve Tarım Örgütü tarafından yapılan bir araştırmaya göre, her gün 2,5 milyar insan sokak yemeği yiyor. Her ülkede yöresel sokak yemeği türleri bulunmaktadır.
Mikvaot, Mişna'nın Taharot faslının altıncı bölümü. On kısmı, ritüel banyo anlamındaki mikvenin inşa edilmesi ve bu banyoya girmek ile ilgili yasalarla ilgilidir. Burada banyonun boyutları, uygun bir şekilde banyo yapma, mikvenin kullanılmaz hale gelişi, çayların, nehirlerin ve denizlerin ritüel banyo olarak kullanılabilmesi ve mikveye daldırılması icap eden kaplar sözkonusu edilmektedir. Yahudi dinine göre, her türlü ölçüde kirlenmenin giderilmesi mikveye daldırılma işlemini gerektirir.
Kelim ("Kaplar"), Mişna'nın Tohorot faslının ilk bölümü. İlk 30 kısmı ritüel açıdan temiz olma durumlarının ele alındığı evde kullanılan mutfak araçlarını ve ayrıca giysileri inceler. Temiz olmama hallerinin nasıl oluştuğu ve bunun dereceleri tartışılır. Ancak İkinci Bet Amikdaş'ın yıkılışından beri ve Kızıl İneğin küllerinin artık elde edilememesi sebebiyle bu yasaların çoğu uygulanabilirliğini yitirmiştir.
Nida, Mişna'nın Tohorot faslının yedinci bölümü. İlk on bölümü, bir kadının adet dönemi boyunca ve ondan sonrası ile ilgili durumunu ele alır. İncelenen konular arrasında regl dönemi; bakirelik; kirliliğin intikali; kendini muayene etme; düşük veya kürtaj; adet gören Yahudi olmayan kadınlar; kızların ergenlik çağı ile ilgili tanımlamalar bulunur.
Oholot ("Çadırlar"), Mişna'nın Tohorot faslının ikinci bölümü. 18 kısmı özellikle bir cesetle fiziki temasın sebep olduğu kirlenme ve bir ceset ihtiva eden bir çadıra veya eve girerken uğranılan manevi kirlenme ile ilgilenir. Mişna, kan, saç, dişler ve tırnaklar nedeniyle oluşan kirliliği, evin ve içindeki cisimlerin yarattığı kirliliği; ölü doğan bir çocuğun ve işaretlenmemiş bir mezarın üstünden geçmenin yaratacağı kirliliği ele alır.
Tohorot (Temizlikler), Mişna'nın altıncı ve sonuncu faslı. 12 bölümü, ritüel kirliliğe ilişkin şüpheler, bu kirliliğin iletilmesi ve arındırılması ile ilgili konuları ele alır. Faslın gidişatı dahilinde insanların ifrazatları, adet dönemi ve doğum ile ilgili olanlar; yiyecek ve içecekle ilgili olanlar; hastalık (cüzzam) ile ilgili olanlar; cesetle temas haline oluşanlarla birlikte dört tür ritüel kirlilik tartışılmaktadır.
Tohorot, Mişna'nın Tohorot faslının beşinci bölümü. 1 Bu bölümün on kısmı, meydana geldikleri günün gün batımına dek geçerli olan daha düşük derecedeki ritüel kirlilikleri konu eder. Mişna; kuşların ve sığırların pislikleri ile bulaşan kirlilikleri, yiyecek ve içecek ile ilgili kirliliği, yiyecek hazırlayan insanların ve yiyecek ihtiva eden kapların kirliliği hakkında bilgiler verir.
'Tevul Yom ', Mişna'nın Tohorot faslının onuncu bölümü. Dört kısmı, kirli olup da aynı gün günbatımından önce ritüel bir banyoda (mikve) yıkanan bir kişinin konumu ile ilgilenir. Böyle bir kişi, gün batımına dek "şeni le-turna" adını taşırdı ve fizik temas sonucunda da üçüncü derecede bir kirlilik kazanabilirdi.
Yadayim ("Eller"), Mişna'nın Tohorot faslının onbirinci bölümü. Dört kısmı, ellerin kirliliği ve arındırılması ile ilgilidir. Mişna ellerin temizlenmesi için gerekli su miktarını, kullanılabilecek kapların türünü ve temizliğinden şüphe edilen ellere nasıl su döküleceğini açıklar.
Uktsin, Mişna'nın Tohorot faslının onikinci ve son bölümü. Bu bölümün üç kısmı; daha önceki Kelim, Tohorot, Makşirin gibi bölümlerde gıda ile ilgili kirlilikler için duyulan kuşkular hakkında yeni ayrıntılar sunar. Mişna, özel olarak bir meyvenin veya sebzenin parçaları ile ilgili olarak ne gibi unsurların ritüel açıdan kirlilik getirebileceğini tartışır.
Zevahim ("Kurbanlar"), Mişna'nın Kodaşim faslının ilk bölümü. 14 kısmı, hayvan kesimi ve bunların ve kuş sunularının kanının Tapınak'ta serpilmesi ile ilgili kurallardan bahseder. Mişna; sunuların yedi türünü, bir sunu getirildiğinde kişinin niyetini, "şehita" esnasında uygulanacak olan doğru prosedürü, kanın toplanması ve serpilmesini, sununun kahine ait bölümünün ayrılmasını ve korbanın kanı ile kirlenmiş olan elbiselerin ve kapların temizlenmesini konu edinir.

Gıda kimyası gıdada bulunan başlıca bileşenleri, gıdayı oluşturan renkleri, tatları ve meydana gelen reaksiyonlar gibi pek çok farklı konuları ele almaktadır.