
Ra, Mısır mitolojisinde güneş tanrısıdır. Kutsal merkezi Heliopolis'tir. Genellikle başında bir disk bulunan şahin kafalı insan biçiminde canlandırılmıştır. Eski tanrı Atum'la bir tutularak; IV. sülale döneminde devlet tanrısı olmuştur.

Pers mitolojisi, İran platosu ve onun sınır bölgeleri ile Karadeniz'den Hoten'e kadar uzanan Orta Asya bölgelerinde yaşamış ve birbirleriyle kültürel ve dilsel olarak ilişkili olan eski halkların inanç ve ibadet uygulamalarının bütününe verilen isimdir.

Odin, Cermen mitolojisinde yer alan önemli bir tanrı. Odin ile ilgili günümüze ulaşan çoğu bilginin kaynağı olan İskandinav mitolojisi; Odin'i bilgelik, şifa, ölüm, kraliyet, bilgi, savaş, zafer, büyücülük, şiir, çılgınlık, şamanlık, ilham, şairlik, hava, rüzgar ile ilişkilendirir. İskandinav mitolojisine göre tanrıça Frigg'in kocasıdır. Genellikle en yüce Cermen tanrısı olarak kabul edilir. Eski İngilizce ve Eski Saksoncada Wōden, Eski Felemenkçede Wuodan ve Eski Yüksek Almancada Wuotan adıyla bilinir. Tüm bu adların kökeni ise Ana Almanca *Wōđanaz'dır. İngilizce dahil birçok Cermen dilinde çarşamba günü, bu tanrının adını taşır.

Freyja veya Freya, İskandinav mitolojisinde deniz tanrısı Njord'un kızı ve Freyr'in kız kardeşidir. Önemli bir bereket tanrıçası ve Germen tanrılarının ayrıldığı iki koldan biri olan Vanir'in bir üyesidir. Vanir, aralarındaki bir savaştan sonra yerini daha genç tanrıçalardan oluşan ve başlarını Odin'in çektiği Aesir'e bırakmak zorunda kalır. Freyja'nın en büyük hazinesi Brising'lerin kolyesidir. Onu elde etmek için kolyeyi yapan dört cüceyle birlikte olmuştur. Güzelliği yüzünden pek çok hayranı vardır ve bunlardan biri de domuza çevirdiği Ottar'dır. Şahin kılığında uçabilen bir büyücü olduğu da söylenir. Frigg'in Freyja ile pek çok ortak noktası bulunur. İki tanrıçanın kökeninde, aynı toprak tanrıçası olması olasılığı da yüksektir. Odin de Frejya da kahraman ölülerle ilgilidir. Her savaşın sonunda ölüleri paylaşırlar. Ölenlerin yarısını Odin Valhalla'ya alırken, Freyja diğer yarısını da kendisinin yönettiği Fólkvangr çayırlarına alır.

Türk mitolojisi, tarihi Türk halklarının inanmış oldukları mitolojik bütüne verilen isimdir. Eski efsaneler, Türk halklarının eski ortak inancı Tengricilikten ögeler taşımaktan çok sosyal ve kültürel temalarla doludur. Bunların bazıları sonradan İslâmî ögeler ile değiştirilmiştir. Dünyanın en eski edebi belgelerinden biri olarak geçen Dede Korkut destanlarının orijinal yapıtları, Vatikan ve Dresden kütüphanelerinde bulunmaktadır. Ege ve Anadolu Uygarlığı mitolojisi ile benzerlikler bulundurmaktadır.

Rahman Suresi, Kur'an'ın 55. suresidir. Sure, 78 ayetten oluşur.

Anu, Sümer mitolojisinde ve daha sonra Asur ve Babil mitolojilerinde, gökyüzü tanrısı, cennetin tanrısı, takımyıldızların efendisi, tanrıların kralı olarak adlandırılır ve göksel katmanların en üstünde oturur. Suç işleyenleri yargılayacak güce sahip olduğuna ve kötülükleri yok etmek için asker olarak yıldızlar yarattığına inanılırdı. Anunnakunun babasıdır. Sanat eserlerinde bazen çakal olarak resmedilir. Çoğu zaman onun simgesi olarak kullanılan taç bir çift sığır ya da boğa boynuzu ile resmedilir.

Yggdrasill, İskandinav mitolojisinde önemli rol oynayan, dokuz diyarı birbirine bağladığına inanılan devasa bir mitolojik ağaçtır.

Bast Antik Mısır dilinde 𓎰𓏏𓏏 şeklinde yazılır ve bu dilin modern devamı kabul edilen Kıptice dilinde Ⲟⲩⲃⲁⲥⲧⲉ şeklinde yazılır. Bastet ya da Bast, Mısır mitolojisindeki tanrıçalardan biridir. Kültünün merkezi bir delta şehri olan ve tarihçi Herodot'un vakayinâmelerinde yer bularak tanınan Per-Bast olan ana kedi tanrıça, Bast, antik tanrıçalardandı ve en azından İkinci Hanedan'dan beri tapınılmaktaydı. Kült merkezi Par-Bast'ta yapılan kazılarda mumyalanmış kutsal kedilerden oluşan bir mezarlık da bulunmuştur. Başlarda Aşağı Mısır'ın koruyucu tanrıçası konumundaydı ve vahşi bir aslan olarak betimlenirdi. Nitekim ismi de (dişi) "yiyici, (yiyerek) yok edici" anlamına gelmektedir. Ev kedileriyle özdeşleştirilmesi ve bu şekilde betimlenmesi MÖ 1456 yılında başlamıştır. Koruyucu tanrıça olarak firavunun savunucusu ve koruyucusu olarak görülürdü. Ra'nın kızı sayılan Bast ayrıca 'Ra'nın Gözü' olan tanrılardandı.
Frigg, İskandinav mitolojisinde Odin'in karısı, Àsgard'ın tanrıçası (Kraliçe) ve en güzel tanrıçadır. İngilizcedeki Cuma gününün ismi (friday) onun isminden gelir. İsminin, güzellik ve aşk tanrıçası Freyja ile aynı kökten geldiği düşünülür. Toprak tanrıçası Jord ve Fulla'nın onun diğer adları olduğu düşünülmektedir.

Einherjar, İskandinav mitolojisinde cesur, becerikli askerlerin ruhlarına verilen isimdi.

Got to Be There, Michael Jackson'un 13 Eylül 1971 çıkışlı ilk solo albümüdür. "Got to Be There" ve "Rockin' Robin" bu albümde bulunan büyük beğeni kazanmış parçalardır.

Kaz Dağı ya da İda Dağı, Edremit Körfezi'nin kuzeyinde Çanakkale ve Balıkesir illeri arasında yer alan bir dağ.

Amaterasu (天照), Amaterasu-Ōmikami (天照大神/天照大御神) veya Ōhirume-no-Muchi-no-Kami (大日孁貴神),, önemli Shintō kamisi. Japon imparatorluk ailesi bu güneş tanrıçasının soyundan geldiğini öne sürer. Amaterasu, babası Izanagi'nin sol gözünden doğmuştur. Mitolojide, erkek kardeşi Susanoo'ya kızıp bir mağaraya saklandığı ve dünyayı karanlığa boğduğu anlatılır. Japonya'nın en önemli Shintō tapınağı olan Ise Jingu'da bu tanrıçaya ibadet edilir.
En İyi Kısa Film Akademi Ödülü ismi ilk kez 1974'te kullanılmıştır. Daha önceki üç yılda bu ödül "Kısa Konulu Film" olarak anılmaktaydı. 1957-1970 arasında "Kısa Konu Filmi" kullanılmıştır. 1936'dan 1956'ya dek "En İyi Kısa Konu Filmi - Tek Makara" ve "En İyi Kısa Konu Filmi - Çift Makara" olmak üzere iki ayrı ödül bulunmaktaydı. Üçüncü bir kategori olan "En İyi Kısa Konu Filmi - Renkli" ise sadece 1939 ve 1937'de kullanıldı. Kısa film ödüllerinin dağtılmaya başlandığı 1932'den 1935'e dek ise ödüller "En İyi Kısa Konu Filmi - Komedi" ve "En İyi Kısa Konu Filmi - Orijinallik" şeklindeydi. Aşağıdaki listede ilki kazanan diğerleri adaylar olmak üzere filmler yıla/kategoriye göre sıralanmaktadır.

Makara, balık tutma aracı olan misinanın sarılarak balık tutma esnasında misinanın toplanması ya da gevşetilmesi işlemini gerçekleştiren araca verilen addır. Makara mekanizması bu anlamda esas olarak sarma ve misina uzunluğunu ayarlama ve dolayısıyla dengesini sağlama gibi işlevler görmektedir. Makara mekanizması, misinanın ileri uzatılması ve oltanın atılması işlevlerini gören çubuk ya da kamış ile bir bütündür. Özellikle amatör balıkçılıkta kullanılmaktadır.

Demli, Flört 'ün 10 şarkıdan oluşan üçüncü stüdyo albümüdür. Albüm, Eyüp Dirlik, Flört ve Barış Büyük'ün prodüktörlüğünde, Bay Papağan stüdyolarında kaydedildi. Hücum kayıt ve kanal kayıt teknikleri ile makara banta kaydedilerek hazırlanan albümün tüm kayıt, mix ve mastering aşamaları analog ekipman kullanılarak gerçekleştirildi. İlk albümün 7 yıl ardından çıkan albüm, 4 yıl gibi uzun bir sürede tamamlandı.

Nerthus Cermen mitolojisinde Bereket Tanrıçalarından biridir. Hertha olarak da bilinir. İlk olarak Tacitus'un Germania adlı eserinde geçmektedir. Jacob Grimm aslında Edda'da geçen Njord'un kızkardeşi ve karısı olan tanrıçanın Nerthus olduğunu belirtir. Buna göre Nerthus ayrıca Freyr ve Freyja'nın da annesidir. Çoğu uzman da böyle kabul eder. Bazı metinlerde belli belirsiz satırlarda Njörun adlı unutulmuş bir tanrıçanın adı geçer. Bazı uzmanlar Njorun'un, Güney Germenlerindeki Nerthus'un kuzeydeki İskandinav adı olduğunu öne sürmektedirler. İki isim de aynı kökten(Ner/Njor) gelmekte ve Njord'un isminin dişil versiyonu olmaktadır.
Ymir, İskandinav mitolojisinde bütün Jotunların ya da donmuş devlerin atasıdır. Auðumbla adlı kutsal inek tarafından emzirildiğine inanılır.Marvel Comics'in İskandinav mitolojisine dayanan Thor çizgi romanlarında da görülmüştür.

Makaralar, cisimleri hareket ettirmekte kuvvet kazancı sağlayan, kuvvetin yönünü değiştiren basit makinelerdir. İlk arkeolojik makara resimleri MÖ 8. yüzyıl Asur kabartmasında bulunmuştur.