İçeriğe atla

Mahzun (Bir Şişe Bir Boş Kadeh) / Ümit Ver Artık

Mahzun (Bir Şişe Bir Boş Kadeh) / Ümit Ver Artık
Müslüm Gürses
Yayımlanma1974
TarzArabesk
Süre7:06
DilTürkçe
ŞirketHülya Plak
YapımcıMustafa Diker
Müslüm Gürses kronolojisi
Hasret Rüzgarı / İnsafa Gel İnsafa
(1974)
Mahzun (Bir Şişe Bir Boş Kadeh) / Ümit Ver Artık
(1974)
Kaderde Varmış Ayrılmak / Kaderimin Zulmü
(1975)

Mahzun (Bir Şişe Bir Boş Kadeh) / Ümit Ver Artık, bir Müslüm Gürses 45'lik plağıdır. 1974 yılında Hülya Plak firması etiketiyle piyasaya sunulmuştur.

Şarkı listesi

# Şarkı Söz Müzik Süre
1Mahzun (Bir Şişe Bir Boş Kadeh)Ergin KızılayErgin Kızılay3:37
2Ümit Ver Artık Orhan AkdenizOrhan Akdeniz3:29

Plağa ait diğer bilgiler

  • Gürses, bu plakta yer alan "Mahzun (Bir Şişe Bir Boş Kadeh)" şarkısını yıllar sonra tekrar seslendirmiştir.

Bu şarkı 1998 yılında Elenor Müzik etiketiyle yayımlanan ve resmî olarak Orhan Akdeniz'in yönetmiş olduğu son Müslüm Gürses albümü olan Gönlünüze Taht Kuran Şarkılarla Müslüm Gürses Klasikleri albümünde yer almıştır.

Ayrıca bakınız

  • Gönlünüze Taht Kuran Şarkılarla Müslüm Gürses Klasikleri

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Müslüm Gürses</span> Türk şarkıcı ve oyuncu (1953–2013)

Müslüm Gürses ya da doğum adıyla Müslüm Akbaş, Türk arabesk ve halk müziği sanatçısı, besteci, söz yazarı ve oyuncu. Dünya'da "Father of Arabesque", Türkiye'de ise "Arabeskin Babası" ve "Müslüm Baba" olarak tanınmaktadır.

<i>Küskünüm</i> (albüm) 1986 yılında Bayar Müzikten çıkarılan Müslüm Gürses albümü

Küskünüm, 24 Haziran 1986'da Bayar Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan ayrıca Müslüm Gürses'in Bayar Müzik etiketiyle yayımlanan ilk stüdyo albümüdür. Bu albüm Türkiye'de tüm zamanların en çok satan albümüdür. Albüm sadece yasal olarak en az 12 milyondan fazla satmıştır. Albümde yer alan şarkıların hepsi Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir. Albümün bütün müziklerinde Burhan Bayar imzası bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Tanrı İstemezse (şarkı)</span> Tanrı İstemezse şarkısı

Tanrı İstemezse, sözleri Ali Avaz'a müziği Mustafa Sayan'a ait, Müslüm Gürses 'in 1982 yılında yayımlanan Tanrı İstemezse adlı albümüne ismini veren şarkı, daha sonra 1998 yılında yayımlanan Müslüm Gürses'in seslendirdiği klasikleşmiş şarkılarından oluşan Müslüm Gürses Klasikleri albümünde yer verilen şarkıdır. İlk olarak Uzay Plak etiketi ile daha sonra da Elenor Müzik etiketi ile yayımlanmıştır. Şarkı başta Müslüm Gürses ve Gökhan Güney, Ümit Besen, Cengiz Kurtoğlu, Sezen Aksu olmak üzere Bülent Ersoy ve Ebru Gündeş gibi pek çok sanatçı tarafından seslendirilmiştir. Aynı şarkı Ata Demirer tarafından Eyyvah Eyvah filminde seslendirilmiştir.

<i>Müslüm Gürses Klasikleri</i> 1998 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Müslüm Gürses Klasikleri, Müslüm Gürses'in, 5 Ağustos 1998'de Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan albümüdür. Gönlünüze Taht Kuran Şarkılarla Müslüm Gürses Klasikleri tam adıyla yayımlanmıştır. "İki albüm bir arada" olarak piyasaya sunulmuştur.

Dert Bende Derman Sende veya dijital platformlardaki kısaltılmış adı ile Dert Bende, Mine Koşan'ın 1972'de yayınladığı "Dert Bende/Sevde Gör" 45'liğinde yer alan şarkısıdır. Şarkının sözü ve müziği Vedat Yıldırımbora'ya aittir. Bir dönem şarkının Orhan Gencebay'a ait olduğu iddia edilmiştir. İstanbul Plak etiketi ile yayınlanmıştır.

<i>Sevda Yolu</i> 1986da çıkan Müslüm Gürses albümü

Sevda Yolu, Müslüm Gürses'in 3 Mart 1986'da Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Albümde yer alan Gidecek Bir Gün şarkısı dönemin hit şarkılarından olmuş ve sonrasında birçok sanatçı tarafından da seslendirilmiştir. Albümdeki Ayırdılar Sevenleri şarkısı dışında diğer şarkıların tamamında Yunus Bülbül'ün imzası bulunmaktadır.

<i>Yanarım</i> 2003 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Yanarım, Müslüm Gürses`in 17 Aralık 2003'te Bayar Müzik etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Bu albüm Gürses'in hayattayken Bayar Müzik etiketiyle resmi olarak yayımlanan son albümüdür.

<i>Kaybolan Günler / Yarap Al Canımı</i> Müslüm Gürsesin 1973 yılında çıkan 45liği

Kaybolan Günler / Yarab Al Canımı, bir Müslüm Gürses 45'lik plağıdır. 24 Nisan 1973 yılında Hülya Plak firması etiketiyle piyasaya sunulmuştur.

<i>Ben İnsan Değil Miyim / Seni Sevmek İçin Ölmek Mi Lazım</i>

Ben İnsan Değil Miyim / Seni Sevmek İçin Ölmek Mi Lazım, bir Müslüm Gürses 45'lik plağıdır. 1971 yılında Hülya Plak firması etiketiyle piyasaya sunulmuştur. Müslüm Gürses'in 300.000 adet satarak rekor kıran ve ilk çıkışını yaptığı plak olarak da bilinen Sevda Yüklü Kervanlar / Vurma Güzel Vurma plağından sonra ikinci çıkışını bu plakla yaptığı söylenmiştir.

<i>Ah (Gel De İçme) / Ölüyorum Kederimden</i> Müslüm Gürses 45lik plağı

Ah / Ölüyorum Kederimden bir Müslüm Gürses 45'lik plağıdır. 1975 yılında Hülya Plak firması etiketiyle piyasaya sunulmuştur. "Ölüyorum Kederimden" şarkısı bir Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir.

<i>İsyankar Filminin Unutulmaz Şarkıları</i> 1979 yılında çıkan Müslüm Gürses EPsi

İsyankar Filminin Unutulmaz Şarkıları, Müslüm Gürses'in Temmuz 1979'da Saner Plak firması etiketiyle piyasaya sunulan EP'sidir. Bu albüm, Gürses'in hayattayken yayımlanan tek EP'sidir.

<i>Talihsizler</i> 1987 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Talihsizler, Müslüm Gürses'in 1987 yılında Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür.

<i>Maziden Bir Demet</i> 1988 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Maziden Bir Demet Müslüm Gürses'in Ağustos 1988'de Sedef Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Bu albümde Gürses, Çın Çın Plak firması etiketiyle yayımlanan Müslüm Gürses 1 ve Müslüm Gürses 3 - Hani Söz Vermiştin albümlerinde yer alan şarkıları tekrar seslendirmiştir.

<i>Topraktan Bedene / İsyanım Var</i> 1996 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Topraktan Bedene / İsyanım Var Müslüm Gürses'in 9 Temmuz 1996'da Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür.

<i>Dünden Bugüne Anılarımla</i> 1987 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Dünden Bugüne Anılarımla, Müslüm Gürses'in 1987 yılında Sarp Plak müzik firması etikeyiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Bu albüm, Gürses'in Sarp Plak etiketiyle yayımlanan ilk albümüdür. Albüm ilanında "Dünden Bugüne Anılarımla - Haydar Haydar" albümü olarak da bahsedilmiştir.

<i>Anlatamadım</i> 1983 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Anlatamadım, Müslüm Gürses'in 14 Mart 1983'te Kale Plak firması etiketiyle piyasaya sunulan albümdür. Albümün her bir şarkısı Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir. Albüm Gürses'in en çok satan albümlerinden olduğu söylenmekle birlikte Gürses bu albümüyle yaklaşık 1 yıl listelerde kalarak rekor kırmıştır.

<i>Dünya Ne Hale Gelmiş / İsyankar</i> 1978 yılında çıkan Müslüm Gürses 45liği

Dünya Ne Hale Gelmiş / İsyankâr, Müslüm Gürses'in 10 Nisan 1978'de çıktığı söylenen, Çınçın Plak firması etiketiyle piyasaya sunulan 45'lik plağıdır.

<i>Mutlu Ol Yeter</i> (Müslüm Gürses albümü) 1981 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Mutlu Ol Yeter, Müslüm Gürses'in 23 Aralık 1981'de piyasaya sunulduğu söylenen, Modern Plak etiketiyle de yayımlanan ilk ve tek stüdyo albümüdür. Albümde yer alan birçok şarkıda Burhan Bayar ve Orhan Akdeniz'in imzası bulunmaktadır. Gürses'in bu albümle damga vurduğu söylenmekle birlikte, albüme ismini veren şarkı Mutlu Ol Yeter ve arabesk müziğinin önemli şarkılarından olan İtirazım Var isimleriyle de Gürses'in filmleri yayımlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Müslüm Gürses diskografisi</span>

Türk Arabesk ve halk müziği sanatçısı Müslüm Gürses, doğum adıyla Müslüm Akbaş'ın diskografisi, ilk 45'liği olan Emmioğlu / Ovada Taşa Basma ile başlamış ve Çın Çın Plak tarafından yayımlanan 14 şarkılık Müslüm Gürses 1 albümü ile devam etmiştir. Sanatçının yaşamı boyunca 70'ten fazla albümü yayımlanmış olup 40 adet 45'liği yayımlanmıştır. Ayrıca ölümünden sonra da albümleri ve teklileri yayımlanmaya devam etmektedir.

Bir Dilim Beyaz Peynir / Sensiz Geceler bir Müslüm Gürses 45'lik plağıdır. 1971 yılında Bestefon Plak firması tarafından piyasaya sunulmuştur. Plaktaki iki eserde Selahattin Sarıkaya'nın imzası bulunmaktadır.