İçeriğe atla

Mahrem (anlam ayrımı)

Mahrem sözcüğü ile şunlardan biri kastedilmiş olabilir:

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Al Gore</span> Amerika Birleşik Devletleri başkan yardımcısı 1993 to 2001 (born 1948)

Albert Arnold Gore Jr., Amerikalı siyaset adamı, iş insanı, belgesel film yapımcısı ve Nobel Barış Ödülü sahibi.

Belgesel, şu anlamlara gelebilir:

Marifet Kapısı, Alevî-Bektaşi anlayışında gönül yolunda en yüce düzeye ulaşma, tanrısal gizlere(sır) erme evresidir. Bu evre "arifler"le özdeşleştirilir. Su gibi arılık aranılır.

<span class="mw-page-title-main">Agnès Varda</span> Fransız film yönetmeni (1928-2019)

Agnès Varda, asıl ismiyle Arlette Varda,, Fransız fotoğrafçı ve sinemacı. "Yeni Dalga akımının büyükannesi" diye de anılır. Özellikle La Pointe Courte, Cléo de 5 à 7, Çatısız Kuralsız ve Les Glaneurs et la glaneuse (Toplayıcılar) filmleriyle tanınır. Agnès Varda Fransa’daki feminist politikaların içinde de etkin olarak yer almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Nur Suresi</span> Kuranın 24. suresi

Nur Suresi Kur'an'ın 24. suresidir. Sure 64 ayetten oluşur.

<span class="mw-page-title-main">Belgesel film</span> kurgusal olmayan sinema filmi

Belgesel filmler belli konular üzerinde yapılan araştırmaların sonuçlarının estetik kaygılarla seyirciye yansıtılmasına dayanan sinema yöntemidir.

<span class="mw-page-title-main">Teşhircilik</span>

Teşhircilik, Egzibisyonizm olarak da bilinir, cinsel organlarını başkalarına göstererek haz ve doyum sağlama.

<i>Mahrem</i> (roman)

Mahrem, Elif Şafak'ın Ağustos 2000 tarihinde yayınladığı, alt başlığında "görmeye ve görülmeye dair bir roman" ibaresini taşıyan üçüncü kitabıdır.

<span class="mw-page-title-main">Warren Beatty</span> Amerikalı film yönetmeni ve sinema oyuncusu

Henry Warren Beaty, Oscar ve Altın Küre ödülü sahibi Amerikalı oyuncu, senarist ve film yönetmenidir.

<span class="mw-page-title-main">Peter Ustinov</span>

Peter Alexander Ustinov,, doğum adı Peter Alexander Baron von Ustinov olan Akademi, Grammy, Altın Küre, Emmy Ödüllü İngiliz aktör ve yazar.

Tatavlalı Mahremi divan şairidir. Divan Edebiyatı’nda Türki-i Basit Basitname akımının öncüsüdür. Doğum tarihi bilinmemektedir. İstanbul'un Tatavla semtinde doğmuştur.Bu nedenle bu lakapla bilinir. Medrese eğitimi almıştır. Galata kadısının naipliğini 20 yıla yakın bir süre yapmıştır Kadı Hasan Çelebi 'nin maiyetinde Selanik'e gitti.Bir süre orada kaldı. Bir gemi yolculuğu sırasında karısı ve iki çocuğuyla korsanlarca tutsak alındı. Ailesini kurtarmak için gerekli fidyeyi bulmak koşuluyla serbest bırakıldı. İstanbul'a perişan bir şekilde döndü. Tatavlalı Mahremi istenen parayı bulmaya çalışırken İstanbul 'da 1536 yılında öldü.

<span class="mw-page-title-main">Jack Cardiff</span> İngiliz görüntü yönetmeni (1914-2009)

Jack Cardiff, Oscar ödüllü İngiliz görüntü yönetmeni, yönetmen. Cardiff aynı zamanda bir fotoğraf sanatçısıdır. Sinemada 1930'lu yıllardan 1980'li yıllara kadar aktif olarak çalışmıştır.

Ha (ح), Arap alfabesinin altıncı harfi. İbranice muadili het harfidir. Ebced hesabındaki değeri 8'dir. Kamerî harflerdendir.

Yönetmen, şu anlamlara gelebilir:

Mahrem, İslâm'da evlenilmesi haram olan kişi. Mahrem sözcüğü Arapça haram (yasaklanmış) kökünden gelir. Mahrem olmayan kimselere nâmahrem denir. Nâmahrem sözcüğü Türkçede yabancı, el anlamında da kullanılır.

Ⱨⱨ Türkî Kiril Alfabelerinde yer alan Ҳ harfinin Latin alfabesine çevrilmesinde kullanılan bir ses değeridir. Arapçadaki Ha (ح) harfidir.

Ҳ Boğazdan gelen gırtlaksı bir H sesidir. Normal H sesinden biraz daha kalın, boğumlu ve hırıltılıdır. H sesi hiçbir engele takılmadan çıkarken, bu ses boğazın orta kısmında titreşir. Arapçadaki Ha (ح) harfine denk düşer. Örneğin: Maⱨrem (Mahrem)... Bu sese en uygun örneklerden birisi de Ҳacı sözcüğüdür. Hakasçada ve Karakalpakçada kullanılır. Anadolu Türkçesinin halk ağzındaki ve Azericedeki kullanımında Arapçadaki Hı (خ) harfi ile olan farkı çoğu zaman ortadan kalkmıştır (Х).

Boğazın sıkılmasıyla ortaya çıkan bir sestir. Arapçadaki Ha (ح) harfidir.

Mahrem, kişisel veya özel bölgeler, moda ve kültürel normlar gereği, kamusal alanlarda ve geleneksel ortamlarda geleneksel olarak giysilerle örtülmüş insan vücudundaki bir yerdir. Bazı kültürlerde, bu bölgelerin açığa çıkarılması dini bir suç olarak görülür.

<i>Mahrem</i> (belgesel) 15 Temmuz Belgeseli

Mahrem, 2021 yılında TRT 1'de yayımlanan, FETÖ'nün mahrem yapılanması ve 15 Temmuz darbe girişimi'ne giden sürecin anlatıldığı 10 bölümden oluşan belgeseldir. Örgütün askeri yapılanması, ayrıntılı bir şekilde eski örgüt üyeleri ve mağdurlar tarafından anlatılmaktadır.