
Sivas, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan bir ilidir. Sivas ili, ticaret yolları üzerinde olduğu için, Selçuklu Hanedanı döneminde tüccarların ziyaret ettiği bir merkez haline gelmiştir. Türkiye'de Konya'dan sonra en çok Selçuklu eserinin bulunduğu il Sivas'tır. 13. yüzyıla ait Gök Medrese, Çifte Minareli Medrese ve Mavi Medreseleri çini sanatı açısından mutlaka görülmeye değer yerlerdir. Ulu Camii ise 1100 yılında inşa edilmiştir. Ayrıca Sivas, Türkiye'nin yüzölçümü açısından en büyük ikinci ilidir.

Sivas, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan Sivas ilinin merkezi olan şehir ve bölgenin en eski ve önemli kentlerinden biridir. Doğusunda Hafik, güneyinde Ulaş ve Altınyayla, güneybatısında Şarkışla, batısında Yıldızeli ilçeleri; kuzeyden Tokat, Ordu, Giresun; doğudan Erzincan; güneyden Malatya, Kahramanmaraş ve Kayseri; batıdan da Yozgat illeriyle komşudur.

Yavuz Bülent Bâkiler, Türk şair ve yazardır. Gazetecilik, yöneticilik ve avukatlık da yapmıştır.

Gülpınar, Sivas ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

İsmet Yılmaz, Türk mühendis, hukukçu ve siyasetçidir.
Şakir Şeker, Türk hukukçu ve siyasetçi.
Bekir Aksoy, Türk siyasetçi.

Musa Demirci, Türk siyasetçidir.
Tevfik Koraltan, Türk siyasetçidir.
Mükerrem Taşçıoğlu, Türk siyasetçidir.
Ziya Halis, Türk siyasetçidir.
Mehmet Lütfullah Bilgin, Türk bürokrat.
Rıfat Öçten, Türk siyasetçidir.
İbrahim Etem Erdinç Türk siyasetçidir.

Yusuf Ziya Önder, Türk siyasetçi.
Lütfi Fikret Tuncel, Türk bürokrat.
Mehmet Nazif Ergin, Türk bürokrat ve siyasetçi.
Habib Soluk, Türk siyasetçidir.

Sivas Ulu Cami, Anadolu Selçuklu Devleti sultanı II. Kılıç Arslan'ın ülkeyi 11 oğlu arasında paylaştırmasıyla Sivas-Aksaray arasındaki bölgeye hükümdar olan Kutbeddin Melikşah saltanatı zamanında Kızılarslan bin İbrahim tarafından 1196-1197 yıllarında Kul Ahi'ye yaptırılmış, Sivas ilinin merkez ilçesinde yer alan cami.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas'ta kurulu olan bir devlet üniversitesidir. Üniversite 18 Mayıs 2018 tarihinde kurulmuştur.