
Batı Azerbaycan, İran'ın 31 eyaletinden birisidir. Ülkenin kuzeybatısında bulunan eyaletin batısında Türkiye ve Irak, kuzeyinde Nahçıvan, doğusunda Doğu Azerbaycan ve Zencan ile güneyinde Kürdistan eyaletleri bulunur.

Farsça ya da Persçe, Hint-Avrupa dillerinin İran dilleri koluna ait bir batı İran dilidir. Başta İran olmak üzere, kuzeyde Rusya ve Azerbaycan, doğuda Afganistan ve Tacikistan, Orta Asya'da Özbekistan ve Basra Körfezi üzerinde Kuveyt ve Irak gibi ülkelerde 100 milyonun üzerinde kişi tarafından konuşulmaktadır. Antik Pers halkının konuştuğu dilden türemiştir.

Urmiye veya Urumiye, İran'ın Batı Azerbaycan Eyaleti'nin yönetim merkezi olan şehir.

Ahura Mazda, eski Pers İmparatorluğu resmi dini Zerdüştlüğün, kötülük ilkesi ya da Tanrı'sı olan Ehrimen'le sürekli bir mücadele ya da savaş hali içinde olmakla birlikte, Zerdüştçü iyimserliğin bir ifadesi olarak, sonunda mutlak bir zafer kazanacak olan baştanrısı, iyilik ilkesi. Moğol mitolojisinde "Hormosta", Türk mitolojisinde "Kurbustan" veya Hürmüz adıyla yer alır. Moğollara göre 55 Batı Tanrısının başında bulunur.

Farslar, Persler veya Osmanlıcadaki tabirle Âcemler, çoğunlukla İran'da yaşayan İranî bir halktır.

Farsça Vikipedi Wikipedia'nın Fars dilindeki versiyonudur. Farsça Vikipedi Ocak 2004 yılında başlamıştır. Aralık 2004'te 1000 başlığı, Şubat 2006'da 10.000 başlığı, 27 Temmuz 2016'da 500.000 başlığı geçmiştir.

Başgâh-ı Futbol Perspolis, Lig-i Berter-i Halîc-i Fars'daki 2 büyük Tahran kulübünden biridir. 2006-07 yılları arasında takımı Mustafa Denizli çalıştırmıştır. Mustafa Denizli, 24 Aralık 2011'de Persepolis FC'yle 1.5 yıllık sözleşme imzalamıştır ve Persepolis FC'de ikinci Mustafa Denizli dönemi resmen başlamıştır.

Osmanlıca veya Osmanlı Türkçesi, Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk anayasası olan 1876 tarihli Kânûn-ı Esâsî'de geçtiği hâliyle Türkçe, 13 ile 20. yüzyıllar arasında Anadolu'da ve Osmanlı Devleti'nin yayıldığı bütün ülkelerde kullanılmış olan, Arapça ve Farsçanın etkisi altında kalan Türk dili. Alfabe olarak çoğunlukla Arap alfabesinin Farsça ve Türkçe için uyarlanmış bir biçimi kullanılmıştır. Halk arasında bazen bu dil dönemi için "Eski Türkçe" de kullanılmaktadır.

Azerşehr (Farsça:آذرشهر, Azar Shahr), İran 'ın Doğu Azerbaycan Eyaleti'nde şehir.
Sepidan şehristanı, İran'ın Fars Eyaleti'ne bağlı olan 29 şehristandan birisidir.
Fehrec, İran'ın Kirman Eyaleti'nde şehir.
Meravetepe(Farsça:مراوهتپه, Romanize:Marāvehtapeh), İran'ın kuzeyinde Gülistan Eyaleti'ne bağlı şehir.

Mumbar dolması ya da bumbar dolması, koyunun kalın bağırsaklarının iç harç ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolma. Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinin büyük çoğunluğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin bazı illerinde yapılmaktadır. Yazın pek tercih edilmeyip, kışın daha fazla tüketilir.
Güney Ucançay kasabası, İran'ın Doğu Azerbaycan Eyaleti'nin Bostanabad şehristanında kasaba.
Kurugöl kasabası, İran'ın Doğu Azerbaycan Eyaleti'nin Bostanabad şehristanında kasaba.
Batı Ucan, (Farsça:), İran'ın Doğu Azerbaycan Eyaleti'nin Bostanabad şehristanında kasaba.
Sehendabad (Azerice:سهنداوا), (Farsça:), İran'ın Doğu Azerbaycan Eyaleti'nin Bostanabad şehristanında kasaba.
Batı Abbas , (Farsça:), İran'ın Doğu Azerbaycan Eyaleti'nin Bostanabad şehristanında kasaba.
Doğu ucan , (Farsça:), İran'ın Doğu Azerbaycan Eyaleti'nin Bostanabad şehristanında kasaba.
Meydançay , (Farsça:), İran'ın Doğu Azerbaycan Eyaleti'nin Bostanabad şehristanında kasaba.