
Olympic Airlines (OA),, Yunanistan'ın bayrak taşıyıcı ulusal havayolu şirketiydi. 2009 Kasım'ından itibaren havayolu yaşadığı mali krizden dolayı özelleştirilerek Olympic Air adı altında ve yeni filosuyla uçuşlarına başlamıştır. OA'nin ana merkezi Atina'da (Spata) bulunan Atina Uluslararası Havalimanı'ydı (ATH). Ayrıca Selanik'teki Selanik Uluslararası Havalimanı'nda (Makedonia) (SKG) ve Rodos Uluslararası Havalimanı'nda (Diagoras) da (RHO) birer merkezi bulunmaktaydı.

Onur Air, 14 Nisan 1992'de kurulan merkezi İstanbul Atatürk Havalimanı olan ve düşük maliyetli taşımacılık hizmeti veren bir Türk firmasıdır.

Fly Air İstanbul, Türkiye merkezli bir havayolu şirketidir. İlk kurulduğu yıllar sadece charter seferler düzenleyen Fly Air, hâlen tarifeli seferler de düzenlemektedir.

AirACT Airlines, dünya çapında faaliyet gösteren özel bir hava yolu kargo şirketidir. Kurulduğunda 2 adet Airbus A300-B4 uçağa sahip olan şirket ilerleyen zamanda sayıyı sekize çıkarmıştır. Aşamalı olarak uçaklarını yenileyen şirket, 2017 yılı verilerine göre filosunda 5 adet Boeing 747-400 bulundurmaktadır. Ekim 2011'de Çin havayolu şirketi HNA ile ortak olmuşlardır. 16 Ocak 2017 Günü Tsi 04:45'te Hongkong-Bişkek uçuşu sırasında; inişe geçerken Manas Uluslararası Havalimanı yakınlarında düşmüştür. Kazada 4 mürettebatı dahil 39 kişi ölmüştür.

Iran Air, İran'nin devlet hava yolları. Merkezi Mehrabad Havalimanı'ndadır.

Syrian Airlines, SyrianAir, Suriye'nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketidir. Asya, Avrupa ve Kuzey Afrika'da çeşitli hedeflere uluslararası tarifeli çalışmaktadır. Arap Baharı ile başlayan ve Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle 2011 yılından bu yana işletilen uçuş sayısı azalmıştır. Syrian Air önceden dünya çapında 50 hedefe uçuş yapmaktaydı. Şam Havalimanı ve Halep Havalimanını kullanmaktaydı. SyrianAir, sekiz yolcu uçağı filosuna sahiptir. Altı Airbus ve iki ATR'den oluşmaktadır. SyrianAir, Arap Hava Taşıyıcıları Teşkilatı ve Arabesk Havayolu İttifakı üyesidir. SyrianAir'in Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle gecikmeli olmasına rağmen yeni Tupolev, İlyushin ve Antonov uçakları için siparişleri bulunmaktadır.

Wizz Air Holdings Ltd., Jersey'de kayıtlı bir Macar ultra düşük bütçeli (low-cost) hava yolu şirketidir. Şirket, Wizz Air Hungary, Wizz Air Malta, Wizz Air Abu Dhabi ve Wizz Air UK'yi içermektedir. Havayolları, Avrupa'daki birçok şehre hizmet vermenin yanı sıra Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Güney ile Orta Asya'daki bazı destinasyonları da kapsamaktadır. 2023 yılı itibarıyla, havayolu grubunun en büyük üsleri Budapeşte Ferenc Liszt Uluslararası Havalimanı, Bükreş Henri Coandă Uluslararası Havalimanı ve Londra Luton Havalimanı'dır ve 194 havalimanına uçuş gerçekleştirmektedir. Holding şirketi Londra Borsası'nda listelenmiş olup FTSE 250 Endeksi'nin bir parçasıdır.

Hawaiian Airlines ABD'nin Hawaii eyaletindeki bayrak taşıyıcısı ve en büyük havayolu şirketidir. ABD'nin en büyük onuncu ticari havayolu şirketidir ve merkezi Honolulu, Hawaii'de bulunmaktadır. Havayolunun ana merkezi Oʻahu adasındaki Daniel K. Inouye Uluslararası Havalimanı, ikincil merkezi ise Maui adasındaki Kahului Havaalanı'dır. Havayolu şirketi ayrıca Los Angeles Uluslararası Havalimanı'nda bir mürettebat üssü kurmuştur. Hawaiian Airlines; Asya, Amerikan Samoası, Avustralya, Fransız Polinezyası, Hawaii, Yeni Zelanda ve ABD ana karasına uçuşlar gerçekleştirmektedir. Hawaiian Airlines, Hawaiian Holdings, Inc. şirketine aittir.
Ariana Afghan Airlines Co. Ltd., aynı zamanda Ariana olarak da bilinir, Afganistan'ın en büyük havayolu şirketi ve ülkenin bayrak taşıyıcı havayoludur. 1955 yılında kurulan Ariana, Afganistan'ın en eski havayolu şirketidir. Şirketin ana üssü Kabil Uluslararası Havaalanı'dır; bu havaalanından ülke uçuşlar ve aynı zamanda Afganistan'ın Hindistan, Rusya, Suudi Arabistan, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerle bağlantısını sağlayan uluslararası uçuşları düzenler. Hava yolunun merkezi Shāre Naw, Kabil olup tamamen Afgan hükûmetine aittir. Ariana Afghan Hava Yolları Ekim 2006 Avrupa Birliği'nde uçması yasaklanan hava taşıyıcıları listesinde yer almaktadır.
Fiji Airways, Fiji'nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketidir ve Fiji'deki merkezlerinden Avustralya, Yeni Zelanda, Samoa, Tonga dahil 13 ülkeye ve 23 şehre uluslararası hizmetler sunmaktadır. Bu ülkelerden bazıları Tuvalu, Kiribati, Vanuatu ve Solomon Adaları (Okyanusya), Amerika Birleşik Devletleri, Hong Kong ve Singapur'dur. 108 uluslararası destekten oluşan geniş bir ağa sahiptir. Şirket 3 Temmuz 2018'de Japonya'ya (Tokyo-Narita) doğrudan uçuşlarına başladı. Fiji Airways grubu, Fiji'ye uçan tüm ziyaretçilerin yüzde 64'ünü getiriyor, 1000'den fazla çalışan istihdam ediyor ve 815 milyon FJD'nin üzerinde gelir elde ediyor.

Atlas Air, Inc., Atlas Air Worldwide Holdings'in tamamına sahip olduğu bir iştiraki olup, New York'un Harrison ilçesindeki Purchase'ta bulunan bir kargo havayolu, yolcu charter havayolu ve uçak kiralayıcısıdır. Havayolu, adını Yunan mitolojisinde bir Titan olan Atlas'tan almıştır. Uçaklarının kuyruğundaki sembol, altın bir dünya taşıyan altın bir adamdır. Toplam 55 Boeing 747 uçağından oluşan birleşik filosuyla Atlas, bu filo türünde dünyanın en büyük operatörüdür. Havayolunun 2019 yılı sonu itibarıyla 3.587 çalışanı vardır ve 119 ülkede 425 destinasyonda faaliyet gösteriyordu.
FlySafair, Johannesburg, Güney Afrika merkezli düşük bütçeli bir havayolu şirketidir. Safair'in tamamına sahip olduğu bir yan kuruluştur. Şirketin sloganı For The Love Of Flying'dir.
Iran Aseman Airlines Tahran merkezli üçüncü en büyük İran havayoludur. Tarifeli iç hat yolcu hizmetleri ve bölgesel uluslararası hizmetler yürütür.

UPS Airlines, Louisville, Kentucky merkezli bir havayolu kargo şirketidir. Uçulan yük hacmi bakımından dünya çapında dördüncü en büyük kargo havayolu olan UPS Havayolları, dünya çapında 815 noktaya uçmaktadır. 1988'deki lansmanından bu yana UPS'in yüzde yüz iştiraki olan havayolu, 2018'de 30. faaliyet yılını kutladı.
Zagros Havayolları, Tahran ve Abadan Uluslararası Havalimanı'nda yerleşkesi bulunan İran merkezli bir havayoludur.

Qeshm Air, İranlı bir havayolu şirketidir. Genel merkezi İran, Tahran'dadır ve tarifeli iç ve dış hat yolcu hizmetlerinin yanı sıra charter uçuşları da yürütmektedir. Havayolu 1993 yılında Faraz Qeshm Airline olarak kuruldu.

Kam Air, Kabil Uluslararası Havalimanı merkezli bir Afgan havayolu şirketidir. 2003 yılında kurulan Kam Air, 10 uçağa ve 1.200'den fazla çalışana sahip olup, Afganistan genelinde tarifeli iç hat yolcu hizmetleri ve Orta Asya, Güney Asya ve Orta Doğu'daki varış noktalarına uluslararası hizmetler işletmektedir.

Holiday Airlines, 1994 ve 1996 yılları arasında faaliyet gösteren bir Türk charter şirketiydi.

Peach Air, 1997 ve 1998 yılları arasında iki yıl boyunca faaliyet göstermiş olan bir Birleşik Krallık merkezli charter havayoludur.

Deli Mike ya da Deli Mayk, Türk Hava Yolları'nın TC-JDM sivil tescilli, beklenmedik birtakım teknik sorunlar yaşayan Airbus A340-300 uçağıdır. 1996 yılında Türk Hava Yolları'nın McDonnell Douglas DC-10'larının yerine geçmek üzere filoya katıldı ve Türkiye çıkışlı uzun mesafe uçuşlarda kullanıldı. İniş takımlarının toplanmaması ve ışıkların farklı bir şekilde yanması gibi tuhaf teknik arızaları sıklıkla yaşaması nedeniyle uçağa Uluslararası Sivil Havacılık Örgütünün yazım alfabesine ilişkin bir kelime oyunu olan Deli Mike takma adı verildi. Uçak, hizmetinin son yıllarında hem uzun mesafeli hem de kısa mesafeli uçuşlar gerçekleştirdi. 2016'da, yalnızca ekonomi sınıfı koltuklara sahip olacak şekilde yeniden düzenlenerek Hac yolcularını taşımak için kullanıldı.