Özbekistan bayrağı, Özbekistan'ın resmî devlet bayrağıdır.
Kırgızistan bayrağı, Kırgızistan'ın SSCB'den ayrıldıktan sonra 3 Mart, 1992'de onayladığı ulusal bayraktır.
San Marino bayrağı, San Marino devleti tarafından kullanılan resmi ulusal bayraktır.
Cezayir bayrağı, günümüzde de kullanılan hâli ile 3 Temmuz 1962 tarihinde göndere çekilerek kullanılmaya başlanan Cezayir devletine ait resmi bayrak.
Vietnam bayrağı, Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti'nin resmî devlet bayrağı.
Nepal bayrağı, dünyada dikdörtgen olmayan birkaç sayılı bayraktan biridir. Kıpkırmızı bir renge sahiptir. Bayrağın kenarı mavidir. Kırmızı, savaştaki zaferlerini; mavi barışı simgeler. Nepal bayrağında hem güneş, hem de Ay vardır. Güneş sarayı, ay ise 1951 yılına kadar ülkeyi yöneten Rana ailesini temsil eder. Bayrağın kökeni 2000 yıl öncesindeki bir Hindu bayrağına dayanır. Kırmızı renk ayrıca Nepal'in millî sembolü ormangülü'nün de rengidir.
Afganistan bayrağı, Afganistan'ın ulusal bayrağıdır. Ülke, Hotakîler tarafından kurulduğu 1709 yılındaki ilk bayrağından bu yana 25 bayrağa sahip. Sadece 20. yüzyılda Afganistan, o dönemdeki diğer tüm ülkelerden daha fazla 19 ulusal bayrak kullandı ve bunların çoğu siyah, kırmızı ve yeşil renklere sahipti.
Pakistan bayrağı, Pakistan İslam Cumhuriyeti'nin resmi devlet bayrağı.
2011'den bu yana Suriye İç Savaşı'nın bir sonucu olarak, savaşta farklı gruplar tarafından kullanılan ve Suriye'yi temsil etmek için kullanılan en az iki bayrak var. Baas Partisi liderliğindeki Suriye Arap Cumhuriyeti'nin görevdeki hükümeti, başlangıçta Birleşik Arap Cumhuriyeti tarafından kullanılan kırmızı-beyaz-siyah üç rengini kullanırken, Suriye Ulusal Koalisyonu gibi Suriyeli muhalif gruplar yeşil-beyaz-siyah üç rengini kullanıyor. Bu bayrak ilk olarak Suriye Mandası tarafından kullanılan "bağımsızlık bayrağı"ydı.
Belçika bayrağı, Belçika Krallığı'nın bayrağıdır.
Sovyetler Birliği bayrağı, Sovyetler Birliği'nin 1922'den 1991'e kadar kullandığı ulusal bayrağıdır. Bayrağın tasarımı çeşitli kaynaklardan türetilmişse de ilk şekli Rus Devrimi sırasında görünmüştür. Zamanla komünist harekete mal olmuş ve günümüzde de çeşitli ülkelerin komünist partilerince kullanılır olmuştur.
Slovakya bayrağı, Slovakya devleti tarafından kullanılan resmi ulusal bayraktır.
Slovenya bayrağı, Slovenya devleti tarafından kullanılan resmi ulusal bayraktır.
İspanya'nın özerk toplulukları, İspanya'nın birinci düzey idari bölümleridir. Özerk topluluklar, İspanya'yı oluşturan ulusların ve bölgelerin sınırlı özerkliğini garanti altına almak amacıyla 1978 İspanya Anayasası'na uygun olarak kurulmuşlardır.
Tacikistan Bayrağı, Tacikistan devletinin resmi bayrağı.
Somali bayrağı, Afrika ülkesi Somali'nin resmî bayrağıdır. Mohammed Awale Liban tarafından tasarlanan bayrak 12 Ekim 1954'te kabul edilmiştir. İtalyan Somalisi ve Britanya Somalisi'nin birleşmesinin ardından bayrak Somali Cumhuriyeti tarafından kullanılmaya başlandı.
Saint Kitts ve Nevis bayrağı, 19 Eylül 1983 tarihinde kabul edilen Saint Kitts ve Nevis devletinin resmi ulusal bayrağı.
Fas bayrağı, Fas devleti tarafından kullanılan resmî bayraktır.
Selahaddin Kartalı, Mısırlıların söylemiyle Mısır Kartalı veya Cumhuriyet Kartalı, günümüzde Mısır, Irak, Suriye, Filistin, Kürdistan Bölgesel Yönetimi ve Yemen armalarında veya bayraklarında yer alan ulusal bir semboldür. Sembol, Eyyûbî Devleti'nin kurucusu olan Kürt komutan ve hükümdar Selahaddin Eyyubi'nin kullanmış olduğu kartalı temsil etmektedir.
Curaçao bayrağı, Hollanda Krallığı'na bağlı Curaçao'nun ulusal bayrağı.