Biyolojik sınıflandırmada alt tür, bir türün dağılım alanı içinde farklı bölümlenmelerde yaşayan ve birbirlerinden morfolojik özelliklerinin farklılıkları ile ayrılan iki ya da daha fazla popülasyondan her biri için kullanılan terimdir. Tek bir alt tür kendi başına tanınamaz: Bir türün ya hiç alt türü yoktur ya da soyu tükenmiş dahi olsa en az iki alt türü olabilir. Bilimsel literatürde alt tür için subsp. ya da ssp. kısaltması kullanılır.
Dicentrarchus labrax veya Levrek, Dicentrarchus cinsine bağlı bir balık familyasıdır.
Kaya güvercini, yabani güvercin ya da bayağı güvercin Güvercingiller (Columbidae) familyasında yer alan bir kuştur. Günlük konuşma dilinde bu kuş yalnızca "güvercin" olarak anılır.
Felis margarita Felis cinsine bağlı bir kedi türüdür. Kuzey Afrika, Güneybatı Asya ve Orta Asya'da yaşar ve az rastlanan yaban kedisidir.
Kızıl geyik, dünya üstündeki en büyük geyik türlerinden biridir.
Mustela vison Mustela cinsine bağlı bir hayvan türüdür. Kuzey Amerika'nın kuzey kesimlerinde yaşarlar. Değerli olan kürkleri ticari bir önem taşır.
Anadolu Sincabı, Kafkas Sincabı veya İran Sincabı, Sincapgiller familyasından güneybatı Asya'da Ilıman geniş yapraklı ve karma ormanlar'ın ağaçlarında ve eski yırtıcı yuvalarında yaşayan Sciurus cinsinde ağaç sincabıdır.
Papio hamadryas Papio cinsine bağlı bir hayvan türüdür. Mısır, Sudan, Eritre, Habeşistan, Somali, Suudi Arabistan ve Yemen'de yaşarlar. Diğer bütün babunlarda olduğu gibi bu türde de seksüel dimorfizm vardır. Erkeğinin başının etrafında aslan yelesini andıran uzun tüyler varken dişide bu tüyler bulunmamaktadır. Yarı-çöl arazilerde yaşar.
Macaca, Şebek veya Makak, köpeksi maymunlar (Cercopithecidae) familyasından bir primat cinsi. Cebelitarık'tan Endonezya Adalarına kadar yayılmışlardır, ancak çoğunlukla Asya ve Doğu Hint adalarında yaşarlar.
Loris tardigradus Loris cinsine bağlı ilkel bir primat türüdür. Gece ortaya çıkar. İri gözleri karanlıkta görmesine yardımcı olur. Bacakları çok incedir. Kuyruğu yoktur. İri, yuvarlak kulakları tüysüzdür. Postu, gümüş beyazı olan alt kısımları ve sırtından geçen bir çizgi hariç kızıl kahverengidir. Ortalama 17–26 cm boyunda, 85-350 g ağırlığındadır.
Jijel ; Cezayir'de Akdeniz kıyısında bir şehirdir. Nüfusu 2007 itibarıyla 148.000 olan Jijel, aynı zamanda bölgedeki Jijel vilayetinin de merkezidir. Dericilik, narenciye ve mısır ekiminin yanı sıra, yöre halkı için turizm önemli bir geçim kaynağıdır. Taza Millî Parkı'na 30 km uzaklıkta olan şehir, el değmemiş sahillere ve birçok doğal güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır. Bölge, önemli bir turizm potansiyeline sahiptir. Dağlık konumundan dolayı, nispeten izole bir yer olmasına karşın, Jijel şehir merkezinden bölgedeki Konstantin (150 km), Bicâye (90 km) ve Setif (135 km) şehirlerine karayoluyla ulaşım mümkündür. Ayrıca şehirde Ferhat Abbas Havaalanı bulunmaktadır
Macaca nigra, Macaca cinsine bağlı bir köpeksi maymun türüdür. Çok sayıda küçük komşu adalardan oluşan Endonezya'nın kuzeydoğusundaki Sulawesi'de yaşarlar.
Macaca Siberu, Macaca cinsine bağlı Endonezya'nın Siberut adasına özgü, soyu tehlikedeki hayvanlar sınıflandırmasında hassas türler kategorisinde yer alan Eski Dünya primat türüdür. Önceleri Macaca pagensis ile türdeş olduğu ve her iki türün de Macaca nemestrina'nın alt türü olduğu kabul edilmişti. Fakat bu türlerin farklı atalardan gelen şebek türleri olduğu anlaşıldı.
Macaca nemestrina, Macaca cinsine bağlı, Malay Yarımadasının güney yarısı, Sumatra, Borneo ve Bangka adalarında bulunan, orta boy Eski Dünya primat türüdür. Bu Hepçil şebek türü, çoğunlukla ormanlarda yaşar, fakat tarla ve bahçelere de girdiği görülür. Önceleri Macaca leonina, Macaca siberu ve Macaca pagensis bu türün alt türü olarak kabul ediliyordu.
Macaca thibetana, Macaca cinsine bağlı, doğuda Tibet ve Guangdong'un doğusu, Kuzeyde Shaanxi ve Kuzey-Doğu Hindistan'da bulunan Eski Dünya primat türüdür. Bu tür, 800-2500 metre yüksekliğe kadar subtropikal ormanlarda yaşar. Yoğun kahverengi tüylü kürke, uzun bıyıklara ve tüysüz surata sahiptir. Yavrular gümüşi ve siyah kürke sahipken iki yaşından sonra yetişkin kürküne bürünürler. Çoğunlukla meyveyle beslenirler, aynı zamanda tohumlar, yapraklar, üzümsü meyveler ve bazı omurgasız canlılar da menülerinde yer alır. Toplu yaşamayı severler, birden fazla erkek ve dişiden oluşan gruplar halinde yaşarlar. Ömürleri 20 yıl kadardır.
Macaca assamensis, Macaca cinsine bağlı bir Eski Dünya primat türüdür. Yaşam alanlarının bozulması ve avcılık faaliyetleri yüzünden nüfuslarının azalması nedeniyle, IUCN tarafından 2008 yılında Yakın tehdit altındaki türler statüsüne alınmıştır.
Systema Naturae (Latince) İsveçli botanikçi, zoolog ve doktor Carolus Linnaeus'un (1707–1778) en önemli eserlerinden biridir ve Linnaeus Taksonomisini öne sürer. Günümüzde ikili adlandırma olarak bilinen bu sistem aslında Linnaeus'tan 200 yıl önce Gaspard ve Johann Bauhin kardeşler tarafından kısmen geliştirilmiş olsa da Linnaeus kitabında bu sistemi tutarlı olarak kullanan ilk kişidir. Kitabın ilk basımı 1735 yılında yapılmıştır. En önemli baskı sayılan kitabın 1758 yılında yapılan 10. baskısının tam adı Latince Systema naturæ per regna tria naturæ, secundum classes, ordines, genera, species, cum characteribus, differentiis, synonymis, locistir ve Türkçeye şöyle çevrilir: "Sınıflara, takımlara, cinslere ve türlere göre; mizaçları, farklılıkları, sinonimleri ve yerleri ile birlikte; doğanın üç âlemi içinde doğanın sistematiği".
Bu, tahmini küresel nüfusa göre primat türlerinin bir listesidir. Tüm primatların sayıları ölçülmediği için bu liste kapsamlı değildir.
Ateles paniscus, Kuzey Brezilya, Fransız Guyanası, Surinam, Guyana ve Venezuela'ya özgü bir örümcek maymunu türüdür.
Orta Atlas Dağları, Fas'ın kuzeydoğusunda bulunan bir sıradağdır. Dağlar, Atlas Dağları'nın bir parçasıdır. En yüksek noktası 3.356 metrelik Cebel Bu Nasır'dir.