
ATM-72 Kuzey Kore yapımı dairesel metal kutulu tanksavar mayınıdır. Rus yapımı TM-46 mayınına çok benzer olmakla beraber daha büyüktür. TM-46 dan farklı kalın kablodan taşıma sapı ve doldurma tıpası bulunmaktadır. Mayının dört çatallı fünyesi kendisine yapılan herhangi bir hareketi aynen ateşleme düzeneğine iletmektedir. Mayın her türlü ağırlık veya baskıya karşı korunaklıdır.
APM-1, APM-2, APM-3, APM 19 ve APM 29 Avusturya yapımı parça tesirli yönsel anti personel mayınıdır. Mayın dışbükey yüzlü kalıplanmış plastikten oluşmaktadır. Mayın merkezinde Composition B sınıfı patlayıcı ve bunun etrafında 0.5 gram ağırlığında 5 mm çapındaki çelik bilyelerden oluşur. Genellikle savunma amaçlı kullanılan mayın patladığı zaman 60 derecelik bir yelpaze içerisinde etkili olmaktadır.
AT-8 veya Küba tanksavar mayını adından da anlaşılacağı gibi Küba yapımı dikdörtgen biçiminde yeşil plastik kasalı metalsiz tanksavar mayınıdır. Mayın aslında yine Küba yapımı anti personel mayınının ebatları büyütülmüş bir üst modelidir. Mayın aslında görüntü olarak plastik bir çantaya benzemektedir. Üzerine belirli bir baskı uygulandığı zaman ateşleme fünyesi harekete geçmektedir. Ana patlayıcı olarak 20 adet 400 gramlık TNT kalıbı kullanılmıştır. Mayının ateşlenmesi için MUV veya RO-1 tipinde fünyeler kullanılmıştır.

M1,M1A1 ve M4 ABD tarafından geliştirilen ve II. Dünya Savaşı sırasında kullanılan çelikten metal kasalı tahripli tanksavar mayınıdır. Mayının Arjantin tarafından üretilen kopyası daha sonra Falkland Savaşı sırasında kullanılmıştır. Başka bir kopyası olan No.4 mayını ise Çinliler tarafından üretilmiştir. Mayına ait bazı modeller hala Çad ve Tunusda kullanılmaktadır.

TC/2.4 İtalyan yapımı dairesel plastik kasalı metalsiz bir tanksavar mayınıdır. Mayında her türlü patlamaya dayanıklı havalı fünye kullanılmıştır. Hem elle hem de makine yardımıyla döşenebilir. Mayın üzerinde yerinde oynatılması veya içinin açılması durumunda patlamasına yol açacak tuzaklama fünyesi bulunmaktadır. Mısır tarafından M/80 adı altında bir kopyası geliştirilmiştir. Irak'ta kullanılan mayın şu an üretilmemektedir.
NR 25 Hollanda yapımı metal kasalı dairesel bir tahripli tanksavar mayınıdır. Görüntü olarak Alman yapımı Tellermine 43 modeline benzemekle beraber NR 25 daha büyüktür. Mayının orta kısmında kubbe şeklinde baskı plakası ve onun altında NR-29 model mekanik basınç fünyesi bulunmaktadır. Simit şeklindeki ana patlayıcının ortasında patlamayı sağlayan ateşleyici madde bulunur. Mayının alt ve yanında bulunan diğer fünyeler ise tuzaklama amaçlı olup mayının yerinden oynatılması durumunda infilak etmesine neden olur.
NR 26 Hollanda yapımı metalsiz dairesel bir tahripli tanksavar mayınıdır. Fransız yapımı M51 MACI mayınına benzemektedir. Mayın NR 26 model sürtünme baskılı fünyesi bulunur. Mayının alt ve yanında bulunan diğer fünyeler ise tuzaklama amaçlı olup mayının yerinden oynatılması durumunda infilak etmesine neden olur. Mayının yan tarafından taşıma amaçlı ipten sap bulunur.
ATM-6 ve ATM-7 Avusturya yapımı off route sınıfı bir tanksavar mayınıdır. Mayın genellikle geçmekte olan zıhlı aracın yan zırhını Misznay Schardin etkisi ile çalışan savaş başlığı ile delme prensibi ile çalışır. Her iki mayında basit ayaklar üzerine monte edilmiş olup hedefin gelişini haber veren algılayıcılara sahiptir. Mayın tepki fünyesi veya kızılötesi fünyeler ile çalışabilmesine rağmen Avustura yasaları sadece komuta güdümlü olarak ateşlenmesine izin vermektedir.
PDM amfibik mayınları Rus yapımı anti taşıt mayını serisidir. Mayınlar her türlü deniz, nehir, göl ve sığlık sularda suyun en fazla beş metreye kadar olduğu yerlere döşenebilir.
PRB-111 kare şekilli Belçika yapımı metalsiz tahripli tanksavar mayınıdır. Mayın ana patlayıcı ve onun çevresini kaplayan asfalttan oluşmaktadır. Mayının üst kısmında bulunan plastik baskı tapası altında küçük bir baskı fünyesi bulunur. Kullanılan M5 model baskı fünyesi PRB M35 anti personel mayınında da kullanılmıştır. Mayın üzerinde bulunan ikincil fünyeler tuzaklama amaçlı olup maının açılması veya yerinden oynatılması durumunda patlamaya ayarlıdır.
TMB-1,TMB-2 ve TMSB SSCB tarafından geliştirilen metalsiz kasaya sahip bir tanksavar mayınıdır. Mayın II. Dünya Savaşı sırasında kullanılmıştır. Tasarım olarak birbirine benzeyen mayınların tek farkı TMB-2 modelinin biraz daha büyük olmasıdır.
BAT/7 dairesel şekilli İtalyan yapımı plastik kasalı Misznay Schardin etkisi ile çalışan şekilli patlayıcı bulunan bir tanksavar mayınıdır. Mayının dış kısmı yüzeye daha iyi tutunması amacı ile birbirine paralel dilimlerden oluşur.
PT Mi-U dairesel şekilli Çek yapımı bir tür tahripli tanksavar mayınıdır. Mayının Misznay Schardin etkisi ile çalışan savaş başlığı bulunmaktadır. Mayında klasik basınç fünyesi veya eğimli çubuk fünye kullanılmaktadır.
TMA-4, dairesel şekilli plastik kasalı Yugoslavya yapımı metalsiz bir tahripli tanksavar mayınıdır. Kendisinden önce kullanılmış TMA-3 modelinini geliştirilmiş hâlidir. Mayın aslında basit olarak plastik bir kutu içerisine yerleştirilmiş TNT sınıfı patlayıcı ve üç adet fünyeden oluşmaktadır. Mayının üst kısmında üç adet plastik UTMA-4 fünyesi bulunur. Elde taşımak için kalın kablodan bir sapı vardır.Mayın üzerinde bulunan küçük baskı plakası mayını yoğun baskıdan korumaktadır. Mayın plastik yapısından ötürü mayın tarayıcılar ile tespit edilemez. İstenilmeyen durumlara karşı içerisinde tuzaklama düzeneği bulunmaktadır.
VS-HCT serisi mayınlar İtalyan yapımı plastik kasalı metalsiz bir tür tanksavar mayınıdır. Sahip olduğu savaş başlığı Misznay Schardin etkisi ile çalışır. Dual sismik ve manyetik fünyelere sahiptirler. Farklı ebat ve şekilleri bulunan mayınlar günümüzde üretilmemektedir.

FFV 028 çelik kasalı İsveç yapımı elektronik fünyeye sahip bir tür tanksavar mayınıdır. Dairesel şekilli kutusunun altı kısmı ucu kesik bir huniyi andırmaktadır. Bu huni kesim içerisinde ise Misznay Schardin etkisi ile çalışan savaş başlığı bulunmaktadır. Huni içerisinde patlayıcıdan geriye kalan boşlukta ise fünye ve elektronik alıcılar bulunmaktadır. 1970'li yıllarda tasarlanan mayının manyetik etkili fünyesi sayesinde üzerinden geçmekte olan zırhlı araçları alt zırhından vurmaktadır.
POMZ, POMZ-2 ve POMZ-2M modelleri Rusya yapımı birer kazıklı anti personel mayınıdır. POMZ mayını II. Dünya Savaşı sırasında kullanılmıştır. Daha sonra yerine POMZ-2 modeline, o da yerini POMZ-2M modeline bırakmıştır. Bu mayınlar daha sonra Kore Savaşı ve Vietnam Savaşı sırasında çok miktarda kullanılmıştır.

M21 dairesel şekilli ABD yapımı bir tür tanksavar mayınıdır. Sahip olduğu savaş başlığı Misznay Schardin etkisi ile çalışır. Mayın üzerinde M607 basınç fünyesi bulunur. Fünyeye istenirse uzatman çubuğuda takılabilir. Mayın basınç fünyesine yapılan ortalama 130 kg etki veya uzatma çubuğunun 1.7 den fazla bir kuvvet yardımıyla 20 dereceden fazla yatması durumunda çalışır. Bu hareketler sonucunda M46 patlatıcı içerisinde bulunan disk yay kendisine yapılan etkiyi aşağıya iletir. M46 ilk önce siyah barutu patlatarak dış kutuyu parçalar ve mayının üst kısmını örten toprak kısımıtemirler. Ardından ana patlayıcı olana savaş başlığı ateşlenir. Patlayıcı yüzeyini kaplayan huni çelik tabaka ters yönde ok şeklini alarak üzerinden geçmekte olan zırhlı aracın zırhına çarpar. 530 mmlik mesafeden 76 mmlik zırhı delebilir. ABD tarafından tahmini olarak 200,000 adet üretilen mayının, Güney Kore'de K441 ve K442 adları altında lisanslı olarak üretilen kopyaları bulunmaktadır.

VS-2.2, VS-3.6 ve SH-55 İtalyan yapımı dairesel şekilli plastik kasalı birer tahripli tanksavar mayınıdır. Mayınlar metalsiz mayın sınıfında olup her türlü basınca dayanıklıdırlar. VS-2.2 ve VS-3.6 modelleri istenildiğinde helikopter yardımı ile havadan serpilerek istenilen bölgelere döşenebilir. İtalyan Valsella Meccanotecnica SpA firması geliştirilen mayın ve daha sonra Singapurdaki Chartered Industries tarafından da üretilmiştir. Ancak şu an imalatı yapılmamaktadır.VS-2.2 ve VS-3.6 modelleri görünüp olarak birbirlerine banzemektedir. İçlerinden VS-3.6 çok az büyük olup, daha yuvarlak bir yapıya sahip olan SH-55 modeli içlerinde en büyükleridir. Çok daha küçükleri olan VS-1.6 modelinde de aynı fünye kullanır.

PMD-6, PMD-7 ve PMD-57 serisi mayın Rus yapımı bir tür anti personel mayınıdır. Şekil olarak bir yuva içine kesilmiş bir menteşeli kapaklı ahşap bir kutu gibidir. Üstteki kapağın altında onu tutan bir emniyet pimi, onun altında da ateşleyici iğne bulunur. Mayın üzrindeki kapağa yapılan yeterli bir basınçta bu iğne fünyeyi ateşlemektedir. Bu mayınlar 1 ila 10 kg arasındaki ağırlıklarda çalışmaktadır. Tüm mayınlarda MOV serisi ateşleyici kullanılmıştır.