İçeriğe atla

MSN QnA

MSN QnA
Geliştirici(ler)Microsoft
İlk yayınlanma29 Nisan 2008 (16 yıl önce) (2008-04-29)
Güncel sürümBeta / 21 Mayıs 2009 (15 yıl önce) (2009-05-21)
Geliştirme durumu21 Mayıs 2009'da durduruldu
İşletim sistemiMicrosoft Windows
TürBilgi Pazarı
Resmî sitesiWebsitesi

MSN QnA (türkçe ismi MSN Sorular ve Cevaplar) Microsoft'un MSN grup hizmetlerinin bir parçası olan soru-cevap servisiydi.[1] Hizmet biraz Google Cevaplar'a benzer, ancak Yahoo! Cevaplar işlevine daha yakındır. Kullanıcılar, sorular sorabilir, bunları konuyla etiketleyebilir ve diğer kullanıcıların sorularını cevaplandırmak için puan ve itibar kazanabilir.

Hizmet topluluk tabanlıydı; Sorular sadece bir araştırmacı değil, tüm topluluk için öne sürülüyor. Bu noktada, görünüşte, sorulara cevap bulmak için herhangi bir maddi tazminat planı yoktur; Bunun yerine, Yahoo! Cevaplar'da olduğu gibi, tek ödül, yüksek puan sayımı ve iyi bir üne sahiptir. Bir hesabı açmak için kullanıcının Windows Live ID'ye (türkçe ismi Microsoft Account) ihtiyacı vardır, ayrıca Davranış Kuralları'na ve Hizmet Şartlarına uymak zorundadır.[2]

MSN QnA hakkındaki tüm sorular, kolay arama ve gezinme için poster tarafından "etiketlendi". MSN QnA beta sona erdi ve web sitesi 21 Mayıs 2009'da kapandı.

Özellikleri

MSN QnA ilk olarak Windows Live markalı bir hizmet olarak başladı. 29 Nisan 2008'de QnA, Live Search (Bing) ailesinin bir parçası olarak Live Search QnA olarak yeniden markalandı. Bu, Microsoft'un Live Search geliştirmelerini Windows Live servis ailesinden ayırma çabalarının bir parçası idi.[3] 18 Şubat 2009'da QnA ekibi, Live Search QnA'nın yakında MSN ailesi hizmetlerinin bir parçası olarak içeriğe ve topluluğa odaklanarak yeniden markalaştırılacağını resmi olarak ilan etti. 13 Mart 2009 tarihinde MSN QnA Beta sürümü resmen çıkartıldı.[4] 11 Mayıs 2009'da, QnA ekibi resmi olarak 21 Mayıs'ta QnA hizmetinin kapatılmasını açıkladı.

Seviyeler, Puanlama ve İtibar Sistemi

MSN QnA beta

Kullanıcılara bir soruya cevap vermek için dört gün verilir. En iyi cevabı seçtikten sonra, soruların yararlılıkları değerlendirilebilir. Puanlama sistemi, kullanıcıları katılmaya ve sorulara cevap vermeye teşvik etmek için ağırlıklandırılır. Skorlar cevaplandırılarak ve cevaplar için oylamayla verilir. En iyi cevabı oluşturmak veya en iyi cevaba oy vermek için bonus puanı verilir. Genel olarak, kullanıcıların QnA puanları, oyları kaliteli cevaplar için bulunuyorsa daha hızlı yükselir.[5] Bir kullanıcı günde 100 oyla sınırlıdır.

QnA kullanıcılarının ayrıca, diğer kullanıcıların, kullanıcının geçmişteki performansına dayanarak, cevabının iyi olma olasılığını bilmelerine olanak sağlayan bir profil sistemi vardır. Bu, kullanıcı adlarının altındaki yıldızların sayısıyla gösterilir. Bu bir ömür boyu derecelendirmedir, böylece tüm kullanıcılar sıfır yıldızlarla başlar ve zaman geçtikçe itibarları değişecektir. İtibar sistemi verilen toplam cevapların bir yüzdesi olarak zaman içinde verilen en iyi cevapların sayısına dayanır.[6] Davranış kurallarını ihlal ederek bir itibarı olumsuz bir şekilde etkilemek de mümkündür. İhlale neden olan hesap denetlemeyi ve içeriğin kaldırılmasını sağlar. Davranış kurallarını defalarca ihlal eden katılımcılar "Eski Üye" statüsüne getirilir ve forumda devam etmesi için yeni bir hesap başlatması ve önceki saygınlık ve puanların hepsini kaybetmesi gerekir.

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 15 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2017. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 15 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2017. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2017. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 15 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2017. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 15 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2017. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 15 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2017. 

Dış bağlantılar

Logoları

Ayrıca bakınız

  • Google Cevaplar
  • Yahoo! Cevaplar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Messenger</span> Microsoft tarafından 2005-2013 yılları arasında geliştirilen anlık mesajlaşma yazılımı

Windows Live Messenger ya da eski ve daha çok bilinen adıyla MSN Messenger kısaca MSN, Microsoft tarafından 2005-2013 yılları arasında geliştirilen anlık mesajlaşma yazılımıdır. Eski adı MSN Messenger olan yazılım, sekizinci sürümünden itibaren Windows Live Messenger adıyla yayınlandı. Ayrıca Windows Live Messengerin 2002 yılında bırakılan ücretsiz klonu aMSN de vardır. Dünyada 330 milyon kişi tarafından kullanılmaktaydı. Windows Live Messenger üzerinden çeşitli videoları aynı anda karşı pencerede bulunan kişilerle de paylaşmak üzerine MSN TV televizyonu sistemi de vardır. Windows Messenger hizmetinin yerini almıştır.

Windows Live, Microsoft'un web platformu olan MSN'in geliştirilerek yenilenmiş halidir.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Spaces</span>

Windows Live Spaces Microsoft'un sunduğu Sosyal Ağ, Blog ve basit bir günlük tutma programıdır. İlk çıkış tarihi 2004 yılıdır ve günümüze gelene kadar oldukça gelişmiştir. Microsoft'un blogging ve sosyal ağ platformu. Site ilk başta 2004 yılı başında MSN Spaces olarak diğer sosyal paylaşım siteleri ile rekabet etmek üzere serbest bırakıldı ve topluluk servislerinin MSN markasından uzaklaşmasının bir parçası olarak 2006'da yeniden başlatıldı.

<span class="mw-page-title-main">MSN</span>

MSN, Microsoft'un internet tabanlı hizmetlerini yürüttüğü kurumudur. MicroSoft Network kelimelerinin kısaltılmış hâlidir. 24 Ağustos 1995 tarihinde Windows 95 işletim sistemi ile birlikte çıkmıştır ve ilk kez MSN Dial-up adında bir çevrimiçi hizmet olarak başlatıldı. 2006 yılında MSN hizmetlerinin çoğu Windows Live bünyesine katılarak yeniden adlandırılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft hesabı</span> çevrim içi hesap

Microsoft account, Microsoft tarafından Windows Live hizmetlerinde sağlanan bir özelliktir. Kullanıcılara bir hesap kullanarak web sitelerine, cihazlara ve uygulamalarına oturum açmalarını sağlar.

<span class="mw-page-title-main">Outlook.com</span> Microsoftun 2012de tanıttığı bir e-posta servisi

Bu makale genel web postası hizmeti ile ilgilidir. İş web posta hizmeti için, Outlook Web'e bakın.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Web Messenger</span>

Windows Live Web Messenger Microsoft tarafından geliştirilen Windows Live Messenger'ın tarayıcı tabanlı sürümüdür. Kullanıcılara bir web tarayıcısından Microsoft Messenger hizmetini kullanarak çevrimiçi ve gerçek zamanlı olarak anlık ileti göndermelerine izin verdi. Hizmet, Windows Live Messenger istemcisini kurmadan Messenger kişi listesinde Outlook.com-da başkalarıyla sohbet etmek için ortak paylaşılan bir bilgisayardaki gibi yönetici ayrıcalıklarına sahip olmayan kullanıcıların bilgisayarlarında bulunmasına izin verdi.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Video İletileri</span>

Windows Live Video İletileri Microsoft tarafından geliştirilen anlık mesajlaşma ve videokonferans yazılımıdır. Windows Live hizmetidir. Dijital video ile e-postayı bir servise birleştirdi. Tüm Webcam kullanıcılarına Windows Live Kişiler listesindeki herkese çevrimdışı olsa bile video mesajları oluşturmasına, göndermesine ve bunlara ulaşmasına izin verir. Hizmet ayrıca Microsoft LifeCam kullanıcıları için bir Windows Masaüstü Gadgetleri sağladı. Bu sayede en iyi altı Kişileri ve Temel Video İletileri özelliklerine doğrudan masaüstünden erişebilir. Windows Live Video İletileri 21 Temmuz 2010'da kullanımdan kaldırılmıştır. Windows Live Video Mesajları işlevleri yerine Windows Live Messenger Wave 4 sürümü sunulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">OneDrive Grupları</span> çevrimiçi hizmet

OneDrive Grupları Windows Live hizmet yelpazesinin bir parçası olarak Microsoft tarafından tanıtılan çevrimiçi bir hizmet idi. Tartışma ve koordinasyon için kendi sosyal gruplarını yaratmalarını sağladi.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Araç Çubuğu</span>

Windows Live Araç çubuğu Microsoft tarafından geliştirilen, Internet Explorer için bir tarayıcı eklentisi ve araç çubuğu idi. Windows Live hizmetidir. MSN Search Toolbar'ın yerini almıştır. Windows Live Araç Çubuğu, basit bir arama arabirimi sağladı. Kullanıcı bir arama sorgusuna girdiğinde sonuçları listelemeye başlar ve arama motoru olarak Bing'i kullanır. Araç çubuğu ayrıca, kullanıcılara Internet Explorer'daki sık kullanılanlarını birden fazla bilgisayarda senkronize etmesini, Windows Live ve MSN hizmetlerine arabirimi sağlar. Microsoft, Onfolio'yu edinip Windows Live Araç Çubuğuna entegre ederek Windows Live Araç Çubuğu'na daha fazla araç ekledi. Windows Live Araç çubuğu'nda kullanıcılar "Favori Ekle" düğmesini tıklayarak veya sağ tıklama menüsünü kullanarak favorileri ekleyebilir, bu Windows Live Favoriler hizmetidir.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Home</span> Bilgisayar yazılımı

Windows Live Home, Windows Live hizmet yelpazesinin bir parçası olarak Microsoft tarafından tanıtılan bir web portalidir. Tartışma ve koordinasyon için kendi sosyal gruplarını yaratmalarını sağladi. Windows Live hizmetlerine erişmek ve durum bilgilerini izlemek için merkezi bir konum sağlayarak Windows Live hizmetlerinin çoğunu tek bir yerde bir araya getirmeyi amaçlıyordu.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Favoriler</span>

Windows Live Favoriler Windows Live hizmet yelpazesinin bir parçası olarak Microsoft tarafından tanıtılan yer imleri hizmeti idi. Kullanıcılara herhangi bir bilgisayardan sık kullanılanlarına erişmesine ve bunları düzenlemelerine olanak sağladı. Kullanıcılar, yer işaretlerini Internet Explorer ve MSN Explorer'dan içe aktarabilir, sürükleyip bırakarak, Windows Live Araç çubuğu'nda "Favori Ekle" düğmesini tıklayarak veya sağ tıklama menüsünü kullanarak favorileri ekleyebilir. Ayrıca, kullanıcılara isim, adres, klasörler veya etiketler kullanarak daha hızlı bir şekilde favori bulmalarını sağladı. Windows Live Favoriler, kullanıcı hesabı başına toplam 1000 favori ve klasöre izin verdi. Kullanıcıların bu hizmeti kullanmak için Microsoft Account ile oturum açması gerekiyordu.

<span class="mw-page-title-main">Bing Shopping</span>

Bing Shopping 1 Ekim 2013 yılında durdurulan bir ürün arama servisi ve Microsoft'un Bing arama motorunun bir parçasıydı. Web üzerinde satışa sunulan ürünleri bulmak için özelleştirildi. Sonuçlar, ürün resimleri, fiyatlandırma ve açıklama gibi bilgileri sağladı. Bu ürünler, webin taranması ve web sayfalarından zengin meta veriler çıkarılarak endekslenebilir.

<span class="mw-page-title-main">MSN WiFi Hotspot</span>

MSN WiFi Hotspot kullanıcılara kablosuz İnternet erişim noktalarını dünya çapında bulmalarına ve Konumlarını Bing Haritaları kullanarak harita üzerinde görmelerine yardımcı olan bir web sitesiydi. 1995 yılında MSN Dial-up hizmetinin tanıtılmasından sonra 2007 yılında sunulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Expo</span>

Windows Live Expo Windows Live hizmet yelpazesinin bir parçası olarak Microsoft tarafından tanıtılan seri ilan hizmeti ve sosyal paylaşım sitesidir. Microsoft tarafından bir "çevrimiçi sosyal pazar" olarak tanımlandı. Web sitesi 31 Temmuz 2008'de faaliyete son verdi.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Etkinlikler</span>

Windows Live Etkinlikler, Microsoft'un Windows Live hizmetlerinin bir parçasıydı. Windows Live Spaces'deki etkin kullanıcıların etrafında farklı türde olayları paylaşır ve planlar. Windows Live Hotmail Takvimi ve Windows Live Spaces gibi diğer hizmetler ile iş birliği yapar. Ekim 2007 yılında tanıtıltı.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Uyarılar</span>

Windows Live Uyarılar Microsoft'un Windows Live hizmetlerinin bir parçasıydı. Öncelikle "MSN Uyarılar" ismi ile MSN hizmetinin bir parçası olmuş, sonradan 2006 yılında Windows Live hizmetine geçirilmiştir. Kullanıcılara zamana duyarlı olayları ve çeşitli uyarı içeriği sağlayıcılarından gelen bilgileri bildirmesine izin verdi. Kullanıcılar, uyarıları nasıl ve ne zaman alacaklarını seçebiliyorlardı, böylece kullanıcılar nerede olursa olsun bilgilendiriliyorlardı. Windows Live Uyarılar, Windows Live ID'ye sahip kullanıcılar için ücretsiz bir hizmet idi. Ancak, bazı içerik sağlayıcıları veya kablosuz iletişim servis sağlayıcıları içeriğini veya hizmetini Windows Live Uyarıları ile kullanma konusunda ücret alabilir. Takvim, Mekanlar ve Uyarıları kullanarak farklı türdeki Windows Live Etkinlikleri yönetme, planlama ve bunları başkaları ile paylaşma olanağı sağlar. Windows Live Uyarılar 30 Eylül 2010'dan itibaren kullanımdan kaldırılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Kişiselleştirilmiş Deneyim</span>

Windows Live Kişiselleştirilmiş Deneyim, Microsoft'un Windows Live hizmetlerinin bir parçasıydı. "My.Live.com" veya "Live.com" ismi ile de biliniyordu. Kasım 2005 başında Microsoft tarafından başlatılan özelleştirilebilir bir portaldı. İlk başlatılacak Windows Live hizmetlerinden biriydi.

Microsoft mobil hizmetler, özellikle mobil cihazlar için oluşturulmuş bir dizi özel mobil hizmettir, bunlar genellikle Windows Phone, Android, iOS, BlackBerry, Nokia platformları, BREW ve Java ME için mobil uygulamalar ve mobil tarayıcı aracılığıyla sunulur. Microsoft'un mobil hizmetleri genellikle bir Microsoft hesabı ile bağlantılıdır, genellikle Microsoft'un kendi mobil işletim sistemlerine önceden yüklenmiş olarak gelir ve diğer platformlar için çeşitli yollarla sunulur. Microsoft, 1996 yılında Windows CE lansmanı ile mobil bilgisayar platformları için geliştirmeye başladı ve daha sonra Nisan 2000'de Microsoft'un Pocket Office paketini PDA El bilgisayarlarına ekledi. Aralık 2014'ten Haziran 2015'e kadar Microsoft, bir dizi kurumsal satın alma işlemi gerçekleştirdi Google Play ve App Store'da Acompli, Sunrise Takvimi, Datazen, Wunderlist, Echo Notification Lockscreen ve MileIQ aldı.

Bu, web portali MSN'nin ve Microsoft'un İnternet servislerinin topladığı servislerin bir listesidir: