İçeriğe atla

MSN Müzik

MSN Müzik
SahipMicrosoft
Ticari?Karışık
Site türüMüzik Web Portalı
Kayıtİsteğe bağlı
Başlama tarihi18 Şubat 2002 (22 yıl önce) (2002-02-18)
Bitiş tarihi31 Ağustos 2008 (16 yıl önce) (2008-08-31)
Geçerli durumDevre dışı bırakıldı

MSN Oyunlar, MSN'in web servislerinin bir parçasıdır. Müzik haberleri, müzik videoları, yeni müzikler, sanatçı bilgileri ve sanatçıların canlı performanslarıyla ilgili spotlar sunar.[1][2] Web sitesi 2004'ten 2008'e kadar bir dijital müzik mağazası da yapıyordu.

Tarihi

Microsoft, 13 Eylül 2000'de MongoMusic'i satın aldı ve teknolojisini birleştirdi.[3] Microsoft, 2004'te Apple'nin iTunes Müzik Mağazası'yla (iTunes Store) rekabet etmek için bir MSN Müzik indirme mağazası kurdu, ancak satışlar karşılaştırıldığında önemsizdi.[4][5] Mağazada Microsoft'un Windows Media Player uygulaması ve tescilli Windows Media Format dosyaları (korunan .wma dosyaları) kullanıldı. Hizmet 1,5 milyon şarkıyla başladı, ancak düşük satış ve Microsoft'un gerçek desteği eksikliği nedeniyle 1.1 milyon şarkıya düştü.

MSN Müzik mağazası Microsoft'un kendi Zune müzik çalara uyumlu değildi. 14 Kasım 2006'dan itibaren, MSN Music müzik satışlarını durdurdu ve şimdi izleyicileri Zune veya Real Rhapsody web sitelerine yönlendiriyor.[6] 2006'da ABD'de MSN Music'in kapanışını duyururken, Microsoft, kullanıcılara lisans sunucularının beş yıl sürdürüleceğini, ancak Nisan 2008'de MSN Music için DRM (Dijital haklar yönetimi) sunucularının 31 Ağustos 2008'de devre dışı bırakılacağını söyledi.[7] Bu tarihten sonra, bilgisayarları veya işletim sistemlerini değiştirirken satın alınan şarkıları yeniden yetkilendirmek artık mümkün değildi. Bu yüzden müşterilere CD'ye yazarak müziklerini yedeklemelerini önerdiler. MSN müzik bölümü yine de 2008 yılından sonra müzik blogları ve fotoğraf galerisi gibi içerik barındıran çevrimiçi kaldı.[8]

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2017. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2017. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 30 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2017. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2017. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2017. 
  6. ^ https://oroup.com/cv/work/msn-music/ []
  7. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2017. 
  8. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2017. 

Logoları

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

iTunes Apple yazılımı

iTunes, Apple şirketinin ürettiği, Mac OS X, Windows 2000, Windows XP, Windows Vista ve Windows 8 altında çalışabilen ücretsiz bir film ve müzik oynatıcı, ortam oynatıcısı, internet radyosudur. 9 Ocak 2001 yılında sunulmuştur. C++ dilinde yaratılmıştır. Müzik oynatmaktan, arşiv organize etmeye, hatta film ve müzik satın almaya kadar pek çok özelliği vardır. MacOS ve Microsoft Windows işletim sistemlerini çalıştıran kişisel bilgisayarlarda dijital müzik ve video indirme işlemlerini yürütmek, müzik indirmek ve düzenlemek için kullanılır.sayar Mac OS 9 için 2.0.4 sürümünden itibaren geliştirilmesi durdurulmuştur. iTunes Store, iPhone, iPad ve iPod Touch'da da mevcuttur.

MSN TV, Microsoft'un iletişim programı olan Windows Live Messenger üzerinden çeşitli videoları aynı anda karşı pencerede bulunan kişilerle de paylaşmak üzerine kurulmuş bir sistemdir. Hem televizyonda görüntü için kullanılan ince bir istemcinin adıydı ve onu destekleyen çevrimiçi hizmet idi. Ürün ve hizmet, Microsoft Corporation tarafından satın alınmış ve MSN'e WebTV Networks, Inc. tarafından geliştirilmiştir. 1990'ların ortalarında geliştirilen çoğu ince istemci, şirket intranetleri için disksiz iş istasyonları olarak konumlandırılmışken WebTV, web erişimi için bir tüketici cihazı olarak konumlandırıldı.

iTunes Store

iTunes Store Apple şirketinin yazılım tabanlı ücretli veya ücretsiz müzik, müzik videoları, televizyon şovları, dijital ve sesli kitaplar, 'Podcast'lar, iPad ve iPhone oyunları ve uygulamaları indirilebilen bir dijital medya mağazasıdır. iTunesin bir bölmesidir. Apple tarafından 28 Nisan 2003'te 'iTunes Music Store' ismiyle açılmıştır. Nisan 2008'den bu yana Amerika Birleşik Devletleri'nde en büyük müzik satıcısı ve Şubat 2010'dan bu yana dünyanın en büyük müzik satıcısıdır. 12 Eylül 2012 itibarıyla 43 milyon şarkı, 700.000 uygulama, 190.000 TV dizisi ve 45.000 film sunuyor. 2011 yılının ilk çeyreğinde iTunes Store'nin satış gelirleri 1,4 milyar ABD doları olarak gerçekleşti; 28 Mayıs 2014'e kadar mağaza dünya çapında 35 milyar şarkı satmıştı. Kataloğundaki dijital şarkılar, 256 kbit/s AAC formatındadır. iTunes Store-ye iTunes aracılığı ile erişilir. iTunes Storeye de giriş yapma için sadece bir Apple ID olması yeterlidir.

<span class="mw-page-title-main">Groove Müzik</span> Microsoft tarafından geliştirilen bir dijital müzik akışı hizmeti

Groove, Microsoft tarafından geliştirilmiş bir dijital müzik akışı hizmeti. Xbox Music Store üzerinden satın alma veya abonelik üzerinden müzik akışı sunmaktaydı. Web tabanlı ve Microsoft Windows ve Xbox ürün serileri yanı sıra Android ve iOS uygulamaları aracılığıyla da hizmet sunulmaktaydı. Groove kataloğu 38 milyondan fazla tracklar içeriyordu.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft Mağazası</span> Microsoftun Windows için yarattığı bir uygulama mağazası

Microsoft Store, Microsoft'un Microsoft Windows için yarattığı bir uygulama mağazasıdır. Windows 8 ve Windows Server 2012'den başlayarak çalışır. Windows XP, Windows Vista, Windows 7 sistemleri ve Windows Server 2008 sunucusunda desteklenmez. Bu, Evrensel Windows Platformu uygulamalarını dağıtmanın birincil yoludur. Hem ücretsiz, hem de 0,99 $ - 999,99 $ maliyet arasında değişen ücretli uygulamalar Microsoft Mağazası üzerinden dağıtılabilir. Ayrıca, Microsoft Mağazası Windows RT Metro arayüzeyli uygulamaları ve masaüstü uygulamaları satın almak ve indirmek için tek yoldur. Microsoft Mağazası ilk kez 29 Şubat 2012 yılında Windows 8 Tüketici Önizleme kullanımına Windows Mağazası adıyla sunuldu. Daha sonra 2015 yılında, Windows Phone Store, Microsoft Movies & TV ve Groove Music mağazaları Windows Mağazası içine birleştirilmiştir. Eylül 2017'de Microsoft, Windows Mağazası'nı dijital Microsoft Store olarak yeniden markalandırdı başladı ve Microsoft logosunu taşıyan yeni bir simge oluşturuldu. Xbox Game Store, platformun bu yeni sürümüne birleştirildi. Ekim 2021'de Windows 11 duyurulurken Microsoft Store için Win32 (.exe) ve web tabanlı uygulamalar ve Farklı Windows Mağazaları entegre etme özelliği için destek duyuruldu. Android uygulamaları, Windows 11'e Windows için Android Alt Sistemi indirildiği takdirde Amazon Appstore ile entegre çalışıp Microsoft Store'dan Android uygulaması indirebilecek.

<span class="mw-page-title-main">Zune yazılım</span> Microsoft Windows için bir medya yönetim yazılımı

Zune yazılım Microsoft Windows için bir medya yönetim yazılımıdır, bir kütüphane ile tam bir medya oynatıcı uygulaması, Zune Marketplace için bir arayüz, hem de bir medya akışı sunucusu olarak çalışır. Yazılım Zune işlevselliği ile Zune 4, 8, 16, 30, 80, 120, Zune HD, Windows phone 7, and Microsoft Kin de dahil olmak üzere tüm cihazlarla senkronize etmek için kullanılır. Zune cihazları Zune yazılımı ile çalışır ve Microsoft'un Metro tasarım dilinin birçok tasarım ilkelerini uygular.

<span class="mw-page-title-main">Metro (tasarım dili)</span> Microsoft tarafından geliştirilen tasarım dili

Microsoft Windows için önceki arayüz için Windows Aero, sonraki arayüz için Akıcı Tasarım Sistemi sayfasına bakın.

<span class="mw-page-title-main">Filmler ve TV (Windows)</span> Çevrimiçi video akış hizmeti

Microsoft Movies & TV Microsoft tarafından geliştirilen Full HD (1080p) film ve televizyon programı sunmakta olan bir dijital video hizmetiydi. Video Store'da kiralama veya satın alma için kullanılabiliyordu. Önceki ismi Xbox Video ve Zune Video idi. Hizmet Xbox 360 ve Xbox One konsollarında, Windows 8,Windows 8.1 ve Windows 10 bilgisayar işletim sistemlerinde, Windows Phone 8, Windows Phone 8.1 ve Windows 10 Mobile telefon işletim sistemlerinde mevcuttu. Hizmete web üzerinden de erişilebiliyordu.

<span class="mw-page-title-main">Google Play Müzik</span>

Google Play Müzik Android işletim sistemi için Google tarafından işletilen bir müzik akışlı hizmet ve çevrimiçi müzik dolabıydı. Google Play hizmetine dahildi. Aylık 9.99 ABD doları karşılığında YouTube Red ile birlikte satılan bir "Tüm Erişim" aboneliği, kullanıcılara coğrafi bölge ve müzik aletleri oluşturma özelliğiyle Google Play Müzik kataloğundaki herhangi bir şarkıyı isteğe bağlı olarak yayınlama olanağı tanır. En fazla 6 aile üyesi için "Tam Erişim" için aylık hizmet 14,99 ABD Dolardır. Kullanıcılar, Google Play'in müzik mağazası bölümünden kitaplıkları için ek parçalar satın alabilirler. Standart hesaplara sahip kullanıcılar kişisel kütüphanelerinden en fazla 50.000 şarkı yükleyebilir ve ücretsiz olarak dinleyebilir. İnternet'e bağlı cihazlar için müzik akışını sunmanın yanı sıra Google Play Müzik mobil uygulaması, müziklerin çevrimdışı olarak saklanmasına ve dinlenmesine olanak tanır.

<span class="mw-page-title-main">Zune 80, 120</span>

Zune 80, 120 Microsoft tarafından geliştirilen taşınabilir medya yürütücüsüdür. 13 Kasım 2007'de serbest bırakıldı. Zune 4, 8, 16 ile birlikte, ikinci nesil Zune aygıtlarının bir parçasıdır. Windows CE sisteminde çalışır. Müzik, video ve podcast desteğine sahiptir ve Wi-Fi ve FM Radyo ile birlikte geldi.

<span class="mw-page-title-main">Zune Social</span>

Zune Social Microsoft'un Zune girişiminin çevrimiçi bileşeniydi. Bir kullanıcının en çok oynadığı sanatçıları, favori ve en son oynatılan şarkıları, kullanıcıların arkadaşlarının bir listesini, arkadaşlarının neyi dinlediğini ve onlarla ilgili herhangi bir yorumu görüntüleyen bir sosyal ağ sitesidir. iLike ve Last.fm ile karşılaştırıldığında, kullanıcının oynadığı şarkıları izleyip görüntüler veya "tarar".

<span class="mw-page-title-main">Zune HD</span>

Zune HD, 15 Eylül 2009'da Microsoft tarafından piyasaya sürülen Zune ürün ailesine ait taşınabilir bir medya yürütücüsüdür. Apple'nin iPod Touch serisinin mobil cihazlarına doğrudan bir rakipti. Başlangıçta 16 ve 32 GB kapasitelerde çıktı. Zune Pad-dan bu modelde vazgeçildi. 64 GB'lık bir sürüm 9 Nisan 2010'da piyasaya sürüldü. Navigasyon için dokunmatik ekranlı bir arayüz var ve Wi-Fi, senkronizasyon, Zune Marketplace'ye erişim ve Web'de gezinme gibi özelliklere sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Windows Mobile Aygıt Merkezi</span>

Windows Mobile Aygıt Merkezi Microsoft tarafından geliştirilen ve ActiveSync'in ardılı olan bir senkronizasyon yazılımı programıdır. Müzik, video, kişiler, takvim etkinlikleri, web tarayıcısı sık kullanılanları ve diğer dosyaları Windows Mobile aygıtları ve Microsoft Windows işletim sistemi arasında senkronize etmek için tasarlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Bing Shopping</span>

Bing Shopping 1 Ekim 2013 yılında durdurulan bir ürün arama servisi ve Microsoft'un Bing arama motorunun bir parçasıydı. Web üzerinde satışa sunulan ürünleri bulmak için özelleştirildi. Sonuçlar, ürün resimleri, fiyatlandırma ve açıklama gibi bilgileri sağladı. Bu ürünler, webin taranması ve web sayfalarından zengin meta veriler çıkarılarak endekslenebilir.

<span class="mw-page-title-main">MSN Dial-up</span> Microsoft tarafından geliştirilen bir internet servis sağlayıcısıdır.

MSN Dial-up Microsoft tarafındam Amerika Birleşik Devletleri'nde ve daha sonra birçok başka ülkede işletilen bir İnternet servis sağlayıcısıdır. Başlangıçta The Microsoft Network olarak adlandırılan bu uygulama, 24 Ağustos 1995 tarihinde Windows 95'in yayınlanmasına denk gelecek şekilde tescilli bir çevrimiçi hizmet olarak başlatıldı. 1996 ve 1997'de, İnternet servis sağlayıcısı'nin yeniden gözden geçirilmiş web tabanlı bir versiyonu internette interaktif multimedya içeriğindeki erken bir deneydi. Sonradan Microsoft 2007 yılında MSN WiFi Hotspot adında Wi-Fi Bulucu hizmeti de sunmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Windows XP görsel stilleri</span> Vikimedya liste maddesi

Windows XP görsel stilleri Windows XP'nin grafik kullanıcı arabiriminin özelleştirilmesidir. "Luna", "Royale", "Zune" ve "Embedded", Windows XP için Microsoft tarafından tasarlanan görsel stillerin kod adlarıdır. Windows XP'den beri, temalar görsel stillerin seçimini de içeriyor. Varsayılan olarak, "Luna", Windows XP Home ve Professional sürümlerine önceden yüklenir; "Royale", Windows XP Media Center Edition'da önceden yüklenir ve "Embedded", Windows XP Embedded'a önceden yüklenmiştir. Microsoft, önceden yüklenmiş görsel stillerin yanı sıra indirmek için ek olanları da piyasaya sürdü. Üçüncü taraflar görsel stilleri de yayımladı, ancak bunlar çekirdek Windows bileşenlerini çalışmak için değiştirmeyi gerektiriyor. Görsel stiller tüm Windows XP sürümleriyle uyumludur. Windows'un önceki sürümleriyle karşılaştırıldığında, yeni stiller, işletim sisteminin grafik çekiciliğine, arayüz boyunca doymuş renkleri ve bitmap'leri kullanarak pencereler için köşeleri yuvarlatarak daha fazla vurgu yapıyor.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft Kin</span> kısa ömürlü bir cep telefonu hattı

Microsoft Kin Microsoft'un sosyal ağ kullanıcıları için tasarlanmış kısa ömürlü bir cep telefonu hattıydı. Microsoft, telefonların hedef yaş gruplarını 15-30 yaş arası kadın ve erkek olarak nitelendirdi. Sharp Corporation tarafından üretildi ve Verizon Wireless aracılığıyla satıldı.

LG CT810 Incite LG Electronics tarafından üretilen bir İnternet özellikli bir Windows Mobile Pocket PC akıllı telefonudur. Kasım 2008 (AT&T) ve Şubat 2009 yılında çıkdı. Microsoft'un Windows Mobile 6.1 Professional işletim sistemini çalıştırıyor. AKU ile güncellenir. Bu telefon Java MIDP sistemli LG Shine gibi yansıtıcı bir ekrana sahip, ancak fark, krom kaplı plastikdedir.

Aralıksız oynatma ardışık ses parçalarının kesintisiz olarak çalınmasıdır, böylece orijinal ses kaynağındaki göreli zaman mesafeleri kayıttan yürütme sırasında iz sınırları üzerinde korunur. Bunun faydalı olabilmesi için, parça sınırlarındaki diğer eserler diğerlerinden kopuk olmamalıdır. Çabuk olmayan kayıttan çalma, Compact Discler, gramofon kayıtları (Plak) veya kasetler ile ortaktır, ancak sıkıştırılmış dijital ses kullanan diğer biçimlerle her zaman mevcut olmayabilir. Boşluksız kayıttan çalma özelliği bulunmaması, müziğin dinleyicilerine, bazı klasik müzikler, Progresif rock, konsept albümleri, elektronik müzik ve izleyici sesi ile canlı kayıtlar gibi parçaları birbirine doğru çevirmek için verdiği rahatsızlığa neden olur.

Microsoft mobil hizmetler, özellikle mobil cihazlar için oluşturulmuş bir dizi özel mobil hizmettir, bunlar genellikle Windows Phone, Android, iOS, BlackBerry, Nokia platformları, BREW ve Java ME için mobil uygulamalar ve mobil tarayıcı aracılığıyla sunulur. Microsoft'un mobil hizmetleri genellikle bir Microsoft hesabı ile bağlantılıdır, genellikle Microsoft'un kendi mobil işletim sistemlerine önceden yüklenmiş olarak gelir ve diğer platformlar için çeşitli yollarla sunulur. Microsoft, 1996 yılında Windows CE lansmanı ile mobil bilgisayar platformları için geliştirmeye başladı ve daha sonra Nisan 2000'de Microsoft'un Pocket Office paketini PDA El bilgisayarlarına ekledi. Aralık 2014'ten Haziran 2015'e kadar Microsoft, bir dizi kurumsal satın alma işlemi gerçekleştirdi Google Play ve App Store'da Acompli, Sunrise Takvimi, Datazen, Wunderlist, Echo Notification Lockscreen ve MileIQ aldı.