İçeriğe atla

MIT Technology Review

MIT Technology Review
Genel Yayın YönetmeniMat Honan[1]
KategorilerBilim, teknoloji
Sıklıkİki ayda bir
YayımcıElizabeth Bramson-Boudreau
Toplam tiraj
(2011)
161,529[2]
İlk sayı1899
ŞirketMIT Technology Review[3]
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
YerCambridge, Massachusetts
Dilİngilizce
Websitetechnologyreview.com
ISSN1099-274X

MIT Technology Review, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü tarafından sahiplenilen ve iki ayda bir yayımlanan bilim ve teknoloji dergisi. 1899 yılında The Technology Review'' adıyla kuruldu,[4] ve 23 Nisan 1998'de The kelimesi kaldırılarak yeniden yayımlanmıştır. Eylül 2005'te, o dönemdeki genel yayın yönetmeni ve yayıncı Jason Pontin'in yönetiminde, dergi tarihî formuna benzer bir hale getirilmiştir.

1998'deki yeniden piyasaya sürülmeden önce, editör "eski dergiden geriye sadece isminin kalacağını" belirtmişti. Bu nedenle, modern ve tarihî Technology Review arasında bir ayrım yapmak gerekliydi.[4] Tarihî dergi, MIT Mezunlar Derneği tarafından yayımlanıyordu, MIT mezunlarının ilgi alanlarına daha yakın bir çizgideydi ve daha entelektüel bir ton ve çok daha küçük bir kamu tirajına sahipti. 1998'den 2005'e kadar "MIT'nin Yenilik Dergisi" olarak tanıtılan, 2005'ten itibaren ise sadece "MIT tarafından yayımlanan" olarak bilinen dergi, yeni teknolojilere ve bu teknolojilerin nasıl ticarileştirildiğine odaklanıyordu. Dergi, kamuya satılıyordu ve daha çok üst düzey yöneticiler, araştırmacılar, finansörler ve politika belirleyiciler ile MIT mezunlarına yönelikti.[4][5]

2011'de, Technology Review Utne Reader Bağımsız Basın Ödülleri'nde En İyi Bilim/Teknoloji Kapsamı ödülünü kazandı.[6]

Kaynakça

  1. ^ "MIT Technology Review names Mat Honan its new editor in chief". MIT Technology Review (Basın açıklaması) (İngilizce). 19 Temmuz 2021. Erişim tarihi: 7 Şubat 2022. Honan starts at MIT Technology Review on August 17. 
  2. ^ "AAM: Total Circ for Consumer Magazines". Accessabc.com. 4 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mart 2015. 
  3. ^ "Terms of Service". MIT Technology Review (İngilizce). 12 Ağustos 2013. 7 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2022. MIT Technology Review is an independent media company owned by the Massachusetts Institute of Technology (MIT). 
  4. ^ a b c "Atechreview". 9 Kasım 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mart 2015. 
  5. ^ "MIT Technology Review". Erişim tarihi: 5 Kasım 2021. 
  6. ^ "Utne Independent Press Awards: 2011 Winners". Utne. 3 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mart 2015. 

İlgili Araştırma Makaleleri

Kitap-lık, Yapı Kredi Yayınları (YKY) tarafından 1993 yılından itibaren çıkarılan edebiyat dergisi.

<span class="mw-page-title-main">Massachusetts Teknoloji Enstitüsü</span> ABD, Massachusettste kurulu vakıf üniversitesi

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Cambridge, Massachusetts'te bulunan özel bir araştırma üniversitesi. Enstitü, Charles Nehri boyunca bir milden (1,6 km) daha fazla, kentsel bir kampüse ve bir kara hibe, bir deniz hibe ve uzay hibesine sahiptir. Enstitü ayrıca MIT Lincoln Laboratuvarı, Bates Merkezi ve Haystack Gözlemevi gibi bir dizi büyük, kampüs dışı tesisin yanı sıra Broad ve Whitehead Enstitüleri gibi kendine bağlı laboratuvarları da içerir.

<span class="mw-page-title-main">TÜBİTAK</span> Bilim ve teknoloji alanında çalışan devlet kurumu ve türkiyenin en büyük şirketlerinden birisidir

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu veya kısaca TÜBİTAK, Türkiye'de bilim ve teknolojiyi teşvik etme, yönlendirme ve popülerleştirmeyi amaçlayan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili kuruluşlarından olup özel hukuk hükümlerine tabidir.

<span class="mw-page-title-main">Daron Acemoğlu</span> Türk-Amerikalı ekonomist

Kamer Daron Acemoğlu, Türk-Amerikalı ekonomist ve akademisyendir. 1993'ten beri Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde ders vermektedir ve halen Elizabeth ve James Killian Ekonomi Profesörüdür. 2019'da MIT'de Enstitü Profesörü seçildi. 2005'te John Bates Clark Madalyası, 2024'te Nobel Ekonomi Ödülü aldı.

Mehmet Fatih Yanık, Türk bilim insanı. İsviçre Federal Teknoloji Üniversitesinde Profesör, Neurotechnology Laboratuvarı direktörüdür. 1995 yılında başladığı Massachusetts Institute of Technology (MIT) Elektrik Mühendisliği ve Fizik bölümlerinden 1999 yılında mezun olmuştur. 1999-2000 yıllarında ise Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimi alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2000-2006 yılları arasında Stanford Üniversitesi'nde doktora çalışmaları yapan Yanık'ın makaleleri Nature ve Nature Physics gibi dergilerde yayınlanmıştır. Technology Review Dergisi tarafından geleneksel olarak verilen 35 yaş altı en iyi 35 mucitten biri seçilmiştir. Bu ödülü aldığında 27 yaşındadır. Özellikle ışığı oda sıcaklığında durduran kişi olarak bilinmektedir. ETH Zürich'e gelmeden önce Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) 2006-2014 yılları arasında Profesörlük yapmış olan Yanık burada NIH Director's Pioneer Award, NIH Director's New Innovator Award, NIH EUREKA Award, NIH Transformative Research Award, Packard, Alfred Sloan gibi birçok prestijli ödül almıştır. Laboratuvarından çıkan teknolojiler patentlenmiş olup dünyanın değişik üniversitelerinde kullanılmaktadır.

<i>Science</i>

Science, Bilimsel Gelişme için Amerikan Birliğinin akademik dergisidir ve dünyanın en prestijli bilimsel dergilerinden biri olarak kabul edilmektedir. İlk kez 1880'de yayımlanan hakemli dergi haftalık olarak yayınlanmakta ve yaklaşık olarak 130.000 abonesi bulunmaktadır. Uluslararası yayımı ve internet üzerinden görüntülenme ile geniş bir kitleye ulaşmakta ve bir milyona yakın okuyucusu olduğu tahmin edilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Robert C. Merton</span> Amerikalı ekonomist

Robert Cox Merton Amerikalı ekonomist. 1997 yılında Myron Scholes ile birlikte Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanmıştır.

Kenan Eyüp Şahin, Türk-Amerikan mühendis, girişimci, akademisyen ve iş insanıdır.

<span class="mw-page-title-main">Robert Laughlin</span> Amerikalı fizikçi

Betts Robert Laughlin, Amerikalı fizikçi ve akademisyendir. Columbia Üniversitesi ve Princeton Üniversitesi'nden Daniel Tsui ve Horst Störmer ile birlikte, "kesirli yük taşıyan uyarılmalar içeren yeni bir kuantum akışkanı biçiminin keşfinden dolayı" 1998 Nobel Fizik Ödülü'nü kazandı.

<span class="mw-page-title-main">David Baltimore</span> Amerikalı biyolog

David Baltimore, Fizyoloji veya Tıp ödülü kategorisinde Nobel sahibi Amerikalı biyolog ve üniversite idarecisi.

<span class="mw-page-title-main">Canan Dağdeviren</span> Türk bilim insanı

Canan Dağdeviren, Türk fizik mühendisi. Canan Dağdeviren, halihazırda Medya Sanatları ve Bilimleri alanında LG Kariyer Geliştirme Profesörlüğünü yürüttüğü Massachusetts Institute of Technology'de Türk akademisyen, fizikçi, malzeme bilimci ve yardımcı doçenttir. Dağdeviren, Harvard Cemiyeti tarihinde Harvard Üniversitesi Fellows Cemiyeti'nde Junior Fellow olan ilk Türk bilim insanıdır. Bir öğretim üyesi olarak, MIT Media Lab'da kendi Conformable Decoders araştırma grubunu yönetiyor.

Mehmet Toner, Türk biyomedikal mühendisi. Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi cerrahi bölümünde ve Harvard-MIT sağlık bilimleri ve teknolojileri programında profesörlük yapmıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği lisans bölümü mezunudur. Kanser üzerine yaptığı çalışmalarla bilinmektedir. Toner ayrıca Özyeğin Üniversitesi mütevelli heyeti üyesidir.

<span class="mw-page-title-main">Duygu Kayaman</span> Türk psikolog

Duygu Kayaman, Türk psikolog ve sosyal girişimci.

Naşide Gözde Durmuş, bilim insanı ve genetikçi.

<span class="mw-page-title-main">Dina Katabi</span>

Dina Katabi,, , Suriyeli bilgisayar bilimi uzmanı ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nün (MIT) Bilgisayar Bilimleri ve Yapay Zekâ Laboratuvarı'nın yöneticisi.

<span class="mw-page-title-main">MIT Press</span>

MIT Press, Cambridge, Massachusetts'teki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü' ne(Massachusetts Institute of Technology/MIT) bağlı bir üniversite basımcısıdır.

Stephen L. Buchwald (d. 1955, Bloomington), Amerika Birleşik Devletleri doğumlu, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde kimya profesörüdür.

<span class="mw-page-title-main">Robert S. Langer</span> Amerikalı bilim insanı

Robert Samuel Langer, Jr., Amerikalı kimya mühendisi, bilim insanı, girişimci, mucit ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde 12 Enstitü Profesöründen biri.

<span class="mw-page-title-main">Carolyn R. Bertozzi</span> Amerikalı kimyager

Carolyn Ruth Bertozzi, Amerikalı kimyager. Hem kimya hem de biyolojiyi kapsayan geniş kapsamlı çalışmaları ile tanınmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Robert Metcalfe</span> Amerikalı elektrik mühendisi

Robert Melancton Metcalfe 1970'lerde internetin gelişimine katkıda bulunan Amerikalı bir mühendis ve girişimcidir. Ethernet'i icat etti, 3Com'u kurdu ve bir telekomünikasyon ağının etkisini açıklayan Metcalfe yasasını formüle etti. Metcalfe ayrıca, 1990'larda internetin sona ereceğini tahmin etmek de dahil olmak üzere, gerçekleşemeyen birkaç tahminde bulundu.