
Wurfrahmen 40 Nazi Almanyası ordusu Wehrmacht tarafından II. Dünya Savaşı sırasında kullanılan kundağı motorlu topçu sınıfı bir araçtır. SdKfz 251 model yarı paletli aracın kasasının yan taraflarına yerleştirilmiş 300 mmlik roket fırlatıcı çerçevelerden oluşan bir düzenekten ibaretti. Çok namlulu roketatar Nebelwerfer modelinden çok daha etkili idi.. Kısa adı Stuka zu Fuss. Bu silah 300 mm nin yanında 280 mm lik patlayıcı ve 320 mm yangın bombası da atardı. Atılan roketler her ne kadar geniş bir alana yayılsa da başlıklarında ki yüksek patlayıcıdan ötürü düştüğü bölgede çok etkili olurlardı.

7.5 cm KwK 40 (7.5 cm Kampfwagenkanone 40), Nazi Almanyası ordusu Wehrmacht tarafından II. Dünya Savaşı sırasında Alman orta sınıf SdKfz.161 Panzerkampfwagen IV (Ausf. F2 modelinden sonraki) tankı ve SdKfz.142 Sturmgeschütz III taarruz topu (Ausf. F modelinden sonraki) üzerine monte dilmiş 7.5 sm çapındaki toptu. Taarruz topuna monte dilen modeline Sturmkanone 40 denildi. L/43 namlu boyu 2150 mm (43kalibre*50=2150) ve L/48 modeli ise 2400 mm boyundaydı. Topun eletrikli ateşleme sistemi ve yarı otomatik doldurma sistemi bulunuyordu. Sadece bu top için üretilmiş mühimmatı kullanabiliyordu.

Anti-personel mayını kara mayını sınıfı içerisinde tanksavar mayınları gibi taşıtlara karşı kullanılan türün dışındaki insan hedeflerine karşı geliştirilmiş bir mayın türüdür.

TM-83 is a Rusya yapımı off-route türünde bir tanksavar mayınıdır. İlk olarak 1993 yılında halkın görüşüne çıkmıştır. Mayın Misznay Schardin etkisi ile çalışan savaş başlığı ile kızılötesi ve sismik alıcılarla çalışan fünyeler bulunmaktadır.
Riegel mine 43 veya II. Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası tarafından geliştirilen ve kullanılan çelik kasalı bir tanksavar mayınıdır. Mayın uzun kalın dikdörtgen yapının alt ve üst kısmında metal tabla ve bunların arasındaki metal bir kutu içerisindeki patlayıcı maddeden oluşmaktadır. Mayının zıt uçlarında iki adet ZZ42 fünye bulunmaktaydı. Ayrıca ilave olarak üst fünyede takılmaktaydı. Mayın İtalyan yapımı B-2 mayınına benzemektedir. Diğer bir model olan Riegel mine 44 ise farklı bir fünye ile üretilmiştir. Mayın 1943 ile 1945 yılları arasında toplamda 3,051,400 adet üretilmiştir.
Tellermine 42 (T.Mi.42) Almanya tarafından geliştirilen ve II. Dünya Savaşı sırasında kullanılan yapımı metal kasalı bir tanksavar mayınıdır. Mayın kendisinden önce üretilen Tellermine 35 modeline göre daha geliştirilmiş patlama eşiği bulunuyordu. Daha sonra üretilecek olan Tellermine 43 modelinin daha basit haliydi.
MATS/2 serpme şeklinde döşenebilen İtalyan yapımı dairesel plastik kasalı az metalli patlamaya dayanıklı basınçlı tanksavar mayınıdır. Havalı ateşleme fünyesi sayesinde mayın basınç veya infilakla patlatılamaz. Aynı fünye TS-50 modelinde de kullanılmıştır. Mayının plastik kasası suya karşı dirençli olup, ayrıca saatte 200 km/s hızla giden helikopterden Tecnovar DAT dağıtma sistemi kullanılarak serpme yöntemi ile istenilen hedeflere döşenebilir. Üzerinde bulunan ikincil tuzaklama fünyeleri mayının elle temizlenmesini engellemek için takılmıştır.

M1936 (Mle1936), Fransızlar tarafından geliştirilen ve II. Dünya Savaşı sırasında kullanılan hafif sınıf bir tanksavar mayınıdır. Fransanın İşgalinin ardında Alman Ordusu Wehrmachtın eline geçen çok sayıda mayın daha sonra Kuzey Afrika ve İtalyada kullanılmıştır. Mayın üst kısmında baskı plakası ve bunun altında dikdörtgen şeklinde çelik bir kutu içerisinde ana patlayıcıdan aloşuyordu. Kutunun üst kısmında iki adet M1935 veya M1936 model basınç fünyesi bulunuyordu. Baskı plakası mayının üst kısmına kablo yardımıyla tutturuluyordu. İki basınç çubuğu kaynakla baskı plakasının alt yüzeyine tutturulmuştu. Doğrudan ateşleme fünyesine bağlı durmaktaydılar. Emniyet çubuğu açılmadan çalışmaz halde durmaktaydılar.
No 6 mine, İsrail yapımı metal kasalı dairesel bir tahripli tanksavar mayınıdır. Mayın Rus yapımı TM-46 mayınının birebir kopyasıdır. Tek farkı dolgu haznesi TM-46 modelinde kubbe şeklinde No 6da ise yatay ve düzdür. Mayın üzerinde No 61 model basınç fünyesi veya No 62A uzatma çubuklu fünye kullanılır.
AT2 mayını Dynamit Nobel firması tarafından geliştirilen serpme yöntemi ile döşenebilen tahripli tanksavar mayınıdır. Birleşik Krallık, Almanya ve Norveç orduları tarafından kullanılan mayın hem topçu roketi hem de mayın döşeme sistemleri ile döşenebilir.
ARGES İngiltere, Fransa ve Almanya silahlı kuvvetlerinin ihtiyacını karşılamak için ortak bir konsorrsiyum tarafından geliştirilen boşluklu imla hakkı mantığı ile çalışan bir tanksavar mayın sistemidir. Sistem roket,fırlatma tüpü, üç ayak ve algılayıcıdan oluşmaktadır.
Type 72 metalsiz mayın Çin yapımı dairesel şekilli plastik gövdeli metalsiz bir tahripli tanksavar mayınıdır.
Type 84 Çin yapımı doğal şartlarda 122 mmlik topçu roketi ile serpme yöntemi ile döşenebilen bir tür tanksavar mayınıdır. Mayın görünüm olarak bir gövde ve onu ayakta tutan uç çubuktan oluşur. Üç modeli bulunur. İlki manyetik etkili fünyeli, ikincisi kendinden uzayan uzatma çubuklu fünyeli ve son olarak deflaktör etkili fünyeli.Roket yardımı ile havaya fırlatılan mayın konteyıerdan çıktıktan sonra küçük bir paraşüt yardımı ile süzülerek yere iner. Yere indiği zaman sahip olduğu ayaklar sayesinde dik bir vaziyette durur. Mayın üzerinde tuzaklama düzeneği bulunur.
MI AC Disp F1 Minotaur mayını is a Fransız yapımı doğal şartlarda 155 mmlik topçu roketi ile serpme yöntemi ile döşenebilen bir tür tanksavar mayınıdır. Mayın konteyneri içerisinde toplam 6 adet mayın bulunur. Mayının silindir şeklinde ve Misznay Schardin etkisi ile çalışan iki adet savaş başlığı bulunur. İki yöne bakan savaş başlıklarının bir tanesinde 600 gram patlayıcı bulunur. Tek bir savaş başlığı yarım metre üzerinden geçmekte olan taşıtın 90 milimetreye kadar zırhını delebilir. Karadan havaya fırlatılan mayın konteyneri 300 metre yukarıya kadar çıkar. Manyetik etkili fünyeye sahip olan mayın yere düştükten 64 saniye sonra çalışır. Bir ila 96 saat arasında çalışır vaziyette bekleyebilen mayın bu süre sonunda kendi kendini imha edebilir.

FFV 028 çelik kasalı İsveç yapımı elektronik fünyeye sahip bir tür tanksavar mayınıdır. Dairesel şekilli kutusunun altı kısmı ucu kesik bir huniyi andırmaktadır. Bu huni kesim içerisinde ise Misznay Schardin etkisi ile çalışan savaş başlığı bulunmaktadır. Huni içerisinde patlayıcıdan geriye kalan boşlukta ise fünye ve elektronik alıcılar bulunmaktadır. 1970'li yıllarda tasarlanan mayının manyetik etkili fünyesi sayesinde üzerinden geçmekte olan zırhlı araçları alt zırhından vurmaktadır.

MN-121 Polonya yapımı serpme yöntmi ile döşenebilen bir tür tanksavar mayınıdır. Görüntü ve özellikleri bakımından Alman AT-2 mayınına tıpatıp benzemektedir. Silindir şeklindeki mayının 10 tane örümcek ayağı sayesinden dik vaziyette durur. Sahip olduğu manyetik fünye üzerinden ağır zırhlı bir araç geçişi esnasında mayını patlatır. Ayrıca üzerinde takılan tuzaklama düzeneği sayesinde yerinden oynatılması durumunda infilak eder. Mayın 700 gram ağırlığında RDX patlayıcı bulunan ve Misznay Schardin etkisi ile çalışan bir savaş başlığına sahiptir. Mayın üreticisi firma silahın yarım metre mesafeden 60 mmlik zırhı delebildiğini beyan etmiştir.

M21 dairesel şekilli ABD yapımı bir tür tanksavar mayınıdır. Sahip olduğu savaş başlığı Misznay Schardin etkisi ile çalışır. Mayın üzerinde M607 basınç fünyesi bulunur. Fünyeye istenirse uzatman çubuğuda takılabilir. Mayın basınç fünyesine yapılan ortalama 130 kg etki veya uzatma çubuğunun 1.7 den fazla bir kuvvet yardımıyla 20 dereceden fazla yatması durumunda çalışır. Bu hareketler sonucunda M46 patlatıcı içerisinde bulunan disk yay kendisine yapılan etkiyi aşağıya iletir. M46 ilk önce siyah barutu patlatarak dış kutuyu parçalar ve mayının üst kısmını örten toprak kısımıtemirler. Ardından ana patlayıcı olana savaş başlığı ateşlenir. Patlayıcı yüzeyini kaplayan huni çelik tabaka ters yönde ok şeklini alarak üzerinden geçmekte olan zırhlı aracın zırhına çarpar. 530 mmlik mesafeden 76 mmlik zırhı delebilir. ABD tarafından tahmini olarak 200,000 adet üretilen mayının, Güney Kore'de K441 ve K442 adları altında lisanslı olarak üretilen kopyaları bulunmaktadır.
VS-AT4 ve VS-AT4-EL İtalyan yapımı dairesel şekilli plastik kasalı birer tahripli tanksavar mayınıdır. Mayınlar metalsiz mayın sınıfında olup her türlü basınca dayanıklıdırlar VS-AT4 modelinde basınca dayanıklı mekanik basınç fünyesi kullanılır. VS-AT4-EL modelinde ise programlanabilen elektronik basınç fünyesi ve tuzaklama düzeneği vardır.

Panzerfaust 3 tek kullanımlık RPG türü geri tepmesiz tanksavar silahıdır.1978-1985 arası geliştrilmiş olup 1992 Bundeswehr'de servise girmiştir. 1973 yılında halihazırda kullanılan PzF 44 Lanze modelinin SSCB tarafından kullanılan yeni nesil araçlardaki zırhlara karşı yetersiz olduğu görüldü. Bunun sonucunda Batı Almanya piyedeleri için daha gelişmiş tanksavar roketine ihtiyaç duymaya başladı.

Kasırga roket sistemi (TRG-300) ROKETSAN tarafından üretilen bir Türk çok namlulu roketatar sistemidir. Sistemin dört adet 300 mm roket fırlatma tüpü vardır ve roketleri 120 km menzile sahiptir.