Müslüm Gürses ya da doğum adıyla Müslüm Akbaş, Türk arabesk ve halk müziği sanatçısı, besteci, söz yazarı ve oyuncu. Dünya'da "Father of Arabesque", Türkiye'de ise "Arabeskin Babası" ve "Müslüm Baba" olarak tanınmaktadır.
Güldür Yüzümü, Müslüm Gürses'in en çok satan albümlerinden olarak bilinmektedir. 5 Ekim 1985'te Elenor Plak firmasından çıkarılmıştır. Şarkıların birçoğunu Ali Tekintüre yazmış, Yavuz Taner bestelemiş, Müslüm Gürses de okumuştur. Albümdeki bütün şarkılar Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir.
Müslüm Gürses Klasikleri, Müslüm Gürses'in, 5 Ağustos 1998'de Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan albümüdür. Gönlünüze Taht Kuran Şarkılarla Müslüm Gürses Klasikleri tam adıyla yayımlanmıştır. "İki albüm bir arada" olarak piyasaya sunulmuştur.
Aldatılanlar, Müslüm Gürses`in 1989 yılında Özbir Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan albümüdür. Bu albüm, Yavuz Taner'in yönettiği son Müslüm Gürses albümü olarak bilinmektedir.
Yıkıla Yıkıla, Müslüm Gürses'in 9 Ağustos 1986'da Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan albümüdür. Albümdeki şarkıların her biri Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir. Bu albümün Gürses'in en çok satan albümlerinden olduğu söylenmekle birlikte bu albüm kayıtlara göre Gürses'in hayattayken resmi olarak LP formatında yayımlanan son albümüdür.
Sevda Yolu, Müslüm Gürses'in 3 Mart 1986'da Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Albümde yer alan Gidecek Bir Gün şarkısı dönemin hit şarkılarından olmuş ve sonrasında birçok sanatçı tarafından da seslendirilmiştir. Albümdeki Ayırdılar Sevenleri şarkısı dışında diğer şarkıların tamamında Yunus Bülbül'ün imzası bulunmaktadır.
Yanarım, Müslüm Gürses`in 17 Aralık 2003'te Bayar Müzik etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Bu albüm Gürses'in hayattayken Bayar Müzik etiketiyle resmi olarak yayımlanan son albümüdür.
Sultanım, Müslüm Gürses`in 3 Eylül 1997'de İdobay Müzik etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Gürses'in bu albüm için Seni Ben Ellerin Olsun Diye Mi Sevdim? adlı Türk sanat müziği eserini seslendirmiştir.
Zalim / Bir Bilebilsen, Müslüm Gürses'in en çok satan albümlerindendir. 1992 yılında Bayar Müzik etiketiyle piyasaya sunulmuştur.
Vay Canım, Müslüm Gürses'in 19 Mart 1999'da Ulus Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Bu albümde Türk sanat müziği eserleri olan Aşk Bu Değil ve Elveda Meyhaneci da yer almıştır.
Bir Fırtına Kopacak, Müslüm Gürses'in 17 Mart 1989'da Akdeniz Plak firması etiketiyle yayımlanan stüdyo albümüdür. Albüme ismini veren Bir Fırtına Kopacak şarkısı Türkiye'de arabesk müziğinin en ağır şarkılarından olarak bilinmektedir.
Talihsizler, Müslüm Gürses'in 1987 yılında Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür.
Bir De Benden Dinleyin, Müslüm Gürses'in 31 Mayıs 1991'de Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan albümüdür. Albümde birçok türe yer verilmiştir. Gürses, Muazzez Abacı'nın 1990 yılına damga vuran Vurgun albümüne ismini veren, şarkının söz yazarı "Cemal Safi"’ye Hürriyet gazetesinin Altın Kelebek ve Milliyet gazetesinin "Yılın En Sevilen On Şarkısı" birincilik ödülleri, şarkının bestecisi Selçuk Tekay'a 1991 yılında "Altın Kelebek Yılın Bestecisi Ödülü"nü kazandıran Vurgun şarkısını seslendirmiş ve bu albümde yer almıştır.
Arkadaşım, Müslüm Gürses'in 16 Eylül 1999'da Elenor Müzik etiketiyle piyasaya sürülen stüdyo albümüdür.
Ayrılık Acı Bir Şey, Müslüm Gürses'in 22 Temmuz 2005'te Görüntüevi Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Bu albüm bir nevi "Burhan Bayar & Müslüm Gürses Klasikleri" olarak adlandırılabilecek bir albümdür. Albümün ilk şarkısı olan Hayret hariç geriye kalan şarkıların müziklerinin tamamında Burhan Bayar'ın imzası bulunmaktadır.
Anlatamadım, Müslüm Gürses'in 14 Mart 1983'te Kale Plak firması etiketiyle piyasaya sunulan albümdür. Albümün her bir şarkısı Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir. Albüm Gürses'in en çok satan albümlerinden olduğu söylenmekle birlikte Gürses bu albümüyle yaklaşık 1 yıl listelerde kalarak rekor kırmıştır.
Güle Güle Git, Müslüm Gürses'in 1 Haziran 1990'da Bayar Müzik & Foneks Müzik etiketiyle yayımlanan albümüdür. Albümde yer alan Bir Gülsen Yeter ve Faydası Yok şarkıları 1989'da piyasaya sürülen Arabeskin Devleri adlı toplama albümde yer almıştır.
Mutlu Ol Yeter, Müslüm Gürses'in 23 Aralık 1981'de piyasaya sunulduğu söylenen, Modern Plak etiketiyle de yayımlanan ilk ve tek stüdyo albümüdür. Albümde yer alan birçok şarkıda Burhan Bayar ve Orhan Akdeniz'in imzası bulunmaktadır. Gürses'in bu albümle damga vurduğu söylenmekle birlikte, albüme ismini veren şarkı Mutlu Ol Yeter ve arabesk müziğinin önemli şarkılarından olan İtirazım Var isimleriyle de Gürses'in filmleri yayımlanmıştır.
Orhan Akdeniz, Türk şarkı sözü yazarı, bestekar ve şarkıcı. Arap asıllıdır. Kültürlerin birleştiği ve farklı dinler ve dinlere mensup insanların yaşadığı Mardin'de Arap kökenli bir aileye mensup olduğu için Arap müziğine de vakıftır. Dedesi de aslen Mısırlı olduğu için Ümmü Gülsüm, Sabah Fahri, Abdülhalim Hâfız ve Feyruz gibi dev sanatçıların şarkılarını gayet iyi bilir ve şunları söylemiştir: Şayet müzikte başarılıysam Arap müziğini dinlemeye ve de ondan feyz almaya borçluyum. Şarkıları başta Müslüm Gürses ve Esengül olmak üzere birçok sanatçı tarafından seslendirilmiştir. "Bu Şehirde Yaşanmaz", "Taht Kurmuşsun Kalbime", "Dünyanın Kavgası ", "Gökyüzü", "Bir Fırtına Kopacak" ve "Ömrüm Seninle Geçsin" gibi şarkılarla ön plana çıkmıştır. Müslüm Gürses'in Mutlu Ol Yeter, Müzik Ziyafeti, Bir Fırtına Kopacak, Müslüm Gürses Klasikleri albümlerini yönetmiştir.
Uğur Bayar, Türk söz yazarı, bestekâr ve orkestra şefi ve aranjördür. Müslüm Gürses ve İbrahim Tatlıses'in söylediği bilindik birçok şarkı kendisine aittir. Besteci ve yapımcı Burhan Bayar'ın kardeşidir.