İçeriğe atla

Müsaadenizle Çocuklar

Müsaadenizle Çocuklar
Barış Manço stüdyo albümü
Yayımlanma1995
TarzPop Rock
Süre43:46
ŞirketEmre Plak
Barış Manço kronolojisi
Barış Manço Klasikleri: Dağlar Dağlar
(1993)
Müsaadenizle Çocuklar
(1995)
Barış Manço Live in Japan
(1996)

Müsaadenizle Çocuklar, Barış Manço'nun on birinci ve son stüdyo albümüdür.

Barış Manço, "Mega Manço"' albümünden üç sene sonra müzik dünyasına bu albümle geri dönüş yapmıştır. Müzik dünyasına yeni giren pop müzisyenleriyle birlikte söylediği ve bu akımı eleştiren "Müsaadenizle Çocuklar" hitiyle beraber "Benden Öte Benden Ziyade", "Balböceği", "Al Beni", "Beyhude Geçti Yıllar" gibi şarkılarla da büyük bir başarı kazandı.

Albümden "Beyhude Geçti Yıllar", "Gül Bebeğim", "Yolla Yarim Tez Yolla" şarkıları Mançoloji'de yeni düzenlemeleriyle yer almıştır.

Şarkı listesi

No.BaşlıkSöz yazar(ları)ıBesteci(ler)Süre
1."Müsaadenizle Çocuklar"  Barış MançoBarış Manço4:30
2."Bal Böceği"  Barış MançoBarış Manço3:46
3."Yolla Yarim Tez Yolla"  Barış MançoBarış Manço4:37
4."Al Beni"  Barış MançoBarış Manço5:40
5."Sarıl Bana"  Barış MançoBarış Manço4:08
6."Benden Öte Benden Ziyade"  Barış MançoBarış Manço5:15
7."Gül Bebeğim"  Barış MançoBarış Manço5:05
8."Beyhude Geçti Yıllar"  Barış MançoBarış Manço4:21
9."Yol"  Barış MançoBarış Manço4:26
10."En Büyük Mehmet Bizim Mehmet"  Barış MançoBarış Manço3:18
Toplam süre:
'

Albüm kadrosu

Notlar

  • Koçhisarlı Elvan Dalton (Elvan Yılmaz) - Benim Adım Elvan Dalton'un söz ve müziğinin Barış Manço'ya ait Bal Böceğim'den kopyalandığını ileri sürdü.[1]

Kaynakça

  1. ^ "'Benim Adım Elvan Dalton' mahkemelik oldu". Hürriyet. 1 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ocak 2016. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Barış Manço</span> Türk müzik sanatçısı (1943–1999)

Mehmet Barış Manço, Türk aranjör, şarkıcı, besteci, söz yazarı, televizyon programı yapımcısı ve sunucusu, köşe yazarı, ve kültür elçisidir. Türkiye'de rock müziğin öncülerinden, Anadolu rock türünün kurucuları arasında sayılır. Bestelediği 200'ün üzerindeki şarkısı, kendisine on iki altın ve bir platin albüm ve kaset ödülü kazandırdı. Şarkılarının bir bölümü daha sonra Arapça, Bulgarca, Felemenkçe, Almanca, Fransızca, İbranice, İngilizce, Japonca ve Yunanca olarak yorumlandı. Hazırladığı televizyon programları sayesinde dünyanın pek çok ülkesine gitmiş, bu nedenle "Barış Çelebi" olarak adlandırılmıştır. 1991'de "Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı" unvanına layık görülmüştür.

<span class="mw-page-title-main">Grup Vitamin</span> müzik grubu

Grup Vitamin, Türk pop müziğini absürt komediye uyarlayarak parodi müzik yapan bir müzik grubudur. 1988 yılında Gökhan Semiz ve Emrah Anul'un konservatuvarda tanışmasıyla, daha sonra iki arkadaşın da Selçuk Aksoy'la tanışmasıyla temelleri atılmış ve 1990 yılında bu üç arkadaş tarafından İstanbul'da kurulmuştur. İlk kadrosunda Gökhan Semiz, Selçuk Aksoy, Emrah Anul, Sertaç Demirtaş, Murat Uzunal, Ufuk Yıldırım, Ercan Saatçi ve İzel vardı. Türk müzik tarihinin en iyi ve en çok satan grupları arasında gösterilmektedir. 1991 yılında eğlence amaçlı çıkardıkları Bol Vitamin adlı albümün 1,5 milyondan fazla satmıştır. Grup bir anda popüler olmuştur. İlk albüm yayımlandıktan sonra İzel ve Murat Uzunal gruptan ayrılmıştır. İlk albümün büyük çıkışından sonra aynı yıl ikinci albüm olan Grup Vitamin'i çıkardılar, albüm ilki kadar olmasa da yine büyük bir başarı elde etmiştir. Bu albümden sonra Ercan Saatçi ve Ufuk Yıldırım grupla sorunlar yaşamıştır ve gruptan ayrılmıştır. Daha sonra Uf-Er adındaki grubu Vitamin'e karşı kurmuşlardır. 1992 yılında grup, üçüncü albümleri Yandık Desene'yi yayımladılar ve albüm ilki gibi çok büyük satış oranına ulaştı. Bu albümle birlikte Uf-Er grubu Vitamin'in gölgesi altında kalmıştır. Üçüncü albümdeki "İsmail" adlı şarkı çok beğenilmiştir ve efsane olmuştur. 1993 yılında dördüncü albüm Üşüttük'ü yayımladılar. Bu albümden sonra Sertaç Demirtaş gruptan ayrıldı ve grup kemik kadrosuna ulaştı. 1994 yılında beşinci stüdyo albümleri olan Aşkın Gözyaşları'nı yayımladılar. Albüm çok beğenildi ve çok sattı. Bu albümle grup, Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Grup dalında aday gösterildi ve ödülü kazandı.

<span class="mw-page-title-main">Moğollar (müzik grubu)</span> Türk rock müzik grubu

Moğollar, 1967 yılında İstanbul'da kurulmuş Türk rock grubu. Murat Ses ve Aziz Azmet tarafından kurulan grup 1960'lı ve 1970'li yıllarda çıkardıkları albümlerle büyük başarı sağladı ve Anadolu rock müziğininde gelişmesinde önemli bir yer edindi.

<span class="mw-page-title-main">Pilli Bebek (müzik grubu)</span> Türk rock grubu

Pilli Bebek, 1993'te Ankara'da kurulan Türk rock grubudur. Varlığını 1993'ten beri aralıksız sürdüren grup, 42 şehirde, toplam 1600’den fazla canlı performans gerçekleştirmiştir. Heavy Metal'den Türk Sanat Müziği'ne, Kuzey Avrupa rockından Latin müziğine kadar birçok türden etkilenirken, köklerini denizcilik tarihiyle aynı dönemlere dayandıran, klasik dönemde isimlendirilmiş ve halen Venedikli gondolcuların serbest form ve melodik yapılarıyla uyguladıkları Barkarol tarzını kavramsal olarak kendilerine yakın bulmuş, müziklerini de böyle tanımlamışlardır.

<span class="mw-page-title-main">Fikret Kızılok</span> Türk müzisyen

Münir Fikret Kızılok, Türk rock müziği sanatçısıdır. Hafif Türk müziği için rock tınıları ve deneysel çalışmalarıyla yakın dönemin en önemli sanatçılarından biridir.

<span class="mw-page-title-main">Engin Yörükoğlu</span> Moğollar grubunun davulcusu

Engin Yörükoğlu, Moğollar grubunun davulcusu.

Kurtalan Ekspres, Barış Manço'nun 1972 yılında kurduğu ve ölümüne dek birlikte çalıştığı Anadolu rock grubu. Grup, ismini Haydarpaşa-Kurtalan hattında çalışan Kurtalan Ekspresi'nden almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Kayahan</span> Türk müzisyen (1949–2015)

Kayahan Açar, Türk pop şarkıcısı-şarkı yazarı, müzisyen.

<i>Mega Manço</i> Barış Mançonun onuncu albümü

Mega Manço, Barış Manço'nun onuncu albümüdür.

<i>Darısı Başınıza</i> Barış Mançonun 1989 tarihli albümü

Darısı Başınıza, Barış Manço'nun dokuzuncu albümüdür.

<i>Baris Mancho</i>

Baris Mancho, Barış Manço'nun ikinci plağı ve tüm şarkıları İngilizce olan tek albümüdür. Barış Manço bu albümü yurt dışı pazarı için yapmıştır. Albüm 1977'de "Nick the Chopper" adıyla Türkiye'de de yayımlanmıştır.

<i>Yeni Bir Gün</i>

Yeni Bir Gün, Barış Manço'nun üçüncü plağıdır.

<i>Sözüm Meclisten Dışarı</i> 1981de çıkan, Barış Mançonun kariyerindeki dördüncü plağı

Sözüm Meclisten Dışarı, Barış Manço'nun dördüncü plağıdır.

<i>Estağfurullah... Ne Haddimize!</i>

Estağfurullah... Ne Haddimize!, Barış Manço'nun beşinci plağıdır.

<i>24 Ayar</i>

24 Ayar, Barış Manço'nun 1985'te piyasaya sürdüğü altıncı plağıdır. Bu albüm aynı zamanda sanatçının kaset olarak piyasaya sürülen ilk albümü olma özelliğini de taşır.

<i>Değmesin Yağlı Boya</i>

Değmesin Yağlı Boya, Barış Manço'nun yedinci albümüdür.

<i>Ful Aksesuar88 Manço: Sahibinden İhtiyaçtan</i>

Ful Aksesuar'88 Manço: Sahibinden İhtiyaçtan, Barış Manço'nun sekizinci albümüdür. Bu albüm sanatçının plak olarak yayınlanan son albümüdür.

<i>Disco Manço</i>

20. San'at Yılı: Disco Manço, Barış Manço'nun 20. sanat yılı anısına özel olarak hazırladığı albüm. Albümün içeriğindeki tüm şarkılar disko düzenlemeleriyle yer almış ve günümüzde "remix" olarak hazırlanan şarkıların bir anlamda temelini atmıştır.

<i>Zeytinyağlı Yaprak Dolması</i>

Zeytinyağlı Yaprak Dolması, Türk pop grubu Grup Vitamin'in 20 Temmuz 1995 tarihinde çıkardığı altıncı stüdyo albümü. Kayıtlarına 1994 yılının son aylarında başlamışlardır. Bu albümün düzenlemelerini Tolga Sünter yaparak ilk kez grup ile çalışmıştır. Albümdeki şarkılar büyük beğeni toplamıştır ve albüm yılın en iyilerinden birisi olmuştur. Albümdeki, "Takmayacaksın" adlı şarkı Yedigün reklamı için kullanılmıştır. Reklam seriden oluşmuştur ve reklamda grup üyeleri de yer almışlardır. Ertesi yıl grup yılın en iyi reklam müziği ödülünü kazanmışlardır. Albüm, 1995 yılının yaz aylarında yayınlandığı için yazın büyük bir ilgiyle karşılaşmıştır. Bu albümün döneminde grup ayrıca Barış Manço'nun Müsaadenizle Çocuklar albümüyle aynı adı taşıyan şarkının klibinde oynamışlardır. Albümde bulunan son parça "Endişe-i Muhabbet" şarkısında grup Pentagram ile birlikte düet yapmıştır.