Sait Faik Abasıyanık, Türk hikâye ve roman yazarı, şair. Türk hikâyeciliğinin önde gelen yazarlarından birisi olan Sait Faik, çağdaş hikâyeciliğe yaptığı katkılar nedeniyle Türk edebiyatının köşe taşlarından biri olarak kabul edilir.
Bilge Karasu, Türk öykü, roman, deneme yazarıdır. Aynı zamanda felsefeci yanı olan Karasu, metinlerinde felsefi sorunları işlemiş ya da onun metinleri felsefi incelemenin konusu olarak görülmüştür. Postmodern romanın Türkiye'deki önemli isimleri arasında değerlendirilmektedir.
Yaşar Nabi Nayır, Türk şair, yazar ve yayıncıydı.
Tahsin Yücel,, Türk akademisyen, öykü ve roman yazarı, denemeci, eleştirmen ve çevirmendir.
Zühtü Bayar,, Şâir ve Yazar.
Füruzan doğum adı ile Feruze Çerçi, Türk yazar, senarist ve yönetmen.
Ülkü Tamer, Türk şair, gazeteci, oyuncu ve çevirmen.
Fatih Özgüven Türk yazar ve çevirmen. Edebiyat kitaplarının ve çevirilerinin yanında, sinema yazılarıyla da tanınmaktadır.
Adnan Özyalçıner, Türk yazardır.
Nezihe Meriç, Türk yazardır.
Serdar Rifat Kırkoğlu, Türk çevirmen, roman, öykü, deneme ve inceleme yazarı.
Orhan Koçak,, yazar, eleştirmen, çevirmen, editör ve yayıncı.
Bilimkurgu Kulübü, merkezi İstanbul'da bulunan bir sivil toplum kuruluşudur. 8 Ekim 1999'da İsmail Yamanol önderliğinde kurulmuştur.
Tuna Baltacıoğlu, Türk karikatürist, yazar ve spor insanı.
Yeryüzü Müzesi, 18 Türk bilimkurgu yazarının 18 kısa öyküsünü içeren ve ilk baskısı Ocak, 2018'de İthaki Yayınları tarafından yapılan öykü antolojisi.
Hür Yumer yazar, şair çevirmen.
İngilizce "science fiction" olan türün adını Türkçeye "bilimkurgu" olarak kazandıran kişi yazar Orhan Duru'dur. 1 Ocak 1973 tarihli Türk Dili ve Edebiyatı dergisinde science fiction kelimesinin Türkçe karşılığı olarak "bilim-kurgu" ismini önerir. O tarihe kadar Yalçın İzbul’un ortaya attığı “kurgubilim” sözcüğü kullanılıyordu ancak Orhan Duru bu terimin “edebi bir türü yansıtmaktan çok bilim türünün adı” gibi olduğunu savunmuştu. TDK'nın Orhan Duru’nun önerisini sahiplenmesi ile bugün kullandığımız bilimkurgu kelimesi Türkçeye kazandırılmış oldu.
İlk, 21 Türk bilimkurgu yazarının 21 kısa öyküsünü içeren ve ilk baskısı Şubat, 2021'de İthaki Yayınları tarafından yapılan öykü antolojisi.
Arz Cephesinde Yeni Bir Şey Yok, 28 Türk bilimkurgu yazarının 28 kısa öyküsünü içeren ve ilk baskısı Temmuz, 2023'te Fihrist Kitap tarafından yapılan bilimkurgu öykü antolojisi.
Son Tiryaki, Müfit Özdeş tarafından yazılmış 15 kısa öyküsünü içeren ve ilk baskısı Nisan, 1996'da Metis Yayınları tarafından yapılan öykü antolojisi.