Mustafa Kemal Atatürk, Türk mareşal, devlet adamı, yazar, Türk Kurtuluş Savaşı'nın başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanıdır. Türkiye'yi laik, sanayileşen bir ulusa dönüştüren kapsamlı ilerici reformlar üstlenmiştir. İdeolojik olarak sekülarist ve milliyetçi politikaları ve sosyo-politik teorileri Kemalizm olarak tanınmıştır.
Kadirilik ya da Kadiriyye, Seyyid Abdülkâdir Geylânî tarafından 12. yüzyılın başlarında kurulan tarikattır.
Sivas Kongresi ya da Kurultayı Mustafa Kemal'in Amasya Genelgesi'ni açıkladıktan sonra bir çağrı üzerine I. Dünya Savaşı'ndan sonra işgale uğrayan Türk topraklarını kurtarmak ve Türk milletinin bağımsızlığını sağlamak için çareler aramak amacıyla seçilmiş ulus temsilcilerinin Sivas'ta bir araya gelmesiyle, 4 Eylül 1919 - 11 Eylül 1919 tarihleri arasında gerçekleşen ulusal nitelikte bir kongredir.
Ankara Anlaşması, TBMM ve Fransız Hükûmeti arasında Türk-Fransız Cephesi'ndeki faaliyetleri durdurmuştur. TBMM yönetimindeki bölgenin güney sınırının taslak olarak belirlenmesine karar verilmiştir, ama asıl politik kararları Lozan Antlaşması'na bırakmıştır.
Mustafa Necati, Türk siyasetçi, avukat, öğretmen.
Muhammed Hüsnü es-Seyyid Mübarek, Mısırlı asker ve siyasetçi. 1981-2011 yılları arasında 30 yıl Mısır'ı yönetmiş, Mısır devlet başkanlığı görevini üstlenmiştir. 2011'in Ocak ayında başlayan yaygın halk gösterilerinden sonra, önce 10 Şubat 2011 tarihinde yetkilerini yardımcısı olan Ömer Süleyman'a devretmiş, ertesi gün de görevinden istifa etmiştir.
Mustafa Ertan, Türk eski millî futbolcu, teknik direktör. Beşiktaş ve PTT Spor'un eski futbolcularındandır. 1954 FIFA Dünya Kupası finallerine katılan kadroda yer aldı. "Beton Mustafa" lakabıyla tanındı. 17 Aralık 2005 tarihinde Bursa'daki evinde öldü.
Türk Ulusal Hareketi, Millî Hareket, Milliyetçi Hareket ve Kemalist Hareket adlarıyla da anılan Anadolu Hareketi, Kuvâ-yi Milliye'nin direnişiyle Ankara Hükûmeti'nin diplomatik ve askerî eylemlerini kapsayan siyasî harekettir. I. Dünya Savaşı'nın kötü sonuçlarından sonra Osmanlı İmparatorluğu'nun bölünmesi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına kadar geçen süreyi kapsar. Ulusal hareketin ilk adımı Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışı kabul edilmektedir. Türkler aşamalı olarak, Mustafa Kemal Paşa'nın liderliği çevresinde birleşti.
Karacabey Camii Ankara'nın Hamamönü semtinde bulunan, 1427'de inşa edildiği sanılan bir camidir.
Akkale; Ankara Kalesi'nin kuzey ucunda ve en yüksek bölümünde bulunan bir iç kale veya şatodur. Kalenin içinde fakat bağımsız bir yapı olduğundan dolayı, kalenin en korunaklı bölümünü oluşturur.
Mübareke, İran'ın İsfahan Eyaleti'nde şehir.
Başkumandanlık kanunu, Türk Kurtuluş Savaşı sırasında Kütahya-Eskişehir Muharebelerinden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisinin Mustafa Kemal Paşa'ya Türk ordusunun başkomutanlığını verdiği 5 Ağustos 1921 tarihli kanun.
Ahmed Mübarek el-Mehaycri ya da kısaca Ahmed Mübarek, Mesaimeer takımında orta saha pozisyonunda görev yapan Ummanlı millî futbolcudur.
Meşal Mübarek, Katarlı millî futbolcudur. Dûrî Nücûm Katar ekiplerinden El-Ğarafe'de oynuyor.
Hasan Mübarek, Birleşik Arap Emirlikli futbolcudur. Defans pozisyonunda oynamış olan futbolcu, kariyerini sonlandırmıştır. Birleşik Arap Emirlikleri millî takımıyla 39 resmî maça çıkan ve 3 gol kaydeden Mübarek, ülkesinin 1996 AFC Asya Kupası ve 1997 FIFA Konfederasyonlar Kupası kadrolarında da yer almıştı.
Mübarek Ganim, defans pozisyonunda görev yapmış Birleşik Arap Emirlikli millî futbolcudur.
Muhaysin Mübarek el-Cem'an ed-Dusari, forvet pozisyonunda görev yapmış Suudi millî futbolcudur.
Naim Sa'ad Mübarek, defans pozisyonunda görev yapmış Kuveytli millî futbolcudur.
Mehbub Cuma Mübarek, defans pozisyonunda görev yapmış Kuveytli millî futbolcudur.
Mübarek Merzuk, defans pozisyonunda görev yapmış Kuveytli millî futbolcudur.