İçeriğe atla

Lynx

Lynx,

  • Cebelitarık Premier Division'da oynayan futbol Takımı: Lynx FC
  • İngiliz yapımı silahlı keşif helikopteri, Lynx AH-4
  • Kedigillerden bir cins, Vaşak (Lat. Lynx)
  • Unix tabanlı bir ağ tarayıcısı, Lynx (ağ tarayıcısı)
  • Lynx (takımyıldız)

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Web tarayıcısı</span> World Wide Webdeki bilgi kaynaklarını almak, sunmak ve dolaşmak için yazılım uygulaması

Web tarayıcısı veya ağ tarayıcısı, kullanıcıların World Wide Web (WWW) üzerinde bulunan bilgi kaynaklarını edinmeye ve görüntülemeye yarayan yazılımların genel adıdır. WWW üzerindeki bilgi kaynakları web sayfası, resim, video veya başka içerik türü olabilir. Bu kaynaklarda yer alan hiperlinkler aracılığıyla kullanıcılar, web tarayıcılarını kullanarak ilgili kaynaklar arasında dolaşabilir.

<span class="mw-page-title-main">Tarayıcı savaşları</span>

Tarayıcı Savaşları, elektronik cihazların İnternete bağlanırken kullandıkları yazılımlar olan ağ tarayıcısı üreticisi şirketler arasında yaşanan ve pazar payını elinde tutmak ya da artırmak için girişilen yarış dönemlerine verilen addır.

<span class="mw-page-title-main">Tim Berners-Lee</span> İngiliz bilgisayar uzmanı; Dünya Çapında Ağ muciti (d. 1955)

Sör Timothy John Berners-Lee, İngiliz mühendis ve bilgisayar bilimi profesörü. Daha çok World Wide Web'in mucidi olarak tanınmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Knoppix</span>

Knoppix, Debian işletim sistemi üzerinde kurulmuş bir Linux dağıtımıdır. En önemli özelliği ise sabit diske kurulum gerektirmeden, canlı sistem olarak çalışabilmesidir. İşletim sisteminin tüm paket ve dosyaları CD/DVD üzerinden okunarak bilgisayarın geçici belleğine (RAM'de) yazılır. Dolayısıyla CD/DVD'de sıkıştırılmış halde bulunan işletim sistemi her açılışta tekrar çözülerek başlatılır.

<span class="mw-page-title-main">Web sayfası</span> World Wide Web ve web tarayıcıları aracılığıyla doğrudan görüntülenebilen tek belge

Web sayfası, World Wide Web için hazırlanan ve web tarayıcısı kullanılarak görüntülenebilen dokümanlardır. Web sayfaları çoğunlukla HTML formatında kodlanır, CSS, betik, görsel ve diğer yardımcı kaynaklardan yararlanılarak son görünümüne sahip olur ve işlevsellik kazanır. Birden fazla web sayfasının bir araya gelmesi ile ortaya çıkan web sitesi ile karıştırılmamalıdır. Günlük konuşma dilinde internet sayfası terimi de çoğunlukla web sitesi anlamında kullanılmaktadır.

Network Address Translation (NAT), TCP/IP ağındaki bir bilgisayarın yönlendirme cihazı ile başka bir ağa çıkarken adres uzayındaki bir IP ile yeniden haritalandırma yaparak IP paket başlığındaki ağ adres bilgisini değiştirme sürecidir.

<span class="mw-page-title-main">Opera Software</span>

Opera Software, 30 Ağustos 1995 yılında kurulan ve ağ tarayıcısı Opera'yı geliştiren bir Norveç firmasıdır. Firmanın tam adı Opera Software ASA'dır. ASA ismi Allmennaksjeselskap'tan gelmektedir.

KHTML, KDE projesi dahilinde oluşturulmuş olan, birçok ağ tarayıcısı yazılımın merkezinde bulunan ve sayfaları yorumlayıp ekrana yansıtan ana bileşendir. Bu tarayıcılar arasında Konqueror, ABrowse ve hatta Apple Safari ile Nokia Series 60 browser sayılabilir.

<span class="mw-page-title-main">Pardus 2007</span>

Pardus 2007, Pardus 1.0'dan sonra kullanıma sunulmuş 2. Pardus dağıtımıdır. 18 Aralık 2006'da kullanıma sunulmuştur.

Konqi Konquereor, küçük, neşeli, yeşil bir ejderha olup KDE projesinin şu anki maskotudur. KDE yazılımlarında, birçok genel ağ sayfasında görünür. Yaratıcısı Stephan Spatz'tır. "Konqi" adı KDE'nin dosya ve genel ağ tarayıcısı "Konqueror"'dan gelmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Konqueror</span>

Konqueror, KDE projesi kapsamında geliştirilen bir dosya yöneticisi, dosya görüntüleme aracı ve İnternet tarayıcısıdır. KDE'nin 3.5 ve önceki sürümlerinin öntanımlı dosya yöneticisi ve İnternet tarayıcısı olarak kullanılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Internet Explorer</span> Microsoft tarafından geliştirilen internet tarayıcısı

Windows Internet Explorer ya da eski adıyla Microsoft Internet Explorer, Microsoft tarafından geliştirilen bir web tarayıcısıdır. Microsoft Windows, Mac OS ve Unix sürümleri vardır, öte yandan 15 Haziran 2022 tarihinden itibaren tarayıcı desteklenmediği için artık hiçbir sürümü geliştirilmemektedir. Eski bilgisayarlarda Microsoft Windows ile birlikte öntanımlı olarak gelen Internet Explorer'ın Windows'a bütünleşik gelmesinden dolayı tarayıcı piyasasının büyük bir bölümünü elinde bulundurmaktaydı. Windows Vista ile birlikte adı Windows Internet Explorer olarak değiştirildi. O dönem Microsoft tarafından yalnızca güvenlik yaması yayınlandı. 12 Ocak 2016'dan itibaren Internet Explorer 11 sadece tüketicilere resmi destek vermiştir. 16 Nisan 2019 tarihinde Internet Explorer'ın gözden geçirilmiş son güncellenmiş hali Windows Server 2012 ve Windows Embedded 8 Standard için yayınlandı. Microsoft 20 Mayıs 2021'de, Windows 10 LTSB ve LTSC sürümleri haricindeki Windows 10 edisyonları için 15 Haziran 2022'de Internet Explorer için tam desteğin kesileceği ardından alternatifin eski siteler için IE modlu Microsoft Edge olacağı açıklandı. Açıklandığı şekilde LTSB ve LTSC sürümleri haricindeki Windows 10 edisyonları için Internet Explorer'ın desteği 15 Haziran 2022 tarihinde Microsoft tarafından kesildi.

<span class="mw-page-title-main">Safari (web tarayıcısı)</span> Browser

Safari, Apple tarafından geliştirilen ve WebKit motorunu temel alan bir web tarayıcısıdır. İlk kez 2003'te Mac OS X Panther ile birlikte çıkmış, 2007'de iPhone'un çıkmasıyla birlikte iOS cihazlarda mobil sürümü yer almıştır. Apple'ın geliştirdiği tüm cihazların varsayılan tarayıcısıdır. 2007'de çıkan Windows sürümünün geliştirilmesi 2012'de durdurulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Lynx (Web tarayıcısı)</span>

Lynx, grafik arabirimi olmayan Unix, FreeDOS ve benzeri işletim sistemleri için kullanılan, komut satırı tabanlı bir İnternet tarayıcısıdır. Kaynağı açık olup, GNU Genel Kamu Lisansı kapsamında dağıtılmaktadır.

Bada,, akıllı telefon ve tablet bilgisayar gibi mobil cihazlar için Samsung Electronics tarafından geliştirilmiş bir işletim sistemidir. Adı, Korecede "okyanus" veya "deniz" anlamına gelen "바다 (bada)" kelimesinden türemiştir. Orta ve yüksek kaliteli akıllı telefonlara kadar çeşitlilik gösterir.

Epiphany aşağıdaki anlamlara gelebilir:

<span class="mw-page-title-main">W3af</span> Açık-kaynaklı ağ uygulaması tarayıcısı

w3af, açık-kaynaklı ağ uygulaması tarayıcısıdır. Proje, ağ uygulamaları için bir saldırıya maruzluk tarayıcısı ve istismar aleti sağlar. Bilgi hakkında güvenilirlik açıkları temin eder ve sızma testleri gayretlerinde yardımcı olur.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live OneCare Safety Scanner</span>

Windows Live OneCare Safety Scanner Microsoft'un Windows Live hizmetlerinin bir parçası idi. Bilgisayar virüsüleri, casus yazılımları / reklam yazılımlarını (Adware) ve diğer kötü amaçlı yazılımları kaldırmak için çevrimiçi bir tarama, PC temizleme ve tanılama hizmetiydi.

Macintosh yazılım listesi, mevcut macOS işletim sistemleri için dikkate değer bilgisayar yazılımları listesi.

Wirehog, Facebook ile bağlantılı olan ve kişilerin doğrudan bilgisayarlar arasında dosya aktarmasına izin veren bir dosya paylaşımı programıydı. Andrew McCollum, Mark Zuckerberg, Adam D'Angelo ve Sean Parker tarafından, 2004 yılın sonbaharında Palo Alto'daki Facebook sosyal ağ web sitesini geliştirirken oluşturuldu.