
İstanbul Arkeoloji Müzesi, çeşitli kültürlere ait bir milyonu aşkın eserle, dünyanın en büyük müzeleri arasındadır. Türkiye'nin müze olarak inşa edilen en eski binasıdır. 19. yüzyılın ortalarında Maarif Nazırı Mehmed Esad Safvet Paşa tarafından Müze-i Hümâyûn adıyla 1869 yılında kurulmuştur ve 13 Haziran 1891'de ana binanın inşaatı tamamlanıp ziyarete açılmıştır.

Modern mimarlık, 19. yüzyıl'ın Eklektisist mimarlığına karşı çıkan özgün yaratma yanlısı tüm mimari akımların genel adıdır. Eklektisizmin geçmişten biçim aktarmaları yapan tutumuna karşıt olarak, tüm modern akımlar mimari biçimlerin çağa ve güncel koşullara göre oluştuğu görüşü doğrultusunda çalışmışlardır. Kabaca, Art Nouveau'nun ortadan kalkışından, 1910'dan sonra, 1970'lere dek gelişen tüm akımlar modern mimarlık kapsamı içinde değerlendirilebiler. Bunlar tasarım anlayışları açısından birbirlerinden çok farklı kutuplarda yer alsalar da temelde tarihten yararlanmayı yadsıyışlarıyla ortaklaşırlar. 1970'lerden bu yana modern mimarlık Postmodernizm karşısında sürekli gerileyerek, yerini tarihselci bir akıma terk etmektedir.

Dubai Kuleleri, Malmö'deki Turning Torso'nun inşaatının tamamlanmasından sonra Calatrava'nın öncüsü olduğu burgulu binaların mimari açıdan moda olmasından dolayı Sama Dubai (Esk. Dubai International Properties) ve SOM tarafından, İstanbul - Levent'teki İşbank ve Sabancı kulelerinin bulunduğu köprülü kavşaktaki eski İETT garajına planlanan iki burgulu bina projesidir. Yükseklikleri kesin olarak bilinmemesine rağmen kuleler tahmini olarak yaklaşık 100 kat, 350 metre ve 80 kat, 300 metre yüksekliğindedir.

Marcus Vitruvius Pollio, Romalı yazar, mimar ve mühendis

Sedad Hakkı Eldem, Türk mimar, akademisyen ve yazar. 20. yüzyılın önde gelen Türk mimarlarındandır. Osmanlı dönemi evleri ve 18. ve 19. yüzyıl saray ve köşkleri üzerinde yaptığı çalışmalar ve klasik Osmanlı mimarisi üzerine araştırmalar yaparak, mimari tasarımda geleneksel motiflerin yeniden kullanılmasına öncülük etmiştir.

İşçi ve Çiftçi Kadın Heykeli veya İşçi ve Kolhoz Kadın Heykeli, ideolojik ve kavramsal olarak Boris İofan tarafından ortaya atılan, Vera Muhina tarafından tasarlanan, Paris'te 1937 yılında gerçekleşen uluslararası fuarda sergilenen, paslanmaz çelikten yapılmış, 60 ton ağırlığında ve 24,5 metre uzunluğundaki heykel. Döneminde ilk kez denenen nokta kaynak metodu ile yapılan heykel, komünizmin sembolü olan orak ve çekiç taşıyan bir kadın ve bir erkekten oluşmaktadır.

Pera Müzesi, İstanbul'un Tepebaşı semtinde bulunan özel bir müzedir.

Armand Peugeot, Fransız sanayici ve Peugeot firmasının kurucusu. Kuzeni Eugène ile birlikte 1865 yılında aile şirketini devraldı ve 1882 yılında bisiklet üretimine başladı. 1889 yılında Paris Dünya Fuarı'nda üç tekerlekli buharlı bir araç sergiledi. 1892 yılında Daimler motorlarıyla otomobil üretimine başladı. Kuzeni Eugène gerekli yatırımı yapmak istemeyince 2 Nisan 1896'da kendi şirketini kurdu: Société Anonyme des Automobiles Peugeot. İçten yanmalı motora sahip otomobillerin üretildiği bir fabrikayı Audincourt'da kurdu.

Pakistan Pavyonu veya Evkaf Vakıflar Pavyonu, Türkiye'nin İzmir şehrinde, Kültürpark içerisinde yer alan bir binadır.

1900 Paris Dünya Fuarı veya 1900 Paris Dünya Sergisi, 1900 yılının 14 Nisan-12 Kasım tarihleri arasında düzenlenen bir dünya sergisidir. Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilmiş ve geçen yüzyıldaki başarıları kutlamak ve gelişmeyi ivmelendirmek amaçlanmıştır. Les Invalides Meydanı, Champ de Mars, Trocadéro, Sen Nehrinin kıyıları ve Vincennes Ormanında düzenelenen bu etkinliği 50 milyondan fazla kişi ziyaret eder. Fuar süresi boyunca 1900 Yaz Olimpiyatları da dahil olmak üzere bir sürü uluslarası kongre, etkinlik gerçekleşir.
İsmail Harbi Hotan (1916-2006), Türk mimardır.

Mimar Sinan, İzmir ilinin Konak ilçesine bağlı bir mahalledir. Kültürpark, Alsancak Garı, İzmir Atatürk Spor Salonu, Namık Kemal Lisesi mahallede yer almaktadır.

Kont Carlo Ceppi, İtalyan mimar. Çoğunlukta Piyemonte'ta faaliyet göstermiştir. Bölgedeki birçok kilisenin ve kamu binasının tasarımını yapmıştır.

Johannes Radke, Alman mimar, Düsseldorf'ta inşaat yetkilisi ve meclis üyesi.

1897 Brüksel Dünya Fuarı, 1897 yılının 10 Mayıs-8 Kasım tarihleri arasında Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen bir dünya sergisidir. 27 ülkenin katıldığı bu fuar 7,8 milyon ziyaretçiyi ağırlamıştır.
Alexandre Marcel, fransız mimar. Belle Époque'de yaptığı "egzotik" yapılar ile meşhurdur.

Ludwig Baumann, Avusturyalı mimar.

1855 Paris Dünya Fuarı veya Exposition universelle de 1855(Fransızca telaffuz: [ɛkspozisjɔ̃ ynivɛʁsɛl də mil ʼɥi sɑ̃ sɛ̃kɑ̃t sɛ̃k]), tam resmi adıyla Exposition Universelle des produits de l'Agriculture, de l'Industrie et des Beaux-Arts de Paris 1855, 1855 yılının 15 Mayıs-15 Kasım tarihleri arasında Fransa'nın başkenti Paris'teki Champs-Élysées ve civarında düzenlenen bir dünya sergisidir. Fuarda ... amaçlanmıştır. Bu etkinliği 5.162.330 kişi ziyaret etmiştir.1853 New York Fuarından(en) sonra ve 1862 Londra Dünya Fuarıdan(en) önce düzenlenen üçüncü dünya sergisidir.

Jean-Camille Formigé, Fransız mimar.